Bizar: spookrijder zet nieuw record(?) op de A6

Auteur: , 35 Reacties

Je zult zo iemand tegenkomen op de weg...

Ghostrider

Ondergetekende is het gelukkig nooit overkomen (zoekt een stuk hout), maar een hoop weggebruikers die vandaag over de A6 tussen Almere en Lelystad reden kunnen helaas niet hetzelfde zeggen. Een 29-jarige man uit Lelystad reed daar vandaag maar liefst 30 kilometer in de verkeerde richting. De man werd wel door diverse medeweggebruikers met lichtsignalen gewaarschuwd. Het kwartje viel echter niet.

Uiteindelijk wist de politie deze ghostrider tot stilstand te dwingen. Controle wees uit dat meneer geen rijbewijs heeft (was het een pastafari?) en dat er geen sprake was van alcoholgebruik. Hoe je het in je bol krijgt om in nuchtere toestand 30 kilometer te spookrijden is voor ons een raadsel van mythische proporties. Degene die ons een plausibele verklaring geeft wint een middagje autospotten op de Veluwe met niemand minder dan @WillemE.

Nog even over die titel. Een rondje grasduinen door de indrukwekkende Autoblog-archieven leerde dat we ooit een keer schreven over een spookrijder die het 23 kilometer volhield. Dat verhaal draaide echter wel om een 75-jarige man. Praat het niet goed, maar het plaatst een en ander in perspectief.

Foto: niet de man uit Lelystad maar een plaatje uit de film Ghost Rider met Nicolas Cage35 reacties

Drugs are bad mkay??
@larini: Nou, dan weet ik niet wat er onlangs aan de hand was. Ik reed op de snelweg en ik kwam werkelijk de ene na de andere spookrijder tegen! Het leek wel of ik de enige was die de goede kant op reed! Bizar!
@larini: of medicatie of gebrek eraan. Alcohol is niet het enige dat autorijden beïnvloed.
2-baans snelweg, dan kan je het nog aanzien voor een doorsnee 80km/u N-weg met een enkele rijbaan aan elke kant!
@ghost: Ja, met als klein verschil dat parallel nog eenzelfde tweebaans weg loopt en er (meestal) een vangrail tussen zit.
@Edge: niet tussen Almere en Lelystad. Daar ligt een diepe greppel tussen de wegen.
Wellicht weer één of andere vlogger die aandacht wil…
@Rick-dos: Zoals die ene fietser op de snelweg inderdaad… Bah.
@viezefreddyw: Precies. Maar ze zijn zo “stoer” joh…kickuh en zo…
via Android app
@viezefreddyw: ik weet dat het zonde zou zijn van je prachtige auto maar zo’n malloot mag je van mij best een klein tikje geven… terwijl ik verder best vredelievend ben.
@autodrop: Daarvoor is de bullbar uitgevonden.
@viezefreddyw: hij heeft een verklaring ervoor gegeven. Hij wilde bekend zijn voor dat hij doodging. Social media maakt meer kapot dan je lief is
Gewoon 1 vd ~20 dagelijkse verwarde mannen die wij in NL hebben
Ik denk dat het een kansloze idioot is die toch niets te verliezen heeft en overal schijt aan heeft…

Godzijdank zijn er geen ongelukken gebeurd.
Geen alcohol wellicht maar een uitgebreide bloedtest lijkt me wel op z’n plaats hier.
@lekbak: en een herexamen…
@peug206: begin eerst maar eens met een eerste examen, en een heleboel rijlessen vooraf. Die dwaas had niet eens een rijbewijs.
@lekbak: ik geef de schuld aan de lange dag… gewoon niet geven dus.
Een verwarde man natuurlijk! Zou zo een krantenkop kunnen zijn iig.
Waarschijnlijk was hij woonachtig in england of Australië. Daar rijden ze allemaal op de andere baan. Azie is ook nog een optie. Volgens mij ook afrika maar dat weet ik niet meer zeker
@kimhung: afrika is het meeste rechts. Maar in bijvoorbeeld Zuid-Afrika rijden ze dan weer links
Er was eens een man, hij was 20 lentes jong en helemaal in de wolken. Hij was verliefd. Hij was verliefd op een meisje. Een meisje met een karakter. Ze was zo mooi, ze had zulke goeie ideeën over het leven. Ze had verstand van zaken waar menig vrouw geen verstand van had. Echt een zéér aantrekkelijke, en vooral bijzondere vrouw. Hij wist haar in zijn trost mee op date te nemen. Toen ze ook nog eens vertelde dat zijn trost prachtig was, smolt hij al helemaal. Want ja. Wie wilt er nu geen Hyundai Getz. De dagen vlogen voorbij, ze hadden een prachtig jaar. Hij besloot niet langer te wachten, want ja, zei moest het toch wel worden. Zijn vrouw. En hij vroeg haar ten huwelijk. Als gelukkigste man op aarde bevestigde zij haar liefde aan hem en waren ze een. Het jaar volgde, het huwelijk naderde. Intussen gepromoveerd van Getz naar I20 was de Trouw-auto een feit. Maar toen. Ze waren getrouwd. En vanaf dat punt veranderde alles. Zijn verliefdheid ging over. De wolken trokken weg, en hij kwam bij realiteit. Zijn vrouw met het bijzondere karakter, bleek idd erg bijzonder. Haar goede ideeën, haar levenswijze woorden, haar mening. Het leek ineens te veranderen. In werkelijkheid was dit natuurlijk niet het geval, alleen kwam ook deze man erachter dat zijn kijk op de prachtige dame een illusie bleek. Ze veranderde in zijn ogen en de discussies volgde. Ze was nog erger dan Menig geit. Dwars en koppig, eigenwijs en onhandelbaar, balrustig. Discussies voerde de overtoon in huis. Van gekte pakte hij zijn I20, en vlamde richting de A9. Om eens te ervaren het is om tegendraads te zijn en besloot hij overal tegenin te gaan. Dit beviel 29km zeer goed. Tot er alpha mannen kwamen, sterker dan hem die hem wisten te overmeesteren. Een eigenschap die hij graag zou beheersen.

Nu heb ik eigenlijk geen idee wat ik uit mijn duim gezogen heb, nee ik zit niet aan de drugs ofzo. Maar ik heb wel een paar hersencellen andersom. Maar dat doet er verders ook niet toe. Jullie willen weten hoe je tot zo’n actie komt. En ik geef een potentiële verklaring.
@ontploffer: Ik vind het wel een hypothetisch goed verhaal!
@ontploffer: 😂😂😂😂😂
Als je 30 kilometer kan spookrijden dan hoef je niet te twijfelen aan je rijvaardigheden!
De verklaring voor dit gedrag is natuurlijk te vinden in de jeugd van het slachtoffer, deze was namelijk erg moeilijk.
Het begon al voordat hij kon lopen. Van zijn Engelse oom kreeg hij namelijk een speelgoed autotje, een prachtige MGB, maar rechts gestuurd.
Maar niet alleen zijn Engelse oom had liefde voor de Engelse techniek, ook zijn pa had dit virus stevig te pakken waardoor hij voor zijn 2e verjaardag een uit Engeland geïmporteerde fiets kreeg, die je raad het al ook recht gestuurd was.
Maar ook dat was niet het einde van de ellende. De beste jonge man groeide namelijk niet op met de Teletubbies en Spongbob, nee de hele familie keek Vera en Inspector Morse, en het slachtoffer moest meekijken, vanuit het stoeltje van zijn rechts gestuurde skelter.
Ook de vakanties waren moeilijk, ieder jaar werd de trots van pa, een geïmporteerde Austin Metro volgestouwd om een aantal weken van Devon te genieten.
Het is natuurlijk geen verrassing dat hij voor zijn verkeersexamen op de basisschool tot 5 keer toe gezakt was, waarna zijn juf het opgaf.
Ook na de basisschool was het nog niet voorbij met de ellende, op de middelbare school werd hij tijdens gym altijd uitgelachen, want hij rende altijd links om het veld, in plaats van rechtsom.
Na de middelbare school ging het beter met het slachtoffer, het lukte hem om verkeerssituaties te mijden en kreeg het voor elkaar om een nette baan te krijgen waar hij plezier in had.
Maar helaas nu heeft zijn moeilijk jeugd hem weer ingehaald en hem tot dit gevaarlijke gedrag gedwongen.
Begrijp nou dat dit geen dader is maar juist een slachtoffer. De beste man verdient geen straf maar heeft juist hulp nodig, maar niemand neemt zijn moeilijke jeugd serieus.
@robert110: gaat iederen nou zulke lange verhalen typen om maar een dagje met Willem te mogen spotten op de veluwe?
@lekbak: Van een unieke kans moet je gebruik maken.
Maar in alle realiteit toen ik begon met typen had @ontploffer zijn verhaal nog niet gepost, de volgende keer toch maar een keer controleren voordat ik post.
Als je in lelystad woont en 29 bent, zoals deze man, dan is het onmogelijk de a6 richting Almere niet te kennen. Vergissen in de rijrichting is dus echt onzin. Daarnaast is het tussen Almere buiten Oost en Lelystad 15 km dus hij is meerdere afslagen voorbij gereden. Blijven dus 3 mogelijkheden over: opzet, idioot of drugs.
Hij hoorde dat Charizard 30km verderop zat.
Idioot!
Bij ghost rider moet ik eerder denken aan die filmpjes waar een motorrijder op zn hayabusa turbo wheelies trekt langs de politie en wegrijdt met 300km/h.

Mogelijke verklaring:
Hij gaat deze zomer op vakantie naar the UK en was alvast aan het oefenen om aan de andere kant te rijden
Wat was de gemoedstoestand van de bestuurder?
Hij had pas Ronin gezien op tv?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).