BMW Z4-opvolger krijgt gewoon weer een zescilinder

Auteur: , 37 Reacties

Liefhebber van BMW's zespitter, rejoice. Wanneer de vervanger van de huidige Z4 komt, zal er gewoon weer een lekker zes-in-lijn gorgelblok in liggen.

Fick ja!

Met alle downsizing bij BMW de laatste jaren zou je wellicht vrezen dat ze net als Volvo alles met meer dan 4 cilinders tot het hellevuur verbannen, maar gelukkig is het nog niet zo ver. Behalve in de volgende 7 Serie (G11) die volgend jaar september op de IAA in Frankfurt verwacht wordt, krijgt ook de Z4-opvolger een I6.

De volgende generatie 3.0 zes-in-lijn, die volgens het Australische Motoring motorcode B58 krijgt, is goed voor ongeveer 250kW/340 pk en 440Nm. Mocht BMW het gewicht van de tweezits ToyoBimmer weten te drukken (naar verluidt is het target < 1.400 kg), dan komt er weer een leuke funmobiel aan.

Weer een Z4M zou nog leuker zijn, maar we moeten nog maar zien of dat in de sterren staat.37 reacties

De huidige vind ik een mooi ding, maar wel verwijfd. Stoffen kapje vind ik ook beter passen op een roadster. Hoop dat ie een iets agressievere uitstraling krijgt.
@lamborgfan: aggressief maakt niets uit, t is compleet een lelijk en verwijft segment.. Valt niets aan te doen, behalve het groter en breder te maken maar dan ist een ander segment.. Gewoon verbieden dit aan mannen te verkopen en geen aandacht aan besteden in de pers.. Ook stoppen met AMG’s/M’s e.d. te maken in dit segment
@mbkevin: Die Z4m was toch anders geen wijvenauto wat ik er zo over las in de pers. Een verdomd listige auto waar je hard in moest werken. De huidige druipt het oestrogeen dan wel weer vanaf inderdaad.
@berlinetta: Eensch, de eerste generatie Z4 zou ik wel aandurven, zeker als 3.0 of M. Een scherp gelijnd ding die vele journo’s bijna te tricky en te hard vonden.
@jaapiyo: Ik heb een 3.0si Coupé, de verhalen over het onderstel zijn absoluut niet overdreven. Het tricky aspect valt best wel mee.
@mbkevin: hahaha hoezo domme vooroordelen, over persoonlijke smaak valt niet te twisten zullen we maar zeggen, morgen ga ik er weer lekker op uit met mijn verwijfde SLK 3.2 V6 ;)
@bofkont: is dat een 320 of 32 amg?
@lamborgfan: ik heb de 320, 218 pk 310nm heerlijk vlot :)
De 32 AMG heeft dezelfde motor maar met een supercharger die heeft 354 pk en 450nm :)
@mbkevin: zo jij bent mannelijk….. Heb jij een dikke wagen nodig om stoer over te komen ofzo? Een z4 is altijd sportiever dan de dikste sl……
@series2: daarom hou ik niet van BMW, niet omdat het kut is maar omdat ik niet van sportieve straat autos hou.. Zie het nut er niet zo van in, daarom is voor mij elke sl beter dan iedere coole gave speedotastische sportieve BMW.. Muv 7 serie en eventuele andere comfort gerichte BMW’s
@series2: Z4 met sl vergelijken…… Tuurlijk…. Doe mij maar een slk’tje niks mis mee en dan lijkt het tenminste niet dat je foutspulverkoper bent,
@mbkevin: op alle reacties: het is gewoon te klein! Ik weet dat het sportief voelt maar t ziet er gewoon niet uit, ik pas er amper in.. Ze zijn overpriced, nee voor mij ist nix.. Maar ik wens jullie er alle plezier mee, wist niet dat jullie mannen nog bestaan
@mbkevin: allright dat snap ik! Maar om het dan nichterig te noemen… kijk zo’n Peugeot cc geval, dat is echt nichterig! (Of misschien ook wel helemaal niet)
@series2: jawel. Maar idd ieder zn ding.. Ik moet hier ook helemaal niet op reageren! Zelfs mensen met een 307cc zijn er blij mee en trots op
@lamborgfan: verwijfd en verbabyboomert. Zich de tanden vervelende vutters met oranje pantalons die een MG of Healey heel cool, maar te onbetrouwbaar vinden.
via Android app
Ik had ook niet iets anders verwacht. Wel jammer dat je inmiddels altijd verplicht de topper moet kopen om een I6 te krijgen
@knipperlichtje:
Dat was bij de Z3 al zo, die begon ook met een viercilindertje.
Niets nieuws onder de zon dus.
@tupperware: wel nieuws onder de zon…de z3, eerste gen z4 en zelfs de huidige Z4 zijn ook geleverd met natuurlijk ademende 2.2 en 2.5 I6-en, dus daar hoefde je niet voor uit te wijken naar de topmotoriseringen. Sterker nog beide Z4s waren bij introductie alleen leverbaar met I6, bij de E85 is pas veel later daar een I4 bijgekomen, bij de huidige Z4 zijn gedurende de levenscyclus helaas al vrij snel die mooie 6 cilinders grotendeels vervangen door geblazen viertjes.
Dan kunnen we hier nog even van genieten! :D

https://www.youtube.com/watch?v=OJyR_et9pO8
Hulde aan BMW. Fuck downsized neurotische kleine vierpittertjes.
@parker:
Daarom ben ik zo dol op Mercedes, die pleuren er gewoon een V8 in..
@tupperware: liever die 6 in lijn van de M4 dan
zo’n AMG turbo blokje.
@tupperware: Precies! De juiste motor voor het juiste segment, gewoon een Dikke 8 cilinder in de c klasse maar een turbo4 pitter in eennhatchback en zo hoort het! Zware 6 in lijnen plaatsen in kleine hatchbacks plaatsen werkt gewoon niet voorbeeld: M235i (leuk om te driften maar leuker wordt het ook niet…) m4 (zal m hier wel wat worden voor de liefhebbers maar steek de oceaan over en dan zul je zien dat ze daar geen 6 cilindertjes willen…. Maar gewoon dikke beule van een v8) lang leve amg!
@parker: dat dacht ik ook altijd. Totdat een rcz 1.6 200thp finaal mijn ex 330ci er finaal uit trok.
Ik moet nog wel wennen aan die nieuwe motorcodes…
B58, da’s de opvolger van de N55, toch?
Vond/vind de Z4M-coupe simpelweg mooi bloed mooi, de rest verwijfd NEEN dank u.
Gerne ook weer een sexy coupe als de oude Z4 en weer een sexy Z4M Coupe
Ik neem Nissan en Toyota tot op de dag van vandaag kwalijk dat ze hun RB26DETT en 2JZ niet hebben doorontwikkeld om aan de huidige emissie eisen voldoen. BMW mag van mij allemaal nutteloze smakeloze modellen verzinnen, zolang ze maar de zes-in-lijn in leven houden!
@AutomotiveDesigner: *te voldoen
@AutomotiveDesigner: wat de neuk is een RB26hgdyjdf??? En wat doen toyo en niksan er toe?
@parker: ik hoop dat je een grapje maakt. Zo niet, dan wordt het tijd dat je je eens gaat verdiepen in de geschiedenis van Nissan. Om het even met de paplepel in te gieten: de RB26DE(TT) is samen met de 2JZ-G(T)E van Toyota en de S54B32 van BMW één van de drie beste 6-cilinder motoren ooit gemaakt. Simple as that.
“IS” als aanduiding kan anno 2014 echt niet meer. Aanpassen BMW! ;-)
@Rossi: Idd…zou er maar snel SS van maken.

Oh nee, nee wacht…
Hoezo wordt expliciet Volvo als voorbeeld genoemd?
@rsnhakan: omdat Volvo als enige al helemaal gestopt is met motoren met meer dan vier cilinders. Oké, Volvo levert de 304 pk sterke T6 6-cilinder benzine en de 215 pk sterke D5 5-cilinder diesel nog in de XC60, XC70, S60, V60, V70 en S80. maar dat gaat niet lang meer duren. Vanaf dan is Volvo het eerste merk wat compleet van de grotere motoren is afgestapt. Zelfs Opel blijft de Insignia OPC met V6 Turbo nog gewoon leveren. Volvo is dus erg extreem bezig in het streven naar een laag verbruik.
Yes!!! En nu de 320,328, 520, 525, 528 ook weer terug naar 6 cilinder a.u.b.
Maakt mij niet uit wat voor BMW er komt.. Als ik naar een dergelijke cabrio ga kijken staat er momenteel maar 1tje op mijn verlanglijst; Jaguar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).