Bijtelling 2016: welke auto’s gaan het meest omhoog?

Auteur: , 6 Reacties

Zoals bekend zitten de PHEV's in de hoek waar de klapjes komend jaar gaan vallen. Hoe ziet dat er concreet uit?

Bijtelling 2016: welke auto's gaan het meest omhoog?

Wel, daar hebben de dames en heren van LeasePlan Nederland uitgebreid onderzoek naar gedaan. In concrete rekenvoorbeelden laat onderstaande tabel zien welke auto’s er in de bijtelling het hardst op achteruit (of vooruit, als u Jeroen Dijsselbloem heet) gaan. We kunnen kort zijn: de Golf GTE, A3 e-tron en Passat GTE komen er bekaaid vanaf. Verder zijn vooral dieselauto’s behoorlijk zwaar de klos.

Bij het invullen van de kosten voor privégebruik is in de tabel uitgegaan van een loonbelastingtarief van 52%. De rest van de getallen komt u ongetwijfeld zelf uit, klik op de tabel voor groot.

Bijtelling 2015 vs 20166 reacties

Vooral vervelend voor de verkopers van die auto’s. Niet voor de leaserijder. Wanneer die de auto dit jaar neemt heeft ie gedurende de rest van het leasecontract dezelfde bijtelling.
Wanneer ie pas volgend jaar een auto mag uitzoeken zoekt ie gewoon een andere auto uit.
De gemiddelde leaserijder gaat echt niet denken: “Shit, de Golf-plugin gaat me volgend jaar een boel geld kosten!” Die denkt: “Dat wordt dus geen Golf-plugin volgend jaar.”
52% loonbelasting en dan voornamelijk B segmenters?
@mcshine: door de bijtelling ga je vaak een stapje hoger
@mcshine: Downsizing, auto als verlengstuk van je… is verleden tijd.
@terrorizer: heeft meer met leasebudget te maken dan met de maat van je …

Ik heb gewoon een 25% bijteller besteld om naast mijn speelautootje ook comfortabel op het werk te kunnen komen.. En als de Picanto-rijdende medeman dan denkt dat ik een kleine heb, mogen ze dat gerust van me denken….
@mcshine: niets te compenseren. :-)

De grootte van de auto doet niet zoveel zeggen over de bijtelling,.. Een Panda kan je nog met 25% bijtelling krijgen. En een Panamera met 7%…

Doe mij maar gewoon zelf een auto aanschaffen. Hoe je t ook wend of keert; voor mij persoonlijk nog altijd de beste oplossing.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).