Beware! Politie gaat plofkrakers keihard aanpakken

Auteur: , 34 Reacties

Het moet maar eens afgelopen zijn met het tuig dat op rooftocht gaat met snelle auto's en explosieven.

Beware! Politie gaat plofkrakers keihard aanpakken

Bij wijze van proef gaat de politie in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht beginnen met het dwarsbomen van verdachten van plofkraken. De politie wil volgens AD deze luitjes hinderlijk volgen, ze geld afhandig maken en hun familie in de gaten houden. Op die manier hoopt men dat het criminele gedrag stopt.

De politie is zich ervan bewust dat de plofkrakers maling hebben aan het gezag. Het gaat om een groep van zo’n 300 personen die worden verdacht van ram- en plofkraken in Nederland en Duitsland. Het gros van de verdachten woont in Utrecht en Amsterdam. Zo zou de zogenaamde Audi-bende vooral vanuit de Domstad opereren.

De politie gaat samenwerken met gemeenten en de Belastingdienst om geldstromen in kaart te brengen. Op die manier wil men crimineel vermogen afpakken. Klinkt ambitieus, maar vergeet niet dat een iconische maffiabaas als Al Capone uiteindelijk ook door de fiscus is gepakt.

Verder ziet men steeds vaker dat crimineel gedrag overgaat van familielid op familielid. Het gaat hierbij niet alleen om plofkraken, maar ook om drugshandel en liquidaties. Ernstige zaken, maar we hebben zo onze twijfels bij de plannen van de politie.

Het plofkrakersgilde heeft getuige de genomen risico’s absolute lak aan enige vorm van gezag. We vragen ons dan ook ernstig af of deze mannen zich er iets van aantrekken als de politie ze op verschillende vlakken dwars gaat zitten, maar we hopen uiteraard van wel.34 reacties

@MauritsH: Half on topic want plofkraak=RS6…

Ik wilde reageren op de ‘unieke’ RS6 met ‘kekke’ camowrap maar word dan (zoals gebruikelijk) doorgelinkt naar AutoJunk. Daar kan ik niet reageren zonder in te loggen maar als ik inlog kom ik op een blanco pagina. En als ik zoek op RS6 en camo vind ik dat lelijke ding niet. Zelfs met de “Onthoud mij” optie aangevinkt kan ik niet reageren als ik vanuit AB op de link naar AJ klik.

It’s not a bug it’s a feature, I guess. Of is dit een nieuwe manier om extra clicks te genereren?
@benzinehoofd: ik kan (op mn mobiel) helemaal niet inloggen op AJ, alleen pc. Maar dat komt denk ik doordat ik mn naam heb gewijzigd en nu herkent ie mn accountnaam niet meer
@deuxmillecinqcentetcinq: Nee ik heb dat ook en nooit mijn naam gewijzigd. Heel irritant. Net als dat ik vaak niet kan uploaden op AJ via de app.
Jeetje, vandaar dat we al tijden niets gehoord hebben van @lincoln, die heeft vast subsidie gekregen om ‘onderzoek’ te gaan doen naar al die lieverds !
En ik heb me voorgenomen dat ik heel hard pang pang zal roepen mocht ik ze tegen komen.
De politie woordvoerder vertelde gister met droge ogen dat ze het geweld op de weg niet wilden laten escaleren met de achtervolging, de beste brave zoojesteker heeft nooit de dienstplicht hoeven vervullen voor zijne majesteit de Koning, wij hadden daar ultieme middelen voor : Leopard II en de Bazooka, gegarandeerde Audi stoppers !
@desjonnies: Met enige weemoed terug denkend aan de tijd van de krakers.

Waar de jongens van de marine gewoon op hun vrije dag even huis hielden…

Schijt aan gezag is iets van alle tijden, maar wij hebben anno 2017 amper nog de middelen om dit soort tuig aan te pakken. Een rijkspolitie die is gecastreerd zonder snelwegpolitie, arrestatie teams die met ernstig tekort aan manschappen kampen.
@olivier420: de groepering welke lijdend voorwerp in deze topic is zal, in het geval van een eventuele actie zoals ten tijden van de krakers, moord en brand schreeuwen dat ze gediscrimineerd worden, dat ze een slechte jeugd gehad hebben (want niet mee kunnen doen met de knikkerhype op school) en wat al niet meer excuses zoeken om straf te ontlopen. In het verleden is er iemand geweest die vroeg of we minder van dit soort types willen hebben maar dat mocht niet gezegd worden en nu blijven we er mee opgescheept zitten. Het is zelfs zo erg dat als we ze terug willen sturen dat er groeperingen zijn die zich daar dan weer tegen gaan verzetten, want ook dat mag niet gezegd worden. En zo blijven we last houden van dit soort gastjes met bontkraagjes en Guccitasjes.
@rhellema: dit is Autoblog….denk dat je betoog eerder thuis hoort op de facebookpagina: “Nederland mijn vaderland” of “PVV aanhangers”.
@miezemiez: de beste man slaat helaas wel de spijker op z’n kop.
@miezemiez:
dus als je tegen tuig bent, ben je automatisch PVV?
Vreemde en nogal bijzonder simpele redenatie van een 1-dimensionaal persoon.
@desjonnies: niks vreemds aan iemand die een redenatie over bevolkingsgroepen niet relevant vind op een autoblog sjon. Om trouwens nog antwoord te geven op jouw vraag : “nee.”
@miezemiez: mij een PVV’er noemen is hetzelfde als dat ik nu tegen jouw zeg dat je precies tot de groepering behoort waarvan dit soort dingen niet gezegd mag worden. Laat ik even heel duidelijk zijn, de ratten waar ik het over heb worden hier omschreven als de plofkrakers en die gasten mogen van mij direct het land uitgezet worden. De Marokkaanse medemens welke we hier gelukkig ook heel veel hebben mogen van mij in alle luxe en comfort, welke zij zelf op hebben gebouwd, genieten. Dat zijn gewoon hele normale mensen zoals jij en ik echter ben je volgens mij van mening dat ik het zo niet zie. Maakt niet uit, iedereen maakt fouten.
@rhellema: heb je nergens een pvv’er genoemd (ook daar is niks mis mee) maar was van meining dat je teks op een andere forum thuis hoort. Ik heb je tekst trouwens ook verkeerd begrepen inderdaad, excuus! Zitten we toch nog op één lijn ;)
@miezemiez: is ook helemaal niet erg. Ik neem het je ook niet kwalijk. Dat kan natuurlijk gebeuren op een blog. Intonatie in geschreven tekst is ook heel erg moeilijk te herkennen vandaar nog even mijn verduidelijking. Goed om te lezen dat we in ieder geval op één lijn zitten. Ik ga even een biertje pakken en proost er even op😄🍻
Ze moeten korte metten maken met dat geteisem.
Bij de woorden “keihard aanpakken” weet je toch al dat er niets gebeurd. Helaas.
@str8six: klopt, omdat er bij keihard aanpakken bepaalde groeperingen zijn die zich het lot van deze vriendelijke jongmensen aantrekken en zullen zeggen dat dat niet mag.
Gewoon bij RS6’en en RS4’s gaan posten, zoveel rijden er ook niet rond…
Kei hard, de politie in Nederland? Laat me niet lachen
Gevechtshelikopter klaar hebben staan. Zo gauw het tuig de grens passeert (meestal s nachts) stijg je op en je schiet ze overhoop als ze niet stoppen of stoppen en gaan rennen. Dat doe je twee keer en het stopt. Voor je donder geschoten worden is namelijk niet cool, je gejatte Audi crashen, wegrennen en niet gepakt worden wel.
Als ik de openingszin lees denk ik aan de “Sharia” of zo iets.
Ga ik verder lezen dan blijkt dat de politie hun irritant gaat stalken.
Welke is het nu?
Het gaat over oo familieleden…

Schat in dat het de core business is criminaliteit…

Benieuwd hoeveel familieleden überhaupt een diploma halen…
Zo zo.. Nu al? Krijgt iets pas prioriteit als het de spuigaten uitloopt?
Dan verzinnen ze wel iets anders, de politie kan dit soort tuig echt niet 24/7 in de gaten houden.
Dapper verhaal van de politie. Waar halen ze de mensen vandaan?
Nu al niet genoeg mensen om de noodhulp te bemannen. Ook niet genoeg mensen om de recherche afdelingen te bemannen om iig de inkomende zaken te behappen zonder ze met een grove sortering op te leggen. Veel afdelingen schreeuwen om de mensen. En dan gaat de politie, zoals ze zeggen, dit doen. Enig idee hoeveel mensen je nodig heb om deze bendes 24/7 hinderlijk te volgen. Ppff..
Pin-automaten verwijderen en terug plaatsen in de bank filialen en/of old school geld opnemen bij een balie medewerker of de automaten ’s avonds om 19:00 afsluiten met een rolluik? veel effectievere aanpak inplaats van dat geklungel van onze politie.
Want hoe vaak heb je nog cash nodig? Die automaten trekken een hoop criminaliteit aan (en dikke schade posten!), terwijl ze langzaam maar zeker steeds minder nut hebben. Natuurlijk kan je in een binnenstad goed bewaakte automaten aanhouden.
@jorden: ze ploffen pinautomaten in Duitsland, die in Nederland zijn tegenwoordig blijkbaar goed beveiligd. Ik woon in Duitsland en kan je vertellen, daar heb je echt nog wel cash nodig. Op heel veel plekken kan je niet met kaart betalen. Ik ga dus regelmatig langs de pin automaat en dat is meestal ruim na 19:00u s’avonds. Ik vind je suggestie dus niet zo goed.
@mashell: banken leveren ook de pin automaten welke je in de winkels op de balies ziet staan. Klein beetje actief campagne voeren en na 2 jaar kan je overal pinnen.
@jorden: en dan, denk je dat ze een baantje bij de AH gaan nemen? Die gasten zullen op wel 10 andere manieren illegaal aan geld komen, meer mensen thuis overvallen, geen rs6 meer jatten maar de eigenaren een pistool op hun kop zetten om geld afhandige te maken of je kinderen ontvoeren……

Het zijn ratten die niet in deze maatschappij thuis horen helaas, langdurig opsluiten in strafkampen buiten de landsgrenzen …..doet de VS ook met persona non grata
@slickrick: zullen we voor ze wat stapels bankbiljetten klaarleggen ’s nachts bij de automaten? Scheelt weer duizenden euro’s schade, iedereen in de buurt slaapt lekker door en de politie heeft geen wilde achtervolgingen!
Geweldig die eerste zin.
Bij wijze van proef gaat de politie in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht beginnen met het dwarsbomen van verdachten van plofkraken.
Bij wijze van proef gaan buschauffeurs in Zeeland beginnen met het vervoeren van personen van halte naar halte. Wie kent er nog meer leuke.
Braziliaans voorbeeld volgen en (geheime) doodseskaders invoeren.
Onvoorstelbaar dat de politie hier geen definitieve oplossing voor heeft. Zodra er onschuldige burgers geraakt worden door deze aso’s, is het drama. Tot die tijd blijkbaar alleen onhaalbare voorstellen.
Gewoon alle Audi’s RS4 t/m 6 verbieden… is het meteen afgelopen met die plofkraken..
Die plofkrakers hebben de macht in handen, zijn net tita-tovenaars, Ze hoeven maar een woord te zeggen: RASCISME.
En iedereen staat als versteend toe te kijken en durft niets meer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).