BMW komt met een gelimiteerd vederlicht M-model

Auteur: , 23 Reacties

Misschien wel de enige 'M' waarmee je na 2025 Amsterdam nog inkomt.

Het kleinste en lichtste M-model van BMW, de M2, wordt vrijwel unaniem geprezen als een scherp sturend bommetje. Enige puntje van kritiek: het ding had wat lichter mogen zijn. De M2 (rijtest) weegt namelijk vrijwel hetzelfde als een M4 coupé (rijtest). Mogelijk gaat BMW wat doen met deze kritiek, door de komende M2 CS wat lichter te maken. Voor het echter zover is, komen ze al op de proppen met deze véél lichtere contraptie: de BMW M Bike Limited Carbon Edition. Harde uitspraken over kilo’s doet BMW niet, maar wij schatten in dat ‘ie een kleine 1.500 kilo lichter is dan de 1.495 kilo wegende M2.

De BMW M Bike Limited Carbon Edition komt op de markt in een beperkte oplage van 500 stuks en wordt aangedreven door jou. Het is namelijk een fiets. Net als bij de nieuwste Siebener bestaat de opbouw grotendeels uit carbon en aluminium. 28″ grote pornojetsers geschoeid op Continental CruiseCONTACT banden dragen zorg voor een agiel en sportief weggedrag en dito looks. Om na heftig accelereren weer ordentelijk af te kunnen remmen, zijn er hydraulische BR-M315-schijfremmen van Shimano gemonteerd op het stalen ros.

De kleur Marina Bay Blue Metallic is exact dezelfde tint die ook op je gloednieuwe M5 zit en een “Limited Carbon Edition”-badge laat je niet vergeten dat je in op iets speciaals zit. Kopers krijgen overigens een speciaal speciaal certificaat van BMW bij de fiets. Naar verluidt vormt dit document een gezellige accesoire om aan de muur te hangen in je woonkamer. Mocht je interesse hebben in de BMW M Bike Limited Carbon Edition, dan kan je terecht bij geselecteerde BMW-dealers. De prijs bedraagt 1.400 Euro en voor zover bekend komt daar (voorlopig) nog geen extra bedrag aan CO2-tax bij.23 reacties

Dat plaatje met die 5-serie op de achtergrond is wel leuk gedaan.

Voor de rest, tsja, fietsen. Boeit mij niet zoveel. Mijn oude Gazelle gaat het nog wel doen totdat ik kan autorijden.
Kan je voor het onderhoud ook terecht bij de BMW dealer ;-)
Die prijs valt mee
@prop: Prijs valt gezien de specificaties en “badge appeal” nog mee. Iets anders is dat je er Amsterdam nog wel mee in komt, maar er weer uit? Tenzij je hem binnen de grachtengordel aan de hijsbalk hangt.
Een droom voor vele reaguurders
Houdt die f##king fiets maar bagger dingen en voor mij nooit 1400 euro waard
@rob5nismo: Rustig Rob. Ga eventjes afkoelen jongen, stukje fietsen misschien?
@simonferrari: nee ik zet het raam van de auto wel open
Handgeschakeld, RWD, geen ABS, ESP of andere veiligheidsvoorzieningen, de natte droom van elke autoliefhebber!
@Edge: én dikke geperforeerde remschijven voor en achter 😂😂
@Edge: middenmotor niet vergeten!
@Edge: en geen knipperlichten
Een M-model met tweecilinder… Goedkoper met een model rijden kan bijna niet…
Mmmm, grammetjes schrapen door o.a. Carbon te gebruiken en vervolgens wel een fietsstandaard monteren. Als deze zelfde ontwerp filosofie wordt toegepast op de auto’s is daar nog wel wat te winnen.
“Stalen ros” Carbon *kuch*
Hmmm. Typisch Duits.
Spatborden, verlichting en bagagedrager zijn natuurlijk opties tegen enorme meerprijs.
@sabrerator: en zelfs dan nog je hand uit moeten steken om je richting aan te geven. Alhoewel menig Bmw rijder zijn knipperlicht ook niet weet te vinden.
Het zal hier menig bezoeker van deze site en waarschijnlijk ook de kopers van deze fiets worst wezen maar het is echt een bagger ding. Voor de show zetten ze er een XT achter derailleur op maar vervolgens wel een van de goedkoopste cranks. En dan ook nog die goedkope bagger wielen plus schrijfremmen.
Zelfs fietsen van onder de 1000€ hebben een betere afmontage. Het gaat gelukkig ook alleen om de naam bij dit soort fietsen.
@schnor: En dan, voor een “leichtbau” niet het gewicht vermelden? tssk.
@schnor: als er iets triest is aan de fietswereld is het wel de “kopers” die de de beste value for money willen krijgen, en kijken of ze voor 1500 euro wel Shimano 105 en een carbon frame hebben. Om vervolgens zomaar voor 50000 euro een premium-badge met vier wielen aan te schaffen.
BROL :D
@f1l1p: BROL MET WIELEN :D Ahja!
Als ik een goede fiets wil kopen zal ik dat altijd doen van een merk dat ervaring heeft met fietsen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).