“Binnen 3 jaar 4 nieuwe Alfa Romeo’s”

Auteur: , 48 Reacties

Plichtmatig draaien we het bandje gewoon nog een keer af.

Je zou er onderhand een Italiaans punthoofd van krijgen, maar Alfa heeft de toekomstplannen wederom bijgesteld. Zo kunnen we tussen 2018 en 2020 vier nieuwe modellen op de markt verwachten die dus naast de Stelvio en de Giulia in de showroom komen te staan.

Verwacht daarbij in elk geval een vervanger voor de Giulietta, die niet lang geleden de meest marginale facelift ooit ontving. Daarnaast kunnen we de borst natmaken voor een SUV die qua formaat boven de Stelvio wordt gepresenteerd.

Zijn we er dan? Nee, natuurlijk niet! Er komt een opvolger van de 166, oftewel een grote broer van de Giulia. Nummer vier in de reeks betreft de opvolger van de Alfa 4C! Een en ander zou onlangs tijdens een meeting naar buiten zijn gebracht. We houden dus een slag om de arm, maar de vooruitzichten zijn gunstig. Voor wie het zich afvroeg: van de Mito staat geen opvolger gepland in verband met mogelijke overlap met de rest van het aanbod van Fiat Chrysler.

Voor Alfisti die iets gemist hebben: deze video legt uit wat het logo van het beroemde merk precies symboliseert.

Foto: dikke Giulia Q door @dutchstylez, via Autojunk48 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die de Giulia coupé is alweer geschrapt? De 166 opvolger neem ik vast met een goede zak zout.
Italiaanse logica. De Mito wordt niet vervangen omdat deze teveel overlap heeft met andere Fiat Chrysler producten maar er komen wel 5 serie en X5 concurrenten die misschoen wel overlap hebben met Maserati producten (Ghibli en Levante)?
@mashell: Ik denk dat de Ghibli en de Levante toch wel wat hoger geplaatst zijn en duurder zijn dan de toekomstige Alfa’s. De Ghibli gaat vanaf 80 mille en de Levante vanaf 102 mille. Het zal wel heel dom zijn van Alfa om zulke vanafprijzen te gaan vragen.
@mashell: marges zijn een stuk hoger in het E segment
@thesis: dan moeten ze wel verkopen, anders gaan ze die marges nooit halen
@mashell: wat thesis al zegt dit heeft alles met marges te maken, alfa zal nooit de aantallen maken om een b segementer rendabel te maken. dat kan VW etc zich veroorloven maar niet een merk dat een soort van doorstart maakt.
@c-greg: onzin. Fiat laat met de hun kleine modellen zien dat een Italiaans merk dat prima kan. Dat is juist altijd hun kracht geweest; met beperkte middelen hun modellen net iets anders laten uitstralen dan de massa.

Nu gaan ze zich weer richten op het hogere segment, waar ze nooit binnen gaan komen. De macht van de Duitsers is daar veel te groot.
@poes: whaha een fiat 500 en klein… vroegâh
Waar gaan ze het van betalen eigenlijk? Vast niet uit de opbrengsten van de verkoop van de Giulia… want die zie je nergens rijden. Niet in Nederland, maar ook niet in het buitenland.
Ik zie het somber in voor Alfa… wellicht toch maar verkopen aan VAG. ;)
@Specht: Nee hoor, met Alfa gaat het juist hartstikke goed de laatste tijd.
@Specht: Giulia nergens rijden? Misschien ligt het aan mij, maar ik heb hem gelukkig al heel vaak gezien!
@specht: wat zegt gij nu ? Ik woon in belgie en ik zie er dagelijks een handvol
@Specht: ik vraag me af hoe vaak u buiten komt, want zie er dagelijks minstens één!
@joostvis: Altijd dezelfde? ;)
@berlinetta: Dat wel, haha!
@Specht: volgens mij doet ‘ie het (voor een Alfa) best redelijk. Maar dat zegt nog niets. De liefhebbers stappen nu in, maar daar kun je als merk niet op draaien. Je moet het van de massa hebben. Persoonlijk denk ik dat dat verkopen redelijk vlot in gaan kakken, zeker als de concurrentie gaat vernieuwen en Alfa (traditiegetrouw) niet.
Mooi! Meer, beter, sneller! Maargoed, zeker de Giulietta vervanger is nu wel echt nodig. En een nieuwe MiTo, gewoon weer samen met de Punto lijkt me ook een goed plan.
Ze zouden echt achterlijk dom zijn om geen nieuwe MiTo op de markt te brengen, dat ding zie je overal rijden. Ontwikkel die samen met een nieuwe Punto die je ook veel ziet en hoppa!

Verder wat voegt een nieuwe 166 toe? Lekker inzetten op een goede/stijlvolle Giulietta met verschillende uitvoeringen sw/cabrio/suv
@Mika_Hakkinen: precies dit dus. Alfa kiest nu voor een totaal onlogische strategie. Welke nooit succesvol kan zijn.
@poes: maar het is wel The Italian way to go haha.. zucht
Meer dan die “meest marginale face lift ooit” had de Giulietta ook niet nodig. Is nog steeds een mooie auto.
@cpp1: Hij oogt aardig, maar als je instapt waan je je zo ongeveer terug in de tijd. Kan echt niet meer.
-edit: nutteloze bijdrage-
@amersfoorter: in de clickbait trappen en dan zo’n reactie geven maakt mij aan het lachen
@amersfoorter: clickbait? Ik vind dit nou echt het toppunt van gèèn clickbait.

Niet alleen komt het bericht één op één overeen met de inhoud van het artikel, ook staat het nog tussen haakjes omdat de schrijver het zelf ook niet gelooft.
@amersfoorter: de titel zegt ‘binnen 3 jaar 4 nieuwe alfa romeos’. Vervolgens wordt in het artikel geschreven over de plannen van 4 nieuwe alfa’s. Vrij correct lijkt me?
Als de Guilia en de Stelvio een succes zijn in Amerika dan zie ik ze wel een opvolger van de 166 bouwen. Alleen de Europese markt is te klein voor een 5 serie concurrent. Zelfde geld voor de Stelvio XL.
@cloverleaf: misschien is dat wel zo. Misschien willen ze met die wagens wel de Noord Amerikaanse markt veroveren. Gewoon bouwen in een Chrysler fabriek daar, geen importheffingen, all American. Dat zou kunnen werken.
@mashell: zoiets… maar Alfa is wel hot momenteel en je moet het ijzer smeden als het heet is. Azië hetzelfde
Een Giulia Veloce station, die mis ik. Zou hem zeker kopen als het toch zover moest komen.
Het is weer juni, tijd voor het Alfa Romeo persbericht over het grote aantal nieuwe modellen dat ze gaan lanceren!
Toch weer bijzonder dat één of ander vaag gerucht er weer in gaat als zoete koek en zonder slag of stoot als de waarheid, en niets dan de waarheid wordt aangenomen. We zien wel wat er komen gaat.
Wel een erg fijn vooruitzicht als ze dit waar gaan maken. En nu hopen dat ze als warme broodjes over de toonbank gaan zodat het straatbeeld weer wat mooier gaat worden
Zo’n hardloper is de Giulia volgens mij al niet, dus waarom Marchionne z’n geld vervolgens in een (E-)segment stopt dat nog moeilijker te betreden is snap ik niet zo. Doe mij maar liever een Mito-opvolger. Een opvolger voor de 166 kan altijd nog.
Ik kijk vast uit naar de 166-opvolger. Als hij net zo mooi is als de Giulia ben ik fan! Stiekem hoop ik dat hij dan ook Alfetta gaat heten.
@mercedesw140: iedereen is fan, maar niemand koopt/least ‘em
Maar dus nog steeds geen station.. Zo jammer.
Persoonlijk vind ik de giulia nu al gedateerd..
@hjhj: je bent niet de enige. De giulietta heeft hier naar mijn mening minder last van.

Ik ben er ook nog niet helemaal uit waarom daar heb ik hem nog niet vaak genoeg uitgebreid in het echt kunnen bekijken.
@marc94: lekker getikt. Excuses voor mijn mobiele (non)skills.
Ik tel dus Giulias, en ik zit nu op 8. En ik rijd vrij veel. Het gekke is dat ik ze dus vrijwel nooit zie, toch waren de verkoopcijfers van het eerste kwartaal van Alfa keurig. De grote vraag is dus: waar zijn alle Giulias??

Dat gezegd hebbende kijk ik uit naar alle komende modellen. Uiteraard ben ik wat sceptisch, maar dat is bij Alfa heel normaal, die flappo’s beloven altijd meer dan ze waar kunnen maken.
@stationcar: hier in Duitsland zijn ze niet. Mijn teller staat op twee.
@stationcar: in Friesland zie ik ze nooit, maar toen ik nog in delft reed kon ik de snelweg niet op gaan zonder er minimaal één te spotten. Er vanuit gaande dat ze sinds die tijd zijn blijven verkopen moeten ze daar nu bij bosjes rondrijden.
Doe toch maar een nieuwe Mito, volumemodellen zijn ook nodig en de Mito is gewoon leuk. Giulia Sportwagon zit niet in de planning, maar is gezien de stationvoorkeuren hier (156 en 159, BMW Touring, Audi Avant) een must. Knappe Spider en bijpassende coupé, daar hebben we meer aan dan te dure 166-opvolgers. In dat topsegment winkelt men toch liever Duits.
4 nieuwe auto’s wel?

Werkt zeker alleen in de fabriek daar..
Fantastisch kenteken trouwens op het plaatje 😁
Alfa Romeo is één van de sterkste Italiaanse automerken (naast Ferrari en Maserati). Alfa Romeo is echter financieel voor een veel grotere groep bereikbaar. Met de nieuwe start van Alfa Romeo en het nieuwe Alfa teken wil Alfa de Ferrari zijn van zijn segment. Dit geldt voor de Alfa 4C Coupé/Spider, Giulia Quadrifoglio/Veloce/Super en Stelvio Quadrifoglio. Kijk naar standaard details als een aandrijfas van Carbon, accu in de kofferruimte, van Ferrari afkomstige flippers en startknop op het stuur en altijd Made In Italy. Niet zoals bij de “Duitse” merken, die overal gebouwd worden. De nieuwe Audi Q5
komt bijvoorbeeld altijd uit Mexico… Alfa Romeo zal de auto’s leveren die de wereldmarkt vraagt. Businesscase Porsche is het voorbeeld. Genoeg geld met SUV’s, verdienen, zodat Alfa weer de luxe kan permiteren van GT-coupé’s/spiders, GTA’s, GTV’s, Duetto’s. Het wordt fantastisch. Het wordt groot. Je zult er van houden.
@ibssr: amen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).