Rechter: “geen bezwaren tegen trajectcontrole A2”

Auteur: , 20 Reacties

Verdorie, het begon vanmiddag zo leuk met de gas-erop-actie van de Politie, krijg je dit...

Porsche sukkelt voort op A2

Bas Filippini ging ze wel even slopen, die trajectcontroles. Hij, en met hem zijn stichting Privacy First, is namelijk van mening dat trajectcontroles te veel inbreuk maken op onze privacy. Om dat aan de kaak te stellen, reed Bas enkele kilometers te hard op de trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht en liet hij de bekeuring voorkomen.

Filippini’s argument dat de overheid ook de privacy van onschuldige burgers schendt door hun kentekens te registreren, vindt de rechter niet steekhoudend. Doordat de gegevens van de camera’s maximaal 72 uur worden bewaard, is er slechts sprake van een “geringe inbreuk op de privacy”.

Filippini had meer argumenten om de strijd mee aan te gaan, maar ook daar ging de rechter niet in mee. Zo zou er een nieuwe wet in de maak zijn over het gebruik van geregistreerde camerabeelden, iets wat er volgens Filippini op wijst dat het huidige systeem niet goed werkt. Onzin, aldus de rechter. De nieuwe wetgeving zou slechts aanvulling zijn op de huidige en zegt verder niets over het functioneren van de huidige regels. We mogen vooralsnog dus gewoon lekker voort blijven tuffen met 100 op het saaiste stuk snelweg van Nederland. En dat terwijl we prima harder kunnen, vindt zelfs Melanie.

Foto: Remi83 op Autojunk.nl20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Privacy?
In Nederland?
Whoehahaha.
Goh, verrassend.
Zo’n 997.2 GT3 RS is toch echt wel de ultieme rijdersauto. Wat een heerlijk ding is dat zeg, 445pk en verder niets heerlijk.

(Sorry dat ik maat over de Porsche blijf lullen, als ik over trajectcontroles ga typen val ik sl…..;:!/
@gtwillem: pilletje vergeten?
@kaasdevies: nee. 17 te veel genomen. Werd depressief van al het drie cilinder nieuws van BMW.
@gtwillem: laatst nog een ‘gewone’ 997 GT3 geprobeerd op het circuit, met achteraf ingebouwde sequentiële bak (wel gewoon koppelen). Geweldig pure auto inderdaad.
Nou, ik vind hier wat van hoor!!
Intelligente mensen zoals @agera zullen zich op deze weg heel veilig voelen ..
@lincoln:
Maar wat vindt onze huisfilosoof hier van?

Stiekem verwacht ik nu een van je literaire hoogstandjes….
@jrk68: one for the money .. Two for the show .. Dat is Grieks voor “bedankt sukkels” ..
@jrk68: ik kan ook niet wachten totdat @desjonnies met aan genialiteit grenzende kundigheid ons verblijd :-)
@gtwillem:
Helaas, rechters die zich politiek correct opstellen en droeftoeteren en daarnaast ook nog eens de niet bestaande kreet ‘geringe inbreuk op de privacy hanteren’ daar word ik niet vrolijk van
Geringe inbreuk op je privacy = mijn vrouw is een beetje zwanger………

Mijn opa is een beetje deaud…..
@lincoln: vind je jezelf leuk?
@agera: je kunt zeggen wat je wilt van de bijdragen van @lincoln, ik ben het lang niet altijd eens, maar origineel en vermakelijk is het zeker!
Was te verwachten deze uitspraak.
De politie bewaarde de gegevens 72 uur, ja. Het CJIB misschien ook nog wel…MAAR DE FISCUS NIET!!! …
@e1000bmw523i: ZEG HET ZE!!!
Misschien een domme opmerking, maar hoe erg is het werkelijk? Nu alles digitaal is ontkom je er toch al bijna niet aan. Op mijn transgenderschap na heb ik niets te verbergen, eigenlijk. Dus zo erg vind ik het niet als de overheid veel informatie over mij heeft. Als ze hierdoor ‘meer boeven kunnen vangen’ vind ik dat belangrijker dan dat ze weten dat ik elke donderdagnacht op de vangrail bij Hazeldonk prive avontuurtjes aan ga.

Nogmaals, ik zal wel erg naïef zijn maar het biedt zeker perspectief.
@gtwillem Als je niks te verbergen hebt, waarom doe je de gordijnen ’s avonds dicht? Of ga je naar de wc met de deur dicht? Idd privacy…
Was natuurlijk te verwachten. Ze gaan die melkkoe echt niet afschaffen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).