Big Oil buigt het hoofd voor de goddelijke wil van de paus

Auteur: , 11 Reacties

Hij is per slot van rekening onfeilbaar.

jaknikker

We hebben witte rook! Maar daar wilden we nou juist vanaf, toch? Hmm…Misschien nog even over nadenken. Enfin, waar bovenstaande nondescripte zin op slaat, is het feit dat ’s werelds grote oliemaatschappijen akkoord zijn met belasting op het gebruik van koolwaterstoffen. De CEO’s van onder andere ExxonMobil, BP, ons eigen Royal Dutch Shell, Total, Chevron en Eni waren voor de tweede keer uitgenodigd op een pyjama-feestje in het Vaticaan om The Da Vinci Code te bekijken te praten over de toekomst van de wereld.

Paus Franciscus himself heeft de boys op het hart gedrukt dat ze nou écht moeten kappen de wereld ongebreideld te vergallen met hun zeer gewilde product, dat Gods creatie in de snelkookpan stopt. Immers past dergelijke activiteit absoluut niet onder het kopje goed rentmeesterschap. Mochten ze toch doorgaan met hun wandaden, dan wacht na hun dood een onuitputtelijke oliebron in de hel op ze, waar zij op zullen branden.

En waarempel, je zult het niet geloven, maar de CEO’s hebben het licht gezien en voelden zich geroepen om een zeer flexibel statement naar buiten te brengen. Overheden zouden volgens de zwart goud juweliers ‘economisch betekenisvolle’ maatregelen moeten treffen, die ‘investeringen stimuleren’ maar tegelijkertijd de kosten voor ‘kwestbare gemeenschappen’ minimaliseren en tevens economische groei faciliteren. Mooi zo, hebben we deze hele kwestie ook weer opgelost (via Associated Press).11 reacties

“Joeli denke alleen maar aan joeli eige generationi…

Joeli zoude joeli ook eense net als mije en mio broeders je eens watte meer bezieg moete houde mette dieje kindere en dieje kindere van dieje kindere.”
@moveyourmind: geniaal!
@moveyourmind: bedankt voor die bluumen out Ollannnd..
@moveyourmind: grinnikte fors hier.
Er verandert niks dus! Mooi man.
@jipino: na het kussen van de Ring van de Paus komen de evil overlords van de oliemaatschappijen nog in de hemel ook. Over win-win gesproken.
Ignorance IS bliss, CEO’s regeren bij de gratie van de resultaten van de Verlies- & Winstrekening, de stakeholders, de aandeelhoudersvergadering en de Raden Van Bestuur. Net zoals politici is hun horizon niet verder dan 2 of 4 jaren….of tot het volgende schandaal. Iemand binnen het Vaticaan met verstand van het aardse zakenleven had de Paus dit in z’n oor moeten fluisteren.
@iphonistvongates: je leest niet goed. Artikel geeft aan dat ze statement maken dat overheden maatregelen dienen te treffen die investeringen stimuleren etc. Dat heeft indirect impact op besluit vormen van het bedrijfsleven de business of business is business……
@iphonistvongates: helemaal correct. Exxon directeur heeft aandeelhouder die een milieu-bestuurslid voorstelde uitgelachen. Guess what, ze gaan nu toch een enorm zonnepanelenpark aanleggen. Waarom? Omdat ze op die manier aan goedkopere energie komen om schalie gas mee te winnen. Dat kost namelijk nogal wat stroom.
“The da Vinci code te bekijken” Hahahahahahahaha daar moest ik wel even om lachen!
Ik maar denken dat dit ging gaan over het feit dat de Paus had gezegd dat masturberen geen zonde meer was. Wat een teleurstelling.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).