Bugatti Vision Gran Turismo: deze is voor de fans

Auteur: , 41 Reacties

Zoals verwacht: geen opvolger van de Veyron in Frankfurt. Wel krijgen we een digitale racer te zien, als voorbode op de Chiron.

Bugatti Vision Gran Turismo

Vanaf vandaag kan Bugatti worden toegevoegd aan het illustere rijtje met autofabrikanten die een digitale racer hebben geboetseerd voor racespel Gran Turimso 6. De welgestelde Bugatti-rijder zal dit wellicht wegwuiven, want wie geeft er fucks om computergames als je een Veyron rijdt? Toch is de Vision Gran Turismo best belangrijk. Het merk laat met het design, waar men zes maanden aan heeft gesleuteld, zien hoe de Veyron-opvolger eruit komt te zien.

We laten de meester uit Molsheim, CEO Wolfgang Dürheimer, zelf even aan het woord:

“Bugatti Vision Gran Turismo is the first stage on a new journey that Bugatti is embarking on following the successful completion of its Veyron chapter, and which will culminate in the unveiling of the next Bugatti super sports car in the not too distant future. This project showcases Bugatti’s new design language.”

Bugatti zegt in het design aan een paar kernwaarden te hebben vastgehouden, waarmee ze teruggrijpen op racesuccessen uit de jaren ’20 en ’30. De hoefijzervorm aan de voorkant is gebleven, evenals de centrale vin in het midden op de achterkant. Een verwijzing naar de Bugatti Type 57. En de kleur blauw zal voor de Bugatti-connaisseur ook niet onbekend zijn.

Bugatti geeft geen prestatiecijfers vrij over de verzonnen Vision Gran Turismo. Wel heeft ‘ie een W16 aan boord en kan de racer op vier secties van het Le Mans-circuit een snelheid van +400 km/u aantikken.

Klik HIER voor een video van de onthulling op het VAG-event.
41 reacties

Toen ik 8 was had ik dit waarschijnlijk geweldig gevonden. Nu is het stiekem wel dik, maar mooi is het absoluut niet. Doe mij maar n gewone Veyron van de eerste lichting. Zwart graag.
@dutchdriftking: of gewoon een mooie auto ipv een veyron
@dutchdriftking: Wait whuuuuut?? Sure dat je deze niet ‘mooi’ vindt, maar dan een normale Veyron als antwoord?? Neeeeee, komop. Dat ding was destijds indrukwekkend, geen twijfel over. Maar wel lelijk :P Inderdaad, gooi voor het gemak ‘kwestie van smaak’ het raam uit.

Vind dit ding wel weer gaaf eigenlijk. Tenminste wat meer over the top. Vooral die nieuwe neus. Spreekt wel.
@vondudenstein: Ik vind hem steeds mooier worden. Eerst vond ik het niks, al helemaal niet omdat iedereen de auto toen zo geweldig vond, nu vind ik hem geweldig. Zeer comfortabel, en toch zieke prestaties. Daar hou ik wel van.
@dutchdriftking: Ja en omdat het de meest uitgemolken auto is in de industrie. Man hoeveel 1000 versies hebben we wel niet voorbij zien komen. Na een tijdje ben je dat ding helemaal beu. Wederom, los van de technische prestatie. Dit had 1 van de die versies moeten zijn. 5 jaar geleden al.
@vondudenstein: Ze hadden inderdaad de stekker eerder uit het project moeten trekken, en al die special edities waren afschuwelijk. Al dat gesjor aan dat lijk. Maar de eerste versie van voor de facelift (jazeker hij heeft een facelift gehad) was heerlijk!
Deze auto schreeuwt “Zuig aan mijn VAG ballen gauw”
@dutchcourage86: ”zuig mijn VAG ballen blauw” is beter
Met 4000pk en een top van 600km/h?!
@trustmeiamanengineer: rustig kerel, het is geen vliegtuig
@2fast4you: heb je de tomahawk srt wel is full upgraded gezien? snelheden tot boven de 620 kmp/u op special stage x
@gwnbmw: nee, jij wel dan?
@2fast4you: ja, te vaak. denet nog 2, kwamen drag racen ff verstieren.
Verschikkelijk lomp
Kom eindelijk met GT7 ipv nog tijd te verspillen aan GT6.
@mercedesbenze350cdi: Wees maar gerust, dat komt snel zat. Kerst 2017 kan je waarschijnlijk aan de GT7, stiekem is het gewoon GT6 en hebben ze ook niet de moeite genomen om de auto’s uit GT5 en GT4 te updaten naar PS4 standaarden wat betreft graphics. Want ach, wie ziet het verschil? In GT5 en 6 had tenslotte ook niemand last van de uit 15 poligonen bestaande ps2 modellen uit GT4.
volgensmij kunnen we ons op gaan maken voor een bugatti ”veneno” man man man wat een gedrocht! waar zijn die chique lijnen van de jaren 50,60 en 70 toch in hemelsnaam gebleven!!??
@henkhupelschoten: volgensmij leven we niet in de jaren 50 60 of 70 toch ? een bedrijf moet altijd innoveren om staand te kunnen blijven en aangezien bugatti ook een bedrijf is moeten zij dat ook doen. als de klantenkring zo een auto wil dan krijgen ze dat.
Maar goed ook dat ‘ie alleen digita is en niet echt geproduceerd wordt. Die neus oogt zo kort dat het lijkt dat wanneer je je gaspedaal iets te diep indrukt, je de grille eruit duwt.
@Edge: ze hebben hem dus helaas ook gebouwd, zie foto’s. Hopelijk blijft het er bij 1 en is er van de nieuwe designtaal alleen de hoefijzergril over bij de chiron. Wat een onding voor een spelletje dat ‘realistisch’ moet zijn….
@mrB: In die “echte” versie licht waarschijnlijk gewoon zo’n 1.0 driecilinder die je ook in de Up tegenkomt. Het ding hoeft immers alleen maar dat ene rondje tijdens de VAG presentatie te rijden.
Kolere zeg, smaak is niet te koop. Beter gaat hij hard.
Volgensmij is dit gewoon een Veyron met een bodykit.
Ik ben duidelijk geen fan
Waarom hebben ze veyron niet gelijk zo gemaakt?
Vreselijk…
ik vind het design te druk.
Hier wordt zelfs een gewone Veyron mooi door. Die auto is inmiddels redelijk tijdloos geworden. Die status zal deze nooit bereiken.
Apart dat deze computerbewerking erg realistisch lijkt, terwijl de persfotos van de VAG modellen ( tiguan, 911, a4) allemaal gefotoshopt lijken…
Is dit een computer render of bestaat er echt 1?
Digitaal zeg je??? DELETE!!
Als je alle spoilers enzo wegdenkt lijkt dit gedrocht best veel op de veyron. Alleen andere daklijn en een streepje eroverheen. Denk dat de chiron meer een soort facelift van de veyron wordt.
Manmanman, wat een flapjes en pruttel. Van Posh naar Pulp. Als die opsmuk terug komt op de Chiron dan vraag ik me af waar die tuners nog iets aan toe kunnen voegen. Succes Masonry!
Speel al lang geen Gran Turismo 6 meer. Beter hadden ze die bak in Project CARS gestopt…
@db87: Project viel mij ook beetje tegen. Misschien vind ik racegames niet meer leuk.😮
Wrm doen ze dit? Was geen fan van de veyron maar vond t wel een klassebak met stijl en niet extreem schreeuwerig voor een hypercar. Dat is waar bugatti ook voor staat als ik het niet verkeerd begrepen heb. Maar dit!? Geen stijl. Extreem schreeuwerig en totaal geen klasse. Wat een afschuwelijk ding! Hoop dat ze er niks mee doen en vooral geen design elementen meenemen naar de nieuwe bugatti.
Ten opzichte van mijn eerste reactie. Iedereen gaat ervan uit dat dit de richting is van de nieuwe Bugatti. Maar wat als ze designelementen op een veyron hebben geplakt en wat opsmuk er bij hebben geplakt om iedereen weer eens om de tuin te leiden? Ik vind bijvoorbeeld de halve maan achter de portier wel echt gaaf en des Bugatti’s. Dat mogen ze wat mij betreft zo op een compleet nieuw design plakken. Of is dit ijdele hoop?
Lekker op gran turismo houden. Ik begrijp trouwens niet dat zo’n merk mee doet aan die raare vision hype. Reclame maken lijkt me niet goed voor hun imago. Maarja…
Die neus is nog korter dan vw T1
Toch een heel leuk concept, dat Vision Gran Turismo!
Vastgehouden aan ‘Kernwaarden’?

Een maximum gewicht van 12Mb of zo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).