BREKEND: CJIB probeert burger geld te besparen

Auteur: , 16 Reacties

Voor het eerst sinds het jaar dinosaurus doet het Centraal Justitieel Incasso Bureau iets om de burger geld te besparen.

CJIB waarschuwt voor phishing

Het heeft namelijk aangifte gedaan van internetfraude. De grootste graaiers en bovendien fanatiekste fotografen van Nederland zijn namelijk attent gemaakt op mails die uit hun naam verstuurd zijn, waarin wordt gedreigd met inname van het rijbewijs wegens een niet betaalde boete. In de mail worden mensen opgeroepen hun rijbewijs aangetekend te versturen naar het CJIB. Door betaling van honderd euro via een link kan inbeslagname voorkomen worden.

Een woordvoerster van het CJIB waarschuwt mensen die een dergelijke mail ontvangen (of ontvangen hebben) om er niet op te antwoorden. Het CJIB gebruikt geen email om boetes te innen, laat staan om te dreigen met inname van het rijbewijs. Weldenkende mensen weten dat natuurlijk, maar voor de paar heldere lichtjes die denken dat hun kenteken automagisch gekoppeld is aan hun emailadres: hang op, klik weg, bel uw bank.

Het CJIB stort overigens bedragen die niet gekoppeld zijn aan een bij hun bekende boete automatisch terug, maar dit gaat uiteraard alleen op als er ook daadwerkelijk aan het CJIB geld is overgemaakt.

Disclaimer: Hebbes! Met het lezen van dit bericht gaat u akkoord met het betalen van €15 euro administratiekosten. Doet u dit niet dan zult u eindeloos kettingbrieven van onze administratief medewerker Dennis over zijn My Little Pony-verzameling per post thuisgestuurd krijgen.16 reacties

Ja, Mc Donalds wil ook graag op jouw koe passen !!!!!!!!!!!
Ibannummer?
Onze ‘r’overheid duldt geen concurrentie.
oke, 15,- overgemaakt :P
Ehm, ik heb geen My Little Pony verzameling… ?
@denniss00: Ontken maar niet, het is al viral
@denniss00: ok mails over My Little pony kunnen naar PonyLover1986 AT Gmail punt com!

Dankjewel!!
Kom maar op met z’n my little pony???
15 euro betaald. We zijn reclame vrij!
Hoezo voor het eerst?
Ze hebben toch gewoon een lijst met wat wel en niet mag en wat het kost als je iets wat niet mag toch doet. Hierdoor weet je als gewaarschuwd burger precies wat niet mag, waardoor het je in principe nooit geld hoeft te kosten en ze dus eigenlijk altijd met je meedenken.
Speciaal een plekje vrijgemaakt voor de my little pony brieven, kom maar op
Ook weer voor een jaar reclame vrij. Top!
Maar de Autoblog shop is helemaal niet te vinden op de autoblog site, of kijk er overheen?
Heeft Dennis een My Little Pony verzameling…? Interessant!
Het feit dat dit nog steeds gebeurd bewijst dus wel weer hoeveel onwetenden er zijn.
@pinut187: je kan het niet iedereen kwalijk nemen. 70+ers snappen af en toe niet wat er gebeurd op technologisch gebied. Mijn schoonvader heeft nog een Motorola klaptelefoon met een groen scherm en polyfone ringtones….
Ik zou ze doen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).