BMW 5 Serie G30: rijtest en video

Auteur: , 87 Reacties

Als BMW de nieuwe 5 Serie introduceert verwacht je een rijdersauto voor de hele familie, of op z'n minst een zakensedan met een sportieve component. We gingen op stap met de nieuwe Fünfer om te kijken of de mannen uit Beieren daarin geslaagd zijn.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Qua uiterlijk heb ik direct het idee dat BMW een Audi’tje / Mercedes’je probeert te doen: de 5 oogt als een kleine Zeven of forse Drie als je het mij vraagt. En dat terwijl BMW zelf zegt niet die strategie te willen volgen. De neus heeft voortaan ook de op de nieren aansluitende koplampen, de kont heeft lichtunits gekregen die nog verder doorlopen naar het midden van de auto en en profil oogt het geheel erg, ehm, als de vorige. Als ik eerlijk ben had ik wel een iets gewaagder ontwerp willen zien, maar dat was blijkbaar geen optie. Hoe dan ook: de nieuwe 5 Serie oogt wel gewoon netjes.

BMW 5 Serie G30 2017 rijtest en video
BMW 5 Serie G30 2017 rijtest en video
BMW 5 Serie G30 2017 rijtest en video

Het interieur stelt niet teleur. Haha, dat rijmt. Het losstaande scherm op het dashboard is gebleven, maar het heeft wel een soort trapezevorm meegekregen die mooi doorloopt in de middenconsole. Het smoelt allemaal lekker en alles zit ook gewoon daar waar je het verwacht. De materialen zijn bovendien net weer een tandje beter dan bij de vorige generatie. On par met de recente Audi-interieurs, en dat is een welgemeend compliment voor BMW.

BMW 5 Serie G30 2017 rijtest en video

Bovendien hangt BMW de nieuwe 5 vol met (al dan niet optionele) gadgets. Zaken die we al kennen van de 7 Serie (rijtest), zoals Gesture Control en de sleutel met scherm, maar ook nieuwe zaken, zoals de mogelijkheid om rond je auto te kijken middels een soort 3D-view, waarbij je met Gesture Control de camera rond de auto kan draaien om zo beter obstakels en ruimte rond de auto in te kunnen schatten. Erg gaaf om te gebruiken, als je punten wil scoren bij je medepassagiers is het bovendien een leuk showpiece.

Ook erg fijn is de nieuwe HUD (Heads Up Display) die alle belangrijke zaken zoals de gereden snelheid, maximumsnelheid, navigatieinformatie en andere details in full color weergeeft op een projectievlak in de voorruit dat 70% groter is dan voorheen, en dus nog duidelijker afleesbaar is.

Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de autonome functies. Daarbij geeft BMW wel aan dat ze niet proberen merken als Tesla te evenaren. De nieuwe 5 Serie kan zelf z’n baan vasthouden, waarbij je tot 30 seconden je handen van het stuur kan halen. Ook kan je de auto met gebruik van de richtingaanwijzer laten inhalen, waarbij je zelf niet hoeft te sturen. In de praktijk blijken de systemen niet bepaald feilloos te werken. Het is mooi dat BMW er mee bezig is, maar het zijn geen systemen waarop je blind wil vertrouwen. Het invoeren van de systemen levert BMW natuurlijk wel een hoop data op, waarmee ze de systemen verder kunnen ontwikkelen, en dat is op zich een goede zaak.

BMW 5 Serie G30 2017 rijtest en video

Ondanks alle gadgets en grotere buitenmaten is de nieuwe 5 Serie 100 kilogram lichter geworden. Dat zou je tijdens het rijden moeten kunnen merken, dus tijd om op pad te gaan. We hebben voor het eerste deel van de dag de beschikking over een 530d xDrive, uitgevoerd in de op comfort gerichte Luxury Line. Het blijkt een heerlijke metgezel die een ongekende hoeveelheid comfort in zich heeft. De G30 staat op een nieuw ontwikkeld chassis met nieuw ontwikkelde onderstelcomponenten zoals de schokdempers. Deze doen hun werk zo goed dat we in eerste instantie even het idee hebben met een auto met luchtvering onderweg te zijn. Dat blijkt bij navraag echter absoluut niet het geval, maar ook dit is weer een compliment aan de mannen van BMW.

BMW 5 Serie G30 2017 rijtest en video

De nieuw ontwikkelde zes-in-lijn diesel heeft 265 pk en 620 Nm koppel te bieden, goed voor een sprint naar de honderd in 5,4 seconden. In samenwerking met de (op alle modellen behalve de 520d standaard geleverde) Steptronic automaat met acht versnellingen kom je simpelweg nooit vermogen tekort. Het blok doet zijn werk bovendien fluisterstil, alleen als je de auto echt op z’n donder geeft met de rechtervoet hoor je een klein grommetje. Het is allemaal heerlijk comfortabel en rustgevend, maar we hopen wel op iets meer spektakel voor het middagprogramma.

BMW 5 Serie G30 2017 rijtest en video

En dat komt er. Na een bak koffie is het tijd om een 540i in M-Sport uitmonstering de sporen te geven. De zes-in-lijn (geen V8, daarvoor moet je op de 462 pk sterke m550i wachten) levert 340 pk en 450 Nm koppel. Dat is op zich natuurlijk meer dan genoeg, maar doordat we net met die heerlijke diesel hebben gereden voelt deze benzinestoker in eerste instantie een beetje astmatisch. Maar dan ook slechts een héél klein beetje hoor. Je merkt zeker in het heuvelachtige landschap rond Lissabon dat de Steptronic net iets vaker moet schakelen om optimaal vermogen te kunnen leveren.

Dat wordt goedgemaakt door een fijnere wegligging en een betere soundtrack. Met de auto in Sport-modus schakelt de bak wat straffer en de zescilinder brult een stuk lekkerder als we van nul tot honderd knallen in 5,1 seconden. Had deze auto xDrive gehad, dan hadden we dat zelfs in 4,8 seconden kunnen slechten. De vierwielbesturing is een toevoeging die enige gewenning vraagt bij hogere snelheid, omdat je bij vlot sturen soms het idee hebt dat de kont een beetje begint om te komen. Dat heeft echter te maken met een net iets ander stuurgedrag doordat de achterwielen meesturen. Het went snel en het maakt dat de Vijf heerlijk te plaatsen is en bovendien in kleine ruimtes een stukje makkelijker te manoeuvreren is.

BMW 5 Serie G30 2017 rijtest en video

Deze variant nodigt uit tot iets geïnspireerder stuurgedrag, en dat doen we natuurlijk graag bij Autoblog. Het is niet moeilijk om plezier te hebben in deze Vijf, maar je merkt dat men bij BMW in deze klasse toch een beetje richting het comfort verschoven is, ten koste van de sportiviteit. Dat is geen ramp, het is simpelweg wat de klant vraagt. We kijken echter wel reikhalzend uit naar de M550i xDrive en daarop volgend de M5. Hopelijk bieden die wel het rauwe randje wat de nieuwe 5 Serie nu nét een klein beetje lijkt te missen. Niet dat de nieuwe 5 Serie saai is overigens, allesbehalve dat. De nieuwe BMW 5 Serie is in z’n klasse nog steeds de strakst sturende auto. Remmen doet de nieuwe 5 ook prima en ondanks een aantal flinke gumsessies in de heuvels hadden we geen last van fading of iets dergelijks.

BMW 5 Serie G30 2017 rijtest en video

Op 11 februari 2017 gaat de nieuwe 5 Serie wereldwijd de showrooms in. Op dat moment is de 520i de goedkoopste nieuwe 5 Serie die je kan kopen, met een prijs van iets meer dan €55.000 euro. De prijzen zijn iets gestegen, maar dat heeft te maken met een rijkere standaarduitrusting en standaard een automaat. Alleen de 520d zal nog leverbaar zijn met een handbak, mocht je daar interesse in hebben want die Steptronic-bak is briljant. Overigens komt er ook nog een plug-in hybrid 530e iPerformance op de markt, ongeveer een maand nadat de eerste auto’s in de showroom staan. De door ons gereden 540i is leverbaar vanaf €69.299 euro, de 530d xDrive vanaf €77.205 euro. Onze keus? We wachten even op de M550i xDrive met z’n 462 pk, 650 Nm en sprint naar 100 in 4,0 seconden.

En we laten het speculeren over de prestaties van de volgende M5 even aan jullie over in de comments. Wedden dat ‘ie leverbaar wordt met xDrive? Filmpje!87 reacties

Hopelijk heeft de nieuwe M5 wel een lekker dik geluid, heb ik wel gemist bij de huidige
@max038: nou dat kun je wel vergeten vrees ik
@max038: Dat hoop ik ook, tot nu toe doet AMG het beter met z’n V8 + turbo’s…
weer een prima review van een prachtige wagen! leuk geschreven tekst, hoewel er wel enkele fouten in staan:

-losstaand scherm is nieuw
-buitenmaten van de auto zijn niet gegroeid
-vierwielsturing is niet standaard bij xdrive, dit doet de tekst uitschijnen
@uselessblogger: Losstaand scherm heeft de f10/f11 niet.
@marvin1608: dat is ook wat useless hier probeert te zeggen
@alassad: inderdaad bedankt!
Ik wil ‘m zoals de M550i hebben. Wat ziet dat er retestrak uit. Kleur goed en exterieur goed. Niks meer aan doen.
Wellicht een stomme vraag, maar is het geen “Head-up Display” ipv Handen omhoog Display?
@michiel_vandelft: Autocorrect… “Heads up Display”
Als het goed is, gaat er maar 1 head up achter het stuur. Of je snollebolleke zit bij je op je schoot…
Toch weer een erg goede auto van BMW. De vorige was al ontzettend goed en deze is zo te zien op alle fronten wel weer iets verbeterd. Bovendien vind ik de combinatie van comfort en dynamiek zo goed voor elkaar bij BMW. Dat is toch iets wat Mercedes en Audi niet bieden.

Het uiterlijk ben ik nog niet helemaal over uit. Wel mooi, maar ook een beetje moeilijk. Ik moet hem eerst in het echt zien om een goed oordeel te kunnen vellen.
@berlinetta: zeker nog nooit met een A6 Bi-TDi gereden. Daar is het ook (zeker voor een oud model) zeer goed in orde.
@huracan: Ik heb er inderdaad niet mee gereden maar als ik verschillende autojournalisten mag geloven, hoef je nog altijd geen Audi te kopen als je dynamiek zoekt.
Verder bedoel ik ook niet dat de A6 slecht rijdt. Uit de rijtesten volgt dat het een zeer fijne auto is om in te rijden. Alleen de balans tussen comfort en dynamiek is gewoon niet zo goed als bij BMW.
@berlinetta: Creëer je eigen mening zo ik zeggen…
@romeoalfa: Heb je zeker gelijk in. Alleen kom ik niet zomaar aan een A6 of 5-serie.
@berlinetta: je rijdt best eens met de verschillende modellen. Probleem met die reviews is dat ze voor de gewone man een vertekend beeld geven. Ja, een Audi zal ondersturen en niet zoveel feeback geven als een BMW, maar dat is vaak pas als je als een gek rond rijdt. Bij sportief rijgedrag zal je dat niet merken. Maar, de wagen die mij tot nu toe het fijnste gevoel gaf, was wel een BMW 528 (toen nog 6 in lijn).
@leaper035t: Hmm dat ben ik niet met je eens. In de rijtesten hier op AB of bijvoorbeeld Autoweek wordt niet als een gek gereden. Daar kan ik mijn oordeel dan toch wel op baseren.
@berlinetta: neen inderdaad. Maar ik heb wel de indruk dat ze wel vaak zaken overnemen van de Britse reviews waar er wel op circuit getest wordt of waar de wagen wel serieus getest wordt op heuvelachtige en bochtige wegen. Als je de tests van Autocar of Auto Express eerst bekijkt en dan de test van Autoblog wordt eigenlijk alles gewoon herhaald. Meest objectieve reviews komen van Carfection vind ik persoonlijk. Nu hoe dan ook, boek eens een testrit met een A6 en een 5-reeks en je zal het verschil snel merken. Of niet ;)
Nee, ik ben weer een beetje BMW 5-serie ‘af’. Ik vind hem een stuk minder begeerlijk dan de F10 wat ik echt een prachtige auto vind met een mooi interieur. Ik ben Mercedes liefhebber maar de F10 vond ik veel mooier dan de W212 E-klasse. Nu is dat helemaal anders weer, gelukkig. Want wat vind ik de nieuwe E-klasse mooi zeg, echt mooi!

Deze 540i vind ik trouwens wel de ultieme pauperuitvoering hebben hoor. Wit met zwarte velgen…
Dat is al snel na de introductie, chapeu AB
@janmetdelangeachternaam: vind ik dus ook, en mag best weleens gezegd worden. Blij dat jij dat al deed :-)
“Qua uiterlijk heb ik direct het idee dat BMW een Audi’tje / Mercedes’je probeert te doen” Audi is eigenlijk degene die dit nu juist niet doet..
@huracan: Dat begrijp ik niet helemaal.
“Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de autonome functies.”

..in een fucking BMW?

Verder ben ik blij dat zowel de benzine als dieselmotoren blijkens dit artikel zonder turbogezeik geleverd gaan worden. YAY!
@john4545: ik zou nog even naar de foto’s kijken? en diesels zonder turbo anno 2016 is helemaal uit den boze imo
@ivofga: Je hebt volkomen gelijk, er staat een dikke foto met het woord turbo op de plastic afscherming van het motorgedeelte.

Toch wil ik graag dat autoblog het gewoon meldt. Er zijn mensen zoals ik die het wel uitmaakt of er turbos of niet aanwezig zijn. De configuratie van een motorblok is voor veel mensen een belangrijk punt. En het niet melden daarvan is toegeven aan die co2 maffia.
@john4545: nou, het lijkt mij in dat geval handiger om te gaan vermelden dat er geen turbo aanwezig is.. volgens mij worden er helemaal geen non-turbo motoren meer geleverd door bmw, audi en mercedes (enkele exoten
@kareljansen: uitgezonderd
@kareljansen: Dat kan, maar zeker voor petrolheads maakt het uit. En ook al blijf ik de laatste op aarde: ik zal altijd NA boven turbo kiezen. Dan is er ook nog de supercharger, de wankel en andere motorconfiguratie. Het hoort er gewoon bij.
@john4545: dan wordt het erg moeilijk voor je.. er is geen atmo blok over bij BMW… Is die er trouwens nog wel bij concurrenten?
@lekkaah: ..en daarom wordt het misschien tijd om het moeilijk voor BMW/Audi/Mercedes te maken. Sterker, ze krijgen het al moeilijker doordat er minder autos verkocht worden, en er zijn nog heel veel youngtimers met geweldige motoren te verkrijgen. Autoblog heeft een taak om zn lezers te wijzen op het feit dat elke nieuwe turbomotor gewoon armoe troef is. Als je dan perse je geld wil uitgeven neem dan een kind, of ga naar het casino maar laat nieuwe turboautos links liggen, en eventually zal het kwartje vallen, en komen er weer mooie autos.
@john4545:
Jongens, je neemt het wel heel serieus……
@rob: Ik vind €55.000 een hele hoop redenen om dit serieus te nemen. Een groot deel van plezier in het leven komt van autos met geluid aanhoren. Hoe denk jij dat Harley Davidson zal verkopen als die turbomotoren gaan gebruiken? Buikschuivers zonder geluid? NEEN!!

Dit land moet weer van Nede…sorry, dit land moet weer vol met luid schreeuwende en heel veel co2 uitstotende motoren komen, dat zijn we aan onze kinderen verplicht.
@john4545: Ik denk dat er weinig kinderen overblijven als we allemaal flink CO-2 blijven uitstoten zoals jij het graag wilt zien.
@viezefreddyw: Considering that verkeer iets van 10-15% van co2-plaatje is, is het gewoon bullshit dat autofabrikanten gedwongen worden afgrijselijk klinkende autos te maken. En waarom dwingen ze Harley Davidson dat niet te doen? Die kunnen hun deuren sluiten. Het groostte probleem is uitdijende bevolking die allemaal moet eten en stroom (haha, groen?) nodig heeft. BMW en Mercedes kunnen turbomotoren maken tot ze een ons wegen, als we zo doorgaan is klimaatvernadering iets waar we mee moeten leren leven. Dat, of CDA en GroenLinks moeten campagnes starten dat 2 kinderen per gezin echt genoeg is. Ondanks 2000 jaar beschaving, is dat nog vrijwel onbespreekbaar. De wereld moet meer Trumps en Putins hebben die dat inzien en de hypocrisie van zon klimaattop noemen wat het is: lulkoek. Water naar de zee dragen.
@john4545: ik zag je comments steeds verder uit de hand lopen totdat ik deze las. Ben het roerend met je eens! Het klimaatprobleem is een bevolkingsoverschotprobleem en het is een illusie dat dit voldoende valt te compenseren met efficiency en duurzame energiebronnen. Elke milieulobbyist die het stoppen van de wereldwijde bevolkingsgroei niet bovenaan z’n lijstje heeft staan is hypocriet en snapt vrij weinig van hetgeen waarvoor hij of zij lobbyt.
@john4545: zoek eens op “peak oil”. Dat is de reden dat het verbruik omlaag moet.
@john4545:
Ahjoh,, koop jezelf (en voor je kinderen!) alsjeblieft een Morgan! Als het allemaal zo belangrijk voor je is.
@rob: Autogeluid is belangrijk. Het verneuken van automotoren met downsize turbomotoren is verschrikkelijk erg. Dat moeten we niet willen. Of we nemen met elk gezin 5 kids en prachtig mooie gas guzzling supermotoren met veel verbruik en nog veel meer uitstoot, of we doen het alebei niet. Niet beetje lafjes turbomotoren nemen en blijven reproduceren alsof dat niets uitmaakt.
@john4545: rustaaaghh
@olivier420: :) Ik ben een gepassioneerde autoliefhebber
@john4545: Als gepassioneerd autoliefhebber had je toch wel kunnen weten dat turboloze motoren op nieuwe auto’s in deze klasse op sterven na dood zijn…

Overigens kom je als gepassioneerd autoliefhebber in mijn ogen ook niet meer aan je trekken met het nieuwe spul, zij het italiaans, amerikaans, duits… het is allemaal gewoon “teveel” .

265PK, 620NM, 5,4 seconden. in je 530D voorzien van alle toeters en bellen die je eigenlijk nooit/zelden gebruikt. waarom zou je in vredesnaam meer willen hebben? als ik dat lees dan droom ik gelijk weer even van de E34 M5, of de E46 M3. je rijdt het met zo’n 530D op het rechte stuk gewoon zoek, maar het levert zoveel meer plezier en lol…

Sus doe mij dat maar, de 530D, of misschien zelfs een 520D, voor de dagelijkse rust en luxe. en dan een E34 of E46 met ongeblazen 6 cilinder voor de lol.

Nu eerst de centen nog.
@shogun: Dat is het precies. Dat ze voor commuterautos turbos gebruiken is prima, maar zelfs de vorige M5 was toch gewoon niet meer dan een opgekietelde versie, inplaats van een echt scheurijzer wat de e34 M5 was? Ik benbang als we daar niet flink tegenin gaan je binnenkort niets meer kan krijgen en daar pas ik voor. Er is een reden dat motoren vrijwel allemaal gewoon NA zijn: het reageert superieur aan de gashandel. ENfin, kennelijk ben ik een dying breed in deze comments maarja. Zo denk ik erover. Toerenblokjes voor de win.
@john4545: volgens mij weet vrijwel iedereen dat er bijna geen turboloze motoren worden gemaakt door fabrikanten.

Ik denk een beetje inschattingsvermogen zal helpen
@mb10: Bijna alle Amerikaanse fabrikanten bouwen nog miljoenen NA-motoren. Het zijn aleen die paar EU fabrikantjes die die vreselijk oude technologie gebruiken om kopers uit te melken. Ik zal niet rusten. We zullen turbomotoren verbannen. Tesla of NA, en al die turbomotoren op de schroothoop.
@john4545: oke leuk dat de Amerikaanse fabrikanten nog atmosferische blokken maken. Als je een auto met zo’n blok in Nederland wilt rijden komt de belastingdienst je persoonlijk een bosje bloemen brengen zoveel bpm heb je moeten betalen. Totaal geen relevante auto’s voor hier. voor dat bedrag wat je daaraan uitgeeft haal ik toch veel liever een met turbo erop geschroefde Duitser.
@mb10: Tja, die regelgeving is me ook een grote doorn in het oog. Motoren zijn vele malen meer vervuilend dan autos en toch hebben die allemaal nog NA_motoren. Waarom? Omdat het nu eenmaal fijner rijdt. Alle truukjes ten spijt zijn turbomotoren traag, duur, zwaar, ingewikkeld en achterhaald. Vandaar dat we echt af moeten van die boomknuffelmentaliteit in EU, en meer Trump en Poetin. Zelfs Wilders gaat me niet ver genoeg. Sluit de grenzen okee, maar doe het dan echt: schiphol dicht, rotterdam dicht. DÁT zet zoden aan de dijk. Maargoed, ik las dat ik met d etijd meemoet, en 4-wiel aangedreven M5s met autonome systemen en zachte vering plus die (*&^)*&%^ turbomotoren moet omarmen. Wlel, not f*&^)cking likely. Ik heb makkelijk praten, maar als ik autoblog was was ik gewoon gestopt uit protest. Dit zijn niet meer mijn autos vriend!
Toch wel weer een fraaie wagen hoor, maar ze beginnen wel erg saai te worden. Mooie kans voor Alfa Romeo om er een dijk van een sportieve achterwielaangedreven sedan naast te zetten met wat meer emotie.
@trustmeiamanengineer: Emotie als je weer aan de kant staat met autopech.
Had die 550 maar getest. Die ziet er ook veel beter uit kwa kleur en velgen. Wat een lelijke combinatie is dit creme leer, wit met zwarte wielen.
@schellekens006: daar mochten we helaas niet mee rijden :)
@martijngizmo: dan zou ik eerder :( van zijn ipv :)
Doet me weinig de nieuwe 5er.. zoals te zien is het een heerlijk sturende bak maar ik kan hem niet leuk vinden, ik wacht eventjes tot 2017 om dan de nieuwe A6 te zien en dan pas te beslissen tussen de sedans van de Duitse Drie.
@misterdrogba: de kans is groot dat de nieuwe A6 een stuk strakker is wat betreft exterieur design
@appelvis: inderdaad, ik heb al verscheidene schetsen en impressies zien voorbijkomen op het internet. Dus ik ben benieuwd.
@misterdrogba: Is de nieuwe a6 ook getekend door de nieuwe designchef van Audi?
@87sandyd: Ja, ene Marc Lichte als ik me niet vergis die verantwoordelijk is voor de toekomstige A6, A8 etc.. Ik ben benieuwd.
Zitten er ook cameras onder de auto? Zodat je omhoog kunt kijken bij het verkeerslicht naar vrouwelijk schoon? Anders koop ik hem niet heur!
Als je deze video hebt gezien en je zoekt dan op occasions naar de vorige dan zie je direct dat hij toch al wel verouderd is de F10. Had ik niet gedacht, want vond ze in eerste instantie veel op elkaar lijken.
Heb nu een f11 530xd. Benieuwd hoe de station eruit komt te zien. En dan een opvolger kiezen. Wordt een moeilijk luxe dilemma.
ATMOSFERISCH of TURBO, Caspor?

Je weet wel

http://www.abhd.nl/video/mercedes-c-63-amg-limousine-2011/

Dat zijn dingen die ik als potentiele koper wil weten, en terug wil lezen!
@john4545: Allemaal turbomotoren. Dus lekker verder kijken als dat je niet aanstaat.
@e34m5touring: Als Casper dat in een zin had gezet, was ik inderdaad erg lekker verder gaan kijken. In een autoblog is het minste wat je verwacht dat men de motorconfiguratie met of zonder turbos benoemt, en niet toegeeft alsof we gedag kunnen zeggen tegen NA-motoren. Misschien wordt het zelfs tijd dat Autoblog gewoon helemaal geen BMWs gaat reviewen en lekker autos met NA gaat reviewen.
@john4545: Dan wordt het vrij rustig op de maandagmiddag. Aangezien zo’n beetje elk merk aam de turbomotoren is. En elke week een Mazda reviewen wordt ook een kort verhaal. Daarbij kun je met een beetje logisch nadenken zelf ook wel tot die conclusie komen. Een non turbo diesel met 265pk wordt vrij lastig he. Zelfde geldt voor de pk en koppel waarden van de benzine. Dat ga je niet halen zonder turbo.
@e34m5touring: Er blijven autos zonder turbomotoren. Dat ook BMW zn ziel heeft verkocht doet daar niets aan af. En op een dag zal er hier of in Europa een echte leider komen die al die co2-regels wegdoet en fabrikanten gewoon weer een breed palet aan motoren gaat maken, incluis NA. Er blijven ook voordelen tov turbo aan die motoren zitten.
@john4545: Ja maar niet genoeg voor 52 weken aan rijtesten.
@e34m5touring: Daarom stel ik voor: ga verder 52 weken turboautos testen, maar blijf het er wel bij zeggen, en niet klakkeloos accepteren. You can take away my turbo, but you can never take away my freedom to say that sucks apeballen.
@john4545: Nou John, succes er mee.
@john4545: Dan open je Google toch even en zoek het zelf op!
@ablogjunk: Lol, dat is zoiets als op een kookblog klagen dat er niet wordt gezegd of er met olie of boter wordt gekookt, en dan commentaar krijgen dat zelf maar op google te gaan zoeken. :)
En nu maar wachten op de Alpina…..
Ik ben er niet kapot van moet ik zeggen. Vind de kont wel mooi maar het front is wel erg veel 7 serie. Jammer dat BMW daarin meegaat. Mag best een beetje verschil in zitten. Zeker tov het topmodel. Ik zou een mooie uitloper F10 nemen. Of een uitloper E klasse. Want die nieuwe vind ik ook geen verbetering.
Ja, dat werd wel tijd, dat ze een beetje een familiegezicht gingen voeren. ’t Is immers maar een ongeregeld zooitje, het huidige gamma.
Of, eigenlijk: Het begon bij Audi, maar inmiddels heb je bij het hele Duitse programma een lineaal en een bouwdatum nodig om model en generatie te achterhalen.
Is er geen galerie waar de foto’s wat hogere kwaliteit (minder gecomprimeerd) zijn?

Verder denk ik dat ik hem iets mooier vind dan de huidige 5 serie, maar echt wild ben ik er niet van. Het hogere comfort vind ik eigenlijk wel een pluspunt, maar standaard Xdrive vind ik dan weer een minpunt.
Ohja, die was nieuw. Was al weer compleet van mijn radar verdwenen….

Toch jammer dat BMW niet de trend doorgezet heeft van elke generatie een nieuw ontwerp. Dat was toch wel iets dat BMW, vooral met de 5-serie, erg goed deed.

Maar het zal ongetwijfeld een goeie kar zijn. Niet bijster boeiend, maar vast en zeker goed.
@Rob: Eigenlijk was alleen de E60 een echt ander ontwerp toch? E28, E34, E39 is toch gewoon evolutie en de F10 en nu de G30 is het vervolg daarop.
@frederik:
E12 – E28 – E34 is inderdaad evolutie. De E39 misschien ook wel, ware het niet dat deze lichtjaren moderner lijkt dan de zijn voorganger. Da’s echt een oudje aan het worden, de E39 beslist niet.
@rob: serieus? Ik vind de E39 echt hopeloos gedateerd ogen terwijl de E34 door z’n slanke vormen lichter en daarnee recenter oogt.
Mooie wagen, maar die diffusor in combinatie met de vorm van de uitlaten doet echt pijn aan m’n ogen!
Wat betreft betere soundtrack voor de benzine: ff uploaden voor de diesel, speaker fun!….
Ik ben erg benieuwd naar de Touring. Mijn F11 met adaptief onderstel is ook verrassend comfortabel en werkt oneffenheden meesterlijk weg. (En mijn andere auto is een DS dus ik ben niet snel tevreden wat vering betreft.) Tegelijk kun je nog steeds wel een beetje de hooligan uithangen in de sportstand, maar het blijft wel een grote zware auto. De 3-serie die ik hiervoor had is dan toch veel speelser en lichtvoetiger. Wat dat betreft zou 100 kg minder niet verkeerd zijn.

Ik ben vooral benieuwd naar een hypothetische 550e met zescilinder hybride aandrijving. Dat lijkt me de perfecte combinatie voor stad en snelweg!
Neen dank je, blijft brol met wielen wat mij betreft, beetje sneeuw en je staat zo vast :)

En speciaal voor de fanboys;
huhuhu, net een te warm gewassen zeuven serie huhuhu
huhuhu net een drie serie op steroïden huhuhu
huhuhu sjonge jonge, die design afdeling van BMW, daar werken toch ook enkel luiwammesen, gewoon copy paste van de vorige 5 serie jonge, huhuhu
huhuhu sinds wanneer hebben ze bij BMW aandelen van Xerox gekocht huhuhu
huhuhu ik zie nauwelijks verschil met de vorige huhuhu
huhuhu is het nou een 5 serie of een 3 of een 7 huhuhu ze lijken allemaal zo op elkaar
@casperh was het niet zo dat ie als standaard Executive op de markt wordt gebracht i.p.v High Executive?
Breng maar een 540i xdrive please, ik maak wel plaats op de oprit :)
Weet niet of ze het zo bedoelden in t filmpje dat BMW in zn geheel niet aan luchtveringen doen. Maar de F01 die ik tijdje reed had het toch echt.
Ik erger me aan die persoon die dit rijtest heeft gedaan. Waar is wouter ????

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).