BMW M2 lapt Nürburgring in 7:58 minuten [video]

Auteur: , 75 Reacties

Sub-8 minuten rondjes Groene Hel or GTFO. Maar toch komt deze Ringtijd een beetje als een blamage over.

BMW’s M-divisie lanceerde vandaag een splinternieuw product onder de M3/4, in de vorm van een M2. Zelf trekt het vergelijkingen met de 2002 Tii en de E30 M3, maar de meeste autoliefhebbrs zullen de auto zien als spirituele opvolger van de 1M, te meer omdat er ook nu geen viercilinder maar een 3 liter zes-in-lijn onder de kap ligt.

KLik!

Met de komst van de M2 hoort natuurlijk ook een promovideootje, en hierin wordt een Nordschleife-rondetijd van 7:58 minuten geclaimd. Dat klinkt vlot, en dat is het ook, totdat je de tijden van de Renault Megane RS Trophy R (7:54) en de Seat Leon ST 280 (7:58) er bij pakt.

Deze twee hete hatches rijden, voor minder dan de helft van het geld, met voorwielaandrijving en veel minder peekaas, deze M2 dus het snot voor ogen, of kunnen hem in ieder geval bijbenen. En voordat u nou BMW gaat affakkelen, misschien zeg dat meer over de hete hatches van de concurrentie dan over het nieuwste product uit BMW’s M-divisie. Maar toch is het frappant, met bijna 100 pk meer onder de kap en een ongetwijfeld duurder chassis niet sneller kunnen zijn dan een middenklasser.

Elk kilootje telt mee

De voor de hand liggende reden? Gewicht. De Seat en Renault wegen 200 tot 300 kg minder dan de Bimmer, en dat merk je op een circuit. Een 2 Serie op het gewicht van een simpele C-segmenter krijgen lijkt echter een utopie.

Je enkel en alleen focussen op Ringtijden is een tunnelvisie creeren, en bovendien heeft niemand nog maar een meter in de nieuwe M2 gereden, dus we zullen niet meteen allemaal boude stellingen poneren. Bovendien: hoe vaak komt u op de Ring? Ik nooit, en als rijdersauto lijkt zo’n BMW-zespitter me iets plezieriger dan een opgefokte viercilinder met plastic panelen in het interieur.

Toch is het een teken aan de wand dat de crème-de-la-crème van BMW, in de vorm van een minimaal 80.000 euro kostend loepzuiver product van de M-divisie, het op rondetijd moet afleggen tegen wat in de basis modale C-segmenters zijn. Dat was BMW 20 jaar geleden nooit overkomen, maar toen domineerde de drukvulling ook nog niet het motorenlandschap. De M’s van tegenwoordig zijn goed dagelijks bruikbaar, leveren astronomische cijfers, maar zijn met een vanafgewicht van en kleine 1.500 kg simpelweg te zwaar om nog echt speels door bochten te gooien. Beter neem je dus een MX-5 als je de Stelvio op of af wilt. Een M van tegenwoordig is een allemansvriend, maar dat is ook wat de klant vraagt, en wie is BMW om daar niet in te voorzien?

BMW M2 nieren

Lichtgewicht- of toch dikke BMW?

Als BMW de puristische handschoen durft op te pakken, dan maakt het een vederlichte, zeer compacte, en speelse Z2 tweezitter. Gestript van alle luxe (elektrisch verstelbare dingen e.d.), met achterwielaandrijving, een laag onafgeveerd gewicht en een lekker sportief getunede 1.5 driecilinder onder de kap, dat zou echt geweldig zijn. Bovendien ligt BMW al in bed met Toyota, dat de GT86 maakt (hint, hint!) In dat geval zijn de puristen tevreden, en bewijst BMW dat het nog steeds goed is in echte rijdersauto’s maken. Wat mij betreft produceren ze dan miljoenen van die afzichtelijke Active- en Gran Drama’s ernaast, die dulden we dan wel in het straatbeeld

Alle bovenstaande kritiek ten spijt, geef me een maandje zo’n M2 en waarschijnlijk heb je Remy Bonjaski, Peter Aarts en Ernesto Hoost nodig om me er weer uit te krijgen op de dag dat ie terug moet naar Rijswijk. Want alleen Ringtijden zijn zeker niet zaligmakend, en maar een piepklein deel van de algehele autobeleving. Dit is een auto die in 4,3 seconden naar de 100 accelereert, en waarmee je als je je een beetje inhoudt gemakkelijk 1 op 10 rijdt.

BMW M2 motor

M4 GTS

Wie meer hardcore wil boeken pakt de M4 GTS, die doet een rondje Ring in een verbluffende 7:26 minuten, maar kost waarschijnlijk ook meer dan 2 euroton in de aanschaf.

Op de daadwerkelijke 1-op-1 rondjes Ring laat BMW ons overigens nog even wachten.75 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Gewoon een M2 clubsport maken met 300 kilo eraf
@agera: Juist. CSL erop plakken. Rechtvaardigt meteen een prijs van € 95.000
@paulaner:
Dan moet hij er zo uitzien
http://i.ytimg.com/vi/YK9SLapBz9E/maxresdefault.jpg
@agera: Heerlijk. Zo had de M4 GTS van mij meer mogen worden. Die geïntegreerde spoiler is zo gaaf. Snap niet dat BMW kiest voor zo’n Halfords-ding ipv dit.
@agera: Oe la la. Instant mooiste BMW. Kan me nauwelijks een strakker model voorstellen. Die lijnen zijn zo strak, die spoiler… Kwijl. En dat heb ik eigenlijk niet zo heel vaak meer bij BMW. 4-serie wel erg geslaagd trouwens. Maar dan wel graag zo uitgesproken als deze.
@agera: Dikke BMW, dikke BMW agera!
@paulaner: waarschijnlijk is deze tijd ook gezet op de standaardbanden die BMW onder de auto schroeft. Monteer er een paar semi-slicks onder zoals Ren-0 die standaard op de Mégane Trophy zet en bam, secondes sneller (op droog).

De 1M was in ieder geval in alle testen flink sneller dan de (vorige) RS3 op het circuit, dus of die Mégane en SEAT echt sneller zijn op dezelfde dag waag ik te betwijfelen, vooral in het geval van de SEAT.
@jaapiyo: De Mégane RS Trophy en Leon Cupra zouden ook gehakt maken van de RS3, dat ding weegt 1600(!) Kg. 200-300 kilo minder gewicht maakt je echt niet goed met een paar PK’s meer…
@jaapiyo: jij hebt overduidelijk nooit in de leon cupra gezeten. Dat ding is (ook op het circuit) echt bizar snel….
@87sandyd: En op wat voor banden staat ie dan?
Ringtijden, het blijft toch een wedstrijdje verplassen.
@martinus: Nee want sprinttijden zijn zeker alles. Schande voor de M2 dat hij eruit word geknalt door een voorwiel aangedreven auto met minder vermogen een klap minder vermogen( ja wel een paar honderd kilo lichter, maar alsnog).
@991gt3rs: Jouw argumentatie gaat niet echt op. Het feit dat het een FWD is, maakt op de Ring niet zoveel uit. Het feit dat ie minder vermogen heeft, is op de rechte stukken wel nadelig, maar de Ring draait juist om snelle bochten. En het belangrijkte is dus het gewicht. Net hetgeen jij onbelangrijk vindt terwijl het juist de reden is waarom deze auto’s een M2 bijhouden.

Bovendien is zo’n vergelijking nooit helemaal eerlijk. Het is niet op dezelfde dag, misschien niet onder dezelfde omstandigheden. Andere coureur. Je weet niet of de auto’s verschillende banden hadden etc blablabla.
@berlinetta: Dat weet ik en ik snap dat allemaal. Ik wou meer duidelijk maken dat het een schande is voor BMW. Die M2 moet minimaal een paar seconde sneller zijn dan die concurrentie. En mijn FWD punt is meer van wanneer is het nou voorgekomen dat een FWD auto sneller is dan een M-Model?
@991gt3rs: Van wie moet dat? Van jou? Ik ben totaal niet interesseert in een FWD auto dus van mij hoeft het om te beginnen al niet.
@Donstil: Good for you! En vraag alsjeblieft niet om de bekende weg.
@991gt3rs: *naar
Het is vooral bizar hoeveel power hot hatches tegenwoordig hebben en vaak gewoon op de voorwielen. Toen de Focus RS uitkwam met meer dan 300+ pk was dat erg bijzonder. Tegenwoordig zitten ze al veel hoger. Al vraag ik mij af of een auto echt altijd beter wordt van nog meer vermogen, maar dat terzijde.
@stfu: blijkbaar niet, megane met 100pk minder toch 4 seconde sneller
Meenemen mwehhh
Een M2 is dan ook niet zo hardcore bedoelt als de Megane RS Trophy R. De M2 is veel meer voor dagelijks gebruik. En tuurlijk kan dat met de Megane ook wel. Maar toch denk ik dat de M2 prettiger zal zijn om elke dag kilometers in te maken.

Een Z2M lijkt mij wel wat trouwens Smoke. Goed idee!
Dan vraag ik me af, waarom is zo’n 2-serie niet volgens MX-5 filosofie gebouwd? Een kleine RWD coupé van BMW.. Waarom weegt dat 1500 kg??
@Jochempie: Als de vraag letterlijk waarom is, dan is het antwoord simpel; dit is praktisch de techniek van de M3/4 alleen met een (niet eens veel) kortere koets. Logisch dat het dus ook qua gewicht in de buurt komt.

Maar goed, ik denk dat je meer bedoelt waarom bouwt BMW niet een sportief RWD wagentje van een kilo of 1300 met een geblazen 3/4-pitter of nog beter een ongeblazen I6 en zo’n 300 pk waar de liefhebbers pas écht op zitten te wachten.
@jaapiyo: Op jouw eerste alinea kun je dan ook zeggen dat BMW gewoon een goedkopere M4 heeft gebouwd die nauwelijks langzamer is. In de bochten zelfs sneller. Ondanks het feit dat hij nog altijd te zwaar is, vind ik het best een goede deal.
@Jochempie: dan krijg je iets als de GT86. Dat spreekt de moderne BMW rijder niet aan, te hard, te lawaaierig, te weinig instant pk’s… terwijl het eigenlijk een moderne versie is van de originele E30 M3 tot op een paar pk en kg aan…
En waarom kan Alfa Rome de Giulia QV qua prijs in de buurt van de M3 /M4 aanbieden en sneller de ring rond blazen dan deze BMW? Een d-segment auto.. Dus idd slappe tijd voor deze m2. Een Honda Civic type R maakt er gehakt van… Voor iets van 60/van de prijs van deze.
Tja, de ringtijden zeggen mij niet zoveel. Deze M2 veroorzaakt wel een zwelling in mijn broek. Dat kan ik van de Seat en de Renault niet zeggen, hoewel die Seat wel erg lekker rijd. (cupra gereden)
Wil wel eens zien wat de nieuwe mercedes A45 AMG hier tegenover zet!
Ben benieuwd wat de mercedes A45AMG hier tegenover zet
Dikke zever….een M product hoort te presteren op de Ring, net zoals een Porsche dat hoort te doen en net zoals een RS product dat hoort te doen van Renault. Renault heeft met de vorige generatie Megane RS (cup) gewoon een dijk van een auto gemaakt. Kan men gewoon niet ontkennen. Vraag maar aan Chris Harris…. Dat een megane nog niet de helft kost, tja het is uiterlijk ook niet zo mooi als een M2 en minder luxe afgewerkt maar voor iemand die een trackauto wil die presteert is dat mss niet zo van belang. Een draak van een auto is een megane rs alleszins ook niet…
Best wel een strakke tijd hebben ze neergezet. En het lijkt me geloofwaardig in tegenstelling tot alfa romeo met hun giulia…
Ik denk dat bmw express hem redelijk zwaar maakt om de auto toch onder de m3/4 te houden. Zou best raar zijn als je €25000 minder neertelt voor een auto die sneller is als bmw zijn flagship van de m divisie
Het was al lang bekend dat de Megane en de Cupra ongeloofelijk goed zijn. En de Ring is een circuit dat erg veel vergt van een auto. Kilo’s zijn daar je ergste vijand. En dat is net het probleem van deze M2.

Van de Megane verbaast het me overigens niks. Die is echt hardcore afgesteld. De Cupra daarentegen vind ik wel erg verrassend. Een Seat die een M bij houdt op de Ring. Bij BMW moeten ze zich toch eens achter hun Duitse oortjes krabben.

Maar zoals Smoke ook zegt: Ringtijden zijn niet alles. Deze M2 heeft veel meer te bieden dan dat. Kost ook wat, maar dan heb je ook wat. Als ik in ieder geval 80k te besteden had, zou ik toch zeker naar de BMW-dealer rennen.
@berlinetta: dat ‘meer te bieden’ valt ook wel tegen te spreken. Qua emotie (geluid en hoe ‘ie je laat voelen etc): ja. Qua de rest: denk het niet. Zo’n Leon Cupra (ST) kun je vervolgens ook nog mee op skivakantie met 4 personen! Hartstikke praktisch en toch 280pk en lekker sturend. Daartegenover zet de BMW dat ‘ie voor sommige een vele malen hogere emotionele waarde heeft en ’n lekker rijgedrag. Dan is het gewoon aan de koper (en z’n portemonnee) welke ‘ie neemt!
@appelvis: een mooi interieur met nette afwerking is mij ook wel wat waard..
@appelvis: Dat is ook wel zo. Ik wil ook zeker niet zeggen dat de BMW de beste koop is. Maar hij heeft zeker meer te bieden dan alleen een Ringtijd. En dat verschil zul je vooral merken op de openbare weg.
Lekker belangrijk die ringtijden, in de praktijk heb ik daar niets aan op de nederlandse of zelfs duitse (snel)weg,,daar gaat het toch om hele andere dingen dan ringtijden……
Om dit ding met de Renault en Seat te vergelijken is appels met peren vergelijken. De Renault en Seat zijn gestripte versies van hun respectievelijke modellen. Als je het al wil vergelijken wacht dan nog ff op de CSL. Vergelijk dit ding met de RS3 of A45 AMG dan zul je zien dat deze auto meer dan 10 seconden sneller is dan die auto’s. Het is zelfs 1 seconde sneller dan de RS5.

Ik zal het nog maar eens herhalen: de ringtijden die BMW opgeeft zijn altijd conservatief. Kijk bijvoorbeeld recentelijk naar de BMW M3 E92. BMW claimt een rondetijd van 8.12 maar uiteindelijk werd het 8.05.
@Rick-dos: De genoemde Cupra ST is juist een vol aangeklede Leon stationwagen. Niet uitgekleed dus.

Verder ontzettend mooie BMW, maar het gewicht zal het niet zo’n mooie rijdersauto maken als de lichtere concurrenten! Jammer want dit had het bommetje van de eeuw kunnen worden.
@pieterpost: Je hebt gelijk! I stand corrected. Was er voor het gemak van uitgegaan dat de Seat, net als de Renault, een uitgeklede hatchback was. Maakt het naar mijn mening nog indrukwekkender wat Seat heeft neergezet. Zelfs indrukwekkender dan de Renault.
@Rick-dos: renault megane rs is een coupé
Als BMW de M2 sneller zou maken, en dat kan prima met deze N55, dan komt hij rechtstreeks in het vaarwater van de M4.
En dat wil BMW natuurlijk helemaal niet.
@iedereen: ik mis misschien iets. De tijd was mij al bekend, maar is dit met de hand of dct? Dit maakt namelijk een wereld van verschil. De Leon is bijvoorbeeld ook een dsg.
@Rhyo: Leon record is met de manuele versie gereden iirc
Ik blijf het toch krom vinden, een compacte BMW die 1500(!) kg weegt!! Zout op met die onzin als 1000-voudig instelbare dit en dat. Gewoon een motor, dijk van een chassis, radio, airco en handmatig te verstellen stoelen. Dan zit je op 1250kg en kun je vlammen! Ook al die ingebouwde navigatie en multimedia meuk eruit graag. Easy does it! Als je dan gaat praten over een opvolger van de e30 M3, dan kan ik het pruimen. Dit is gewoon een auto die last van obesitas heeft als je het mij vraagt.
@Nerekop: Het is ook vanuit het oogpunt van positionering en kostenbeparing gedaan denk ik. De M2 heeft veel onderdelen van de M4 geleend. Daarmee bespaar je kosten en wordt de auto niet te duur waardoor hij niet te dicht bij de prijs van de M4 komt. Immers, als een M2 bijna evenveel kost als en M4, verklein je het bestaansrecht van die auto.
Het is ook niet meer dan logisch dat BMW zoveel onderdelen gebruikt van de M4. Het is de nieuwste techniek waar momenteel waarschijnlijk niet veel aan te verbeteren valt.
Een R33 Skyline GT-R V Spec deed de Ring bijna 20(!) jaar geleden
@crackdavid: al in 7:59 met 280 pk op 1540 kg!
Precies net zo snel als die mx-5 laatst!
Er wordt hier wel een vergelijking gemaakt met een gestripte megane (zonder achterbank etc. Etc.). Misschien niet fair om dit te vergelijken.
@shifo: ben het deels met je eens maar de M2 zou wel de topper moeten zijn qua snelheid natuurlijk. Maar in het dagelijks leven is zo’n M2 wel met afstand de completere auto.
@shifo: eens. Van de Renault Trophy is niet eens een gewicht van bekend volgens mij. De cupra was wel stock.
Als je kijkt dat ///M toch echt staat voor Motorsport, dan zijn prestaties op het circuit toch echt wel een doelstelling van zo’n auto.
Of is dit het huidige bewijs dat ///M tegenwoordig definitief staat voor ///Marketing?
Wat dat zit wel ok, deze auto zal als een dolle gaan verkopen denk ik (vooral in de USA)
Leuk dat zo`n Renooit sneller is, maar ze zijn volledig van plastic ze zien eruit om op te schieten en klinken als een zak stront, oftewel alleen goed om af te stampen op het circuit en daarna weg te gooien.
De m2 zal daarentegen over een paar jaar als 2ehands nog steeds een gewild model zijn en voor hoge prijzen van de hand gaan, ohja en hij doet het sowieso nog in tegenstelling tot…
Nog meer argumenten om deze auto`s met elkaar te vergelijken?
@bimmert: je weet niet waarover je praat. Heb zelf een 911, een BMW M6 en een megane RS cup met optionele Miltek sportuitlaat… Megane is van 2011, zit nog geen rammeltje aan, klinkt minstens zo goed als de anderen en enorm veel plezier mee opt circuit. Je moet eerst wat hebben gereden om te kunnen vergelijken…
@crusader:
Dat je er plezier mee op het circuit kunt hebben geloof ik zeker, maar ze schrijven 3 x zo hard af als jou porsche en m6 en wat betreft geluid, kom op man, ik weet niet wat die fransen voor bandjes afspelen in de auto maar daarbuiten klinken ze als een natte scheet.
@bimmert: gast ga eens naar de Nordschleife en luister dan eens naar de wagens daar voor je hier een oordeel komt vellen over een megane rs met miltek of akrapovic sportuitlaat. Als er iets slecht klinkt is het wel de laatste M modellen…mijn M6 is er nog 1 met V10, dat klinkt nog leuk maar die nieuwe M6/M5 moeten zelfs binnen bandjes afspelen zoals jij beweert…niet een megane rs…die heeft die functie niet. En wat betreft afschrijving…mijn M6 kostte indertijd ruim 185000 euro in NL…ga nu maar eens kijken wat ze kosten tweedehands….die schrijven nog wat harder af dan een megane rs… Ma soit, jij blijkt alles te weten, want jij rijdt dagelijks in M modellen of een RS model….
@crusader:
Dat niet, maar ik woon wel zo`n beetje op de Ring dus je hoeft mij echt niet te vertellen hoe megane`s klinken, als stofzuigers namelijk, en nee dat is niet alleen mijn mening, typisch 4 cilinder turbo geluid, verschrikkelijk.
Veel plezier met je m6, die klinkt inderdaad wel prachtig, niks op aan te merken.
En op m`n werk staat een nieuwe m6 met akra uitlaat, ik geef toe dat het enigszins gekunsteld is in de auto, maar buiten de auto klinkt hij best netjes voor een geblazen v8, al wordt het nooit meer zoals een s65 helaas, atmosferisch blijft altijd beter.
Oh en vwb afschrijving, ik zie dat een m6 van een jaar of 10 oud zo`n 30k doet, dat is bijna een kwart van de nieuwwaarde waar een megane rs van dezelfde leeftijd ongeveer 6k op moet brengen wat plusminus 1/6 van de nieuwprijs is, maar goed als jij het anders ziet, geen probleem….
@bimmert: zoek maar eens wat een megane rs cup kost van 2010 en wat ie nieuw kostte…die schrijven net zo hard af als een M5 of M6… Tzijn allemaal geen porsches…. Jij zit hier te kakken op een franse wagen omdat je er niet tegen kan dat ie het snot uit de ogen rijdt van je geliefde merk. Nu dikke pech… Ik ben niet merkgebonden, ik vind dat ze allemaal wel iets hebben en zal zeker hier niet arrogant gaan doen tov een merk als ze overduidelijk heel goede sportwagens maken. Het is Renault Sport niet te doen om de meest luxe sportcoupe te maken, zij willen al generatieslang de snelste zijn bij de voorwielaangedreven hatches en sinds die ook gebruik maken van sperdiff leggen ze het vuur zelfs ad schenen van de M/RS en AMG’s…
@crusader: en als je toch op de Ring woont, prima , spreken we eens af, mag jij met je beemer komen, ik zal met de megane komen… Je zal toch al 1 vd latere M modellen moeten hebben om even snel te zijn…
@crusader:
Mwoh met een m3 e36 of e46 rijd je gewoon de zelfde rondetijden, dus zo spannend is dat niet hoor.
Ik rij niet met een M op de ring maar met een oldtimer dus dat is niet helemaal te vergelijken, alhoewel ik de meeste wel achter me houdt, maar dat heeft meer met baankennis te maken op de nordschleife.
Maar het ging me er om dat de m2 en megane gewoon niet te vergelijken zijn, misschien wel qua rondetijd op de ring maar over 10 jaar is iedereen die megane vergeten en koop je hem voor een paar knaken (kijk maar naar het vorige model rs) en is de m2 een liefhebbers auto die nog veel op brengt, (zie de vorige 1m) maar veel plezier met je megane, ik ben er echt niet jaloers op, wel een klein beetje op de m6 ;)
@bimmert: je zou je toch knn vergissen…de megane 2 RS was totaal geen icoon en ook niet zo goed, behalve de 26R versie die ook sper diff had, en die zijn nu nog duur….zo ook een clio 2 RS 184, ook gelimiteerd gemaakt, ook pokkeduur voor een renaultje….die megane RS 3 CUP of TROPHY R gaan gewild blijven en zeker niet voor 6000 euro te koop staan binnen een aantal jaren. En dat je met een e36M3 of E46M3 dezelfde tijden rijden klopt niet, de E46 CSL ja die reed die tijd….we hebben het hier wel niet over BTG tijden he want rond 8 minuten zie je er genoeg rijden bij de toeristenfahren…die officiele tijd van de M2 of Renault megane trophy r zijn ganse rondetijden…ruim een minuut langer dus…
@crusader:
Een vol rondje Nordschleife scheelt slechts zo`n 25 sec, geen minuut, en kijk maar op youtube, er staan genoeg e36 en e46`s die een btg rondje in 7:30 / 7:40 doen, oftewel ongeveer 8 min over een volle ronde….
Maar genoeg over renaults en 4 cilinder turbo`s waar er helaas al veel te veel van rondrijden op de ring :( , neemt u de m6 een keer mee naar Duitsland, dan hebben we een gezamenlijke interesse over echte auto`s waar we over kunnen praten, als ik een belse m6 zie staan weet ik genoeg.
@bimmert: by the way, de M3 E46 CSL deed officieel in 7:50 hele ronde, de gewone M3 E92 in 8:05 … Alles hangt ook af van ophanging, remmen en banden… Een standaard M3 heeft lang gewoon klote remmen en ophanging gehad…. Ik kan het weten want heb voor mijn M6 een E46 M3 gehad… Na paar rondjes Nordschleife had ge al fading met die remmen…en de ophanging was te zacht… De CSL uitvoering had al beter remmen maar nog niet fantastisch maar vooral veel betere ophanging en semi slick banden standaard…. En dat is wat velen net zo goed vinden aan die laatste Megane RS Cup, deze heeft standaard Brembo remmen, cup ophanging en semi slicks… Ik heb op de mijne de cup ophanging die ik nog te zacht vond vervangen door KW Clubsports….voor de rest is ie perfect voor track moet je niets aan veranderen… De snelle M3 E46 of E36 M3’s die je ziet op de ring hebben allemaal ander remmen (meeste ap racing 6 pots), raceophanging van billstein of kw en semi slicks…moet je dus veel meer aan veranderen om hem goed te krijgen…
@bimmert: voila nu weet ge naar wat uit te kijken. Ben er een paar geweest deze zomer met M6. Maar meestal met de megane RS… Er rijdt trouwens ook regelmatig een grijze E63 M6, duitser, rond…. Je ziet ze niet zo vaak als de M5 in elk geval… Blijven wat zeldzamer
@crusader:
Die duitser ken ik met z`n m6 ja, maar zal eens opletten of ik die van jou ook eens zie, hij moet inderdaad wel opvallen.
Tot ziens am ring dan maar, wel volgend jaar dan pas weer ;)
@bimmert: seizoen is nog niet over he…vandaag nog daar geweest, nordschleife en sudschleife open… Krijgt dan wat meer waar voor je geld… Ruim 26km ipv 21 km :-)

http://ross219uk.zenfolio.com/p365731895/h5d34ee6f#h5d34ee6f
@crusader:
Heb het gezien ja, is wel eens leuk voor een keer, maar vind het gp circuit niet zo spannend, wel meer km voor je geld inderdaad.
Ben er zaterdag nog wel even geweest, vln kijken, maar rijden zit er voorlopig niet meer in ;)
Qua koets vind ik deze M het beste smoelen. Persoonlijk hou ik meer van een natuurlijke 6 in lijn, dus zonder viagra en CO2 reductie terreur. En het gewicht is ook erg fors! Maar als ik een M zou kunnen betalen, dan zou ik in de huidige catalogus deze aanstrepen.
Trouwens gek, in het promofilmpje hoor ik duidelijk V8 geluiden. Niet heel consistent.
rondetijden zeggen niets over beleving…. rondetijden zijn cijfers , beleving is emotie…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).