Billenkoek: politie ‘vergeet’ zomertijd trajectcontrole

Auteur: , 38 Reacties

Anderhalve week geleden zette Nederland en masse de klok weer een uurtje vooruit. Met iedereen bedoelen we natuurlijk: 'iedereen behalve de dienders die het traject A2 Amsterdam-Utrecht in de gaten houden'. Een tsunami van onterechte boetes was het gevolg.

Cayenne GTS vs Volvo V50

Honderden Nederlanders die op 31 maart van Amsterdam naar Utrecht zijn gereden op de A2 hebben of krijgen (binnenkort) onterecht post van het CJIB. Nog specifieker: de foute boetes zijn die zondag digitaal aangemaakt tussen 19.00 en 20.00 uur. De verhoogde maximumsnelheid die ’s avonds na 19u geldt op dat traject is die avond niet juist doorgevoerd. Automobilisten die gewoon 130 km/u mochten zijn toch op de foto gezet omdat men volgens de apparatuur maar 100 km/u mocht.

Het Openbaar Ministerie heeft de fout inmiddels toegegeven. Veel boetes zijn al snel vernietigd, in totaal hebben maximaal 1150 mensen toch een prent thuis gekregen. Wie al betaald heeft krijgt het bedrag teruggestort. De boetes van die avond (voor die specifieke snelheidsovertreding) kunnen als ‘ongeldig’ worden beschouwd.

Mochten er nog mensen twijfelen: nee, automatisering en overheid gaan echt niet samen. Dat er bijna 2 weken na dato een berichtje de deur uitgaat over de ‘fout’ is werkelijk het allerminste wat je in deze situatie mag verwachten. Deze fout is onvergeeflijk. Er moeten koppen rollen, de stellages moeten naar beneden. Heel Nederland verdient vanaf maandag aanstaande een maximale snelheid van 130 km/u en als bonus worden alle 60-km zones afgeschaft. Nu is het verdomme een keer afgelopen.

Foto: autojunk.nl38 reacties

Dat nummerbord…. is best wel oud voor een Cayenne GTS…?
@Jochempie: Ik zou zeggen zoek hem op. Cayenne is een ouwe bak. Kleur is ook een “speciale” gts kleur dacht ik.
@Jochempie: Nee hoor, vanaf 2008 geleverd.
@lohran: Ja en lekker is ‘ie ook!
@sulobb: Lekker lelijk zul je bedoelen, man man man, wat een gedrocht. Die nieuwe Cayenne ziet er veel beter uit.
@autobart: nee gwn lekker… Lelijk is hij zeker niet…
@autobart: Als jij liever Polo bluemotion ziet…
@sulobb: mijn polo heeft dezelfe kleur hee.. Doe eens lief!
@lohran:
De tijd heeft anders wel flink vat op hem gehad, ik had hem veel ouder geschat dan de 5 jaar die hij idd is. Dan is die tijd een stuk vriendelijker geweest voor de 6 jaar oude Volvo die ernaast rijdt.
@jrk68: True, denk ook dat het wat retro achtig kleurtje van de auto en velgen er mee te maken heeft. En die kenteken opstelling lijkt ook gewoon oud :p
@Jochempie: Deze wagen staat bijna altijd op de Noordsingel in Rotterdam te shinen.
@theblackstig:

Klopt. Evenals een 996 911 GT3 RS.

En het mooiste, nog tegen het verkeer in ook.
Mensen al betaald? Na twee weken? Ik moet toch iets langer op mijn boetes wachten en nog langer tot het daadwerkelijk betaald word.
@sjaakk: op de A2? want ook gewoon flitsboetes op buitenwegen krijg ik snel binnen… als ik ze binnen krijg ;-) bij zo’n volautomatische snelweg moet het helemaal makkelijk gaan.
@Alwood: Niet volautomatisch klokje moet met de hand. ;-) Dan lijkt het voor mij lang. Gelukkig al eventjes geen boete gehad. *even afkloppen*
@sjaakk: Veel gaat automatisch, schrikbarend hoe snel je ‘m soms binnen hebt :(
Dat krijg je met al die BLO dienders, schrijven kunnen ze nog net. Lezen en klok kijken is dus echt te ingewikkeld….
@jrk68: het mooiste is nog wel, wanneer je ze in programma’s als wegmisbruikers engels of duits hoort praten.
@melkkoe:
Wat verwacht je dan van lui met 3 jaar lagere bewaar school….
Ik zie de 8 euro administratiekosten al voor me…
Die mensen moeten 10dubbel terugbetaald worden hahaaa! Als wij een foutje maken krijgen wij ook een bonnetje, nu maken zij ook een FOUT, die zouden daar ook voor moeten betalen
@sulobb: Wat ik onbegrijpelijk vind is dat met verschil van één seconde je al dan niet strafbare feiten pleegt door 1km/ u sneller te rijden.
Heeft dit nog wat met verkeersveiligheid te maken. Niet dus, graaien daar waar het te grijpen valt.
Ratten
Best veel boetes nog uitgedeeld dan. Want als ik er ’s avonds rijdt rijd iedereen nog 100 omdat ze bang zijn :p
en dan zeveren over de belgen.. pha!
Een tijdje terug kreeg ik een boete op trajectcontrole A20. Ik reed daar ongeveer 00:30, maar volgens de boete was dat ongeveer 23:00. Daarmee klopte de tijd niet alleen, maar ook de datum niet. Had ik een zaak gehad? Ik had het maar laten varen ivm 6km te hard, maar toch.
Tsja, miljoenen gestopt in geautomiseerde geldmachines genaamd trajectcontroles..
Het enige wat die ambtenaar moet doen is de klok 2x per jaar aanpassen en tsja……
Tuurlijk gaat dat fout..
@kaasboerin:

die 2x per jaar is ook onzin. volstrekt onnodig
Maar ze zullen het wel weer te duur hebben gevonden om dat ding gewoon een tijdserver te laten volgen…
@timberleek: Een ambtenaar die iets te duur vind? Bwuahhahahhaaah
@kaasboerin: Eigenlijk zou ik het best wel typisch vinden voor een ambtenaar… Overal geld over de balk gooien en vooral niet letten op de kosten en dan voor de vorm op het meest onbenullig puntje gaan bezuinigen, om daar vervolgens de mist mee in te gaan…
die gasten kunnen alleen liggen slapen achter een flitser
voor de rest heb je er echt geen zak aan
You had only on job
Eigenlijk kunnen dan alle boetes van die dag worden aangevochten. Immer zal de tijd van overtreden een uur verschillen met de tijd op de foto!
Dus het boetebedrag wordt teruggestort… onder aftrek van administratiekosten waarschijnlijk.
@alwood: Vermakelijk stukje tekst, wel jammer dat je met een vloek af wilde sluiten. Is m.i. voor een blog niet nodig :)
ik snap dat gezeik over ICT en de overheid niet zo…

bij ALLE grote ICT projecten gaan dingen fout, of denken jullie echt dat het bij grote telecombedrijven, banken, verzekeraars nooit fout gaat? Wake up, die doen niet onder voor de overheid.

Het verschil is alleen dat zij dit geheim proberen te houden en daar ook vaak in slagen. De kosten van die mislukte projecten worden gewoon doorberekend in de rekeningen naar hun klanten, jij dus.

Is dat minder erg dan een overheid die transparanter moet zijn dan deze bedrijven, en waarbij we dus via de media informatie krijgen over fouten bij ICT projecten? Ik denk het niet!

Enne, nee, ik ben geen ambtenaar en werk ook niet voor een overheidsorganisatie.
@escort77:
Jouw punt bewijst ING dagelijks….oh shit, da’s een staatsbank.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).