BMW Concept M4 GTS: carbonbeul met waterinjectie

Auteur: , 30 Reacties

Holy Moly!

Dat er een extra harcore BMW M4 zou komen, dat was duidelijk, en dus wachtten we in spanning af op wat komen ging. BMW beloont het geduld nu met een voorproefje van de hete, track-focused M4 GTS.

Waterinjectie

BMW probeerde waterinjectie al uit op de M4 MotoGP Safety Car, en ook de productieversie van de GTS krijgt de nieuwe techniek. Ook de OLED’jes van het M4 IL Concept maakten de sprong naar deze concept-GTS.

De Concept M4 GTS beschikt over een verstelbare splitter en vleugel, uiteraard van carbon. Qua kleurstelling werd gekozen voor Frozen Dark Grey Metallic met subtiele Acid Orange-accenten, die prachtig in de velg (19 inch voor, 20 inch achter) naar voren komen.

BMW M4 GTS neus

Motorisering

Wat er precies onder de subtiele powerdome met luchtuitlaat op de motorkap huist vertelt BMW niet. Het is sowieso een zes-in-lijn, en als BMW historisch correct doet boren ze de motor op tot 3.2 liter (e46 ftw!). De vorige M3 GTS had immers ook 4,4 liter in plaats van 4…

De geïnstalleerde OLED-achterlichten moeten hun licht over het gehele oppervlak schijnen, in plaats van het naar 1 punt te sturen zoals klassieke LED’s dit doen. Wat dit onderwerp betreft zegt BMW alleen ‘dat het er aan komt’, er wordt nog niets beloofd qua productie.

De bezoekers van Pebble Beach zullen deze week de eersten zijn die de Concept M4 GTS te zien krijgen. Ik vind helemaal mooi. Quentin Tarantino ook overigens, check zijn mening in deze video.30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De velg lijkt een soort moderne versie van de goede oude (en prachtige) CSL velgen wat ik wel kan waarderen maar of het ook een verbetering is weet ik eigenlijk niet. De shots van dichtbij zien er ok uit, maar op dat introshot vind ik het niet zo tof. Kan ook aan de oranje details liggen, met kleur in een velg is het altijd oppassen wat mij betreft. Liever de auto een aparte kleuren combo geven en dan conventioneel gekleurde velgjes eronder schroeven.

Verder weer een dik ding. Toch neig ik als BMW fan te zeggen doe mij de M3 CSL maar, of de M3 CRT. Die laatste had ook oranje details maar op een of andere manier heb ik er meer mee dan de M3 GTS waar deze M4 GTS erg op gaat lijken zo te zien. Ik denk dat het die spoiler is, zal wel functioneel zijn op hoge snelheid maar ik vind het toch meer iets voor op een Civic met een fartcan.
@jaapiyo: ouwe csl velgen? Nee joh , lijken meer op Rotiforms
@johanhummer9: Ja, haha dacht ik ook.. huh Roti’s?
@johanhummer9: lijken meer op kerst sterren, gadver wat lelijk. Doe mij maar 225M velgen, oh wacht die heb ik al!
Ik vind ook helemaal mooi. :)
Ik kom zojuist terug van de onthulling.. diverse foto’s staan al op mijn Instagram. Wifi is verschikkelijk traag, maar filmpje en foto’s komen eraan!
@carspotterjeroen: 2 foto’s zie ik..! Ik wil meer!
@autogijs: helaas doet de Wifi het heel erg slecht! Ik heb wat filmpjes op me kanaal en op AJ geupload.
Bah die wielen autofabrikanten kunnen er ook wat van
Velgen doen me denken aan die van de LP560. Voor de rest niet geheel overtuigend…
Ik mag hopen dat die velgen niet de het productiestadium halen. Heb honinggraatvelgen altijd wel mooi gevonden (denk bijvoorbeeld aan BBS RS velgen) maar deze interpretatie er van mot ik nie.

Ook dat vleugeltje achterop vind ik niks. Het lijkt er altijd op of dat er achteraf op bedacht is. Kan het nou echt niet esthetisch wat mooier in elkaar gezet worden?

Voor de rest ziet het er goed uit. Maar ja, als je de spoiler er afhaalt en velgen vervangt heb je weer een standaard M4 die er in standaard trim er al goed uitziet.
Graag zonder die lelijke wielen. De spoiler is ook niet mooi maar heeft nog een praktisch nut. Ik vraag me af of we hier over 10 jaar net zo enthousiast van worden als we dat nu van de CSL zijn…..
Wat een ongelooflijk gaaf ding! Nog ff doorsparen..3
Heerlijk dit! Kan ik ook contant betalen 😉
@basfransencarphotography:

Zo kan je niet van je zwarte geld afkomen. De belastingdienst krijgt vanzelf door dat jij die auto gekocht hebt😂
Dikke bak op de velgen na
AC Schnitzer komt met de ACS4 Coupe. Een M3 aangepakt door de tuningheren uit Aken. Schande! Lelijk! Dat ze dat durven maken! Wie doet dat nou?

Nou, ehhh, BMW dus… Ze hebben exact hetzelfde gedaan, anderhalf jaar later. Rare kleur details, aparte velgen, hoge opzetspoiler, verlaagd, diepe splitter.

De CSL was mooi vanwege het feit dat de E46 al mooi van zich zelf was, maar vooral omdat ie zo dik was. Uitgeklopte wielschermen, geïntegreerde achterspoiler, dikkere voorbumper, dikke gesmede BBS velgen en alle onzin eruit. Dit is gedaan met een beperkter budget, zoveel is duidelijk (net als met de GTS). Dus met aparte kleuren en wielen en dergelijke lijkt het heel wat, maar het is gewoon tuning zoals AC Schnitzer dat ook doet.
Niks anders dan WAAAAUUUUUUUW!!! Wat een dik ding
Dit degradeert de gemiddelde tjoeners-meuk subiet tot ‘aandoenlijk’.

Wel een bordje ‘420i’ achterop graag.
Die wielen zijn echt geen succes zo lijkt op de foto’s 😝
BMW en GTS is alweer geen geslaagde combi. BMW en CSL was dat wel. Jammer, gemiste kans.
Ben al 5x langs dit artikel gescrolled voordat ik door had dat dit niet om een tuner ging.. (Inderdaad, lezen is niet mijn sterkste punt) Maar wat ik hierboven zeg is geen compliment, verre van zelfs. Rare spoiler, vreemde wielen ik krijg er een raar JDM gevoel bij.
Ik ben het volstrekt oneens met eenieder die hier loopt de zaniken over de spoiler en de velgen. Hij is een tikkeltje ordinair, maar dat hoort juist! Ik vind ‘m prachtig.
Holy shit hoe dik is deze 😲
Vette bak en nog smaakvol ook.
Ik vind hem ordinair, alsof een willekeurige sjonnie er in zijn schuur een achterspoiler op heeft geschroefd. Doe mij maar de standaard M4, ik vind die al op het randje van fatsoen.
Lekker wel! Die wieldesigns kunnen eigenlijk ook wel prima! Eens wat anders.
M4 uitvoering gruwelijk mooi, Velg uitvoering gruwelijk lelijk!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).