Mercedes doet aandelen MV Agusta van de hand

Auteur: , 30 Reacties

Vraag van de dag: moet Lewis Hamilton nu op zoek naar een nieuwe tweewieler?

Mercedes doet aandelen MV Agusta van de hand

De Britse superster wordt regelmatig in de paddock gespot op z’n limited edition MV Agusta Dragster RR, maar de romance tussen Mercedes en het Italiaanse motormerk is voorbij. Mercedes-AMG had een belang van 25% in MV Agusta maar de aandelen zijn van de hand gedaan.

In 2014 sloten de partijen een (toen nog) langdurige overeenkomst die vooral gericht was op verkoop en marketing. MV Agusta zou voor Mercedes-AMG de perfecte partner op twee wielen zijn die over veel zaken hetzelfde dachten. Kennelijk is dat toch niet helemaal waar gebleken, aangezien het huwelijk slechts drie jaar heeft standgehouden.

Mercedes-AMG heeft de aandelen verkocht aan ComSar Invest, een onderdeel van de Black Ocean Group die eigendom is van de Russische oliebaron Timur Sardarov. MV Agusta president Gioavnni Castiglioni is blij met de deal. Het extra kapitaal is van harte welkom en het merk kan de centen goed gebruiken met het oog op de toekomst.

Tegelijkertijd is Audi druk bezig met de verkoop van het eveneens Italiaanse Ducati. Kennelijk hebben de Duitsers het niet meer zo p Italiaanse motormerken! Als schrale troost een plaatje van misschien wel de mooiste sportmotor ooit: de MV Agusta F4 Senna.

MV Agusta F4 Senna30 reacties

Geef mij maar de F3, ziet er zo geweldig mooi uit.
@rw1994: helemaal mee eens, die 3 cilinder doet ‘m ook nog eens speciaal doen klinken in tegenstelling tot de f4, die met zijn lijn 4 gewoon aan een jap doet denken in plaats van een volbloed Italiaan.
@rw1994: liever een F4 1000 Tamburini. Zeker wel mooier dan de Senna al helemaal de kleuren
Mercedes koopt Ducati. Die kop had ik liever gelezen.
Ook nooit begrepen waarom Mercedes daar een aandeel in had. Ja, om Audi te kopiëren nadat ze Ducati hadden ingelijfd, maar MV is toch wel andere (mindere) koek.

Wel balen voor MV dit, wat hoogstwaarschijnlijk op de middellange termijn weer kopje onder gaat. Het is ook eigenlijk een merk dat geen bestaansrecht heeft. Het design is altijd wel gaaf (hoewel, de sport fietsen zien er eigenlijk al meer een decennia hetzelfde uit), technisch leuk, maar de kwaliteit en support is dramatisch. Klassiek Italiaans, zeg-maar.
@poes: uit ervaring weet ik dat de bouwkwaliteit van deze generatie MV zeker niet onder doet aan die van Ducati, de support is echter wel dramatisch door alle onzekerheid over de financiële status.
@poes: m’n Mv is de enige motor die ik langer dan 2 jaar bijgehouden heb. Stukken betrouwbaarder dan de Duc’s die ik had en eigenlijk ook de Japanners. De manier dat die rijdt is zo anders dat ik tot nu toe nog geen waardige vervanger er voor gevonden heb. Ook al is het comfort ruk. Alle andere motoren die ik aanschaf blijven op heden niet langer dan 2 jaar bij mij. De Mv blijft, al 7 jaar lang. Gelukkig is de garage net groot genoeg.
“Mercedes-AMG heeft de aandelen verkocht aan ComSar Invest, een onderdeel van de Black Ocean Group die eigendom is van de Russische oliebaron Timur Sardarov. MV Agusta president Gioavnni Castiglioni is blij met de deal. Het extra kapitaal is van harte welkom en het merk kan de centen goed gebruiken met het oog op de toekomst.”

Ik ben niet helemaal thuis in aandelenhandel, dus wellicht kan iemand het verduidelijken.
Maar hoezo is hij (MV Agusta president Gioavnni Castiglioni) blij met het extra kapitaal? De 25% van eigenaar Mercedes-Benz wordt verkocht aan de Rus tegen waarschijnlijk een gunstigere waarde. Maar de waardestijging gaat dan toch in de kas van Mercedes-Benz en niet in die van MV Agusta.
@jack_abarth: de waardestijging komt inderdaad ten goede aan Mercedes. MV Agusta is in deze het ‘lijdende’ voorwerp 🙂. Waarschijnlijk bedoeld die piepo dat de nieuwe investeerder ook een nieuwe kapitaalinjectie zal doen, los van de aandelentransactie met Mercedes.
@jack_abarth: Daar heb je gelijk in, maar het is aannemelijk dat Black Ocean Group gaat investeren in MV. Ik denk dat hij het daar over heeft.
Zonde, een beetje Duitse invloed heeft Ducati ook goed gedaan. Benieuwd wat de toekomst gaat brengen voor MV, maar ben bang dat het weer een vallen/opstaan cyclus gaat worden die eindigt in een definitieve valpartij.
Jammer, ik dacht dat MV met inmenging van Mercedes groot zou worden, beetje zoals VAG met zon beetje elk merk doet.
Ik denk alleen dat ze op de wat langere termijn het niet gaan redden.
Iets dat serieus jammer zou zijn, want ze maken echt fantastische motoren.
@janmetdelangeachternaam: daar ging ik ook vanuit. Zeker bij zo’n klein merk als MV. Mercedes heeft knaken zat om dat in een rustig tempo tot een goed lopende organisatie te transformeren (dus geen Ducati aantallen ofzo, maar gewoon een gezond bedrijf met een positief rendement).

Wellicht dat de verkoop ook een effect is van dieselgate? Mercedes zit zo langzamerhand ook in de hoek waar de klappen (gaan) vallen.
Lekker een Harley Night Rod kopen
@z4coupe30si:

Laat HD nu juist de partij zijn die in onderhandeling is over de Ducati aandelen.

Diavel vs Vrod?

Nah doe mij dan toch maar een 1299R

Of een Multistrada, of een SM, of een 1200 Monster.

Freez
@freez65: haha, ieder zo zijn smaak 😜

Wist dat overigens niet van H-D en Ducati. Interessante stap!
@z4coupe30si: HD heeft vooralsnog geen bod uitgebracht op Ducati. De Benetton familie inmiddels al wel volgens Reuters.
@z4coupe30si: mag het ook een “Street Rod” zijn?.
@sracert: Haha mag zeker.

Heb getwijfeld tussen de Street Rod en Night Rod. Uiteindelijk toch voor de Night Rod special gegaan.
MV Augusta, Ducati, Bimota, etc, etc.zijn veel te dure hobby motoren. als je dagelijks wilt Ninja-scheuren neem je een Japanse fiets, die blijven heel. Oh ja een leuke tip als je toch veel geld aan je hobby wilt uitgeven: “De Grizzly” van Nico Bakker zou ik dan doen.
@sracert: ik gebruik mijn Brutale toch echt dagelijks zonder problemen
@sracert: veel te duren hobby motoren ? Een jap die heel blijft is dat een grap? Ik zit wekelijks op circuit en geloof mij die japs gaan vlugger stuk als die ducs. En een Duc is geen hobby motor al eens gezien wat materiaal erop zit? Deze kan je zo op circuit zetten daar sta je dan met u jap met brol remmen en zonder stalen rem leidingen. En ja ik rij met een Duc 1199R om precies te zijn 12000 circuit Km en nog nooit iets aan gehad.
Prima dat Mercedes (en ook Audi) hun aandeel in deze motorfabrikanten weer laten gaan.
Sloeg natuurlijk ergens op, was slechts het zoveelste speeltje voor megalomane managers die niet onder wilden doen voor hun evenknieën bij de concurrent…
Opzich niet onlogisch. De uitstoot van auto’s ligt nogal onder een vergrootglas. Als er straks een milieufanaat of journalist achterkomt wat motorfietsen allemaal uitstoten dan kun je maar beter daar niks mee van doen hebben.
Allemaal mooie merken en producten, Mercedes AMG, Audi, Ducati en Agusta maar uiteindelijk draait het om de mensen binnen de organisatie. Ik ben bang dat het een feit is dat -door de bank genomen- Duitsers en Italianen niet zo heul lekker samen gaan. Jammer maar helaas… Hopen dat Russen en Italianen beter met elkaar gaan.
@basvspr: hoeze gaan Duiters en Italianen niet goed met elkaar? Audi en Lamborghini bewijzen het tegendeel. Duitsers zijn goede zakenmensen, waarschijnlijk hebben ze gewoon ontdekt dat er niet veel toekomst in de motorfietsen business zit.
@mashell: Juist wel, er worden wegens congestie meer en meer motoren verkocht. Denk dat de eindproducten gewoon teveel uit elkaar lagen en dus niet binnen de strategie vallen.
@basvspr: niemand die deze voorzet er in trapt ? Dan maak ik hem maar : zo’n 75 jaar geleden kon de Duitsets en Italiane ook al prima samenwerken….
Mercedes en Audi moeten niet teveel kijken naar BMW en zich blijven focussen op voertuigen op 4 (of 6) wielen.
Einde SBK?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).