Carbonara! Pagani is bezig met elektrische hypercar

Auteur: , 30 Reacties

Het zat eraan te komen.

Carbonara! Pagani druk bezig met elektrische hypercar

In een tijd dat het automobiele landschap steeds meer schuift in de richting van hybride, volledig elektrische en autonome auto’s, vestigt de liefhebber zijn hoop krampachtig op de kleinere, sportieve bedrijven om de ‘oude garde’ in stand te houden. Echter beginnen ook zij inmiddels overstag te gaan, getuige de woorden van Horacio Pagani in een recent interview met El Tres TV.

Tegenover de Spaanstalige televisiezender bevestigde Horacio dat er in de fabriek in San Cesario sul Panaro al een twintigtal deskundigen werken aan de eerste volledig elektrische Pagani. In het licht van de alsmaar stricter wordende emissie-eisen, voorziet Horacio dat de conventionele verbrandingsmotor in krachtige configuraties als de V12 tot ongeveer 2025 in leven zal blijven. Pagani mikt dan ook op datzelfde jaar om haar eerste volledig elektrische hypercar op de markt te brengen.

De volledig elektrische Pagani behoort tot één van de twee nieuwe modellen waaraan Pagani momenteel werkt. De andere, die eerder dan 2025 zal verschijnen, wordt in zekere zin de opvolger van de Huayra. De vooralnog naamloze hypercar zal, tot onze grote vreugde, gebruik maken van een biturbo AMG V12. Om het allemaal nog krankzinniger te maken, zal de hypercar naar verluidt ook een optie krijgen voor een handgeschakelde versnellingbak.

Één ding waar we gelukkig niet voor hoeven te vrezen is dat Pagani, net als praktisch iedere andere autofabrikant, in de toekomst autonome technologie op haar auto’s zal schroeven. De redenatie erachter was dermate logisch dat we er ook geen vraagtekens bij durven te zetten. Volgens Horacio bouwt Pagani geen auto’s maar speelgoed; iets wat de clientèle als geen ander begrijpt. De auto’s moeten met enkele regelmaat op hun falie worden gegeven om écht gewaardeerd te worden. Dat is iets wat de Italianen nooit zullen veranderen. (via Autodato)

Image credit bovenin: Pagani Zonda Milson, via @dutchstylez30 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wordt toch niks. Want niet door Tesla gemaakt. Dan is het per definitie al kut. Kijk maar naar die Jag van vd week. Allemaal kut. Range: Te weinig (schijnbaar maakt het bij Jaguar ineens WEL uit…). Laadsnelheid: Te lang kosten: Te duur. En niet door Elon getwitterd: Doodzonde. Daarbij maakt de nieuwe Tesla roadster hier ook gehakt van. Ook al is er nog niks bekend, weet ik nu al. Knap he. Gauw ff Twitteren.
@E34M5Touring: geen /s ?
@E34M5Touring: glazen bol van zolder gehaald?
@lekkerlinksrijden: Fortune cookie bij de Chinees gehad.
@E34M5Touring: en maagtabletten?
@lekkerlinksrijden: Nee, wel overdosis Ve-Tsin
@lekkerlinksrijden: Niet nodig. Hij gebruikt enkel premium Black Angus Herdershonden.
@E34M5Touring: ach, het is geen Koreaan toch
@E34M5Touring: klopt als een bus. Eerst maar eens een Zonda de ruimte in knallen, dan praten we verder.
@camber24: Precies, anders doe je sowieso niet mee in autoland. Wat dat betreft een hoedtik aan Brabus met al die Rockets.
@e34m5touring:

Als nu 20 “deskundigen” werken aan een auto die in 2025 iets kan opbrengen is Pagani morgen failliet ..

Typisch Horacia praatje ..
Elektrisch dit, elektrisch dat… dat je zo iets fiscaal moet kopen voor woon werkverkeer is tot daar aan toe maar wie wil er vrijwillig zo’n elektrisch hok kopen voor de fun? Dan maar iets minder snel van 0 naar 100 maar met een stuk meer emotie en passie en geluid.
@goodolddays: Ik ben het met je eens. Voor woonwerkverkeer lijkt een EV me heel geschikt, maar voor de fun wel iets minder. Bovendien zullen normale EV’s al bloedsnel zijn (zie de Tesla).
@goodolddays: raar dat je post op internet, had je geen brief kunnnen sturen naar de redactie?
Dan maar iets minder snel een reactie plaatsen
Een concurrent voor Rimac dus. Echt knap dat die jonge Kroaat een supercar bouwt die al heel erg ver is.
Is zo’n V12 niet de lol van het speelgoed?
@jorden: Nee, de lol is rijk zijn…
Hartstikke leuk al die “ecologisch” verantwoorde electrische propaganda, maar tegen de tijd dat die electrische auto van Pagani uitkomt mag ik hopen dat al die milieu organisaties doorhebben dat:
a. Lithium is zo vervuilend als de neten en wordt niet bepaald milieu verantwoord uit de grond gehaald
b. Je een motorblok kan omsmelten / recyclen, al die accu’s niet echt
c. Al die extra elektriciteit ergens vandaan moet komen, en alle powergrids wereldwijd vervangen moeten worden
d. Zolang opladen niet in enkele minuten kan gebeuren het nooit een volwaardig alternatief voor brandstof (benzine/waterstof) op langere afstanden gaat worden.

Gewoon inzetten om waterstof en je ben de competitie voor en ben niet afhankelijk van speakers voor een leuk geluid bij acceleratie :)
@smeck: Je begrijpt dat er ontzettend veel elektrische energie nodig is om waterstof te maken, en waterstofauto’s deze stof gebruiken om deze on-board om te zetten naar elektrische energie, om elektromotoren aan te drijven? Geen geluid, en ontzettend veel energieverlies.
@chimaera: Wat boeit het als er veel energie verlies is als het zowat niks kost om het op te wekken
@shadowbroker: Dus zolang het niks kost maakt een rendement van 30% opeens niks meer uit? Kunnen we net zo goed terug naar de verbrandingsmotor, dat rendement is nagenoeg gelijk aan dat van een waterstofsysteem.
Wel een statement dat juist Pagani nu deze stap zet! Pagani heeft zelf ook best de mond vol van ‘emotie’ en ‘passie’ ook wat betreft motorgeluid. Benieuwd hoe ze dat gat aanpakken bij de elektrische wagen…
(betaalbaar) elektrisch is awesome voor vervoer.
Maar een Pagani is speelgoed: de sensatie van geluid, gevoel en emotie. Elektrisch neemt toch echt een stukje emotie weg: 100% prima tijdens de spits; maar niet tijdens Pagani-time.
Maar goed: ze doen hun best maar :)
@gregorius:

De trein is (betaalbaar) electrisch vervoer ..
@lincoln: dank voor de verbetering.
Ik ben benieuwd hoe Horacio dit gaat aanpakken. Zou hij weer bij Mercedes aankloppen voor de techniek? 2025 is immers ver genoeg weg om van Mercedes’ EQ producten te kunnen profiteren. Hoe dan ook, ik ben benieuwd naar wat hij voor ons in petto heeft.
Schijtding.
@basr32: goed onderbouwd, lekker kort.
Of zit je op de plee met je gedachten ergens anders?
“Redenatie” is dat een woord?
@woudloper:

Ja is hetzelfde als redenering🧐

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).