Bischofberger maakte ultieme camper voor Audi-fanboys

Auteur: , 22 Reacties

Jahwohl, een camper op basis van een dikke Audi. Een oude dikke Audi wel te verstaan. Maak kennis met de wondere wereld van Bischofberger. En niet alleen Audi's waren hun leven niet veilig.

Campers, ze zijn er in alle soorten en maten. Toch hebben ze in veel gevallen één ding gemeen: ze zijn gebaseerd op busjes of andere utilitaire voertuigen. Zo niet deze Audi 100 die door Bischofberger onderhanden werd genomen. De achterkant werd er simpelweg afgezaagd om plaats te maken voor een door het bedrijf zelf ontwikkelde achterkant. Daarbij werd nagestreefd de camper net zo stijf en sterk te maken als het origineel. Ook de achterwielophaning van het origineel vond zijn weg naar de camper. Eigenlijk nog leuker dan deze Audi 100, is de camper op basis van de Audi 200, het potentere broertje van de gestroomlijnde middenklasser van het Type 44.

Bischofberger bouwde zijn eerste Audi-camper overigens op basis van de Audi 100 van de voorgaande generatie. Audi was zo enthousiast dat ze de camperbouwer meteen een testwagen van de dan gloednieuwe Audi 100 C3 (Type 44) meegaven. Na de ombouw werd deze als test duizenden kilometers door de woestijn gereden, zonder noemenswaardige problemen.

Het is je wellicht al opgevallen dat de opbouw van de Audi-camper wel wat weg heeft van het huisje van een Volkswagen Transporter T3. Niet geheel toevallig, het bedrijf bouwde ook op basis van deze VW-bus campers. Sommige T3’s werden verlengd, anderen kregen een afneembaar verlengstuk met ingebouwd toilet en weer andere kregen een meer caravan-achtige opbouw. Voor die laatste klus moest een groot deel van de carrosserie van de Transporter worden weggezaagd. Zonde om weg te gooien, dachten ze bij Bischofberger, dus bouwden ze van die halve Transporters weer afneembare opbouwen voor de Volskwagen Caddy. Check de gallery voor al deze bizarre bouwwerken.22 reacties

Kijk, als dat niet het ideale voertuig is voor een weekje biergooien en bockwurst vreten aan de Wortersee, dan weet ik het echt niet meer.
@jrk68: zo en hoe!
@jrk68: ja lekker simpel net als het volk wat erop afkomt.
Ik vond de Citroen CX creatie van Jeremy leuker!
@gtwillem: Die kiept wel telkens (bijna) om of valt van een klif af :)
@123bat: wat ik zeg: leuker ;-)
Stripes maken het helemaal af ..
@lincoln: jaaaa gaat ie harder van he
Awesome! Ik hou wel van dit soort gekkigheid. Doe mij de caddy van foto 7 maar trouwens.
Uit de tekst :

“Sommige T3’s werden verlengd, anderen kregen een afneembaar verlengstuk met ingebouwd toilet en weer andere kregen een meer caravan-achtige opbouw ”

Ik zie het weer helemaal voor me, in kleur.
Je bent aan het rijden met je T3
Hebt ruzie gehad met je vrouw/vriendin/vriend
Jij wilt naar Spanje, zij naar Schotland.
Je hoort dat ze zit te schijten in de aanbouw van de T3, en als een ware James Bond haal je de handle over waarmee de aanbouw geborgd zit aan de T3.
Het laatste dat je in de buitenspiegel ziet, is je vriendin wijdbeens in haar blote hum over de weg heen rollen.
Is toch fantastisch zoiets ?
@desjonnies: jullie zeggen ook altijd een leuke vakantie te hebben gehad zeker?
Die Caddy’s zijn gaaf!!
Eindelijk, een Audi die opvalt!
Zie eer eigenlijk best gaaf uit allemaal jammer dat je dat soort creaties vandaag de dag niet meer ziet :(
@flik2punt0: idd .. Meer campers op de weg .. Meer meer meer ..
Lijkwagen 2.0
Geniaal!
De enige Audi’s met 50:50 gewichtverdeling…
Er is ook een kadett gsi camper die nog maffer is naar mijn mening
Een audi en camper, neehoor..
Dan is de Saab Toppola leuker :-)
Waar staan die html-codes voor Toon Afbeelding?
Wat een lelijk hok

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).