Binnenkort kun je samen opladen in de Tesla-bar

Auteur: , 23 Reacties

Ook stekkeren kan gezellig zijn.

Tesla Drive-In

De actieradius is eigenlijk nog steeds de grootste valkuil als het gaat om elektrische auto’s. Al bereiken sommige merken al de 500 km-zone, er komt een moment dat je de auto aan de stekker moet hangen. Er zijn manieren om relatief snel weer een volle lading te hebben, maar zo snel als benzine in je auto gooien is (nog) onmogelijk met een elektrische wagen. Grote kans dus dat je iets moet verzinnen om te doen op de locatie waar je de auto aan de laadpaal hebt staan. Hulp is nabij: Tesla brengt ons een Drive-In Supercharge Restaurant.

Elon Musk tweette al over het idee begin januari. Hij wou graag een oplaadpunt samenvoegen met een retro-drive-in met rock’n’roll-muziek, rolschaatsen en algemene retro-styling die moet doen denken aan de VS halverwege de vorige eeuw. Elon is niet vreemd van een beetje gekte, dus het ‘Supercharge-Restaurant’ wordt werkelijkheid. Uit een grondaanvraag die Tesla deed blijkt dat de locatie al bekend is: de stekkerbar komt dus echt. En waarschijnlijk al vrij snel.

Bouwplannen

Zoals verwacht is die locatie in de VS, in Santa Monica om precies te zijn. Dit US-diner-project is momenteel uitbesteed aan alleen Santa Monica, maar in de rest van de VS zit er bij meer Superchargers een ‘convenience-store’, die ervoor zorgt dat je tijdens het opladen van je Tesla je niet hoeft te vervelen. Tesla heeft momenteel al 1.100 oplaadpunten gebouwd, verspreid over Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten. Qua netwerk zit het bij Elon’s bedrijf dus allemaal wel snor. Nu hopen dat de Model 3 productie een zetje in de rug krijgt en dat momenteel meer mensen mogen genieten van elektrisch rijden op zijn Musks. (via autoblog.com)23 reacties

Lekker van je vruchtensapje genieten terwijl je @fanboy met een dienblad in zijn handen rond ziet flaneren op zijn rolschaatsen. What’s not to like?
@2wheeler: ik den dat het dan hoverboards worden, die zijn tenminste ook nog elektrisch.
@2wheeler: Dat ik niet goed kan rolschaatsen :(
@fanboy: haha, sportieve reactie!
Ik ga liever naar de bananenbar om mezelf op te laden…
@moveyourmind: Daar weten ze ook wel raad met een verlengsnoer ;)
Zorg eerst nou maar eens dat die model 3 fatsoenlijk geleverd wordt.
Naast een Michelin ster kunnen restaurants ook een Tesla ster krijgen.
Puike soep 👌🏼
Nou Starbucks, ik zou me zorgen maken.

Nieuwe place to be van de Tesla-rijders die graag met een koffie op hun Macbook tokkelen is bekend.
@misterdrogba: Als de koffie net zo goor is als bij de starbucks is zit die Teslabar inderdaad in een mum van tijd vol met hipsters en yuppen.
@misterdrogba: ik houdt niet van koffie en gebruik geen Apple laptop, deze ICT-er drinkt Cola-Light en heeft een Surface Pro. Echte innovatie op IT gebied komt meestal van Microsoft.
Kom maar door met dat autonoom rijden dan! 🍺
Vrees dat ze binnen afzienbare tijd toch gaan leegstaan als het enkel voor Tesla rijders bedoeld is. De grote massa die electrisch wil gaan wacht op betaalbare en beter afgewerkte wagens. De Tesla snobs, nieuwe en oude rijken, diegene die het kunnen afschrijven op kosten van de firma hebben niet in de gaten dat het wel eens snel afgelopen kan zijn met hun geliefd merk. Alleen VW heeft al 25 miljard klaar voor batterijen en 16 fabrieken op het oog voor enkel electrische wagen. Reken de anderen erbij dan wordt Tesla een marginaal merkje.
Grappige foto van dat restaurant. Maar bestaat Tesla nog steeds??
Het valt mij op dat ik in (West) Europa altijd veel meer Tesla’s ziet rijden dan in de VS vd A. En dan ook met name in de grote steden als LA, NY, Houston en Chicago. De e-waggies die je wel ziet zijn voornamelijk toyota hybrids. Iemand de nummers?
@cloverleaf: Dat beeld lijkt procentueel ook zo te zijn. Een tesla is relatief gezien in de US veel duurder. Die cijfers kun je snel vinden via google, maar veruit het grootste aantal Tesla’s wordt verkocht in de US zelf. Het is een groot land…
@amg65: misschien kun je het afzetten tegen het marktaandeel dat ze daar hebben VS hier.
@amg65: volgens http://carsalesbase.com/us-car-sales-data/tesla/

Heeft Tesla met al haar auto’s een marktaandeel van 0,29% in de VS en 0,18% in Europa. Nou is het wel dat idd Nederland en Noorwegen (en sinds vorig jaar het VK) VERREWEG de meeste Tesla’s binnen Europa hebben rijden dus het beeld voor ons is wat scheef.

In het afgelopen half jaar zijn er trouwens meer Tesla’s in de VS afgeleverd dan in heel 2017 in Europa 😊
@gulli: Ja maar wie ben ik om voor iemand anders met cijfers aan te leveren. Als dat ook maar iets met EV en klimaatverandering te maken heeft wordt het al snel als fake news weggezet.

In inderdaad, dat klopt. Ik ben ook recent in de US geweest (seattle vancouver etc) en bijvoorbeeld seattle zag ik ze zeer weinig, terwijl op papier daar relatief veel tesla’s moeten rondrijden. In amsterdam hoef je maar even met je ogen te knipperen en je ziet er een. Feit is idd dat US verreweg belangrijkst is, ondanks ‘het beeld’
Yep samen aan de bar autistisch append in je eigen telefoon.
Nu ben ik toch benieuwd of de menukaart uitsluitend uit veganistische gerechten bestaat of dat ze toch wat dierlijke producten aanbieden ter consumptie.
@AutomotiveDesigner: ga er maar vanuit dat er wel wat vlees op het menu staat. Blijft toch Amerika.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).