Breek: Richard Hammond wéér gecrasht!

Auteur: , 35 Reacties

Het houdt niet op, niet vanzelf.

Richard Hammond

De opnamen van TopGear The Grand Tour zijn weer in volle gang. Op dit moment zijn De Drie Wijzen uit Groot-Britannië bezig in het Zwitserse Luzern. De locatie werd gekozen vanwege de schitterende bergwegen die je hier kunt vinden. De heren zijn 3 auto’s aan het testen, de Honda NSX, Rimac Concept One en Lamborghini Aventador S. Ergens hebben wij het gevoel dat Jezza in de Lambo zit.

Richard Hammond zat zelf in de Rimac Concept One. Tijdens een heuvelklim in het gebied van St. Gallen is een van de drie auto’s gecrasht. Volgens de kanton politie is er een persoon gewond. Dermate gewond dat deze per helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht moest worden. De politie heeft ook bekend gemaakt dat de persoon bij kennis is. Volgens twee anonieme bronnen van het Zwitserse 20 Minuten gaat het om de persoon Richard Hammond.

Op dit moment is de weg afgezet en is de politie aan het onderzoeken wat de oorzaak is van het ongeluk. Het crashen met voertuigen blijft Hammond achtervolgen. Afgelopen maart had hij al een ongeluk op een motorfiets en iets meer dan 10 jaar geleden crashte hij een Rocket Car. Van de Rimac Concept One is niet veel meer over, helaas.

UPDATE 1: Jeremy Clarkson heeft onderstaande post geplaatst op Instagram:

Crash

UPDATE 2: De eerste bewegende beelden staan op Autojunk:

Richard Hammond Crash35 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hoop dat hij er snel bovenop komt! Om die batterijenbak kan ik niet malen.
Gelukkig hoop dat de verwondingen meevallen die concept car boeit verder niet! Heeft hij ondertussen al de bijnaam Captain Crash gekregen?
Ach poosje in het ziekenhuis liggen en weten dat je daarna weer in dikke auto’s kan rijden op kosten van de zaak. Wil met hem ruilen. Rij nu in rommel. Altijd blij als de werk bus stuk is. Krijg ik tenminste fatsoenlijke werk bus.
@gerjan: niets is belangrijker dan je gezondheid.. Niets. En al helemaal geld en dikke auto’s niet
@gerjan:
Ja man egt lache, ik reej laatst mn bus stuck, krijg zo mooie nieuwe alleen voor een kleine botsing. Makkeluk toch. Voor mense die het nie snappe, je geef vorrang op rotonde en als ze dan optrekken dan knal je er zo in. Zo rij ik altijd een nieuwe bus haha
@faalhaas: zo te zien ben je dermate vaak ergens op geklapt dat het taalcentrum in je schedel ook kapot is
@panam1: volgens mij is dit cynisme van @faalhaas
@scottishcarspotter2000: haha dat lijkt mij ook, maar toch vind de reactie erop ook wel leuk!
@faalhaas: Ik val niet over een schrijffoutje van iemand, maar dit is toch wel alsof je leraar Nederlands structureel afwezig was…
Moest ff kijken hoe die Rimac er uit ziet… brute elektra sporter zeg… zal wel het eea wegen en niet echt een bochten ridder zijnn
@drsjeroen: nope, hij is juist erg goed in de bochten. Alleen de topsnelheid is jammer. Verder is hij op alle vlakken goed
@drsjeroen: https://youtu.be/rDhSn0mAIXA kijkøn.
@jules713: Wow wat een machine! Zal dan wsl wel wat overmoedigheid zijn geweest. 3 gasten die elkaar aan het opjagen zijn, heerlijk. Voor mijn eigen veiligheid was mijn RX8 het snelste dat ik onder mijn kont heb gehad (op de normale weg)
@drsjeroen: door torque vectoring is het juist een bochtenridder.
@drsjeroen: Die kun je prima recyclen als batterypack voor je smartphone/tablet … maak je veel meer mensen gelukkig mee :)
Het is een taaie rakker, die komt er vast wel weer bovenop. Ik wens hem er veel succes mee. Opvallend dat het alweer tien jaar geleden is dat hij die ernstige crash had. Voelt veel korter geleden…
May was helemaal weg van die nsx dus die zal wel daarmee rijden dan.
@srthellcat: May zat inderdaad in de halfelektrische NSX. Hammond in de Rimac. De dinosaurus in de dinosaurus.

Kwam de drie toevallig tegen tijdens een ritje op de motor door de Alpen.

De Rimac was toen nog heel, maar Jeremy reed op dat moment wel net (geënsceneerde) schade met de Lamborghini en schreeuwde om Hammond.
Zie ook de Facebook pagina van The GT!
Lange mensen pasten niet in de Aventador S toch?
@vetnek: JC is 1.96m lang en Afrojack 2.07m. Dat scheelt toch een 11 cm aan hoofdruimte. Das best veel voor zo’n auto.
@willeme: Jeremy Clarkson zegt dit op twitter: It was the biggest crash I’ve ever seen and the most frightening but incredibly, and thankfully, Richard seems to be mostly OK.
Does that mean he’s not coming on then?
Op de weg blijven… How hard can it be?
Zo dan!
Nondejus. En gister was James nog naarstig opzoek naar een lager (voor een van die wagens?). Niet echt wen geslaagde trip dus. Wel goede TV waarschijnlijk.
Goeie telegraaf titel weer..
Hebben Hamsters ook 9 levens?!
die rimac cocept one lijkt net een oude amerikaan die willen ook niet de bochten om.
@corvc6zo6: Dit ding heeft (had) torque vectoring. Gaat dus wel de bocht om. Het is trouwens coNcept.
@corvc6zo6: je zou je er eens in moeten verdiepen.
Nee hij ging gewoon te hard

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).