BMW doet het enige juiste met de nieuwe X6

Auteur: , 56 Reacties

Ze maken de auto bijna onzichtbaar.

Zouden ze bij BMW bewust gekozen hebben voor de X6 of is dit een toevalligheid? Feit is dat de Duitse autofabrikant de lompe SUV zo donker mogelijk hebben gemaakt. Zie deze auto maar eens terug te vinden op een parkeerterrein zonder lantaarnpalen. Gelukkig heb je die verlichte grille nog, een super handige optie.

BMW noemt het Vantablack en omschrijft dit als de zwartste zwart die er is. De kleur is voor het eerst toegepast op een auto, in dit geval de derde generatie X6 die zijn debuut beleeft op de IAA in Frankfurt. Volgens ingewijden is Jules Deelder ook op de stand aanwezig in samenwerking met wasverzachtermerk Robijn. BMW omschrijft de kleur als volgt.

A surface coated in Vantablack loses its defining features to the human eye, with objects appearing two-dimensional. This can be interpreted by the brain as staring into a hole or even a void, making Vantablack a rather unsuitable vehicle paint finish, as it blots out virtually all the design details and highlights.

Oftewel, deze nieuwe X6 is een zwart gat op vier wielen. BMW zegt dat het mogelijk gaat worden dat ze de Vantablack VBx2 in het kleurenpallet van het merk gaan opnemen. Speciaal voor de Ozzy Osbournes onder ons. Het zal ons benieuwen hoe deze X6 er op de IAA in levende lijve uitziet, als we het donkere ding kunnen vinden..56 reacties

Het enige juiste was hem niet uitbrengen.

Maar ze beginnen het toch stilaan te beseffen blijkbaar.
@cossiekiller: waar moet de Albanese mafia en de Amsterdamse drugshandelaar dan in rijden?!
@911targa: In een Merkedesh G 😋
@cossiekiller: pcies, door de shredder met dat ding !
@cossiekiller: eens. Ik dacht bij dit bericht dat ze ‘m uit productie hadden genomen. Maar helaas is dat niet het geval.
@cossiekiller: ik dacht uit de handel nemen… jammer.
Soort Darth Vader met wielen.
@mercmeister: Inderdaad. En van achter een soort KITT of Cylon.
Nogal gefotosjopt. Als ze de ramen open hadden gelaten ipv een gradient er op te zetten komt er licht door wat weer reflecteert op de carrosserie. Dit lijkt meer een marketingstruc om een nieuw soort lak te benadrukken.
@drdre1: Vantablack reflecteert juist niets, je kan het echt letterlijk niet zien!

Verdiep je in vantablack en je zult versteld staan, dat weet ik zeker!
https://www.youtube.com/watch?v=fg2x0L4YAuU
mrb via Android app
@msfiorentina: maar de ramen zijn toch niet geverfd? Gezien de gradient is het een fotoshop, zoals drdre1 zegt.
@msfiorentina: idd gaaf spul. Ooit eens een Ferrari gezien met deze verf waar dan alleen een silhouet met wielen en lampen van overblijft. Best cool (voor een keertje)
@imaginenl: het is dus geen verf…
@msfiorentina: nice! Maar no way dat ze dit dus gaan aanbieden, want het aanbrengen van Vantablack kost 2-3 dagen en als je het aanraakt beïnvloedt dat de werking :’)
@stalensnuitje: ze zeggen zelf ook al dat ze het ‘unsuitable’ vinden, lijkt me voor zich spreken.
Vraag me af of dit niet gevaarlijk is in het verkeer, kun je zo’n auto goed op afstand inschatten of wordt het een soort optische illusie?
@msfiorentina: idd interessant, wist niet dat ’t dát effect had. 😊
@drdre1:
Als dit ding op de IAA staat, waarom zou je hem dan photoshoppen? Kan je toch gewoon echte foto’s maken? Dus dit zal wel niet gephotoshopt zijn denk ik dan maar.
@stationcar: elke officiele foto wordt met Photoshop nabewerkt.
@porsche928:
Snap ik maar ik dacht dat onze vriend hierboven bedoelde dat de auto in deze kleur niet echt bestond maar gephotoshopt was. Op die fiets.
@stationcar: eh, nee als een auto niet echt bestaat maar een concept is, wordt dat doorgaans niet in photoshop gemaakt. Wel nabewerkt.
@drdre1: Bekijk het aangeboden filmpje van @msfiorentina. Ik dacht ook het is geshopt maar na het zien van het filmpje denk ik dat de fotos wel bewerkt zijn maar niet al te veel.
@isn1981: yep, zoals gezegd interessant idd. Wist niet dat er zo’n lichtabsorberend materiaal bestond.
@isn1981: Dit is een review van de X6 in Vantablack van Autogefuhl: https://youtu.be/jYh6JMEgODU

Ziet er echt te bizar uit in het echt! De foto’s komen dus overeen met de werkelijkheid.
@drdre1: Er reflecteert helemaal niks op Vantablack, dat is juist de reden dat het zo donker is. Of de ramen open of dicht zijn heeft trouwens geen enkele invloed op de exterieurkleur.
@mvdd: Oké, overbodige reactie, ik had de reactie van @msfiorentina even over het hoofd gezien
De naam is Vantablack, bmw heeft die naam niet verzonnen. Is ook niet de eerste keer op een auto, op internet staan er nog een kleur.
Vanta zwart is de donkerste kleur die er is omdat die helemaal niks licht reflecteert. Echt zot als je daar resultaten van ziet op google.
@nasty: Dank voor de toevoeging. Dan ben ik wel benieuwd wat voor airco unit in die auto ligt want alles wat niet weerkaatst wordt, wordt omgezet in warmte.
Beter gewoon dat 2015 model terug in productie nemen…
@lluq: geld voor de meeste BMW’s en eigenlijk iedere Duitse auto… Lijkt erop dat die Crystalmeth daar wel goed is aangeslagen op de markt
Twee artikelen over een ‘SUV-Coupé’ achter elkaar. Wat een slechte start van mijn ochtend…
@viezefreddyw: gaat het een beetje meneer Dröge? ik bedoel Freddy? ;-)
Zullen we deze niche gaan boycotten op AB? Ik wordt zo verdrietig van coupé-achtige SUV’s? Volgens mij zijn we het erover een dat we geen enkele petrolhead hier een plezier mee doen.

Ik lees nog liever een special over de Zastava Yugo van @willeme en dat meen ik nog oprecht ook!
@tenaci: kan zo’n Cayenne of Urus wel enigszins waarderen.
@tenaci:
Eens!
Bijzonder voor het oog. Het lijkt wel een 3d render ofzo. Binnen een jaar worden alle golf 5 gti’tjes in deze kleur gewrapped. No doubt.
@str8six: Vantablack is dus geen kleur, maar een materiaal. Zie het filmpje van @msfiorentina
@stalensnuitje: oh wacht, Wikipedia weet meer. “Vantablack S-VIS” is de spray able paint versie, die absorbeert echter “alleen maar” het zichtbare licht.
Voor de handgreep heb je een lampje, maar hoe vind je je benzine dop?
@b088y: Met je hand voelen strelen
Grote griebels wat een gedrocht!
Kleur: black hole black, where it belongs!!!
Ga eens kijken op bmwblog.com, ietwat meer technische uitleg betreft deze kleur. Het is een absorberende verf die geen licht weerkaatst. Een koopje zal het niet zijn.
Ze.hebben hem enigzins ontlelijkt die X6 …
Deze lakkleur pakt mij niet, zie liever een ander kleurtje. In tegenstelling tot iedereen hierboven vind ik het wel een mooie auto.
Ik zie z’n handgrepen! Of wacht. Zijn het z’n ogen?
Best een lullig gezicht trouwens, die grijze banden eronder.
Zou je in het donker nog goed de breedte van de auto kunnen inschatten wanneer je bijvoorbeeld door een Baustelle rijdt?
Vantablack lijkt me de meest ongeschikte kleur voor een auto die er is, ook al is het in show-setting wel bijzonder en gaaf.
Absoluut een BMW liefhebber en ook van zwarte auto’s, maar oh oh wat is zo’n X6 toch een lelijk hok. En dan deze zwarte kleur… weg “nuance” in het design wat alleen maar leidt tot een nog beroerder resultaat.
Dat nieuwe design van BMW. Allemaal varkensneuzen op wielen. Echt afschuwelijk.
Deze kleur op de spijlen van de grille van de Siebener en op de voorbumper. Vallen die mega nieren niet op 😃
Samen met de X4 is dit toch wel de lelijkste BMW die er is gemaakt
Ik geloof er geen fuck van dat het echt Vantablack is. Dat spul is schreeuwend duur en er is volgens mij niet eens genoeg van gemaakt om een trapautootje mee te bedekken.
@gulli: duur miss maar er is er genoeg van.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).