Officieel: deze hete Supra gaat in productie!

Auteur: , 24 Reacties

Er zijn genoeg klanten die warm lopen voor dit model.

Eerder dit jaar, op de Autosalon van Genève, presenteerde Toyota de GR Supra GT4. Toen nog een concept en een test van Toyota op het animo te peilen naar de auto. Toyota GAZOO Racing wilde eerst weten of er wel daadwerkelijk interesse was naar deze racer alvorens ze groen licht gaven voor een productiestart.

De Supra GT4 kwam bijna twee weken geleden voor het eerst echt in actie tijdens de 24u van de Nürburgring. Vandaag heeft Toyota GAZOO Racing bekendgemaakt de knoop eindelijk te hebben doorgehakt. Ja, de GR Supra GT4 gaat in productie! De Japanners laten weten dat er voldoende animo is vanuit de autosport om de raceauto te gaan bouwen.

De ontwikkeling en productie van de GR Supra GT4 zal worden gedaan door Toyota Motorsport GmbH in samenwerking met Ravenol, Pirelli en Akrapovič. De auto voldoet aan de officiële eisen om onder meer mee te doen aan de Super Taikyu Series in Japan, de GT4 European Series, het VLN Endurance kampioenschap op de Nürburgring en de Michelin Pilot Challenge Series in de Verenigde Staten. De Toyota wordt nu al gebruikt in de NASCAR Xfinity Series en doet per 2020 mee aan de Super GT GT500 Class in Japan

De GR Supra GT4 is vanaf volgend jaar te koop. Prijs, beschikbaarheid en de exacte datum van de verkoopstart worden later dit jaar bekendgemaakt.24 reacties

Leuk ding. Als ze daar nou eens een kenteken op plakken.…
@ghengiskhan: krijg je daar dan wel een gratis petje bij? 😉
@sirprize: Ik heb bij de aanschaf van de Yaris GRMN een petje en jas gekregen, dus wellicht dat je dat bij deze auto ook krijgt. :-)
@tge1: hahaha, classic!
@sirprize: alleen als je belooft het achterstevoren op te zetten.
@ghengiskhan: doe ik 😎
Foto 3, lijkt wel de neus/grille van een Bugatti.
@rollingstoned: haha inderdaad. Misschien dat één of andere gekke tuner er echt een bugatti grill van gaat maken. Zou opzich wel grappig zijn
Deze hete Supra zou wel eens de heritage kunnen gaan opleveren waardoor de straatauto meer een icoon wordt. Diverse reviews stipten aan dat de Supra overal mogelijkheden biedt voor tunen naar raceauto. Dan vind ik een Supra toch cooler en ‘exclusiever’ dan een BMW.
@dare2think: is die ook want het is sowieso een coupe
@rolov: uit diverse rollenbanktests is ook gebleken dat ie meer pk’s heeft dan door Toyota opgegeven. 380 ipv 340. Is ook mooi meegenomen.
Heel gaaf! De bestickering lijkt op de Yaris GRMN, leuk detail! Ik vind het alleen jammer dat er zo een, trendgevoelige, akrapovic blubber uitlaat onderzit. Beetje overgewaardeerd spul vind ik dat. Zal wel aan het feit liggen dat er, helaas vind ik, een BMW motor onder de motorkap ligt.
@tge1: ik heb zelf 0% verstand van uitlaten, maar dacht dat Akraprovic altijd wel goede kwaliteit/sound/enz. afleverde?
@rikv99: Wellicht afhankelijk van het type motor. Bij de meeste auto’s vind ik het als het toiletbezoek de ochtend na een flinke maaltijd chili con carne de avond ervoor klinken. Ik hou er niet zo van.
@tge1: en ze zijn nog lelijk ook.
@tge1: heb je het dan echt over de uitlaat? of de uitlaat icm de “burble-tune”, “pops&bangs” en aanverwante toffe termen? dat laatste vind ik namelijk vreselijk.. Een beetje herrie door een mooie grote pijp mag best bij een snelle auto.
@shogun: kan ook niet anders met al die turboblokken, komt toch geen fatsoenlijk geluid meer uit..
@tge1: Akrapovic maakt gewoon prima spul, het is alleen nogal prijzig voor wat het is.

Als je het niet leuk vindt omdat het het trend is ben je dus hipster

En dat is ook niet leuk.
@theblazerunner: Ik ben geen hipster, ik hou niet van dure chili con carne scheten. Ik heb liever een diepe cola boer.
Deze, maar dan in Castrol Tom’s livery en je hebt een icoon:
https://s3.amazonaws.com/gt7sp-prod/livery/53/51/82/8430751766035825153_23.jpg
Zouden op dit model alle ventilatiegaten wel functioneel zijn?
Stuur is verkeerd om en “navigatie business”, dus doe mij maar een gewone.
Waarom geen HKS uitlaat?? Lijkt de auto nog een beetje Japans

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).