Eerste Ford GT zet voet op Belgische grond

Auteur: , 39 Reacties

Onze zuiderburen zijn een lekkere dikke auto rijker.

De reïncarnatie van de legendarische Ford GT weet al sinds zijn onthulling in 2015 constant aandacht te trekken. De auto wordt momenteel in beperkte oplage gebouwd en alleen een select groepje bekendheden mag er eentje in ontvangst nemen. Denk bijvoorbeeld aan de GT van John Cena (incl fittie) of de extra speciale ‘medewerker-livery’ die CEO Raj Nair op zijn GT heeft laten spuiten.

Ze worden echter ook de grote plas over gestuurd en de fortuinlijke Europeanen die Ford geselecteerd heeft, beginnen hun exemplaren binnen te krijgen. De eerste was er eentje voor de gehandicapte coureur Jason Watt, hij opteerde voor een Gulf-kleurstelling. Onze zuiderburen mogen zichzelf ook rekenen tot GT-bezitter: de Belgische coureur Loïc Deman heeft de sleutels voor zijn super-Ford ontvangen. De reden waarom het merk Deman selecteerde voor de supercar wordt niet duidelijk, maar coureurs zijn sowieso aantrekkelijk volk voor Ford om auto’s aan te verkopen. Misschien dat de affiniteit met The Blue Oval daar los van staat.

Quelle surprise: ook Deman opteerde voor Gulf-blauw. De GT werd in een enkele kleur geleverd maar Deman zegt zelf dat hij er ook een iconische Gulf-kleurstelling van wil maken. Op zich lekker historisch verantwoord, maar niet heel origineel dus. Nu hopen dat de Belgen onder ons binnenkort de kans krijgen om hem te spotten, Autojunk staat in ieder geval open voor jullie.39 reacties

Alleen rond rijden wordt moeilijk in België, gezien de kwaliteit van de wegen aan de hand van het eerder genoemd onderzoek.
@toyotaprius: op Spa ?
@kenner: de auto rijd op benzine
@mb10: you just made my day. Schitterend!
@kenner: haha:)
@toyotaprius: De kwaliteit van de wegen kan inderdaad wat beter ( gevoelsmatig zijn er echter wel wat stappen gemaakt de laatste jaren ), maar ik hou liever m’n geld in m’n zakken. Dan heb ik het nog niet over BPM, maar over struikrover-tactieken van de overheid.
Ik wens jullie in ieder geval veel succes toe binnenkort, wanneer de politie grootschalig camera’s gaat gebruiken om “chattende” bestuurders te beboeten, terwijl ze hun gps aan het instellen waren.

Geef mij dan maar België, waar de handhavers en rechters nog menselijk zijn.
@SimonMc: you made my day :)
@SimonMc: als ik mn tomtom instel, doe ik dat van tevoren. Niet met 120 op de snelweg. Nu snap ik hoe die ongelukken gebeuren
@SimonMc: en de auto’s kapot trillen, de banden lek raken door de gaten in de weg en de files eigenlijk chronisch zijn.. Nee dank je. Overigens leek mij dat die camera’s goed weergeven wat er feitelijk gebeurt, afgaande op beelden bij het Nos journaal.
@SimonMc: wie zegt dat ik in Nederland woon?
@simonmc: Dan ken jij de Belgische auto keuring nog niet. Wij Mogen hier in NL in onze handjes klappen dat wij APK hebben.
@g-ammo: Leg uit?
@SimonMc: uh… Volgens mij leven wij niet in hetzelfde België…
@toyotaprius: originele reactie. Humor van de bovenste plank.
Lekker kleurtje.
@dutchoutlaw: Ja staat hem erg goed, en icm oranje klauwen een mooie subtiele verwijzing naar de Gulf livery.
Jammer dat ie die uitgekauwde complete livery erop gaat zetten.
@harrie: Dat is idd jammer.
@harrie: zeker? zou idd jammer zijn. vind dit wel erg mooi namelijk.
Nu maar lekker mee over Spa jagen dan. Of Zolder. Op de openbare weg in België lijkt me er niet veel aan.
Gaaf kleurtje. Hopelijk gaat de eigenaar er ook echt mee rijden
Hele mooie bak, echt helemaal goed. Kan alleen maar niet wennen aan dat abrupte rechte “blok” waar de uitlaten zich in bevinden. Vloekt nogal met de rest van het lijnenspel vind ik.
Wow, dé kleur voor de fordgt..
Zonde van die vijftien meter op de teller om hem in de vrachtauto te krijgen…

Én van de vijftien meter op de teller om hem van de vrachtwagen in de loods te rijden waar dat ding de komende jaren stof mag gaan lopen vangen…
@moveyourmind: kan hij hem net als de Diablo van enkele artikels terug over een halve eeuw aan een mooi prijsje verkopen.

Maar eeuwig zonde inderdaad.
dik!
Ik kan op de een of andere manier niet warm of koud worden van de Ford GT
@tvklarenbosch: te veel naar Jeremy Clarkson geluisterd?
@ikleesookoverautos: hij luistert goed…
Ongekend
Zo lekker gewoon gebleven die Ford GT.. staat fijn tussen de transit’s
Bijzonder dat Deman dit zo naar buiten brengt. Hij is immers Mercedes dealer.
Gaaf kleurtje
Heerlijke uitvoering
Gewoon zo laten, wat een geile kleurstelling
Dan gebeurt er naast mijn deur ook wat.
Geleverd in Wavre Waals-Brabant.
via iPhone app
Die achterkant met varkenssnuit ligt toch niet fijn op het netvlies
Laat die afgezaagde livery toch gewoon achterwege. Dit ziet er veel beter uit.
Vind het een gaaf ding maar zou zelf iets anders kiezen als ik in dit segment zou gaan shoppen. Een Lambo waarschijnlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).