Bizarre salarisverhoging voor Max Verstappen

Auteur: , 149 Reacties

Red Bull Racing heeft diep in de buidel moeten tasten om het contract van de Nederlander te verlengen.


Gisteren werd bekend dat we nog tot en met tenminste 2023 Max Verstappen gaan zien met een Red Bull-petje en een blikje in de hand. De energiedrankjesfabrikant en de F1-coureur hebben een nieuw contract getekend.

Aan de buitenkant krijgen wij als stervelingen hier weinig van mee. We zien het nieuws en twee gelikte statements van Christian Horner en Max Verstappen. Natuurlijk is er op de achtergrond kritisch gekeken naar het contract en zal er vanuit kamp Verstappen sterk onderhandeld zijn over de voorwaarden van het nieuwe contract.

Zo weet Motorsport te melden dat Verstappen een dikke salarisverhoging gaat krijgen met dit nieuwe contract. En dan hebben we het niet over enkele duizenden euro’s meer op de bankrekening, maar gaat het hier over miljoenen. Het Red Bull Racing-salaris van Verstappen gaat volgens de bron van 15 miljoen naar 40 miljoen euro per seizoen.

Een bizarre verhoging. In gesprek met Auto Bild geeft Red Bull Racing-topman Helmut Marko inderdaad toe dat het nieuwe contract niet zomaar iets was. Red Bull wilde met een goed aanbod komen om zeker te zijn dat de Nederlander zou tekenen. Niet alleen levert Verstappen veel exposure op voor Red Bull, maar het zou ook nog eens gevaarlijk kunnen zijn als Max de oversteek naar een ander topteam zou maken. Als het Britse raceteam kans wil maken op het wereldkampioenschap dan is Verstappen momenteel het beste ingrediënt en dat weten ze donders goed in Milton Keynes.149 reacties

Topkwaliteit kost serieus geld. QED.
@amghans: Tja. Ik had dit eerder moeten weten. Voor dat bedrag had ik het op zich zelf wel willen doen.
@donvincenzo: dat lukt je niet, want ik doe het voor de helft.
@amghans: Eeuwige hulde voor Q.E.D. !
@vonklausenburg: U is een heer !
Met de budgetcap aanstaande gewoon heel slim om te doen. De rijders gaan straks het verschil maken.
@jesper_schouten: dat gaat nog wel even duren voordat het echt effect heeft.
@jesper_schouten: vanaf 2023 ja. Omdat de top 3 er juist volgend jaar nog een hele sloot geld tegenaan gooit, gok ik dat het verschil in 2021 vergelijkbaar is met dat uit 2014 van mercedes.
Pure waanzin dit. Zien en gezien worden heek dat formule 1.
@jeffreym3: kijk dan niet
@str8six: waar staat dat ik kijk?
Buiten dat dit soort bedragen waanzin zijn is de formule 1 ook waanzinnig saai. Kunnen jullie f1 fanboys jezelf wel wijs maken dat het, door hier en daar een enkele leuke inhaalactie niet zo is, maar echt, meest saaie vorm van autosport die er is. Het enige interessante is de techniek en heel het wereldje er omheen.
@jeffreym3: Daar noem je dan ook de kern van F1 en de reden waarom ik het volg. Voor spectakel kun je inderdaad beter World RX opzetten, maar F1 heeft voor mij ook wel zijn charme.
@jeffreym3: als je niet kijkt hoe weet je dan dat de F1 saai is?
@rhellema: Je hoeft niet iets te kijken om ergens de ontwikkeling van te volgen. Ik hoop dat je dit begrijpt…
@jeffreym3: een mening vormen naar aanleiding van iemand anders zijn mening is gewoon dom meelopen, ik hoop dat jij dit begrijpt.
@rhellema: Dus je mag geen mening vormen aan de hand van statistieken of een mening vormen aan de hand van F1 geschiedenis bijvoorbeeld? Ik weet niet hoe oud jij bent, maar “vroeger” was formule 1 nog spannend, uitdagend en spectaculair.

F1 is geen reet aan. Het wordt overa bevestigd, soms kijk ik weer eens een stukje en dan krijg ik wederom de bevestiging dat er iets drastisch moet veranderen in deze sport. Dat ze ieder jaar veranderingen doorvoeren om een poging te doen het weer spannend te maken zegt ook genoeg toch?
@jeffreym3: ik kijk F1 sinds 1978. Maar je lult jezelf lekker tegen. Haal je die mening nou wel of niet uit de keren dat je F1 kijkt? Je zegt de ene keer dat je niet kijkt en nu zeg je dat wel af en toe kijkt en dan beslist dat het (kijkend naar de geschiedenis) niet zo spannend als vroeger is. Waar ik wel vreselijk om moest lachen dat jij uit statistieken op kan maken of iets spannend is ja of nee.
@rhellema: kan je lekker bijdehand gaan doen, maar ieder mens met verstand begrijpt dat je een mening kan baseren op zowel eigen ervaring als gebaseerd op statistieken. Zowel die van nu als uit het verleden.

Jij kijkt al zolang f1 dat je het verschil niet meer ziet tussen spannende races en saaie races.
@jeffreym3: waar zeg ik dat ik het verschil tussen saaie en spannende races niet zie?

En voor wat betreft het “bijdehand” doen, ik heb nog nooit aan de hand van statistieken kunnen bepalen of iets spannend is ja of nee. Statistieken zijn kille cijfers en “spannend” is een emotie, elkaars tegenpolen. Vertel me dan eerst maar eens waar je je zogenaamde statistieken vandaan haalt, hoe je ze interpreteert, maar vooral hoe je zonder een race te kijken daar uit haalt of iets spannend is ja of nee.
@rhellema: allereerst bestaat de top 6 altijd uit Mercedes, Ferrari en Red Bull. Dat is al een eerste hint voor mij om te bepalen dat het saai is. Achterin gebeurd zelden iets leuks en zowel, dan wordt daar toch amper aandacht aan besteed.. En voor overige statistieken raad ik je aan om eens google te raadplegen. “Formule 1 is saai” invoeren en je krijgt talloze artikelen over de problemen binnen de Formule 1. De FIA, coureurs, investeerders, noem maar op en iedereen erkend gewoon dat F1 saai is en er een hoop moet veranderen om het spannend te houden. Ik snap best dat F1 fanboys het ontkennen hoor, zit nu eenmaal zo ingebakken dat Formule 1, maar ik als nuchtere buitenstaander, heb hier een veel realistischer kijk op.
@jeffreym3: herstel : om het spannend te maken.
@jeffreym3: statistieken is natuurlijk wel iets heel anders dan zoeken op artikels met de term “saai” er in.

Ik zal je een voorbeeld geven van statistieken: McDonalds draaide in 2017 een jaaromzet €22.82 miljard verdeeld over 69 miljoen bestellingen per dag welke uitgegeven worden door 37000 restaurants wereldwijd. Uit deze cijfers kan je dus een gemiddeld bedrag per bestelling halen, een gemiddelde jaaromzet per vestiging en je zou uit deze cijfers ook kunnen halen dat het eten bij McDonalds erg lekker is gezien de populariteit.

Restaurant “De Librije” in Zwolle haalde in 2017 een jaaromzet van €475000 (excl. hotel en winkel) terwijl de gemiddelde jaaromzet van 1 McDonalds vestiging €616.000 doet. Dus volgens de statistieken is het voedsel van McDonalds beter want meer omzet per jaar echter ik vind het echt geen vreten terwijl ik het eten in de Librije waanzinnig lekker vind. Maarrrr dat is geheel mijn smaak en smaak is een emotie.

De plaatsen 1 t/m 6 welke keer op keer door Mercedes RBR Ferrari bezet worden zegt dus helemaal niets over de spanning van de F1 races maar meer over de spanning binnen het kampioenschap.

Om te oordelen of races spannend zijn kan je niet oordelen op statistieken maar alleen op die van je eigen waarnemingen en (als je dat prettig vindt voor een beeldvorming) de mening van een ander.

Ik snap dat je dat als niet F1 fan moeilijk vindt om realiseren maar ik als F1 fan kijk dan ook op een meer realistische manier naar statistieken en kan ik gelukkig voor mezelf bepalen of ik een race wel of niet spannend vind.
@rhellema: En natuurlijk kijk ik wel een een deel van een race. Dat jij mij daarop steeds probeert te pakken js gewoon zielig gedrag.

Ik kan me herinneren dat ik een keer heb weggezept toen zelfs de commentatoren begonnen over de saaiheid van de race ipv zich bezig te houden met de spannende momenten van commentaar te voorzien omdat die er gewoonweg niet waren! Het is gewoon in en in triest.
@jeffreym3: ik denk dat je het verkeerd formuleert; je vindt het gewoon lastig dat ik niet mee ga in jouw manier van denken omtrent het vormen van een mening.

Van statistieken kan je een mening vormen of iets goed draait ja of nee. Iets spannend vinden dat is een mening en een emotie welke je niet uit statistieken kunt halen. Het is niet erg dat jij de F1 niet leuk vindt, absoluut mag je dat vinden alleen probeer niet interessant over te komen door te zeggen dat je die mening hebt opgedaan door het bestuderen van statistieken want dat kan simpelweg niet.

Dat je die mening vormt door te lezen over saaie races dat snap ik volledig en dat heb je dus ook gedaan in combinatie met het bekijken van een aantal races.
@jeffreym3: ach, je bent zelluf saai! 💤
@jeffreym3: ieder zijn mening. Dat jij het saai vindt, wil niet zeggen dat dat voor iedereen geldt. De bedragen die in de F1 omgaan doen vermoeden dat ze toch wel iets goed doen, anders keek er niemand en werd er niks verdiend. Persoonlijk vind ik voetbal niet om aan te gluren, en daarom ga ik me dus ook niet mengen in forumdiscussies daarover. Maar ondertussen mag ik wel meebetalen aan de beveiliging van dat hele circus.
@jeffreym3: uhm… 20 coureurs met een stuk of 5-6 grootverdieners. Ten aanzien van ongeveer 250 voetbalclubs met een 3000 spelers die dit salaris evenaren?

Zo gek is dit niet?
@stuko: jij denkt dat er 3.000 voetballers zijn die dit verdienen? Ga je lekker verder?
@stuko: Die bedragen zijn alleen weggelegd voor de groten der aarde: Messi, Neymar, Ronaldo en misschien een paar spelers die ten tijde van die extreme gekte naar China zijn verkast. Het totale aantal voetballers dat rond de 40 miljoen per jaar verdient zal echt niet hoger dan 25 zijn.
@stuko: buiten dat je gegevens niet kloppen zijn ook de verdiensten van topvoetballers waanzin. Dit vind ik overigens van alle vormen van sport waar men met miljoenen strooit alsof er geen armoede bestaat.
@jeffreym3: haha okee, 3000 zijn wellicht veel.. heb dan ook geen verstand van voetbal. Toch denk ik dat er een veelvoud aan voetballers die dit inkomen mag ontvangen.
@stuko: zie je toch echt verkeerd. Ik vind het sowieso bijzonder dat je aangeeft ergens geen verstand van te hebben maar dan vervolgens toch er iets van te denken weten. Maar goed, ieder zijn ding.
@stefje: haha true. Maar als jij wel de cijfers hebt, want je doet exact wat ik deed, dan hoor ik ze graag
@stuko: to me, zelf maar even gegoogled. De nr 20 best betaalde voetballer krijg ruwweg 20 miljoen per jaar. Dus op zich zat ik er best ver naast 😅😂
@stuko: goed verhaal. Je hebt er geen verstand van, maar denkt toch iets te weten. Zou dat laatste weghalen. Je hebt er immers geen verstand van ;-)
@jeffreym3: Messi kreeg in 2019 €115.000.000,- op zijn bankrekening bijgeschreven. Iets met vraag en aanbod en marktwaarde en terugverdientijd?!
Ricciardo zou ongeveer 25 miljoen per jaar verdienen bij Renault. Die heeft de fout van zijn leven gemaakt als ik het nu zo zie. 40 miljoen per jaar! Als je daar de bonussen gaat bijtellen staat Max straks in het lijstje van de grootverdieners van de sportindustrie en het is hem gegund!
@brent_decat: Nou, dan wil ik ook wel die fout maken hoor. Graag zelfs. Met 25 miljoen hoef je niet bepaald op brood en water te leven.
@berlinetta: Dat laatste heeft dan zelfs nog de voorkeur boven Red Bull
@berlinetta: Haha begrijp me niet verkeerd, 25 miljoen is zeker mega. Ik doelde eigenlijk vooral op het feit dat Ricciardo is weggegaan bij Red Bull deels voor dat hogere loon. Nu blijkt echter dat die bij Red Bull én potentieel meer had kunnen verdienen én een betere wagen onder zen kont had kunnen hebben. Dat is wat ik bedoel met “fout gemaakt”.
@brent_decat: Maar je weet niet of Ricciardo ook zoveel had gekregen als hij bij Red Bull was gebleven.
@berlinetta: Ik bedoel over het algemeen dat Ric meer had kunnen verdienen. Zal indd geen 40m zijn zoals Max maar zijn huidig Renault salaris had die wel kunnen evenaren denk ik.
@FB_100001036415374: RIC had nooit in de buurt kunnen komen van het salaris van Verstappen. Net coals teamgenoten van grootverdieners zoals Schumacher, Alsono en Hamilton ook niet in de buurt kwamen van hun topman.
@brent_decat: RB had RIC nooit ook 40M geboden, Max was sneller en is een stukje jonger … En tweede viool spelen is vermoedelijk moeilijker en frusterend dan je denkt; daarnaast pakken ze ook veel andere sponsor-deals; dus denk niet dat RIC daar wakker van ligt.
@brent_decat: Daniel heeft het maximale eruit gehaald gezien zijn situatie. Hij had wellicht iets meer eruit kunnen halen door een jaar eerder bij Red Bull op te stappen maar er was geen ruimte bij andere teams. Daniel was al duidelijk 2e rangs toen hij weg ging, 25 miljoen is echt heel netjes.
@db87: inderdaad. Ik vermoed dat hij met zijn salaris wel uitkomt tot aan zijn dood. En anders moet ie net als Coulthard wat gaan bijbeunen voor RB of zo.
40Mio. Wow.
Tja, er zijn slechtere manieren om je geld te verdienen, en dan verdien je nog HEEEEEEL veel minder… the stuff of dreams we call that!
Nieuw record salaris voor een 22 jarige coureur? Lekker hoor, wat zal Daniel balen dat hij naar Renault is overgestapt! Maar als de budgetcap hiervan de reden is, dan ben ik heel erg benieuwd hoeveel Hamilton, Vettel en Leclerc in 2021 gaan verdienen. Kon dan nog wel eens veel meer zijn….. Samen met alle andere sponsordeals gaat Max hiermee over de 50 miljoen per jaar heen. En dan zijn er nog mensen welke het raar vinden dat hij in Monaco woont…..
@dutchdriftking: Nou wat zal hij balen met 25 miljoen/jr ;)
@cazzo046: Hij is naar Renault gegaan voor de kleine kans en het grote geld, als hij nu terug kijkt had hij beter bij Redbull kunnen blijven. Maar dat had hij vooraf natuurlijk niet kunnen weten. Laten we hopen dat Renault het in 2021 beter doet. Mocht Mercedes er in 2021 nog zijn, zou hij daar ook goed tot zijn recht komen naast Ocon.
@dutchdriftking: Dat Max nu 40 mln heeft gekregen wil natuurlijk niet zeggen dat Riciardo dat ook zou hebben gekregen. Dat hangt helemaal af van wat hij in 2019 bij Red Bull zou hebben laten zien.
Die 25 mln bij Renault is natuurlijk prima als je graag veel geld verdient en er niet zo om geeft om voorop te rijden.
Ik kijk er niet raar van op. Er is Red Bull bijzonder veel aan gelegen om Verstappen binnenboord te houden. Los van het feit dat hij qua skills een van de weinige is die Hamilton kan verslaan, heeft Red Bull natuurlijk ook het probleem dat ze alleen van binnenuit willen promoveren en het talentenprogramma op sterven na dood is. Albon, Gasly en Kvyat zijn niet van hetzelfde kaliber of potentieel als een Verstappen en alles wat daaronder zit is te jong en onervaren om per 2021 het stokje van Verstappen over te nemen. Tel daarbij op dat Honda publiekelijk heeft uitgesproken dat de aanwezigheid van Verstappen een belangrijke factor was om de samenwerking met Red Bull voort te zetten en het feit dat Mercedes eigenlijk altijd geinteresseerd is/was in onze landgenoot, en je snapt dat Verstappen en zijn management een bizar goede onderhandelingspositie hadden.
@edge: Volgens mij wordt een deel van het salaris van Verstappen ook nog door Honda betaald dus ze kunnen de kosten delen. Dan is het ineens best een goede deal.
@berlinetta: helemaal waar. Daarnaast denk ik dat er bij Honda alles aangelegen is om zichzelf als merk globaal te herpositioneren in het hybride (performance) tijdperk.
€ 40 mio per seizoen x4 is dus minimaal € 160 mio.

Bizar veel geld. In wat voor rare wereld leven wij eigenlijk? Hetzelfde geldt voor voetballers natuurlijk en wannabe sterren als de kardashians enzo.
De prestaties staan toch in geen verhouding tot het werk dat zij verrichten? Alleen wet van de grote getallen met behulp van de kuddeconsumenten.
@henkp1:

prestatie moet zijn beloning natuurlijk.
@henkp1: Dat ben ik met je eens, maar dat is jammer genoeg hoe de markt werkt.
@henkp1: simpel, ze leveren het geld op.
@henkp1: wij kijken er toch allemaal naar? Dat levert heel veel inkomsten op en zij leveren daar hun deel aan bij. Als je heel goed tegen een bal kunt schoppen kun je ook veel verdienen als er maar genoeg mensen naar willen kijken
@henkp1: het lijkt me dat het hier om het raceseizoen gaat, en niet het weerseizoen? Kan hij in de winter een beetje bijbeunen bij DHL..
@henkp1: In tegenstelling tot voetballers zijn F1 coureurs echter topatleten die hun leven wagen ipv 80 minuten per week achter een bal aan hobbelen en dan 10 minuten uitpuffen voor de show, nog voor de wedstrijd afgelopen is. Zie het gewoon als een ‘aandelen optie’; de coureurs delen in het succes die het commercieel oplevert …
@dawwg: boute uitspraak. Wel eens gevoetbald? Volledige wedstrijd en dan ook echt alles geven?
Topsport is topsport. En of het een coureur in de auto of op de fiets is, een schaatser, een voetballer, een hardloper of wat dan ook. Die mensen trainen allemaal maximaal.
@dawwg: maar een F1 coureur zit lekker onderuit in de auto en laat de motor het werk doen. Vast zwaarder dan voetbal (waarom zit daar eigenlijk een pauze midden in de wedstrijd?) maar niet zo zwaar als bijvoorbeeld marathonlopers, triatleten of wielrenners en die verdienen wel een stuk minder.
@dawwg: Hamilton vindt F1 juist niet zwaar genoeg, heeft gezegd dat hij wel 2 of 3 races achter elkaar zou kunnen rijden en zou willen dat het vermoeiender wordt.

http://www.autoblog.nl/nieuws/hamilton-formule-1-hoort-niet-zo-makkelijk-te-zijn-124689%3famp=1
@dawwg: voetballers bij topclub hebben zo’n 2-3 wedstrijden per week hoor
@henkp1: De prijs van een blikje Red Bull staat ook niet in verhouding met hetgeen wat je er voor krijgt. En dat maakt dat ze Max dit kunnen betalen.
Vettel krijgt dit salaris al jaren en haalt bij lange na niet het niveau van Verstappen…
@db87: vergeet niet dat Vettel 4 wereld kampioen heeft. Absurd dat Verstappen dit salaris van elkaar krijgt zonder WK titels.
@rikv99: volledig mee eens!
Was al voorspeld dat de busgetcap dit zou veroorzaken. Lekker inkomen wel voor iemand van 22
40 miljoen per jaar aan salaris(!l verdient geen enkele voetballer!
@steelfighter: Messi verdiend veel meer als dat aan salaris. Ronaldo ook. Dat van Messi zit
@steelfighter: Messi verdiend veel meer als dat aan salaris. Ronaldo ook. Dat van messi zit rond de 80 miljoen dollar per jaar. https://www.forbes.com/profile/lionel-messi/#56eef4ca5e9f
@steelfighter: messi en Ronaldo verdienen meer per jaar
@steelfighter: ronaldo heeft een levenslange deal met adidas waar hij (in de wandelgangen wordt gezegd) 1 miljard voor krijgt. Messi verdient 80 miljoen per jaar, ronaldo en neymar ook. En een speler zoals messi kan nog veel meer eisen als hij wilt, heel FC barcelona draait al 10 jaar om hem. Verstappen begint deze positie nu ook binnen red bull te krijgen, de auto is om hem heen gebouwd en albon zal dit seizoen regelmatig een team order om zn oren heen krijgen.
@gwnbmw: Ronaldo heeft een contract met Nike.
@rikus: ik zat nog te twijfelen welke van de twee het was… verdorrie, had ik t nog maar ik een keer moeten googelen
En hij had het al bizar slecht. Kolere, wat een cijfers zeg.
Ik promoot dat gifdrankje nog voor geen 100 miljoen. Uhum :D
@tttijn: ik vraag me echt af hoeveel van die bende ze verkopen dankzij hun investering in deze sport. Mij lijkt het dat het vooral de jonge generatie is die dergelijke meuk koopt en drinkt, terwijl dat juist degenen zijn die minder affiniteit met de F1 hebben.
@tttijn: Heeft helemaal niets meer te maken met het energy drankje buiten de naamgeving, F1 team is een onderneming op zich net zoals alle andere sport ondernemingen welke eigendom zijn van RB.
@toniominestrone: Hoe denk je dat deze onderneming begonnen / gekocht is? Daar zal toch wat blikjesgeld achter zitten, dacht je niet?
@rikus: dat hoeft toch niet. Als ze genoeg prijzengeld verdienen dan hoeft er in principe geen sponsor aan te pas te komen.
Hier een lijstje om het in perspectief te plaatsen. Van F1 zijn Hamilton en Vettel vergelijkbaar.

Voetbal en NBA doen ook aardig mee: https://www.yardbarker.com/general_sports/articles/the_30_highest_paid_athletes_of_2019/s1__30639839
@stephane8200: Kyrie Irving en KD, Damn Brooklyn dat is wel een héél veel geld voor bankspelers
@speedgeek: hahahah geblesseerd he maar alsnog veel geld voor mensen die pas volgend jaar gaan spelen of een injury prone zijn.

Je kan Zion Williams, luka doncic, trae young en Mbappe ook alvast aan het lijstje toevoegen die gaan ook serieus veel geld verdienen
Allemaal leuk, maar hier wordt ie geen seconde eerder kampioen van. Sterker nog, RB heeft opeens 25 miljoen per jaar minder om stuk te slaan aan de bolide.
@pomoek: Max is een halve sec sneller dan zijn team genoot
25 miljoen voor een halve sec is een schijntje
En Honda betaald mee , voor hen is 25 miljoen voor een halve sec niks
@supertjeduc: & @okdoei: Het zal allemaal wel van de grote hoop komen. Maar zoals mijn oma al zei: een dubbeltje kun je maar een keer uitgeven. En dat geldt zelfs voor Dieter Matensjenietsz.
@pomoek: Klopt, maar Red Bull geeft nu meer dan 400 miljoen euro per jaar uit aan Red Bull Racing. Straks met de budgetcap wordt dat ongeveer 150 miljoen euro, exclusief de salarissen van de coureurs en enkele topmensen. Een Red Bull kan daar straks dus 250 miljoen op stukslaan, zonder dat men meer uitgeeft dan dat men nu doet. Dan is 40 miljoen per jaar voor Verstappen best te doen, vooral nu zo’n Albon, Gasly en Kvyat en op voor Formule 1 begrippen lage salarissen zitten.
@edge: MB geeft 600M per jaar uit; maar zonder de 40M voor HAM zouden ze ook geen wereldkampioen-zijn; 560M uitgeven voor een 2e plek of 600M voor een 1ste plek; wat zou jij doen ?
@dawwg: geen WK? Dat Bottas tweede is zegt toch genoeg? Mercedes heeft Hamilton niet nodig om kampioen te worden. Ze kunnen echter niet riskeren dat hij naar een ander team zou verkassen en hen kampioen maakt.
@supertjeduc: 25 mio op het totale teambudget is niet heel veel. Kijk je naar het R&D budget binnen dat team dan is 25 mio volgens mij wel substantieel hoor.
@pomoek: er zit een budgetcap aan te komen in 2021 wat teams maximaal mogen spenderen aan de auto ($175 miljoen). Dus dat dit salaris hoger wordt is logisch en maakt voor het totale budget dus in principe niks uit.
Die jongen heeft nooit het plezier gekend van een krantenwijk hebben of vakken vullen in de supermarkt op z’n 16e. Die jongen zat op z’n 16e in een F1 bolide, verdiende een paar ton, vloog naar alle uithoeken van de wereld, stond ellebogen te wrijven met de crème de la crème, elke stadje een ander schatje…..wacht…. ik wilde een punt maken….

Nou ja, ik vind het alleen maar fantastisch voor die jongen. Geeft ook maar weer eens aan dat we een F1 rijder hebben die van absolute wereldklasse is. Daar mogen wij op een belaalde manier als Nederlanders ook trots op zijn en van genieten.
@rick-dos: nee klopt, die jongen zat op zijn 8e al in een kart, om overal in europa de ene na de andere westrijd te winnen.
@rick-dos: haha ja precies.. Geen medelijden mee. Neem als voorbeeld onze schaatsers. Die moeten ECHT ALLES laten om bij de top te horen. Dag in dag uit zware krachttraining en met heel veel geluk word je er net miljonair mee..

Oke, ze doen het helemaal zelf, maar daar heb ik toch iets meer respect voor dan een autocoureur die dankzij papa’s geld nu in de F1 rondjes rijdt.
@jeffreym3: wat een afgunst. Ooit nagedacht over het feit dat Max bizar veel moet laten voor zijn loopbaan?

Ooit over nagedacht dat Max tijdens zijn jonge jaren zijn pa veel heeft moeten missen omdat Jos over de hele wereld zat ivm zijn carrière?

Ik zeg niet dat je medelijden moet hebben met Max, maar om nou zo makkelijk te zeggen ‘met papa’s geld/makkelijk leventje etc.’ is veel en veel te kort door de bocht.

Ik denk dat menigeen het op deze website prachtig zou vinden voor 3-4 maanden en dan gillend naar huis zou willen voor een ‘normaal’ leven.
@kevinsimon_post: Nee dit heeft te maken met wat je gewend bent en max verstappen en nog veel meer andere topsporters zijn dit leventje gewend. Dan hoef je echt geen medelijden te hebben met het feit dat papa misschien veel van huis is.. Dat is bijv. een internationaal manager ook. Moeten we nu ook medelijden hebben met de (eventuele) kinderen van deze manager? Kom op zeg, vind ik altijd zulke dooddoeners jouw soort opmerkingen.
@jeffreym3: als je een internationaal manager met een topsporter vergelijkt, snap je er niet zo heel veel van.
@kevinsimon_post: dat jij niet begrijpt dat ik even een vergelijking maakte met het “papa was vroeger veel van huis, zielig zielig verhaal” is zorgwekkender.
2 jaar jezelf kapot rijden en weinig privétijd voor 1 avondje vuurwerk in Nederland 🤔
Volgens AutoBild is het 20 miljoen, lijkt me realistischer. Blijkbaar is er een opstapclausule indien RB een niet competitieve motor zou hebben dat Max kan opstappen.

Er zijn meerdere scenario’s waarom Max nu bijtekent:

1. Hij weet dat Hamilton bij Mercedes blijft (dus Mercedes hoeft hem niet), dus vlug bijtekenen aan betere voorwaarden
2. Mercedes stopt in 2021 dus vlug bijtekenen.
3. Hij weet dat de Honda motor nog serieuze stappen zet (wat volgens Helmut Marko zo is) en is RB zijn beste keuze.

Lijkt me dus een goede keuze van Max te zijn. Het enige nadeel is dat het 2021 silly season niet zo silly zal zijn.
40 miljoen.
36,55% over de eerste €20.711
38,10% van €20.711 tot €68.507
En 51,75% voor alles daarboven…

Vooruit een Honda Accord Hybrid a 22% bijtelling of km vergoeding a 19 cent / km.

Oh wacht….
@cloverleaf: *zwaait vanuit Zwitserland* Ook U kunt verhuizen!
@Jochempie: nee dank je. Zwitsers zijn doorgaans vreemde lui. Weet niet wat daar in het water zit….
@cloverleaf: Klopt helemaal! Ik zit hier niet vanwege de Zwitsers, de Zwitserse terms&conditions maar vanwege een toffe baan. En het landschap is niet onaardig.

Nederlanders en Zwitsers zijn niet echt verenigbaar. Waar Nederlanders graag hun mening en frustraties ventileren, en begrijpen dat dit gezond is, houden Zwitsers alles in en blijven ze beschaafd totdat ze achter het stuur zitten. Dan zijn ze niet te houden. Bumperkleven als dolle honden, op de rem bij snelheidsveranderingen, in de linkerbaan gemetseld zitten.. Ze hebben bij mij alle respect verloren.
@Jochempie: haha ja precies. Werk ook vaak met zwitsers. 50 procent is toch vreemd. Daarnaast is alles reteduur daar! Je moet netto minstens 1.5x zoveel verdienen wil het maar een beetje lonen gok ik zo!
@cloverleaf: Ik verdien meer dan het dubbele van wat ik in Nederland zou verdienen, dus voorlopig is het nog leuk. Maar als echte Nederlandse millennial wil ik natuurlijk tzt voor mijzelf beginnen.
@cloverleaf: Max woont in Monaco –> 0% tax

https://en.wikipedia.org/wiki/Max_Verstappen
“Verstappen has lived in Monaco since October 2015, claiming it was not for tax reasons.”
@arhanso: ooooooowwwhhh…. ;)
@cloverleaf: Dat zijn nog de oude percentages. Vanaf dit jaar is het tweeschijvenstelsel ingegaan.
Ok, laten we dit even klein maken…

40.000.000 per jaar
3.330.000 per maand
770.000 per week
110.000 per dag

… Laat maar… lukt niet…

Wa’n geld hè?
@rs001: ofwel 1,8 miljoen per race. Er zijn acteurs die dat zo ongeveer per aflevering in een goed bekeken serie kregen.
@rs001: ca. 35k voor een nachtje snurken. :)
@rs001: €4.583 per uur
€76,- per minuut
€1,25 per seconde.

Toch lekker… iedere seconde een euroknallertje.
Wat een vreemd land is Nederland toch. Als een bankdirecteur die jaren gestudeerd heeft en een mega verantwoordelijkheid heeft een miljoen verdient is dit land te klein en is hij een graaier.
Rijd je rondjes in een auto of ren je rondjes op een grasveld en dan is 40 miljoen alleszins redelijk want kwaliteit kost nou eenmaal geld. Prachtig!
@hijman85: een bankdirecteur hoeft ook geen uitzonderlijk talent te hebben.
@cloverleaf: Een bankdirecteur en verantwoordelijkheid? Die is goed. Ik heb er gisteren nog een docu over gezien. Dat werk stelt echt niets voor, dat zeggen ze zelf ook. Allemaal vriendjes die elkaar het balletje toeschuiven net als in Den Haag.
@hijman85: bankdirecteuren zijn ook vieze graaiers en nog achterbakser dan de FIA en Ferrari samen. Het enige ‘talent’ dat ze hebben is over lijken gaan … en ja, ik werk al een aantal jaartjes in de financiële sector op een management-positie …
@hijman85: totaal niet vreemd. Banken die door overheidssteun (en dus door de burger) overeind werden gehouden mogen in mijn optiek blij zijn dat ze niet in de gevangenis beland zijn na de crisis, laat staan een salarisverhoging mogen verwachten.. f1 coureurs worden betaald door de kijker en weten dondersgoed dat ze dat doen, dus is dat ook helemaal niet erg. Het gaat mij erom wie er risico loopt, (de burger) en wie het geld moet tegen zijn wil in moet ophoesten. (De burger) de mensen die met veel te veel risico met andermans geld zijn omgesprongen zijn niets minder dan crimineel..
@hijman85: Je kunt alleen maar hopen dat rijke mensen begrijpen dat ze ook weer terug kunnen geven aan de gemeenschap. Het maakt je een beter en gelukkiger mens. En ze hoeven het niet aan de grote klok te hangen…alhoewel het veel goodwill zou opleveren en waarschijnlijk weer meer geld… :-)
die jongen krijgt dus gewoon 1.27 euro per seconde…..
ff 4 minuten poepen en hij is 300 euro rijker en wat gewicht kwijt!
@stekel: Als Max een tientje vindt kost het meer geld om het op te rapen dan de waarde van het tientje… ;-)
Ik ga ook maar eens onderhandelen met mijn baas. Als hij keer 3 kan, kan ik dat ook!
Verhaal klopt niet helemaal, Pa krijgt 20 milj. van deze som !
Dan zullen de blikjes Red Bull wel veel duurder worden komende jaren. Het moet ergens vandaan komen
@robbie123: dat komt bij de mensen vandaan die zo achterlijk zijn om voor honderden euro’s een kaartje kopen om een uur lang schaapjes te mogen tellen.
Zal hij nu ook denken; zo, dit bedrag is echt wat ik verdien om voor entertainment in een zo snel mogelijke oorzaken voor de tijd over een stuk asfalt te rijden.. Ook F1 coureurs leven in een soort fantasiewereld en zullen waarschijnlijk echt denken dat ze echt wat goeds doen voor de wereld.. Ik zal het nooit begrijpen.
@jeffreym3: – oorzaken voor de*
Rutte zei het al “iedere Nederlander er €1000,- bij” en Verstappen €25.000.000,-
Eerlijk is eerlijk! Je krijgt wat je verdiend, die €1000,- gaat dus ook nooit meer komen. Verstappen zou 25.000 mensen €1000,- kunnen geven…
Ik blijf het af en toe wel een merkwaardig contrast vinden. Aan de ene kant is de F1 het miljonairsfeest bij uitstek (denk aan de fam. Ecclestone, dit soort salarissen, Monaco etc.) en als dat gewoon door de fans privaat opgebracht wordt prima, maar anderzijds moet er een paar miljoen gemeentesubsidie bij om de boel te organiseren. Is dat scheef of zie ik het verkeerd?
Wat een jaloerse en hysterische reacties zitten hier tussen. Allemaal teleurgesteld omdat ze zelf nergens in uitblinken. behalve in zeuren..
@pa045: Dit is nu net het moyenne van de NL maatschappij dat zich laat horen !
Over Rutte gesproken, die verdient dus iets van 170-180k.
Max verdient 230x zoveel….(los van sponsordeals)
En dan noemen ze Rutte een graaier…
@cazzo046: die Rutte heeft die duizend euro die hij mij, jou en iedereen beloofd had mooi zelf gehouden en dat maakt hem toch ergens best wel een graaier.
@mashell: Ik ben juist blij dat hij mijn zuur verdiende centen geeft aan anderen… Want die 1000 komt niet uit zijn eigen zak
@cazzo046: van Max kan ik nog wel is genieten. Rutte krijgt me alleen maar aan het janken.
Misschien gaat hij nu ook eens een keertje iets winnen.
Volgens mij is RBR een Oostenrijks team en niet Brits.
Staat er nou nog steeds ‘er zal sterk onderhandelT zijn’ in het artikel?
Dit soort fouten storen mij mateloos sorry.

Verder top voor Max, cash is king.
Ach zoals altijd, je moet altijd meer opbrengen dan dat je kost. Dus de heren van Redbull zullen hun berekening wel op orde hebben.
LH zit op 40m USD. Onze Max verdient dus meer dan ‘Lil
Als we uitgaan van een standaard werkweek dan is het omgerekend 23.364 euro per uur wat Max verdient.
Oostenrijks raceteam! Fabriek staat wel in GB maar daarmee geen Brits raceteam.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).