Betaal zo’n 30K meer voor twee stoelen minder in je Dawn*

Auteur: , 20 Reacties

Rolls-Royce weet hoe je centjes kan verdienen.

Dawn

In mijn persoonlijke opinie is de Rolls-Royce Dawn de meest geslaagde variant van de ‘kleine’ Rolls-Royce familie bestaande uit de Ghost, Wraith en Dawn. Ik weet niet waarom, maar vooral de Ghost doet het niet echt voor me. Misschien komt dat door het simpele feit dat grote broer Phantom er altijd nog bovenhangt. Hetzelfde heb ik bij de Bentley Flying Spur en Bentley Mulsanne. Kom op, als je toch zo’n sloep koopt…Wennschon, Dennschon!

Nu de nieuwe generatie Phantom er (voorlopig in ieder geval) niet als Coupé en Cabrio Drop Head Coupé komt, heeft dat ‘issue’ zich voor de Wraith en Dawn automatisch opgelost. We zijn al een keer op pad geweest met de dageraad en @wouter was er behoorlijk van onder de indruk (rijtest).

Wat alleen niet zo sjiek is aan de Dawn, is dat je er met zijn vieren inpast. In theorie tenminste. Mensen met stijl weten dat dat gewoon niet zo heurt bij een luxe cabrio. Zo’n auto is alleen bedoeld voor jou en indien gewenst een naar eigen smaak samengestelde passagier (m/v, want we gaan met de tijd mee). De mensen achterin de auto verwaaien toch alleen maar. Kan Rolls-Royce zo veel bazelen over waftability als ze willen, maar dat is gewoon voor paupers. Als je met meer personen op pad gaat zorg je maar dat je een tweede Dawn paraat hebt staan.

achterdek

Zodoende biedt Rolls-Royce mensen van stand nu de optie deze intriensieke fout in het design van de Dawn recht te zetten. De Dawn Aero Cowling kwam enkele maanden geleden als ‘speciaaltje‘ naar Genève, maar de optie om de twee achterstoelen op te offeren ten faveure van een boel hout en leder wordt nu ook gewoon aangeboden aan klanten. De prijs bedraagt een nieuwe MINI One met een optie of twee, oftewel 26.369 Euro. Geen geld om de wereld te tonen dat je goede smaak hebt, dunkt ons…

*de stoelen zijn alleen als de aero cowling constructie gemonteerd is onbruikbaar.20 reacties

Gaaf! Maar ook een waanzinnige prijs natuurlijk. Ik vraag me alleen af of hier ook extra bagageruimte oid. voor terugkomt of gaat de gehele achterbank op aan hout en leer?
Uhm, betreft gewoon een tonneau cover. Dus de auto blijft een vierzitter. Zitplaatsen achter kunnen naar wens bedekt worden.

https://www.rolls-roycemotorcars.com/en-GB/dawn-aero-cowling-tonneau.html
Gaaf. Vroeger haf ik een Megane cabrio uit 1997 die had ook zo’n optie, kostte iets minder en had de naam roadbox, hiermee had je ook 2 bulten, geen achterbank en wat extra bagageruimte…

@vbarchetta: voor elke bult van de Rolls koop je minimaal twee stuks Megane cabrio… in goede conditie. Heb je acht bulten totaal. Wie is er dan de mcdaddy?
De achterbank wordt er trouwens niet uitgesloopt hè.
Voor dat bedrag verwacht ik minstens een grote koelkast er in. Speciaal voor je champagne (ahumm kratten bier).
Ziet er niet uit én voor die meerprijs verwacht je toch een nieuw model in plaats van een lullige cover…
Briljant (he overdrijf niet zo) idee. Extra bagageruimte in je coupe. Kunnen de golfstokken ook gewoon mee op je grand tour. Bijna een soort valide reden om deze auto te kopen.
Jammer dat zoiets niet te koop is voor mijn Peugeot 205 cabrio
Maakt het juist minder sjiek in mijn ogen.

Vind het altijd uiterst deftig staan, die vier hoofdsteunen in een vierpersoons cabrio, die deftig boven de heuplijn uitpriemen als het dak open is.
@moveyourmind: zoek eens een plaatje op van de Lexus SC430. Normaal zou ik het doen, maar ik durf niet meer te kijken.
@jaapiyo: Moet je eens een plaatje van een bruine Lexus 430SC googelen… Kan je zo gebruiken voor een item in De Bruine Rotterdammer Jaapiyo.
@jaapiyo: Moet je eens een plaatje van een bruine Lexus 430SC googelen… Kan je zo gebruiken voor een item in De Bruine Rotterdammer Jaapiyo.
@jaapiyo: Moet je eens een plaatje van een bruine Lexus 430SC googelen… Kan je zo gebruiken voor een item in De Bruine Rotterdammer Jaapiyo.
Als die “cover” van dezelfde kwaliteit is als de rest van het interieur, is hij zijn geld meer dan waard. Als je die tweede foto ziet, afwerkingsniveau is buitenaards. Prima om dit te gaan vergelijken met een of andere Renault, maar kom op.. heel veel meer dan hetzelfde idee is het niet.
In het donkerblauw graag, met het oranje interieur. Ik droom nog even verder….
Het is een Rolls. Who cares about the price?
Komt er dan rechts een koelkastje en links een bak voor meer bagage?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).