Top Gear maakt nieuwe presentator bekend

Auteur: , 49 Reacties

Als ik zeg "How You Doin'?", weet je dan over wie ik het heb?

Matt-komt-erbij

Inderdaad, Matt LeBlanc, Joey uit Friends komt het team van presentatoren van het nieuwe Top Gear versterken. Dat heeft de BBC zojuist bekendgemaakt.
Joey Matt is geen onbekende van het Britse autoprogramma. Hij heeft namelijk de snelste tijd OOIT in de Kia Cee ‘apostrophe’ d gereden, hij ramde hem het circuit over in 1:42,1. Ook heeft hij ooit al een spin-off van TG gepresenteerd; Top Gear The Races.

Matt zegt zelf over zijn nieuwe baan:”Als autogek en enorme fan van Top Gear, ben ik vereerd en ontzettend blij dat ik deel uit mag gaan maken van dit nieuwe hoofdstuk van deze iconische show”. Mede-presentator Chris Evans strooit al met evenzoveel lof, hij heeft vooral heel veel zin in de road trips die hij met Matt mag maken.

Het is te hopen dat de aanstelling van Matt de algehele opinie over het programma goed gaat doen. Sinds het vertrek van het illustere trio Clarkson, Hammond en May ligt vooral presentator Chris Evans onder vuur. Hij zou wagenziek zijn geworden na een snel rondje over het circuit en hij dreigde zelfs al te stoppen met Top Gear. Maar dat hoeft nu niet meer. En het wordt nóg beter, de BBC heeft aangegeven dat er binnenkort nog een nieuwe presentator aan het rijtje wordt toegevoegd.

Wat ik me wel afvraag is waarom ze geen Brit op Matt’s plek hebben neergezet. Je zou denken dat ze Matt zouden gebruiken voor Top Gear USA. En de andere presentator Sabine Schmitz is natuurlijk ook niet echt te betrappen op de ‘stiff upperlip’. Zouden de Britten op zijn, of kiezen ze allemaal eieren voor hun geld omdat ze bang zijn dat het programma gaat floppen?

Maar goed, de vernieuwde variant van Top Gear is vanaf mei te zien bij de BBC en dan waarschijnlijk in 2021 bij Veronica. Maar dan wel met stukjes eruit geknipt, omdat anders de reclame niet past.

Met dank aan iedereen voor de tips!49 reacties

juist!!! Wordt het misschien nog een beetje leuk. Op hoeveel presentatoren zitten ze nu eigenlijk?
@Kvgorp:
Anderhalf
@Kvgorp: wordt niet leuk, alleen Hammond, Clarkson en May kunnen dat goed. Het zal altijd een slap aftreksel blijven omdat de persoonlijkheden van de originele presentatoren niet te imiteren zijn. :)
@964yellowbird: Clarkson, May en Hammond zijn helemaal niet d eoriginele presentatoren van TopGear.
@donvincenzo: Nee maar wel de beste.
@964yellowbird:
Die zijn oud en afgeschreven.
Ze waren al ver over de uiterste gebruiksdatum heen.
@964yellowbird: Zij deden het op hun eigen manier en dullen dat vast ook weer doen met hun nieuwe show.

Top Gear is een heel oud programma en vind elke eer weer een nieuwe weg. Ik ben niet gecharmeerd van Chris maar we zullen het zien. Of zoals James May het laatst op de radio zei: Nu hebben de fans straks 2 goede auto shows om te kijken, dus de fans winnen er alleen maar mee.
@sketcher: eens, maar ik denk dat het alleen kan slagen als het een heel nieuw concept wordt, of in ieder geval een eigen karakter krijgt. Ik vrees dat ze gewoon de oude tg formule willen gebruiken en dan durf ik mijn handen in het vuur te steken dat het niet het originele trio gaat evenaren.
@sketcher: de Top Gear fans kijken alleen naar clakson hamster en may
@964yellowbird: toch knap van je dat je dat al weet.
Ik wacht met mijn oordeel/mening tot ik daadwerkelijk de eerste aflevering heb gezien.
@g40freak: ik zei ik vrees, ik ben ook zeer benieuwd naar de eerste aflevering.
@964yellowbird: Geef mij Sue Baker maar en Tony Mason als the Stig.
@toniominestrone: ik zou Chris voor Chris in willen ruilen. Rowen Atkinson heb ik zelf nog niet als optie meegekregen. Maar meer dan geschikt in mijn opinie..
@Kvgorp: stuk of 4 vlg mij zonder de stig
@rolov: The Stig kun je moeilijk een presentator noemen ;)
@rolov: Als je de Stig niet meetelt zitten we op twee: Chris Evans en Matt LeBlanc. Maar als we de roddelpers mogen geloven, die het hondermiljoenmiljard procent zeker wisten, zijn het er minstens 9: Chris Evans, Jodie Kidd, Suzi Perry, David Coulthard, Jenson Button, Ben Collins, Sabine Schmitz, Chris Harris en dus nu ook Matt LeBlanc
Dat wordt een ramp. Zelden een dergelijke blaaskaak gezien (ref. zijn optreden in de Top Gear aflevering). Gevalletje geniaal in zijn rol, maar daarbuiten een absolute nietsnut
@poeperman: Idd in Friends geniaal, maar daarna niet veel meer gepresteerd.
@poeperman: perfect voor de klus dus! Het is toch één groot toneelspel…
@poeperman: Speciaal vanwege je comment ben ik het terug gaan kijken maar nee, ik kan het niet met je eens zijn, absoluut niet een blaaskaak zoals bijvoorbeeld Will Smit. Hij was ingetogen, af en toe een beetje grappig en totaal niet Amerikaans over the top. Gepaste reactie op de winst ook. Matt hebben we na Friends inderdaad niet meer veel gezien maar ik gun het hem wel, zeker ook met zijn (juist) sympathieke optreden in Top Gear.
Kijk, dat is dan weer goed nieuws. Wel jaloers makend hoor zo`n baan.
Dus uiteindelijk klopt er weer niks van wat de tabloids schreven over Harris, Coulthard en Schmitz? Ik vind leBlanc wel een goede keuze, maar het gaat al mis bij Evans zelf…
Jerry Seinfeld wilde niet?
Geen slechte keus, vrees alleen wel voor de typische Engelse humor.

Ik denk ook vooral dat deze keuze gemaakt is om de internationale verkopen van het programma een beetje op peil te houden. Matt is toch een bekend gezicht over de hele wereld in tegen stelling to de rest van de nieuwe crew.

Ik ben benieuwd.
Het wordt niet beter als eerder
Waarom trekken ze eigenlijk geen onbekende autojournalisten uit het stof? Mannetjes die onbezonnen aan zo’n avontuur beginnen, en niet bang zijn voor hun reputatie. Mannetjes die nog nooit hebben nagedacht over hoe ze over moeten komen op televisie en of die door oma gebreide trui wel zo verstandig is op tv. Mannetjes die nog karakter hebben, en dat durven tonen.

Het zal in het begin belabberd zijn, maar voor het huidige Top Gear heeft het ook gewerkt.
@motoragent: Geld. Top Gear is tegenwoordig geen autoprogramma meer, maar een heus entertainmentplatform dat de BBC vele miljoenen oplevert. Die kunnen het zich niet veroorloven een flinke dip te maken omdat onbekende journo’s X, Y en Z eerst een jaar of twee nodig hebben om op elkaar ingespeeld te raken, dat raakt de BBC te hard in de portemonnee.
@motoragent: Volgens mij net zo veel/weinig kans op een treffer… Het gaat erom of het een “match” is met de rest en de invulling van het programma. Jason Dawe voldeed volgens mij aan jouw omschrijving en die is na 1 seizoen vervangen door James May…. die eigenlijk ook voldoet aan je omschrijving. De ene ‘werkte’ niet de ander wel…
?
@baasbas: Eens. Onderlinge match is waarschijnlijk het belangrijkste, als die er niet is gaat het niet werken.

Mijns inziens heeft zo’n programma gewoon types als James May nodig. Geïnteresseerd in wat hij doet, dat werkt aanstekelijk.
De BBC verdient meer met de uitzend- en merchandiserechten van het grote Top Gear dan dat ze doen met de licentieverstrekking voor lokale versies zoals Top Gear USA. Zo gek is het dus niet dat ze Matt LeBlanc dan halen voor de gewone versie. Matt is wereldwijd vele malen bekender dan Chris Evans, hij is de marquee signing van het tv-programma. Voor de voetballiefhebbers onder ons: vergelijk het met Paris Saint-Germain dat enkele jaren geleden Zlatan Ibrahimovic binnenhaalde. Internationaal stelde PSG niks voor, maar sinds een superster als Zlatan er speelt kent iedereen die ook maar een beetje voetbal volgt PSG.
Geen Harris meer?? Fack dit ook maar
@tenif: Chris Harris was enkel speculatie. Top Gear heeft wel aangegeven dat ze binnenkort met meer nieuws komen, dus wellicht dat Harris er alsnog bij komt. Fingers crossed!
@Edge: Het lijkt mij wel dat hij aantreed als presentator. Op zijn Youtube-account is al 2 maanden geen filmpje meer geupload.
@tenif: ik ben blij als hij het niet word vind zijn filmpjes nooit lekker wegkijken en daar zit juist de kracht van het oude top gear dat het gewoon lekker kijken was zonder alle technische dingen over een auto waar het grpte publiek niet op zit te wachten.
@dirkiii: ohja en dan nog die droeftoeter van een van rossem die een auto gaat testen pfff.
Toen ik het net langs zag komen dacht ik direct: ‘Chris Evans nu al overschaduwt door mede-presentator.’ Ik ben benieuwd hoe het wordt, maar in Matt heb ik meer vertrouwen dan Evans.
Als dit zo doorgaat hebben we dadelijk een forse kudde aan TopGear presentatoren op tv, die het uiteraard allemaal met elkaar oneens zijn. Ook leuk.
Al is het programma heel slecht dan is het nog altijd beter als de Nederlandse autoshows op de tv
@rainman: Klopt, het enige Nederlandse auto programma dat nog een beetje om aan te zien was was “Gek op wielen”. En dan alleen het stukje van Nico Aaldering met z’n klassiekers.
@rainman: autovisie wat een stuk ellende was dat zeg wou iemand wat leuks vertellen komt die kamphus weer aan om grappig te zijn en gaat daarna direct door naar wat anders waar niemand op zit te wachten pfff
Paniek bij de BBC
Ambtenaren paniek, we zien hier te lande bijna dagelijks wat dat teweeg kan brengen !
PANIEK !

We are looking for a professional loll-broek who can also do a stukkie sturen in a car, but most of all we want him to be able to lull fice kweriers in one houer without getting a pain in the human behind.
We thought we had a goeie gozert with that rooie, but he seems to be terrible relnicht and kotses the whole car under when Sabine ( Who in real life really has snmall voetjes) steps on the gaspedale.
Furthermore that rooie is getting kapsones already and he is getting very upset because he found out he is not lollig at all.
Now we were thinking of getting that old chagerijn back, but we are afraid that if we ask him back, his ego will need an aparte studio, so that is no oplossing.
We are quite desperate, because we are now trying an American loll-broek but we are already bezorregd that he can work with a laughing machine like they use on friends and that he klaps dead before a real live audience.

so all in all we really have no oplossing at all, except for the fact that a lot of bosses will have to sell theis houses in Spain, Portugal, Italy and sardenia if we do not get the show on the road.

But basically we are looking for a REAL lol-brook !
Not a neppert !
De BBC is een beetje stuurloos.
Het vervangen van de Top Gear crew blijkt duidelijk lang niet zo eenvoudig als de leiding van tevoren gedacht had.
Nee joh! Een ‘grappige’ Amerikaan… Kansloos
Met als co-host Chanandeler Bong
@jasbelle: Miss Chanandeler Bong..
Ik wil Guido!!!

Presentator van “The Getawayer”, Die bril, dat accent, zo fout…

https://www.youtube.com/watch?v=aSvzqH_xbH8
Was / ben onvoorwaardelijk fan van hammond, may en clarkson, maar vind dat top gear new style krediet verdient. T is al te makkelijk alles af te kraken voordat mn begonnen is. Wie het dan niet leuk vindt, kijkt toch gewoon niet. Maar het wordt godverdomme wel tijd dat er opnieuw top gear op de buis komt.
No time for Loosers!, next

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).