Jos Verstappen: “Max zoekt het maar uit zonder mij”

Auteur: , 37 Reacties

*Start RTL Boulevard pingel*

Hij doet het maar lekker alleen

Oei oei oei, wát een misleidende titel zeg. Jos heeft alleen maar in een interview gezegd dat hij zich nauwelijks meer bemoeit met de racecarrière van Max, omdat Red Bull dat zelf prima kan, niks slechts. “Ik ben niet meer zo hard nodig in de pits en ben nu gewoon een vader die zijn zoon aanmoedigt”, zei hij tegen de mensen van The Inside Lane. De soep wordt dus weer niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Sorry voor degenen die sleeze en dirt verwachtten over de perikelen van de familie Verstappen, die gaat u hier niet vinden. Wij zijn Autoblog en niet Shownieuws of een andere vuige roddelrubriek.

In het interview zei hij onder meer het volgende:

“Ik doe eigenlijk helemaal niks meer voor Max. Ik bespreek nog weleens wat zaken met Helmut Marko, maar de organisatie bij Red Bull Racing is gewoon heel erg goed. Het is echt een topteam. Max is bij Red Bull in goede handen, ik voel me prima op mijn gemak om het aan hen over te laten. Hij heeft een jaar bij Toro Rosso gereden en daar samen met mij heel veel geleerd. Nu staat hij op eigen benen”

Maar hoeveel Max ook heeft geleerd, je laat je kind nooit helemaal los.

“Max weet inmiddels prima hoe het wereldje werkt. Ik hou alleen nog een vinger aan de pols, voor het geval dat hij me nodig mocht hebben. Ik heb geen invloed en dat wil ik ook niet. Ik ben nu slechts een vader die zijn zoon aanmoedigt. Max doet wat hij moet doen met het team. Nee, daarover ben ik niet verbitterd; het is juist hoe ik het graag zie.”

Neemt niet weg dat Jos het behoorlijk slim heeft aangepakt. Het wiel opnieuw uitvinden is niets voor hem en zijn zoon in valkuilen laten lopen waar Jos het bestaan al van weet al helemaal niet. Maar op een gegeven moment is het genoeg geweest en moet je een stap terug doen, zegt hij.

“Ik wist wat ik verkeerd had gedaan in mijn loopbaan en daar wilde ik Max voor behoeden. Dus ik pushte hem. In 2015 bij Toro Rosso luisterde ik altijd aandachtig naar wat hij te zeggen had en hoe hij iets zei. Ik had veel contact met zijn engineer en we werkten samen om Max beter te maken. Dat veroorzaakte ook wat frictie. Ze dachten dat ik misschien iets te veel betrokken was, maar dat was alleen maar omdat ik Max wilde helpen.”

Overigens is het soms best jammer dat Jos er niet altijd is. De saaie race in Baku moest het bijvoorbeeld stellen zonder de aanwezigheid van ‘der Alte’. Maar in Spanje en Brazilië was Jos er wel. En we weten allemaal hoe die races zijn afgelopen.

Overigens kunnen concullega’s of concurrerende teambazen met klachten nog wel gewoon bij Jos terecht37 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Dat was even geleden, een artikel over Verstappen op AB!
@raoulkroes: maar je klikte er wel op!
@awesome: Haha, prachtig ??
@awesome: Uiteraard. Werd redelijk gebait om the clicken…
Ik moest wel lachen na regel 2 in het artikel. Ik was wel even goed op het verkeerde been gezet. +1 voor het artikel.
Heren,
Dergelijke click-bait-titels zijn voorbehouden aan rioolmedia, niet aan een hoogstaand autonieuwsblog als deze.
@bmwalpina: en toch lezen hé..
@rikus: dus?
@bmwalpina: hoogstaand? Als jouw referencentiekader
@roppp: poging 2: als jouw referentiekader wachtkamerliteratuur is, snap ik ’t weer wel.
@bmwalpina: AB hoogstaand…..anders
Prima wat Jos doet en wat Jos gedaan heeft. Heeft Max prima ‘opgeleid’ en hij kan het prima zelf nu denk ik.
@viezefreddyw: helemaal prima
@plopkoekje: Haha iets te vaak het woord prima gebruikt inderdaad… Dat krijg je he als je meerdere dingen tegelijk doet, kunnen mannen niet zo goed.
@viezefreddyw: autobloggen en porno kijken is gewoon een moeilijke combinatie :))
@rhellema: Ik maak het me soms wel eens te moeilijk inderdaad.
Mij pa heeft zich ook eigenlijk nooit met mijn werk bemoeit. Hij gaat ook nooit mee naar kantoor en spreekt ook niet met mijn chef.
@mashell: Was jij met 17 jaar al op de hoogst haalbare positie binnen de mogelijkheden van jouw carriere dan?
@mashell: bemoeide hij zich wel met je huiswerk voor Nederlands? Man man man
@dnadave: komma’s zijn ook niet overbodig.
Man, man, man.
@dnadave: mijn moeder was huisvrouw, die deed dus al het huiswerk…
Max is op die foto nog zo klein…
@flevocarspotter: die foto is genomen in 2012 :)
@awesome: hahaha +1!
@flevocarspotter: aaah wat schattig!
Ik heb het al eens eerder gezegd; diepe buiging voor Jos Verstappen. Hij heeft het inderdaad uitstekend gedaan vwb de begeleiding van Max.
Nepnieuws/misleidende titels. Pas op hoor Autoblog, straks gaat de kerstbonus nog naar een suffe boete! ;-)
Wat een manse foto haha
Als je het nou zelf een misleidende titel vind, waarom zet je em er dan boven? Jullie delen nogal eens een edit:nutteloze bijdrage uit als je kritiek krijgt op iets dergelijks. Waarom dan wel steeds gebruik maken van dat soort dingen? Beetje kinderachtig als je het mij vraagt.

Ot. Heb wel eens vaker gezegd, Max lijkt meer rust te hebben als Jos erbij is. Zowel in als naast de auto. Lijkt me dan ook niet verkeerd als Jos af en toe nog steeds z’n gezicht laat zien.
Een click-bait maken en dan verontschuldigen. Keer erop weer doen; jullie zijn goeeed.
Haha heerlijke titel.
Ik heb de term click-bait pas op AB leren kennen en dat is eigenlijk wel jammer want de rest is wel goed.. OT: Jos heeft Max goed klaargestoomd en Max is bij RB in goede handen..
Mooie krultang voor 79 euro
Het komt niet door Jos, het was waarschijnlijk een eis van Red Bull dat Jos minder op de voorgrond en achtergrond aanwezig was. Ze willen zelf meer begeleiden, net als bij Vettel. En die is prima terecht gekomen. En over 6 jaar is Max een 5-voudig wereldkampioen en kan hij alles eisen wat hij maar wilt, ook dat Jos weer terugkomt. Maar het zal wel iets daar tussenin worden.

Jos blijft gewoon wel altijd mijn held.
@john4545: Jos is/was wel een echte racer.
ik vergeet nooit meer die A1GP race dat hij voor de winst kon gaan maar dat het eindigde in tranen.
Er op of er onder, dat was zijn motto. En ik snap wel dat hij Max dat beetje verstand mee wil geven.
@awesome: Was dat die race dat ie van pole startte, door lekke band terugviel (of een spin oid), toen halve veld weer ingehaald had op P1 na, en tijdens poging die in te halen eraf vloog? Anyway, was mijn held en ik had een grote sticker van hem en die 1994 Benetton op achterraam van mn auto geplakt. Held!
@john4545: ja! Volgens mij had hij de eerste race gewonnen, en zat een flink aantal Nederlanders opeens weer autorace te kijken.
Zelfs het journaal op de radio schonk er aandacht aan..
Uiteraard moest het op zo’n moment weer mis gaan…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).