BMW X5 van voetballer raakt velgen kwijt

Auteur: , 54 Reacties

Moeilijk wegrijden zo.

BMW X5

Terwijl Ryan Bennett zich nog eens omdraaide in bed, waren vakkundige dieven bij zijn BMW X5 bezig. Het boeventuig namen de vier banden inclusief lichtmetalen mee. De voetballer, die speelt bij Wolverhampton Wanderers FC als verdediger, had niets gehoord of gemerkt. Wat dat betreft kan de verdediging thuis nog een tandje scherper.

Het gaat om een derde generatie BMW X5. Via sociale media vraagt Bennett uit te kijken naar mensen die vier tweedehands Dunlop banden met velgen van een X5 aanbieden op internet. Zijn bericht op Twitter is inmiddels al meer dan 250 keer gedeeld.

In dit geval lag de voetballer in kwestie op één oor. Dieven willen ook nog weleens toeslaan wanneer de speler bezig is aan een wedstrijd. Bijvoorbeeld als de auto in de garage van een club geparkeerd staat. In dit geval hadden de boeven vrij spel. De BMW stond buiten geparkeerd en er was verder niemand in de omgeving aanwezig. De klus kon ongestoord worden geklaard. Er werd door de dieven een blauwe krik achtergelaten. Weer eens wat anders dan bakstenen of bierkratten.

X5



54 reacties

oke vervelend inderdaad
Lullig. Maar gelukkig kan meneer Bennet aan het einde van de week weer 20.000 verse ponden op zijn rekening bijschrijven om de pijn te verzachten.
@pomoek: hmm bijzondere manier van denken.
@mats_bulters: ach, niet raarder toch dan als multi-miljonair op twitter te zetten dat je wielen gestolen zijn en hulp te vragen aan het pleps om ze terug te krijgen? Dan speel ik inderdaad “deze miljoenen scheppende voetbalprof is aan het zeuren kaart”.
@pomoek: volgens mij mis jij hier de kern van het verhaal. Dat is dat je met je poten van andermans spullen af moet blijven. Of het slachtoffer rijk is en zomaar nieuwe wielen kan kopen maakt dat niet minder erg.
@jaso013: Nee hoor, ik ben het helemaal met je eens. En als jij je geroepen voelt: Veel succes met de speurtocht naar zijn wielen. Ik sla een keer over.
@pomoek: vind je?
Ik zie in dit geval het verschil niet tussen een prof voetballer en een arme sloeber.
Zal meer met afgunst te maken hebben.
@hplh: vind ik wat? Dat het lullig voor hem is? Dat is tenminste wat ik zeg. Ik ga er echter, als je het niet erg vindt, geen minuut minder van slapen.
Wat een kleine schijven
@sjeppie156: achter schijven zijn nooit spannend. Je remt 70% op de vooras.
@xiran: ik vind de vooras nu ook niet bepaald groot.
@peug206: opgezocht, 344mm achter en 365mm voor. Oftewel niet gigantisch maar t lijkt veel te klein.
@peug206: in vind dat best groot. (het past niet onder mijn 206 gti) Het lijkt klein omdat de rest van de auto zo groot is.
@xiran: 364 past in de atlantis velgen dus 17″
@peug206: 364 past in 17”? Mijn 325mm 330i schijven pastten net in 17”.
@dutchiehd: foutje, was 344mm. En dat is echt de limiet, maar die velgen hebben een hele lage rand.
@xiran: 1 serie met M sport remmen heeft zeer grote schijven achteren. Bijna net zo groot als voren. en hoe groter de schijf des te meer wrijving en des te harder kan er worden geremd.
@loserboi932: alleen zijn de banden vaak de beperkende factor, niet de grootte van de remschijven. Het doseert en koelt wel makkelijker.
@loserboi932: de afmetingen achter zijn alleen maar show. Meestal zit er een smoor ventiel zodat de auto achter maar 30% kan remmen. Grote schijven achter betekend in de praktijk: remklauwen zitten vast omdat het nooit gebruikt wordt.
@xiran: Dat smoorventiel dat geloof ik. Maar wat bedoel je met “zitten vast omdat het nooit gebruikt wordt”?
Mijn remblokken achter slijten wel degelijk af en er zit remstof op de velg. Minder dan voren ja maar “zitten vast” en “nooit gebruikt” snap ik niet helemaal. Gaarne toelichten. Bij voorbaat dank.
@loserboi932: de plunjer van de remklauw beweegt bijna niet. HIerdoor kan de plunjer vast gaan zitten en verliest hierdoor de remwerking. (gebeurd bij veel auto’s als het wat ouder is). Verder komen de achterremmen nooit op temperatuur bij normaal gebruik.
Een voetballer wiens velgen gestolen worden. Ik heb op maandagochtend wel wat belangrijkere zaken om me druk om te maken. Zoals welke kleur sokken ik vandaag eens zal aantrekken.
@mennok: je slaat een stap over. Het is ook heel belangrijk dat je sokken op kleurvolgorde in je la liggen zodat je een verantwoorde keuze kunt maken. Dus, als dat niet het geval is: eerst sorteren.
@ghengiskhan: vergeet het was proces niet, blauw bij blauw en groen bij groen, plus een aparte was cyclus voor de rood blauw gerande witte sportsokken batch
@toyotaprius: goddank, een man die zijn prioriteiten op orde heeft.
@toyotaprius: ///M sokken!!
@mennok: al mijn sokken zijn zwart, probleem opgelost
@sntial: U rijdt toevallig ook een T-Ford?
Robin Hood.
Wat een zure reacties van iedereen weer zeg. Ongeacht of deze beste meneer aan het eind van de week weer 10 setjes zou kunnen kopen neemt toch niet weg dat men van andermans spullen moet afblijven?
@c220amg: Absoluut en natuurlijk heb je gelijk. Zullen we een inzamelingsactie voor hem starten?
@pomoek: je bent het type dat een rijke vriend per definitie de rekening in de kroeg laat betalen omdat een hij/zij zoveel meer verdient?
@unknown234: Zeker niet, het tegenovergestelde juist! Hij, of zij heeft zijn centjes hard nodig to triggle it down op mijn persoontje en andere low-lives.
@pomoek: LOL! kennelijk is zijn inkomen genoeg om jou persoontje te triggeren.. Ook tevens exact de reden dat jij dat nooit zal verdienen..
@lekkaah: ach, ik denk dat je altijd moet blijven dromen. En hard blijven werken, en je best doen op school. Nu we het daar toch over hebben: het is jouw persoon en niet jou persoon. Vraag maar aan je juf.
@pomoek: ben allang binnen joh, vandaar dat ik mezelf geen illusies voor hoef te houden om proberen positief te blijven, zoals jij
@lekkaah: Gefeliciteerd! Ik ken niet veel 14 jarige meisjes die al binnen zijn. Let je wel even op de interpunctie (punten komma’s enzovoort)? Dat maakt het leven voor ons minder gefortuneerden leefbaar en leesbaar.
@c220amg: Ik denk dat we het daar ook wel met z’n allen over eens zijn, maar ik kan ook niet ontkennen dat ik dit minder erg vind dan bij iemand die rond moet komen van een minimumloontje en zich een slag in de rondte moet werken om nieuwe wielen te kunnen kopen.
@berlinetta: ik zou het dan ook niet helemaal snappen als zo’n persoon dan een X5 zou rijden. Rijd dan een goedkopere klasse dan hou je meer geld over voor andere dingen. Ikke nie begraip😳
@rhellema: Ja ik ging er in gedachten ook niet van uit dat diegene dan ook een X5 zou rijden ;)
@berlinetta: hahaha
Is z’n stuur ook gejat of staat de foto er in spiegelbeeld in:) slotboutjes waren ook handig geweest, dat had het ze iig iets moeilijker gemaakt…
@freezzr: Het is in Engeland dus het stuur zal wel rechts zitten.
@freezzr: Wolverhampton?
@deeberton: hahaha ok, voetbal interesseert voor geen meter, vandaar ;)
@freezzr: speler van Wolverhampton Wanderers FC, die komt niet uit Lutjebroek.
@freezzr: deze man speelt voor Wolverhampton, dat is een stad in Engeland. Je weet wel, dat land waar ze het stuur aan de andere kant hebben.
@RubenPriest: de politie in Antwerpen heeft daar moeite mee. Mijn beste mede expat John uit Derby was aan de kant gezet op de Italiëlei ivm bellen achter het stuur.. de beste agent vergat echter dat het een Engelse auto betrof. Hij bestuurde de auto, zijn vrouw zat naast hem te bellen..
Nu valt dat domme uistekende plastic randje boven de wielkassen nog meer op.
Ik weet wel een adresje waar je voor 50 euro een nieuw setje JETsers van velgen kunt kopen…
@escort77: gtfo
Lullig maar ik vind wel dat de dieven keurig werk hebben afgeleverd
Oud modelletje. Hok rijdt al veel te lang rond
Wel vreemd dat de krik onder de remschijf staat ,zo kun je er nooit de velg afgehaald hebben,dus die is er naderhand ondergezet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).