BMW M bevestigt grote grille voor 4 Serie

Auteur: , 59 Reacties

Het gaat écht gebeuren.

BMW M bevestigt grote grille voor 4 Serie

Het was toch wel een nachtmerrie, die gelekte foto’s van een enorme grille. Wellicht had je gehoopt dat het een uit de hand gelopen grap zou zijn, maar helaas moeten we je de werkelijkheid vertellen. Het is echt en het gaat gebeuren.

Niemand minder dan BMW M president Markus Flasch stelt dat het lek van vorige week echt is. Dat heeft hij tegenover Motoring bevestigd tijdens het BMW M Festival op het Kyalami circuit in Zuid-Afrika. Dat de auto vroegtijdig op het web verscheen was uiteraard niet de bedoeling. De verrassing is er nu wel af.

BMW 4 Serie

Flasch laat weten dat het om pre-productie modellen gaat. De onthulling van de nieuwe M3 en M4 zal nog wel even duren. Pas in 2021 komen beide auto’s op de markt. Waarom het nog zolang gaat duren is niet bekend. Daarmee blijft de M340i xDrive voorlopig de dikste 3 Serie die je nu kunt kopen. Tegenover Autoblog.nl stelt een ingewijde dat de M3 in 2020 komt en de M4 inderdaad een jaar later. Zowel M3 als de M3 Competition komen tegelijk met verschillende versies afhankelijk van diverse markten.

Voor nu lijkt het erop dat enkel de 4 Serie en M4 die aparte grille gaat krijgen. De M3 ontloopt de dans. Verder liet de president weten dat de M3 en M4 in meerdere varianten op de markt komen. Met mogelijk achterwielaandrijving, met vierwielaandrijving, met een handbak en met een automaat. Dat zegt nu nog weinig. De kans is bijvoorbeeld aanwezig dat wij in Europa de eventuele handbak niet eens gaan krijgen.59 reacties

Het hele effect van de grill verdwijnt doordat de kentekenplaat erop gemonteerd gaat worden. Zo lelijk!
@erik2907: kentekenplaat op zijn Alfa 156’s?
@el-loco: zie je ergens de ruimte voor de Alfa wijze van bevestiging?

Misschien met HUD op de voorruit?
@erik2907: ik moet zeggen dat de afbeeldingen die ik gezien heb met kentekenplaat in het midden van de grill er niet eens zo slecht uit zien.

Eerst maar eens afwachten wat t eindresultaat wordt, en m dan in het echt bekijken.
@shogun: ben ik gedeeltelijk met je eens. Je maakt een grote gril met een bepaald oogmerk (mooi, ethisch, omdat het kan), en dan ga je er een kentekenplaat voor hangen?
-edit: dat kan vriendelijker.-
@royaledeluxe:
Ja? Zou de M4 zelfbewustzijn en emoties hebben?
@royaledeluxe: doe es lief…
Ik had dit nieuws nog niet eerder meegekregen, had ik graag zo willen houden.
@chriscross: zodat je een hartkwaal zou krijgen als je er een zou tegenkomen in het echt?
@jamesbond007: nee dan was ik gewoon spontaan in huilen uitgebarsten
2021 pas…. goed voor je het weet is het zo ver. Maar dat klinkt best lang voor een auto waarvan het “basis” model al in 2018 werd gepresenteerd.
@flatsixx: https://i.redd.it/m5rfx6h6pxj21.jpg
@melvinkorrels: Hierbij de toekomst van BMW!
@Melvinkorrels: zolang dit soort grappen gemaakt worden dan weet je als merk wel dat je de marketing volledig op orde hebt.
En dan moet er ook nog een kenteken plaat voorgehangen worden.
Het wordt er allemaal niet mooier op met die grote grillen trend in auto design land.
Bromvlieg alert
@lekkerlinksrijden: daar zeg je wat: kunnen we niet een milieugroepje opstarten die grote grills verbied uit het oogpunt van het welzijn van de bromvlieg! Of is dit nu vloeken in de kerk?
Ik zal wel opgehangen worden voor deze opmerking, maar ik vind het stiekem best mooi!
@dutchdriftking: soms moet je in het echt zien. Vaak zegt fotos niet alles
@elemento: Ik denk dat het in het echt nog mooier is. Net als de Z4 en de 8-serie, in het echt vele malen mooier dan op een plaatje.
@dutchdriftking: beide in het wild gezien, maar vind het nog steeds niks
@elemento: Ik heb de concept car gezien in Frankfurt en vond het nog steeds niet mooi. En dat was met een doorzichtige kenteken plaat waar de kantjes met de vorm van de gril mee deed.
@dutchdriftking: ik ben het absoluut met je eens.
F* this. Ik zeg het gewoon:
Ik vind het er wel OK uitzien. Tenminste wat variatie in de modellen/motorisaties.

Zo dat is er uit…. :-)
@w0ut: eens! Ik vind het ook niet heel erg, ben benieuwd naar het resultaat!
@w0ut: BMW is zich steeds meer aan het ontplooien tot een merk waarin je echt nog onderscheid in de modellen kunt zien. Niet zoals Mercedes en Audi doen, een S of A8 tekenen, een aantal maal verkleinen op de scanner en hopla we hebben het gehele modellengamma klaar. BMW wordt weer een merk voor de niet grijze muizen op deze wereld.
@rhellema: ja gelukkig maken ze ook nog mooie auto’s, worden er wel steeds minder
@w0ut: variatie is zeker goed, maar niet op deze manier.
Gedurfd…

En niet per definitie iets wat gelijk mooi is.

Maar als de rest van de auto net zo mooi wordt als de concept zou ik die grille graag voor lief nemen, en er zelfs aan kunnen wennen…

Sterker nog, ik zou die grille op den duur nog één van de mooiste details van de auto gaan vinden, omdat hij zo brutaal is, en doet denken aan de imposante grilles van Amerikaanse auto’s uit het verleden, én omdat het totaalplaatje gewoon klopt. Dit wordt gewoon weer een erg mooie BMW!
Oh yes vely nice looks gleat!
Op de beurs werd het concept nog prachtig genoemd. Dus dit zat er dik in. Niet miepen nou….
Je zou verwachten dat de toenemende elektrificatie zorgt voor kleinere grilles om ons al een klein beetje voor te bereiden op auto’s zonder grille, maar het tegenovergestelde blijkt waar. BMW heeft waarschijnlijk uitgevonden dat dit heel erg goed verkoopt in bepaalde markten. Vooral jammer dat er geen goede plek voor een kentekenplaat lijkt te zijn.
@scotts:

Misschien dat in de gebieden waar deze auto populair wordt, er geen kentekens nodig zijn.
Zoals de zandbak in het Midden-Oosten en het Rifgebergte.
Alleen de 4 serie krijgt deze grill? Als je een beetje een goeie auto customizer hebt dan kun je de bumper van een 3 en een 4 in elkaar verwerken, hierdoor heb je dan dus een normale grill. Kost wel wat, maar hierdoor heb je dan wel een fatsoenlijk uitzient front. Wat een schande om zo’n lelijke grill in zo’n mooie auto te zetten.
@smex: deden ze dat niet ook bij de vorige generatie 1 serie in voor de facelift? de 2 serie neus erop schroeven omdat t redelijk past
We wisten toch al lang dat BMW de weg kwijt is qua design?
@viezefreddyw: ik denk dat je Mercedes en Audi bedoelt. Die doen alleen maar aan kopiëren wat helemaal niets te maken heeft met design. BMW doet echt nog iets aan design en durft het ook uit te brengen.
@rhellema: Ach ja. Jij en ik weten van elkaar dat onze meningen als het om BMW gaat nogal tegenstrijdig zijn. Dat geeft ook niet.

Uiteindelijk kopieert elk merk hun modellen. Ook Audi en Mercedes inderdaad. Jammer, ben daar geen voorstander van.
@viezefreddyw: nee maar daarom vind ik het juist des te verfrissender dat BMW het gewoon aandurft om dit op de markt te brengen. Kijk bijvoorbeeld eens naar alle kritiek die de Bangle 7kreeg bij introductie en kijk nu eens hoe die omarmt wordt, hoe mensen hem steeds mooier vinden worden naarmate de tijd verstrijkt. Ik denk dat daar de kracht van het design van BMW zit.
@viezefreddyw: sorry die “nee maar” in het begin van mijn reactie hierboven hoort er niet bij te staan.
De Hommage 3.0 CSL-look dus.
@bernoulli: dan hadden ze de grill smaller moeten maken, niet uitrekken. De grill van de CSL is ook niet veel langer dan de koplampen.
Pre-productie, waarschijnlijk de eerste serie ook nog. Bedoelt voor testen. Die gaat straks of gecamoufleerd worden of anders gemarteld.

De gril:
Ik heb de concept car in Frankfurt gezien en vond het zelfs met doorzichtig en afgekant nummerbord al niet mooi. Maar de ontwerpers zijn goed in dingen ontwerpen die aanslaan over een aantal jaar wanneer hun producten gelanceerd worden. Het is altijd makkelijk kritiek te hebben wanneer auto’s gelanceerd worden maar autodesign is sowieso al lastig met alle technische beperkingen en regels waar ze aan moeten voldoen. Dan moet het ook nog eens minimaal 3 a 4 jaar voor de introductie bedacht, gedetailleerd en ontwikkeld worden.

Mooi lijkt het me nog niet maar het is al beter dan die van de concept car. Maar met een plaat er voor is het natuurlijk gelijk een no go.
Gaat die kentekenplaat niet naar rechts op de bumper net zoals bij Alfa’s het geval is?
via Android app
Grappig genoeg lijkt de grille zo meer op de vroegere BMW’s zoals de E30.
@stfu: Ik had je reactie nog niet gezien toen ik reageerde maar ik dacht precies hetzelfde.
Wauw prachtig!
Ik was altijd jaloers op die Amerikanen die zonder kentekenplaat voor mogen rijden.

Bij deze auto is dat over, wellicht dat het met een kentekenplaat in een flink contrasterende kleur wel gemaskeerd wordt, maar goede reden nog even een van de laatste generatie te scoren als je het geld hebt…
Misschien kunnen ze een ‘Euro Spec’ bumper met een subtiele grille als optie aanbieden. Extra knaken ook nog. Zelfs Peugeot kon dat al jaren geleden: volgens mij was het de 5008 waarop je twee verschillende voorbumpers kon krijgen.
En anders is dit een mooi moment voor Alpina om een subtielere voorbumper te ontwikkelen. Überhaupt geen gek idee, want voor die verder leuke M340i zou ik de ‘gesmolten bumper look’ best graag verruilen voor een setje subtielere bumpers.
Ik zie het een beetje als een retro verwijzing naar de BMW-modellen uit de jaren 30. De kentekenplaat stond toen trouwens ook niet altijd in het midden.
Ik vind het gaaf dat ze het lef hebben om dit gewoon te doen. Het doet wel aardig pijn aan m’n ogen, maar het is goed voor de afwisseling.
Men gaat ver terug in hun geschiedenis bij BMW. Deze is een afgeleide van hun wagens in de jaren 1930-40. Dus nieuw is het niet !
Kan er niks anders in zien…
https://i.ibb.co/5821M0Y/bmw4.jpg
@robicide: Hahahaha als je het eenmaal gezien hebt kun je het niet meer ‘ont’-zien ….
Autofabrikanten kunnen beter extra opties aan laten vinken:
– small grille
– medium grille
– large grille
– oversized grille
– blue whale sized grille
Perfect! Tegen die tijd is mijn X3 af en stap ik maar al te graag weer in een 4-serie! Zo’n heerlijke dikke auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).