Breek: belastingdienst trekt Spykerveiling terug

Auteur: , 36 Reacties

Zojuist bereikte ons het bericht dat de online veiling van diverse Spyker-kavels is teruggetrokken. De bewering van Victor Muller dat de Belastingdienst is betaald lijkt dus te kloppen.

Spyker P2P Concept

Vorige week verscheen een online executieveiling waarin een groot deel (misschien wel de gehele) Spyker-inventaris werd aangeboden in opdracht van de belastindienst. Spyker-CEO Victor Muller reageerde direct dat dit op een misverstand berustte en de vordering reeds was voldaan. Ook in de dagen daarna bleef hij bij zijn lezing: er was woensdag betaald, alleen kon de belastingdienst de betaling nog niet in zijn systeem zien, zo zei Muller afgelopen vrijdag in een gesprek met BNR Nieuwsradio.

Naar nu blijkt leek Muller de waarheid te spreken, de veiling van Troostwijk Auctions is zojuist offline gehaald. Voor de liefhebber blijft het dus bij fantaseren wat ze met de 85 Audi V8-blokken zouden doen, want vooralsnog blijven ze gewoon in Zeewolde staan.

Een kat heeft negen levens, Victor Muller heeft er 900.36 reacties

Wow! Het lijkt eindelijk eens een keer waar wat meneer Muller zegt. Wow…
@a3aan: Wow
@a3aan: Kon ook haast niet anders. Zo’n groot, succesvol bedrijf en dan opeens een grote belastingschuld? Ongeloofwaardig verhaal.
@k-man: lol :D
via Android app
Geen V8-blenders dus, Clarkson is sad.
Daar ging hun enige manier om winst te maken..
@mikkeloentje: Hooguit beetje geld terug, maar Troostwijk pakt er genoeg vanaf hoor! iets van 25%??
In ieder geval kan ik die trage belastingdienst zowieso niet snappen in deze tijd. Een simpele bpm aangifte hebben ze ook 2 weken voor nodig, de stumpers!
@dutchneon: En dat terwijl je die vroeger gewoon kon pinnen, lange leve de vooruitgang :P
@griffendahl: Ja tis echt bij de ratten af, RDW net zo, moesten terug om vin in te laten graveren, kon niet zonder afspraak wel nog ff extra 110 euro rekenen, maffia is het!
@dutchneon: Haha gelukkig ben ik niet de enige! Bij mij duurde van invoer tot kenteken ook ruim 2 weken afgelopen week.
Muller spreekt de waarheid……Wauw…
Maar goed, wat moet Spyker met 85 ‘verouderde’ Audi V8 blokken? Wieweet hebben ze er de aandacht mee getrokken en kunnen ze die bende nu verkopen!
@gregorius: alleen bij daadwerkelijk faillissement kunnen ze die laten gaan, anders MOETEN ze deze blokken op voorraad houden voor garantiegevallen!
@dutchneon: dat is een aardige voorraad voor garantie gevallen!
@gregorius: Nou ja, het zijn VAG-blokjes hè……………….
Ik wil nog steeds wel een blok bak…
900
@imaginenl: Ja dat is blijven hangen na het SAAB avontuur…
@imaginenl: it’s over 9000!
Nadeel van deze publiciteit is dat iedereen nu weet dat, als je een nieuwe Spijker koopt het blok dus al jaren stond te rotten in een krat. Dat geeft mij geen goed gevoel, mompelt iets over krukaslagers..
Ja, net plek gemaakt op m’n fiets voor een Audi v8. Krijgen we dit..
He verd*mme! Hadden jullie dat niet eerder kunnen melden, ik heb net mijn dieseltje uit m’n Golf gehaald..
@roberto:

Nu alleen de Golf nog wegbrengen ;)
@jack_abarth: interesse?
@roberto: Wat is de kiloprijs voor 2e graads kwaliteit staal momenteel?
@roberto:

Haha, nee dank je.
Ik krijg geen reet terug voor de Abarth, dus dat wordt afrijden.
@jack_abarth: We zitten dus in het zelfde schuitje ;-)
En ineens kan ie een belastingschuld (o.i.d.) ter waarde van diverse (dure) bolides en motoren betalen… Jaja, ook weer ergens een idioot zover gekregen om z’n hachje te redden, om vervolgens weer ergens geld vandaan te toveren? Ik snap werkelijk niet hoe Spyker blijft leven, als er z.g.a. niks verkocht wordt. HOE?!
@utr1984:
Ik vind de HOE vraag eigenlijk niet echt belangrijk.
Het feit dat de belastingdienst geld claimde, betekent volgens mij dat de Staat der Nederlanden de toko daar niet subsidieert. Kortom, jij en ik betalen het feestje daar in Zeewolde niet.
Ik vind het prima wanneer oliesjeiks of van die louche oostblok financiers de rekeningen betalen. Als Spijker ook nog wat van onze belastingcenten vanuit Brussel terughaalt (Euro subsidies), ben ik tevreden…

Als autoliefhebber wil ik nu wel graag eindelijk eens lekkere sportwagens gaan zien…
@ramshoek Dan kun je nog lang wachten! of je moet eens bij Kroymans gaan kijken :)
Echt balen dat die veiling niet doorgaat, ik wou die trailer godverdomme…
Zou Victor Muller dan echt nooit een Uwe Gemballa’tje doen?
Las net dat V.M. zich gaat beraden over een schadeclaim. Omdat hij nu heel veel heeft uit te leggen aan buitenlandse investeerders.
Wacht, had hij nog investeerders die dachten dat ze hun investering, laat staan winst, (terug) zouden zien?
Leuk dat de veiling niet doorgaat, maar Spyker is inmiddels niet meer dan een “kasplantje”.. Toch jammer, aangezien ze in mijn ogen fantastische auto’s bouwen waarvan je zou denken dat ze die toch “vrij gemakkelijk” aan de man moeten kunnen brengen.. Los van wat er allemaal gebeurd is moeten we er toch vanuit gaan dat V.M. het beste voor heeft met zijn bedrijf, maar daar begin ik toch wel aan te twijfelen.. Waarom niet gewoon 1 of 2 auto’s bouwen, die ook echt rijden/werken en de komende jaren daarop concentreren.. Spyker is in mijn ogen zoveel unieker als de gevestigde orde (ferrari, lamborghini etc) dat iemand die zo’n auto wil hebben ook niet elk jaar een nieuw model nodig heeft..
@Bestekla Fantastische auto’s bouwen? er staan daar in Zeewolde alleen maar dummie’s man, er wordt niks gebouwd en al helemaal niet door Victor Muller, ja luchtkastelen…
@kwaliteituitturijn: eerst lezen voordat je reageert, “1 of 2 auto’s bouwen, die ook echt rijden/werken”.. Ik denk dat er echt markt is voor dit soort excentrieke sportwagens, die meer een lifestyle verkopen ipv keiharde performance, de geschiedenis is er ook, dus het zou toch mogelijk moeten zijn..
@mikkeloentje: Is dan nog snel gegaan… Bij mij had vorige week, net als al mijn andere weken tot nu toe, gewoon 7 dagen en geen 14… ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).