Amerika, stuur deze zes modellen naar Europa!

Auteur: , 55 Reacties

In de VS klagen autoliefhebbers vaak steen en been dat ze onze dikke hatchbacks en stationwagens vaak mislopen. Welnu, daar hebben we een antwoord op, in de vorm van een wederklacht. Zes modellen uit Detroit die we best op onze wegen zouden willen zien.

SRT Viper Stryker Green

#1 Ford F-150
Gewoon, omdat pickups retehandig zijn, en we ze te weinig op de weg zien. Bovendien is hij ideaal voor daklozen: gooi een matrasje of twee achterin en je hebt een slaapplek. Dankzij de stopcontacten in de laadbak kan je bovendien gewoon ’s nachts je telefoon opladen en online vacatures checken.

Ford F-150

#2 Acura TLX
Bevindt zich nog in de conceptfase, maar wij vinden hem dik. Flinke V6 erin en je hebt een prima reisgezel. Bovendien heeft Acura (Honda’s luxemerk) er meteen een racevariant van gemaakt, dus hij is nog sportief ook.

Acura TLX

#3 Chrysler 200
Wouter zei het al: de nieuwe Giulia. En waarom ook niet? Echter, we vernamen eerder deze week dat Sergio ‘R.R.‘ Marchionne nog minstens 3 jaar CEO van de Fiat-groep blijft, dus dat wordt reikhalzend uitkijken naar 7 nieuwe Alfa’s die er uiteindelijk nooit gaan komen. Waarom dan niet gewoon de 200 (bouwvideo) naar Europa sturen?

Chrysler 200S

#4 SRT Stryker Green Viper
Omdat V10. En omdat groen hem erg goed staat. En om wat extra vraag te genereren.

SRT Viper

#5 GMC Canyon
Zie punt 1. Een beetje GM-tegenwicht tegen al het Ford-geweld is welkom.

GMC Canyon

#6 Chevrolet Corvette Z06
Dikke kans dat hij, net zoals de vorige Z06, gewoon via de officiële kanalen naar Europa wordt geëxporteerd, zodra GM zijn Europese sores een beetje onder controle heeft. Maar een keertje extra vragen kan nooit kwaad.

Corbvette Z0655 reacties

Acura’s moeten gewoon een Honda-logo krijgen en hier verkopen. Neem de wat oudere TL:
http://static.cargurus.com/images/site/2009/08/02/20/35/2004-acura-tl-5-spd-at-pic-31410.jpeg
Stukken gaver dan de Accord die wij alsmaar krijgen.
@utr1984: Ik had altijd het idee dat de TL een slagje groter was dan de Accord, en dat we em daarom niet kregen. Maar ik ben het met je eens hoor. de Acura TL ziet er al tijden een stuk beter uit dan de europese Accord (Aangezien er ook een amerikaanse Honda Accord is)
Die viper ziet er zo bruut uit !
@tt123: het is net een anabolen appel
Volgens mij kan je de F-150 gewoon bestellen via de dealer. Fiske in Arnhem had er eerder altijd wel een paar staan. Kan me vergissen hoor.
@E34M5Touring: Toegevoegd, van mij mag Acura sowieso wel naar NL komen. Hebben een paar prachtige modellen vind ik. Met de nieuwe diesels van Honda maak je hier best kans denk ik.
@E34M5Touring: hun deden veel zelf importeren. Sinds het van wensink is staat daar geen usa ford meer.
@arjontje: Ja stom. Niet aan gedacht. Thanks.
Erg nieuwsgierig hoe de nieuwe C7 ZR-1 wordt hoor! Als deze Z06 al 620pk heeft i.p.v. 500pk zoals de vorige, hoe bruut wordt de zr1 dan die eerst 647pk had… Richting de 700-800 pk’tjes? Of meer focussen op rijgedrag?
De laatste geruchten zijn dat er geen nieuwe ZR-1 in de planning staat.
@sir_smokalot: Dat zou ik ook zeggen als ik eerst zo veel mogelijk Z06’en zou willen verkopen ;)
Ze kunnen natuurlijk ook een Z06 Black Series maken. Heb je de facto 1 model minder :)
Het grote probleem is niet de beschikbaarheid maar het feit dat heel Nederland het liefst in hetzelfde belastingarme gebakje rond wil rijden als de rest van de straat.

En dus zien we hier vooral het saaie spul rijden, al moet ik mezelf direct nuanceren door op te merken dat het aantal Dodge trucks de afgelopen jaren flink toegenomen lijkt te zijn.
@645ci: Ow ik rij veel lieven iets anders dan de 2 “gebakjes” die ik nu heb, MAAR…… ik kan naar mezelf het prijsverschil tussen de US markt en de EU markt niet verantwoorden. Ik ga gewoonweg niet meer dan het dubbele betalen voor een “leuke” auto. Dus zodra de belachelijke belastingtarieven hier verdwijnen op leuke auto’s zal ik vooraan in de rij staan.
@azenomei: je doet jezelf tekort en je hebt alleen jezelf ermee.

Dat mag natuurlijk, maar besef heel goed dat je je eigen leven minder leuk maakt dan zou kunnen. Die belastingregels gaan niet veranderen in jouw voordeel, ongeacht op welke partij je ook gaat stemmen.
Als je wat leuks wilt rijden moet je het zelf regelen, iemand anders gaat dat niet voor je doen.
@645ci: Ik snap het, maar 100k voor een camaro ging me eventjes te ver. Buiten het feit dat ik geen 100k heb, voor 100k koop ik in de USA een vaste vakantiestek, vliegtickets en een camaro. Over 2.5 jaar ga ik voor een iets grotere zuinige diesel voor op de zaak. Vrouwke heeft een new beetle (vind zij heel leuk -_-). Ik had een leuke auto 3e auto, maar de wegenbelasting werd me te hoog voor 500km per jaar, zeker tijdens den crisis. Straks maar weer eens sparen.
@645ci: Amen en omdat nog steeds de pers deze auto’s meestal links laat liggen terwijl ze de laatste jaren enorm grote stappen hebben gemaakt en daardoor beter zijn gaan presteren als hun eur/jap concurrenten. (Camaro/Corvette/Caddi/Mustang)
Al de nieuwe Impala/Charger voorbij zien komen ergens ? Nee dacht ik al maar zijn toch plaatjes van auto’s met bovengemiddeld betrouwbare techniek.
@RobUSA: Ik snap trouwens wel waarom de Impala veel als politiewagen wordt gebruikt, echt een wolf in schaapskleren, van de zomer kort als huurauto gehad, en hij heeft veel meer kracht dan je zou verwachten.
@mclarenf1lm: Ik denk dat je de Charger bedoeld :)
@RobUSA: Ik heb de Charger en Impala beide gehad, Impala verraste mij positief, Charger verwachtte ik al veel van en maakte het ook waar.
@645ci: Wat wil je met al die jaloezie belasting en mensen die je al walgend aankijken als je auto ook maar €1 duurder is dan die van hun.
@burninrubber:

Belasting is lastig, maar wie -wil- kan heus wel iets leuks kopen. Misschien geen V8 maar er zijn meer leuke auto’s.

En wie z’n autohobby laat aanpassen door wat anderen ervan denken.. tsja.. die verdienen wat ze krijgen.
De Acura vooruit, maar de rest mogen ze echt wel houden hoor. Heeft totaaaal geen meerwaarde voor de Nederlandse markt.
@Dev: Pas nog het lijstje van de 10 best verkochte auto’s van NL gezien ? Of de laatste tijd buiten geweest ? Wat een saaie bedoeling , of allemaal een Polo of een 316i.
En zomaar één van de beste 2 sportwagens van dit moment als geen meerwaarde beschouwen zegt wel wat over je autobloed (is zeker B negatief met de nadruk op negatief :)
Meuh?? Dankzij de grijs kenteken voordeeltjes rijden hier in NL meer van die monster pick-ups rond dan in welk land ook in heel Europa!! Van mij mogen ze wegblijven, d’r rijden hier allemaal van die mongolen in met drie hersencellen die iets te compenseren hebben en totaal niet doorhebben dat zo’n ding de wegligging en remweg van een natte krant heeft.
@flipperd: Met zo’n (vind ik) super mooie pick-up ga je ook niet voor het betere bochtenwerk maar trek je wel je huis mee omver.
Ik zie ze veel liever een pick-up als een Vito busje of iets vergelijkbaars.
Je zit ook nog eens als een koning in zo’n F150 King Ranch/Platinum of Harley D uitvoering nl.
@RobUSA: Ben het met je eens, voor het bedrijf hebben we een F-150 Lariat en een Chevy Trailblazer. Allebei voor het betere versleep werk (boten).
@RobUSA: Oh.. Da’s inderdaad wel heel praktisch ja, dat je je huis er zo makkelijk mee omver trekt.. Dat vind ik echt een groot nadeel van veel europese auto’s, je kan er van alles mee maar gewoon even je huis omver trekken: ho maar! Belachelijk.. Dank voor de tip!
@flipperd: Zie comment van Woot aub dank u.
Nadat de fiscus is langs geweest heb je de auto een paar keer al gekocht in de VS.
@sandniggah: niet dus: op grijs kenteken zijn die pick-ups heel betaalbaar
@flipperd: ok en de sport auto’s ?
Die amerikaanse pick-ups wil je hier niet ze zijn gewoon niet voor hier gemaakt (formaat, motor) als je een pick up wil hier kan je beter een: Hilux/L200/NP300/Defender 110 HCPU/Defender 130/Ranger/ iedere willekeurige bestelbus met open laadbak nemen. Die zijn iets beter voor europees gebruik en de portomonee.
“Amerika stuur deze 6 modellen naar Eu ”
Een echte (USA) autoliefhebber zorgt er gewoon zelf voor dat hij er ééntje bemagtigd toch ?
Die laat zich niet tegen houden door die geldgraaiende importeurs.
Tevens rij je gelijk super exclusief en vaak een dikke V8 die in vergelijkbare europeese auto’s het dubbele kosten.
Ik kan trouwens dat lijstje makkelijk verdubbelen met bv de Camaro/Challenger/Charger/Chevy van/Raptor/Explorer/Enclave/Escalade/Tahoe.
@RobUSA: ik denk dat je niet de importeurs moet beschuldigen, maar de politiek. Ze worden fiscaal niet echt gestimuleerd ;-)

Enne, als je gaat rekenen en vergelijken met Europees spul: neem dan ook de afschrijving mee.

Conclusie: alleen echte liefhebbers beginnen er aan, iemand die gewoon voor niet te veel geld spullen van A naar B wil vervoeren kiest een Transporter…
@escort77: Tuurlijk helpen al die regeltjes maar de echte autoliefhebber laat zich daardoor niet afschrikken en de ook niet door de afschrijving (ooit wel eens gekeken naar wat een bmw 750/650 afschrijven ?

Conclusie: Als je je bedrijf boven de grijze massa wil laten uitstijgen neem dan bv een USA pick-up .. :) zal je in the end meer geld opleveren.
@RobUSA: of het je meer geld oplevert? Laat ik het politiek neutraal beantwoorden: dat hangt af van de branche waarin je werkt :D
@RobUSA: geldgraaiende importeurs? Op een import door mij zit er 250 euro marge. Hoezo geldgraaiende?
@siemi: Zal vast geen Viper zijn die marge toch ? Ik praat niet over Aygo’s.
@RobUSA: viper srt10 acr hennessey getuned. Of bedoel je half jaar oude m3, of de s4 of de verschillende 997’s?
@siemi: Ik had het niet over de grijze importeurs maar de gewone.
Goeie prijzen reken je dan !
@RobUSA: mooi, dan voel ik me niet meer aangevallen. Meer hoeft het niet te kosten. Het is alleen wel zo dat er dan dingen zelf gedaan moeten. En halve dag bij de rdw zitten is zonde om iemand voor te betalen….
@RobUSA: zeg maar als je Escalade en Tahoe zegt, zeg dan ook Suburban/Yukon XL enzo ;) Alleen wat jammer nou dat de Suburbans nooit meer zo dik worden als de 73-91 Suburbans :(

OT: Ik zelf zou oa willen: Infiniti QX, Raptor, Toyota Camry, Ford Flex, en nog een paar waar ik nu niet op kan komen.

Oh en @sir_smokalot: de GMC Canyon concurreert niet met de F150. De Canyon is kleiner en Ford biedt geen alternatief meer. De GMC Sierra daarentegen is wel een concurrent voor de F150
Bij punt #1: Met omvormer aub, aan 110V hebben we ook niet zo veel :)
@Simpson: Die zal toch wel 12v zijn :)
@RobUSA: Wat? Dan kun je er toch niet meer mee kamperen? Weet je wel hoe lang het duurt voordat je koffie hebt, met 12V?

Bovendien verwacht ik dat er powertools op aangesloten kunnen worden, of in het geval van een bus, afluisterapparatuur :)
Ik ben het wel eens met het complete lijstje, mag wel aangevuld worden, en het zou helemaal mooi zijn als Kia zijn gamma uit Amerika hier zou verkopen, die zouden nog niet eens zo slecht verkopen in Nederland.
@mclarenf1lm: Zeker met de Optima en de K900 beiden mooie auto’s idd.
Eerst had ik t niet zo met amerikaanse bakken, totdat ik in een charger srt8 had gereden, leuker dan een 911
Absoluut de Acura, Viper en de Corvette deze auto’s verreiken toch onze wegen. Wat lijkt de Corvette op bovenstaande foto vanuit deze hoek veel op een GT-R en Ferrari mix.
@agera: verreiken?? Echt joh?
ik ken nog veel US only auto’s die ik hier graag zou zien.
Een f150 komt in het nl belasting regime op €150000 ofzo. Da wil geen hond natuurlijk
@gearhead: niet op grijs kenteken, slimmie..
Hey nu zie ik dat een auto uit GTA5 niet een 5 serie BMW is maar een Acura TLX, van achteren tenmionste

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).