Aston Martin aapt Ferrari en McLaren na, maar dat geeft niks

Auteur: , 17 Reacties

Want we kunnen toch niet klagen over een open V12 supercar?


Het is weer helemaal hip om een open speedster te leveren zonder vooruit of een dak. Blijkbaar is er animo voor dit soort exclusieve auto’s, ook al kosten ze miljoenen. Ferrari presenteerde in 2018 de Monza SP1 en SP2, in 2019 volgde McLaren met de Elva en dit jaar is Aston Martin aan zet.

De auto luistert naar de naam V12 Speedster. Hoewel het Britse automerk het model nu aankondigt, volgt de daadwerkelijke onthulling pas in een later stadium. Dit is het moment voor de superrijken om een handtekening onder een order te zetten voor het ongetwijfeld imposante apparaat.

Aston Martin gaat slechts 88 exemplaren bouwen van de V12 Speedster. Het merk zegt dat het model een ode is aan de DBR1 uit 1959 en de CC100 Speedster conceptauto uit 2013.

De eerste technische informatie is al bekendgemaakt. De tweezitter krijgt de 5.2-liter V12 twin-turbo uit de DB11 en DBS. In de V12 Speedster goed voor 700 pk en 700 Nm koppel. Het blok is gekoppeld aan een 8-traps ZF automaat.

Wat de exclusieve Aston Martin moet gaan kosten is nog niet bekendgemaakt, maar kijk niet gek op als deze V12 Speedster minstens een miljoen euro gaat kosten. De eerste leveringen moeten in het eerste kwartaal van 2021 gaan plaatsvinden.17 reacties

Wat een mooi ding!
Ben benieuwd
@jamesbond007: ja, jij bent bevooroordeeld! Maar even serieus, mooi op basis van een weinig gedetailleerde schets?
@vroaaaaaaaaaar: meer het feit dat er een nieuwe AM bijkomt met V12. Mooi ding! Of ‘ie er qua uiterlijk aantrekkelijk uitgaat zien is natuurlijk nog de vraag. AM kennende zal het er goed uit komen te zien
Ach ja, ik zie niet in waarom niet. Je neemt het onderstel van een DB11, ontwerpt een mooie koets die vrij simpel is, gebruikt 80% van de onderdelen die uit het magazijn komen en harkt een omzet van 88 miljoen binnen. Aston kan zo’n steuntje in de rug momenteel wel gebruiken en neem het ze eens kwalijk
@janmetdelangeachternaam: idd, er moest even wat positiefs naar buiten gebracht worden na die winst waarschuwing..
Recent was er toch de CC100. Dus het is niet dat ze er zich voor de eerste keer aan wagen.
@adyton: dat was toch alleen een concept dat?
@rikv99: mja maar wel een functioneel model. En uiteindelijk ook verkocht aan een klant, dus in principe uiteindelijk toch een productiemodel, ook al is het er maar 1. Wou gewoon maar doelen op het feit dat dit niet de eerste oefening was voor AM met zo een racer en die er zelfs voor de 2 andere benoemde wagens was.
Ik hoop dat ze er goed geld op verdienen (maar dat zal wel niet).
AM mag dan momenteel niet zulke mooie cijfers schrijven, alle projecten van het merk zijn geniaal!
Ik ga er wel vanuit dat Max Verstappen een exemplaar in Monaco zal gaan rijden. Tenslotte is hij het gezicht van Redbull /Aston Martin. Met zijn nieuwe salaris kan hij het gewoon even kopen, maar Max gaat hem wel krijgen (in bruikleen).
@barry355gtb: Verstappen heeft ooit aangegeven dat ‘ie in Monaco het liefst gewoon op een simpel scootertje rijdt. Lekker low-key, en gezien de drukte daar veel fijner dan een auto. Ik verwacht dus niet dat hij die Aston dan veel zou gebruiken. Dat is lekker voor de doorverkoop, maar niet fijn voor Aston Martin als ze exposure willen. Dan kunnen ze Verstappen beter uitnodigen op Silverstone en wat toffe foto’s en filmpjes maken van hem achter het stuur van de V12 Speedster
Kan niet wachten!!
McLaren was er eerder ook al bij met de Mercedes SLS McLaren Stirling Moss.
Even dit bericht de wereld in slingeren voordat alle geïnteresseerden in zo’n auto een Elva besteld hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).