BMW verkiest Britten boven Nederlanders

Auteur: , 29 Reacties

De Brexit ten spijt gaan we vrijwel zeker een smadelijke nederlaag lijden tegen de Britten.

MINI

Niet onze jongens in Born, maar de Limey Bastards in Oxford staan volgens persbureau Reuters namelijk op pole position om de volledig elektrische MINI hatchback te mogen bouwen. Ik weet wat je denkt: niet sinds de Slag bij Lowestoft op 13 juni 1665 hebben we zo’n dikke dreun meer ontvangen van onze Noordzee-buren.

De VDL-fabriek in Born was in de running om de elektrische MINI te fabriceren, doch hoewel volgens BMW nog niks officieel in kannen en kruiken is, worden zij dus waarschijnlijk gepasseerd. VDL bouwt momenteel onder andere de elektrische MINI Countryman, maar laten we eerlijk zijn, dat is objectief een onooglijk ding. Zo’n ‘echte’ MINI op stroom heeft waarschijnlijk meer kans om een grote schare kopers te vinden.

De definitieve aankondiging wie de elektrische MINI mag gaan maken wordt verwacht op de IAA in september. VDL heeft dus nog heel even de tijd om de BMW-honcho’s op andere gedachten te brengen. Psst…BMW…WK-finale 1966, je weet zelluf.

Image-Credit: de eerste auto van @kalslasie via autojunk29 reacties

Ik zou zeggen staken!
Suggestieve kop dus bij dit artikel! Er is nog niets beslist. Waarom dan zeggen: “BMW verkiest Britten boven Nederlanders”? Niemand weet nog wat de gevolgen van de Brexit zullen zijn. Hoe zou BMW dat dan al wel kunnen weten? Ik vind het allemaal wat voorbarig.
@9000cse: mwah, dat valt weer eens erg mee. Tenzij je de bron Reuters een ordinaire clickbait-machine wil noemen natuurlijk: http://www.reuters.com/article/us-britain-eu-bmw-mini-exclusive-idUSKBN1A41O4?il=0.
@jaapiyo: Dat heb je mij niet horen zeggen. Over Reuters: “Reuters is een nieuwsdienst, met meer dan 2500 journalisten in bijna 200 landen, en een internationale leverancier van financiële data voor bedrijven in de financiële sector.” En het is ook nog eens één van de belangrijkste ter wereld op dat gebied. Maar ook zij weten nog niet welke effecten de Brexit zal hebben. Het gevaar bestaat echter dat de negatieve aspecten zwaarder zullen wegen dan de positieve. Reuters zal als belangrijke Britse nieuwsdienst niet onbekend zijn met de uitwerkingen van hun berichtgeving en daarom valt niet uit te sluiten dat ze om die reden een dergelijk bericht doen uitgaan. Al was het maar om eventuele onrust (voorlopig) in Oxford te voorkomen. Het blijft echter pure speculatie van Reuters, omdat BMW het ook nog niet weet.
Ik voel een Nexit discussie opkomen…..en het is al zo warm….
@pomoek: Code geel my ass. Nog geen druppel gezien.
@snorrewietskie: Code geel my ass tuin staat zeker 10 cm onder water, dak pannen vliegen in het rond en bliksem om 10 seconden dit had code rood moeten zijn. 😂 niet hier in hoofddorp maar bij familie in de buurt van Eindhoven
@snorrewietskie: paar druppels rond t middaguur, nu met bier in de zon.
@snorrewietskie: In Drenthe ook de hele dag nog geen druppel. Wel broeierig, maar ook nauwelijks zon.
@oxymoron: friesland wel wat nevelig de hele dag, maar nog geen spatje regen.
Maar de normale versies blijven wel gewoon hier toch?
Bmw moet ook risico spreiden; waarom alles bij vdl? Vdl krijgt het druk genoeg met de bmw x
Britten, electrisch én auto’s…

Wedden dat BMW binnen de kortste keren met hangende pootjes bij VDL aanklopt met de vraag of ze alsjeblieft alsnog de productie van de electrische Mini op zich willen nemen…
Als ‘ brits’ merk zijnde is het natuurlijk ergens ook wel logisch.
@tmenges: niet ergens maar volkomen logisch, tenzij het ergens anders beter en goedkoper kan :)
Ik vind dat het NedCar personeel nu wel loonopslag mag eisen. Gooi de boel maar plat FNV! Zal ze leren die BMW’ers.
Who is in for an electric car ? Ik lees steeds vaker artikelen dat ook ” electric ” geen oplossing is. Sterker nog ; vaak wordt gesproken over een doodlopende weg ! En laten we eerlijk zijn; de vervuiling die ” noodzakelijk ” is om een witte Taxi-Tesla te produceren is pas na 8 jaar teniet gedaan ! Zo wie houdt wie voor de gek ? En let wel ! Ook ik realiseer mij dat het zo niet verder kan met ” troep in de wereld te pompen “. Misschien allemaal met de trein ?
@50mchljn: je hebt de verkeerde artikelen gelezen. Doei.
@50mchljn: eerst gaan we elektrisch rijden, daarna pikken we het niet meer dat de stroom nog van kolencentrales komt en de laatste stap is het productie proces aanpakken. Je moet ergens beginnen.
He! Dat is mijn auto haha! Thanks 😅
@kalslasie: Gaaf ding!
@simonferrari: thanks!
Ben je net een beetje over de slag van Lowestoft heen, nee, kom Autoblog weer even de oude wonden openrijten.
Snap ik wel na al die stakingen
P
De slag bij lowestoft moest ik ook meteen aan denken, daar heeft mijn schoonmoeder de gewonden nog verzorgd.
Met alle import belastingen prijs je jezelf met zo’n auto helemaal uit de markt, gefeliciteerd VK! Slimme keuze!…
Mini is toch van oorsprong Brits wat hebben wij daar nou over te zeggen. Ben blij dat BMW hem hier ook laat maken anders is het weer ja nken in Limburg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).