Boeteregen voor AB-lezer na kopiëren van kenteken

Auteur: , 149 Reacties

Een administratieve nachtmerrie die zijn weerga niet kent: een crimineel die het kenteken van je auto kopieert en allerlei overtredingen begaat.

Je moet er niet aan denken dat het je overkomt. Thuiskomen na een werkdag en wéér (onterecht) een paarse envelop op de deurmat. Het is een zaak die momenteel gaande is voor Autoblog-lezer Dave. De zaak ligt inmiddels bij politie en justitie, maar ondertussen gaat de crimineel ongestraft door.

Dave heeft medio februari een grijze Ford Focus ST Line gekocht. Het gaat hier om het nieuwste model. Er waren wat technische mankementen met de hatchback, waardoor het voertuig terug naar de garage moest. Vermoedelijk heeft de crimineel/criminelen hier toegeslagen. Het kenteken (XN-099-J) van de Focus is gekopieerd en zit nu ook op een andere Focus. De dief begaat de ene overtreding na de andere. De flitsboetes komen bij Dave thuis op de deurmat. De Autoblog-lezer heeft aangifte gedaan, maar de dief is tot op heden nog niet gepakt.

Het gekopieerde kenteken zit op een Focus ST van de vorige generatie. Dit zal voor justitie de zaak wat eenvoudiger maken, aangezien de uiterlijke verschillen tussen beide voertuigen behoorlijk duidelijk zijn.

Boeteregen voor AB-lezer na kopiëren van kenteken
Boeteregen voor AB-lezer na kopiëren van kenteken
Boeteregen voor AB-lezer na kopiëren van kenteken
De bovenste auto (Focus ST Line) is van Dave. De gebruikte auto van de crimineel (Focus ST) check je eronder en in de gallery

Sinds 23 april komen de boetes binnen. Het gaat hier met name om snelheidsovertredingen. De laatste boete dateert van 3 mei. Sommige boetes betreffen overtredingen van enkele kilometers per uur, maar er zijn ook twee boetes met snelheidsovertredingen van 55 en 77 km/u. Op 28 april is er tevens getankt zonder te betalen. Inmiddels loopt de schade in de duizenden euro’s.

Tot nu toe hebben alle overtredingen plaatsgevonden in de provincie Limburg. De meeste boetes werden geregistreerd in Heerlen en een enkele boete in de plaats Puth. Het is dus aannemelijk dat de Focus ST met het gekopieerde kenteken XN-099-J zich in de omgeving van Heerlen begeeft.

Het is te hopen voor Dave dat de politie de dief snel in de kraag zal vatten. Contacteer direct de politie bij het zien van een facelift Ford Focus ST (derde generatie) met het kenteken XN-099-J. Ga niet zelf de held uithangen en de dief confronteren. Dit is een zaak voor de politie.149 reacties

Kan men met een verklaring van de politie geen nieuw kenteken met het (door sommigen) gevreesde 1tje bij de RDW aanvragen? Dan is het gecopierde kenteken ongeldig en ontvangt hij daarop ook geen bekeuringen meer.
@longjohnthepirate: Yep dat zou al bij de eerste constatering gedaan moeten zijn.
@longjohnthepirate: Wij kregen een paar jaar geleden een compleet nieuw kenteken, geen 1’tje niks.

Liep ook in de duizenden euro’s, werden maanden later nog staande gehouden dat deze nog openstonden.

Ging om vrijwel exact dezelfde Audi S6, door een spot op Autogespot.com kwamen wij erachter (andere kentekenplaathouder, andere velgen en andere kleur spiegels).
@longjohnthepirate: Volgens mij zijn die 1-tjes afgeschaft
@longjohnthepirate: Ik kwam in Italië tijdens de wintersport (Livigno) een immitatiekentekenplaat tegen op een auto. Wel goed gedaan, maar het was wel nep. Als je je plaat kwijt bent maak je niet zoiets. Foto van gemaakt.
@longjohnthepirate:

Hoef je geen verklaring voor te hebben.
Je kan gewoon met het kentekenbewijs naar een kenteken-maak-toko en een nieuwe laten maken. Dan helaas wel met een duplicaatcode.
Als je hem tegen komt gewoon het kenteken eraf trekken en politie bellen. Als je op de politie moet gaan wachten voor zoiets is die allang weg voor ze komen. Ze komen alleen opdagen als je een Marokkaan op zijn bek gaat tikken omdat ze een steen op je auto gooien.
@antoombom2000: Klinkt alsof je een geel hesje in de auto hebt liggen…
@posthumus: oranje he. Geel doen we niet meer.
@posthumus: ben niet zo’n fan van gele hesjes
@antoombom2000: dat is niet zo. Ik heb genoeg medewerking ontvangen.
Ik heb om deze post gevraagd om zoveel mogelijk ogen op de weg te hebben.
@daveb: in de ene plaats hebben ze minder tijd voor dit soort dingen dan de ander. Heb meerdere keren aangifte over dingen gedaan maar krijg altijd netjes een brief of een antwoord terug dat ze er of geen tijd voor hebben of dat het zogenaamd geen zin heeft om er iets mee te doen.
@daveb: maar mooi om te horen dat ze jou wel helpen. Hoop voor je dat ze het snel hebben opgelost
@antoombom2000: ik hoop het ook. Van de andere kant. Mochtrn mensen hulp nodig hebben met bezwaren. Pm mij even. Ben er ondertussen nogal bedreven in hahaha
@antoombom2000: totdat je op de harde manier achterkomt dat diegene flink aantal jaren vechtsport heeft beoefend. De verwondingen zullen wel tegen een half afgesloopte kenteken opwegen. Zoals in artikel genoemd: bel de politie en leg duidelijk uit waar het hier om gaat. Die mensen zijn ervoor getraind en met duidelijke instructies/informatie kunnen ze adequater en sneller handelen. Ik heb ook lang op ze afgegeven, maar toen ik ze nodig had heb ik wel gezien hoe ze er gewoon voor je zijn. Oom agent is nog niet zo’n verkeerde man. Denk ook een beetje aan uw eigen veiligheid bij het helpen van anderen
@beast95: Daar heb je wel een punt maar ik bedoelde meer dat als die ergens op een parkeerplaats staat en niemand er in de buurt is dan kun je hem er gewoon vanaf trekken. Je moet jezelf er natuurlijk niet voor in gevaar brengen.

Het is voor mij ook iets makkelijker om te zeggen aangezien ik zelf ook een aantal vechtsporten heb beoefend en ik bijna 2 meter ben. Dus hebben ze niet zo snel een grote bek.
@antoombom2000: Je komt altijd een keer iemand tegen die sterker is, ik snap je punt volledig hoor. Schaamteloos tuig
@dieselkameel: daarom moet je ook de juiste gevechten kiezen. En je hoeft niet altijd te vechten om te laten zien dat zij je niks kunnen maken.
@antoombom2000: In principe hoor je helemaal geen gevecht te ‘kiezen’. Levert alleen maar problemen op. Dat is anders als je zelf aangevallen wordt. Dan vind ik het normaal dat je jezelf verdedigt, maar dan kies je er ook niet voor om te vechten.

En ik ben ook iemand die verschillende vechtsporten heeft beoefend, maar dan weet jij net zo goed als ik dat het om verdedigingssporten gaat en niet om aanvalssporten.
@dieselkameel: of iemand treffen die een wapen bij zich heeft.
@vingers: Kan ook, dat is ook precies mijn punt
@vingers: precies. Ook al ben je nog zo goed. Je bent niet kogelwerend. Dus aub niet zelf dapper doen. Bel 112 en indien er echt niemand bij aanwezig is dan kun je me een plezier doen door de platen eraf te trekken.
@antoombom2000: Tot je met die platen in je klauwen gepakt wordt, omdat iemand wel netjes de politie heeft gebeld en zelf geen actie heeft ondernomen. Dan mag je wel 2 meter zijn en verschillende vechtsporten beoefend hebben, je gaat toch wel mee naar het bureau. ..en natuurlijk word je vrij gelaten, maar je komt er op dat moment niet zonder kleerscheuren van af.


Dus bel nou maar de politie en ga geen superheld uithangen. Je kan beter Marokkanen gaan pakken die stenen op je auto gooien… 🤣🤣
@momo: daarom zei ik ook dat je daarna de politie moet bellen.
@beast95: ik geef niet persé op hun af. Ik weet namelijk dat ze het druk zat hebben. Maar dankzij onze o zo geweldige overheid gaat er veelste weinig geld naar de politie en willen er veel minder mensen bij de politie werken.
@beast95: dit inderdaad, en je eigen auto ernaast parkeren, meer bewijs kunnje niet hebben denk ik.
@antoombom2000:

Plaatsvervangende schaamte hier!

🤦‍♂️🤦‍♂️
@antoombom2000: Het gaat hier om Limburg, daar zijn bijna geen Mocros
@duckmefaddy: had het over een geval dat ik zelf meegemaakt heb maar als ze niet komen moet je ze gewoon vertellen dat je er bent en dat je een paar van die klootzakken in mekaar gaat meppen (ook al is het niet zo)

*disclaimer: met die klootzakken bedoel ik niet alleen Marokkanen je hebt namelijk ook genoeg Nederlands tuig.
@duckmefaddy: Genoeg Marokkanen in Limburg hoor. Heb er zelf 25 jaar gewoond.
@berlinetta: minder minder minder!
@duckmefaddy: Minder wat? Minder hersencellen over na het lezen van je reactie.
@duckmefaddy:
Wij zitten overal!!
@duckmefaddy: is hier ook niet ter sprake. Daarnaast heb ik beelden van de vermoedelijke dader gezien bij het tankstation en dat was gewoon een blanke Nederlander.
@duckmefaddy: en jij komt uit Finland?
@antoombom2000: Ik heb ondertussen wel geleerd dat als je politie wil dat je 112 moet bellen i.p.v. 0900-8844. En dan het verhaal flink overdrijven en ernstiger voordoen dan het is. Komen ze gelijk met loeiende sirenes naar je toe :-)
@venividivici: ondertussen moet er elders iemand gereanimeerd worden, maar dat geeft niet. Jouw (voorbeeld) kentekenplaten heb je in ieder geval terug. Dat er iemand het leven voor heeft moeten laten is dan slechts bijzaak.

Jongens, de politie doet haar best, ook al lijkt dat niet altijd het geval. Doe het op de manier zoals voorgeschreven/geadviseerd.
@momo: Ga weg man met je onzin verhaal. Daar is een Rapid Responder/Ambulance voor en niet Politie!
@venividivici: @simonMC:


ik weet niet onder welke rots jullie leven, maar de politie draagt een AED bij zich. Als de politie in de buurt is, gaat de politie er op af, tot inderdaad de ambulance ter plekke is.

@momo: Prima joh, alsof er maar 1 politieauto in Nederland is hè…
@venividivici: Je hebt door dat je jezelf nu tegenspreekt?
@hardleers25: Je hebt door dat je het allemaal niet kan volgen hè? Meng je dan gewoon niet in een discussie!
@venividivici: Je hebt gelijk. Ik schrok nogal van je reactie. Bang belde ik 0900-8844. Ik weet niet wat me overkwam, maar binnen twee minuten hingen er 3 traumahelicopters boven me en werd ik bijna overreden door een Audi Q8 voordat ze me ongevraagd begonnen te reanimeren. Stuur je een kaartje?
@momo: De politie reanimeert mensen?
@simonmc: Jazker. De politie is vaak als eerst aanwezig en reanimeert dan. Bij mijn weten zijn alle agenten daarin getraind maar ik wordt graag gecorrigeerd als dat niet zo is.
@sketcher: Ik word*. Voila.
@SimonMc: de politie rijdt preventief op de weg en rijd in kleinere snellere voertuigen. Hierdoor kan deze vaak sneller ter plaatse zijn en red het dus echt levens als de politie gaat reanimeren.
@venividivici: laten we het gewoon recht houden aub. Is niet de bedoeling dat andere hieronder moeten lijden.
@daveb: Maak ik zelf wel uit wat voor discussie ik voer. Ga jij nou maar achter je kenteken aan!
@venividivici: je schrijft een hoop belachelijke dingen, de politie is ook gevoelig voor hoe ze benaderd worden, mss is dat meer een dingetje voor je?
@niex: Och jeej… spuit elf.
@venividivici: lekker volwassen. Schop ma geven.
Maar mij ging het om dat het verhaal naar de hulpdiensten recht moest worden gehouden. Niet overdrijven etc. Als jij je (nutteloze) discussie wilt blijven voeren…. doe vooral je ding.
@venividivici: Mevrouw is alleen thuis. ’s Avonds, in een grimmige nacht. Dan hoort ze het schuurtje open gaan en er zitten twee dieven in. Ze roven het schuurtje leeg. Meteen belt ze 112.

De politie zegt: “we kunnen u niet helpen vanwege een Prio 1 melding. Daardoor hebben we geen auto’s beschikbaar.”
Dus moet ze machteloos toekijken naar hoe twee mannen haar schuurtje leegtrekken. Als ze nog een keer de politie belt, zegt iemand anders precies hetzelfde. Prio 1 melding, geen auto’s beschikbaar.

Als ze de derde keer belt, zegt ze tegen de agent: “nou, u hoeft niet meer te komen. Ik heb ze allebei neergestoken.”
Binnen drie minuten vier politieauto’s, elf agenten eropaf en de dieven werden (levend en wel) op heterdaad betrapt.
De agent waarmee mevrouw belde kwam op haar af en zei: “mevrouw, ik dacht dat u ze had neergestoken?”
Waarop de vrouw zegt: “meneer, ik dacht dat u geen auto’s beschikbaar had?”
@antoombom2000: Politie doet in zulke gevallen vrij weinig inderdaad. Onze auto die wij hadden gekocht is na 2 weken in bezit gestolen uit onderzoek van verzekering, bleek hij te zijn om gekat. We hebben kunnen aantonen dat verkopende partij auto heeft terug gestolen en in onder delen verkocht. Dus 2 keer geld aan auto verdient. Politie heef geen onderzoek in gesteld, omdat ze geen auto hadden om te controleren hij was omgekat.
Bedankt voor het posten Ruben. @ de rest: Gaat mij erom dat ik nu zoveel mogelijk ogen heb die uitkijken naar dit voertuig.

Ik kan totaal nieuwe platen aanvragen zelfs.
Maar aangezien ik wat problemen heb met de auto loopt nu een ander traject. Dit wil ik niet frustreren door een ander kenteken aan te vragen.
@daveb: Wat een gezeik zeg, sterkte ermee.

Los van dit alles: hulde voor je keuze, mooie auto zo’n Focus ST! Hopelijk komt het snel allemaal goed!
@weijs: Dankjewel. Is een ST-Line. ST van dit model komt Q3? Q4? Van dit jaar pas uit
@daveb: Ah ok. Ik vind nog steeds dat je een coole auto hebt. 😎
@daveb: je mag blij zijn dat de auto’s goed verschillen van elkaar anders wordt het een gebed zonder einde vrees ik. Blijft vervelend voor je en hopelijk ben je er snel vanaf
@daveb: succes! Zowel met de kenteken ellende als gedoe met de auto.
@ukbob: thnks. Ik ben er van overtuigd dat met jullie hulp het een stuk sneller zal gaan.
@daveb: Wat ik niet helemaal begrijp: waarom is het zo lastig om dit kenteken te schorsen? De zaak zoals die bij de politie ligt lijkt me klip en klaar, dat zou toch een kwestie moeten zijn van een paar vinkjes zetten in een database?
@pomoek: dat klopt. Ware het niet dat ik ondertussen nog in een ander traject zit vanwege de vele problematiek met het voertuig. Ik wil dit niet frustreren door een ander kenteken aan te gaan vragen. Er is over nagedacht en de mogelijkheden zijn bekend. Er is echter bewust voor gekozen om dit even uit te stellen.
@daveb: ok, dank je, ik hoop dat het snel wordt opgelost, het is een kvt situatie!
@DaveB: lijkt me sterk dat Ford alleen naar het kenteken kijkt. Voor hen is het VIN nummer het enige relevante nummer denk ik. Het is niet alsof het kenteken er in de fabriek op is gezet toch..?
@daveb: Hopelijk zit de crimineel niet op AutoBlog, want dan stopt het misschien wel, maar dat figuur moet gewoon in de kraag gevat worden. Zit wel een patroon in de foto’s dus als politie (of jij) op die plaatsen gaat posten lijkt het mij dat die crimineel zeker langs komt rijden.
@daveb: ik heb dit voertuig diverse keren gezien op de heerlerbaan en 1x zien staan bij Brothers. Ik hou mijn ogen open.
@clk63bs: top kerel!! Alvast bedankt voor de oplettendheid
@daveb: heb hem idd ook al vaker zien rijden.. zal mijn ogen openhouden
@clk63bs: IHoop ook niet dat hij op autoblog zit. Maar dan nog, mocht hij het zien en besluiten de platen te dumpen dan ben ik alsnog van het probleem af. Liever een heterdaadje natuurlijk.
@daveb: ben woonachtig in Heerlen. Zal de ogen open houden. Ik zie dat hij op de Heerenweg en op de stadsautoweg N281 geflitst is. Die flitser op de Heerenweg is ook wel sneaky
@123bat: Top kerel thnks!!
Wat een ongelooflijke dropveter ben je als je zo’n kenteken plaat jat en dan continu dezelfde routes gaat rijden. Dat is toch een kwestie van tijd tot je een keer tegen de lamp loopt?
@weijs: Als de crimineel AutoBlog leest dan heeft hij sinds vandaag een andere route…
@venividivici: ander route mag, zolang hij de platen dan maar even laat zitten totdat ie aangehouden is.
@venividivici: Of een ander kenteken. Lijkt mij wel zo handig.
@venividivici: Doh! 🤦🏼‍♂️
Hier vanuit Den Helder houden wij onze ogen open…
Succes!
Wat ik mij wel afvraag is of er gebruik wordt gemaakt van alle (signalerings)camera’s langs de snelweg? Neem aan dat het de zoektocht naar de desbetreffende auto eenvoudiger zou gaan. Iemand die er wellicht wat meer kennis over heeft?
@beast95: Dat is inderdaad het geval. Kenteken staat gesignaleerd. Zodra het voertuig langs een ANPR camera rijd. Dan krijgt de politie daar een melding van. Bedankt voor de tip.
Daarom rij ik enkel in auto’s die niemand anders heeft. Een bundeswehr T3, een restomod 66er Mustang, binnenkort misschien Mustang GT mocht mijn coffeeshop een succes worden, dan neem ik die ook in een kleuren/ racingstripe combinatie die je nergens ziet.
@shiva: ah goeie onderbouwing. Misschien moeten we dat allemaal maar doen. Ohwnee, dan werkt het niet meer. Succes verder met je koffiewinkel.
@towi1989:
Hoe gaat het dan? Word men gedwongen om de zelfde grijze hatchback of suv te kopen als je buur? Anders komen ze jouw koplampen stuk slaan ofzo?
@shiva: Wat men bedoeld is, dat ieder kenteken gekloond kan worden, maakt niet uit op wat voor voertuig het zit en de crimineel kan daarmee allerhande overtredingen plegen.
@shiva: Don’t get high on your own supplies.
@shiva: ruig verhaal man, wil je nu een sticker?
@kirdian:
Geef mij anders jouw adres, dan stuur ik jou een sticker set van de zaak…
Het kan natuurlijk ook zijn dat het RDW dat ene kenteken per ongeluk twee keer heeft uitgegeven.
@mashell: maar dan ga je niet tanken zonder te betalen!
@mashell: Ja hoor, geloof je het zelf? Dan komen er toch 2 verschillende adresgegevens aan te hangen.
@venividivici: ik geloof inderdaad dat het mis kan gaan bij de RDW.
Ik heb die ST de afgelopen weken regelmatig zien rijden in de omgeving van Brunssum en Heerlen. Ik kan uiteraard niks beloven, maar als ik hem nog een keer tegenkom bel ik uiteraard de politie
@edge: even achter m aan rijden en kijken waar ie parkeert
Ik kom ook uit die omgeving en zal m’n ogen openhouden.
Ik hoop voor Dave dat het duidelijk is voor de Politie dat het een andere wagen betreft en dat hij niet moet opdraaien voor de kosten. Een geluk dat het niet een zelfde model is.
@ericc: De mijne staat ondertussen weer bij de garage. Dus het enige voertuig wat nu op de weg zit is degene met de gekloonde platen.
Zal eens goed opletten. Kom vaak in deze regio en rij zelf een focus mk3 dus een ST valt mij meestal wel op.
Ik had vandaag een boete binnen uit België. Heerlen ligt ook haast in België. Komt allemaal wel dichtbij zo.
Kan het tankstation niet de beelden van de persoon in kwestie aan de politie doorgeven? Maakt de zaak misschien wat makkelijker..
@nooffence: Deze worden al gevorderd. Duurt alleen even voor zoiets geregeld is. Maar omdat de dader op deze beelden te zien is, is het wel belangrijk. Maar er is aan gedacht iig. Bedankt voor je opmerking.
@daveb: Geen probleem man, sterkte..!
@nooffence: thnks
Hele nette mk5 by the way!!
@varry: dankjewel. Op deze manier is het alleen een beetje moeilijk genieten van de wagen. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit goed gaat komen.
Zo iemand moet dit waarschijnlijk wel vaker doen, anders werkt het nog steeds niet.
Als hij nu gepakt wordt; zal hij waarschijnlijk een goede boete krijgen + veel gezeik + alle openstaande boetes moeten betalen.
Dus zo iemand moet toch elke maand wel een kenteken ontnemen op zo’n manier, anders schiet het niet op.
@gregorius: Dit voertuig zal (hoogstwaarschijnlijk) van de weg gehaald worden op het moment dat hij aangehouden wordt. Dan is het lastig een nieuwe plaat erop schroeven. Daarentegen ben ik het wel met je eens dat als iemand dit doet hij het niet zal laten in de toekomst in herhaling te vallen.
@daveb: wat ik bedoel.
Als je platen steelt en er vervolgens als een idioot meer rond te rijden; dan zal het slachtoffer (jij), naar de politie gaan. Daar gaat een paar weekjes overheen.
Vanaf dat moment zal je dus op gaan vallen in jou buurt.
Dus waarom jat je platen?
1: overval
2: omdat je verschillende kosten wil ontduiken.
Maar als je vervolgens als een malloot gaat rondrijden, ben je dus binnen een paar weken verdacht. Wordt je vervolgens staande gehouden, ben je (hopelijk) goed het bokje en mag je als dader alle schade + een boete betalen. Als je gepakt wordt is je hele doel van het jatten / kopieren van die platen dus weg. Met andere woorden: als je als een malloot op hete platen gaan rijden, kan die maar een paar weken tot een maand ‘na’ je eerste flitsboete houden. Da’s dus een hele operatie.
Ook vraag ik me af: wat is de rol van de Ford dealer (of verkopende garage) hier?
‘Hmmm, 1 van de 2 platen voor die Focus ontbreekt. Het zal wel niets zijn, we bestellen een nieuwe en klaar.’
in zo’n geval zou een garage zo’n diefstal moeten melden; een nieuwe plaat aanvragen en het met hun eigen diefstal verzekering regelen.
@gregorius: voor de duidelijkheid er ontbreekt geen enkele plaat. Er is geen diefstal geweest. De dealer treft dan ook geen enkele blaam. Zij zijn juist super meewerkend geweest in alles. Wat dat betreft dan ook hulde aan hun.
Hoogstwaarschijnlijk heeft de dader mijn auto op het terrein van de dealer zien staan en gedacht: merk type en kleur komen overeen, beide sportief (ogend). Waarna ergens platen zijn geslagen.
Als de politie een ktk bevraagd krijgen ze alleen merk, type en kleur als bevestiging door. Dus dan is het balletje rond.
Aan de overkant van de dealer ligt een Mc D, dus ik verbaas me niet als het idee gekomen is ten tijde van het happen van een BigMC.
@daveb: je bedoelt te zeggen: de platen op de Focus van die gozer die ze gejat heeft, die zijn nep? En/of heeft een vriendje ergens die ‘echte’ platen kan maken en in de avonduren de machine nog even ‘getest’ heeft?
@gregorius: zoiets is wel mijn vermoeden idd.
Gelukkig heeft de politie wel tijd voor Dave. Hoe is het inmiddels met de gestolen RS6 van Menno ?
Kom zelf uit de buurt en ik hou het zeker in de gaten voor je!
@jordy1996: dankjewel Jordy
Overigens, even (een waarschijnlijk zeer domme) vraag vanuit mijn kant: Mocht je die auto spotten, hoe meld je dat dan? Moet je een bepaald zaaknummer erbij vermelden of iets dergelijks? Ik kan mij namelijk goed voorstellen dat de gemiddelde agent die op de auto af wordt gestuurd niet op de hoogte is van hoe oud een bepaald type Ford Focus precies is en deze ST op basis van juiste kenteken, juiste type “Ford Focus” en juiste kleur weer laat gaan
@edge: Gewoon 112 melden en het kenteken doorgeven. De centralist zal dan zelf de mutatie erbij nemen. Op basis van je melding en de informatie in de mutatie, sturen ze aan en informeren ze de agenten. Daarnaast zal in dit soort zaken altijd verder onderzoek gedaan worden. Controle chassisnummer e.d. Daarnaast zal hij geen kentekenpapieren kunnen overleggen, noch zal hij zich als mij (eigenaar/houder) kunnen identificeren.
@daveb: ik zit op Facebook in de Focus ST groep en Ford members club en zag dat het bericht daar gedeeld was door een lid. Er staan in de reacties de nodige info bij die jou en de politie misschien kan helpen in de zoektocht. Hopelijk heb je er iets aan.

De Focus ST is stealth grey en is afgelopen maandag nog gespot in Heerlen door een lid die een dashcam heeft. Hij gaat de beelden terugkijken. Volgens een ander lid rijdt deze wagens dagelijks in Nieuwstadt. Als dat zo is, moet ie snel te pakken zijn aangezien dat een klein dorp is.
@rice09: heb je een link toevallig naar de reacties die je noemt? Is het mogelijk dat je mij een PM stuurt met de informatie van het lid met de dashcam beelden? Zodat ik contact met hem kan opnemen?
@daveb: heb je zojuist een PM gestuurd.
@daveb: Of misschien ook wel, er zijn mensen die kunnen in de systemen van de RDW en er zijn ook wel nagemaakte identiteitspassen en kentenbewijzen in omloop, maar of deze crimineel dat allemaal ook heeft, is twee. Als hij iemand kent die ook platen kan namaken, dan mijn volgende stap niet heel ver weg.

In iedergeval sterkte en ik houd mijn ogen open, ook al woon ik niet in die regio, of kom er in de buurt. Het blijft voor jou vervelend en tijd rovend.
Wat een vervelende situatie. Is je auto inmiddels wel terug van de garage?
Problemen met je auto – boetenregen – ellende, geen leuk begin!
@theladystig: nog niet maar dat loopt nog.
@daveb: Hopelijk mag je er daarna heel veel (zorgeloos) plezier van beleven, nette bak!
Geweldig verhaal ..
Of die oplichter heeft al “nieuwe” platen op zijn Focus ..
Of je bent over een half jaar nog steeds bezwaarschriften aan het schrijven ..

Ook in dit geval ..
Oplichten is in NL volstrekt legaal ..

De reanimators hebben het veel te druk met shoarma halen ..
@lincoln: ik heb iets meer vertrouwen.
@daveb:

Maat .. oprecht echt helemaal vervelend voor je ..
Hoop dat het allemaal geen extra deceptie voor je wordt ..

Laat ik het daar bij houden ..
@lincoln: zie je wel dat je lief kan zijn. Xje knuffel.
Mij is zes jaar terug hetzelfde overkomen. Je hebt er een hele hoop ellende aan, dus veel sterkte.
In mijn geval was het de leaselieveling van dat moment, Renault Megane station.

Het begon met een boete op een tijdstip dat ik het niet geweest kon zijn.
Op een plek waar ik wel eens kom.
Als je alleen boetes krijgt uit een heel ander deel van het land waar je nooit komt ben je er snel achter, maar in mijn geval was het in de regio. Dus ik begon wat aan mezelf te twijfelen.

Veel Rotterdam en de A4 naar Amsterdam terwijl ik toen in Spijkenisse woonde. Ik heb zelfs een parkeerboete gehad voor een plek 50 meter van mijn huis, terwijl ik thuis was en de auto in de parkeergarage stond. Op die plek zou ik nooit parkeren, waarom op een betaalde plek 50 meter van huis staan als je een abonnement op de parkeergarage hebt? Helaas een thuiswerkdagje en ik kon op geen enkele mogelijkheid aantonen dat ik het niet was geweest. Die heb ik betaald.
Gelukkig waren het alleen snelheidsovertredingen en geen overvallen, doorrijden zonder betalen na tanken en andere ellende. Maar wel zo’n €900 totaal aan boetes.

Ik moest voor elke boete bezwaar maken met weer de hele riedel aan bewijs erbij.
De schroefjes van de kentekenplaat zaten op een andere plek als bij mijn auto, namelijk.
Ik heb zelfs rare stickers op de auto geplakt om makkelijk aan te tonen dat ik het niet was.

Uiteindelijk heeft de politie de wagen zien rijden in Rotterdam, maar helaas de dader niet kunnen pakken. Ze zagen de auto, het kwartje viel pas na een paar seconden bij de agenten en de dader had net de auto bij een winkelcentrum geparkeerd en was weggelopen toen ze de auto weer vonden. Die is dus niet meer teruggekomen.

Het heeft veel gedoe gekost en je voelt je ook wat paranoïde worden.
Volgens de politie zijn ze mogelijk aan het kenteken gekomen door een post op een forum met de foto’s van mijn nieuwe auto met zichtbaar kenteken. Het was een auto met een lichte beige kleur die je zelden zag, en de gestolen auto was ook die kleur, ook met een schuifdak. Echt een kloon.
Neef heeft zoiets meegemaakt een golf maar helaas was de andere exact hetzelfde model. Moest voor gerecht in NL bewijzen waar hij was tijdens de overtredingen. In België bijv gebeurd dit wel vaker aangezien het bijmaken van een nrplaat (blijft bij eigenaar) standaard is aangezien je er maar eentje krijgt in het begin.😐
Het verbaast mij wel; was onlangs op een Duitse autobeurs waar een tentje stond die kentekens maakte, ook Nederlandse platen, geen enkel probleem..dan is het hek van de dam natuurlijk.
Balen man. Ik kom uit deze regio en mijn ouders wonen er, dus kom er nog regelmatig. Zal ook voor je op (laten) letten.

Wat ik niet begrijp: heeft de politie niet gewoon toegang tot de volledige RDW-database en valt daarin niet te zien hoeveel en welke Focussen ST met een bepaalde kleur er rondrijden? Neem dan de auto’s in midden-en zuidlimburg en hoeveel houd je er dan over? 25? 50?
Dan zouden me vervolgens vooral de auto’s interesseren die een verlopen apk hebben en of de status niet verzekerd. Want zou degene die valse platen op zijn ST heeft netjes de regeltjes naleven, verzekering blijven betalen etc. Ik denk van niet.
@T5Power: het zal wel een Duitse auto zijn die niet in Nederland op kenteken is gezet. Anders had hij immers nog verzekering moeten betalen terwijl betalen niet zijn plan is. Of een gestolen auto… Oh, een auto uit Den helder mag ook in Limburg rijden. Kortom, niet te doen om die zo te vinden.
@T5Power: volgens mij kin je niet zoeken op uitvoering ST.
@RubenPriest en @DaveB Het zou fijn zijn als dit over is en de dader is gepakt, dat er dan een vervolg verhaal op komt. Aan de reacties te zien is iedereen zeer benieuwd hoe dit afloopt en we willen (bijna) allemaal in ieder geval dat @DaveB weer lekker kan sturen in z’n nieuwe auto.
@weijs: zodra ik meerminformatie heb zal ik deze zeker hier in het artikel posten.
@daveb: informeer ons ook over de ontwikkelingen en afloop Dave! ([email protected]) Zijn we uiteraard benieuwd naar
Auto zojuist gespot en het alarmnummer gebeld
@fiatfiat: ik ben gebeld idd. Jammer genoeg dit: https://www.1limburg.nl/politiewagen-op-de-kop-oirsbeek?context=default
@daveb: wat is er gebeurd?
@rubenpriest: om 13.33 uur ben ik gebeld door een centralist van de politie. Hij vroeg mij waar mijn voertuig was. Een getuige (FiatFiat) had namelijk gemeld dat het voertuig gesignaleerd was in Merkelbeek. Hier is een eenheid op aangestuurd met achtervolging en ongeval als gevolg.
Tot nu toe ben ik nog niet teruggebeld door de politie om het artikel in de media te bevestigen/ontkrachten. Ik zal vanavond nog een keer en morgen, nog eens contact opnemen met de politie. Zodra ik meer info heb dan laat ik het jullie weten.
https://twitter.com/pollimburg/status/1126833141384138753?s=21

Ongeval was naar aanleiding van een achtervolging van een auto met valse platen.

Later klapt ie tegen een lantaarnpaal.

https://l1.nl/achtervolging-eindigt-tegen-lantaarnpaal-oirsbeek-18016

Ik vermoed dat dit mijn casus is maar ik wacht nog op bevestiging
Hoop het voor je@daveb:
@daveb: shit… volgens mij is dat laatste artikel niet van vandaag……
En zoals reeds bij Dave gemeld vermoed ik dat het om deze grijze, half april gestolen Duitse Focus ST gaat.

https://www.google.nl/amp/s/www.presseportal.de/blaulicht/pm/amp/65841/4246413

Auto lijkt me iig gejat.
@t5power: bedankt voor het melden. Ik heb de informatie ook gelijk gemeld bij de politie. Hoop dat ze er wat mee kunnen doen.
Per toeval kwam ik de auto tegen en dacht ik aan het gelezen bericht gister, direct alarmnummer gebeld. De held hang ik niet graag uit.
Hulde, goed gedaan. Ik nomineer jou voor een gratis rit in die Autoblog-911 die ik laatst voorbij zag komen@fiatfiat:
@fiatfiat: Super bedankt kerel, zoals ook al laten merken in de PM!! Ik ben alleen nog aan het wachten op bevestiging / ontkrachting van het artikel, door de politie. Zodra ik meer weet dan meld ik mij weer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).