Ha. Niet zijn Porsche Cayenne en dure klokjes werden hem fataal, uiteindelijk ontsmaskerde de recherche aspirant-agent Mark M. uit Weert na een inval bij de inmiddels failliete Carstore van Jan Latour.
Het is een bizar verhaal: een chubby twintiger met de looks van Edo Brunner die eerst jaren als scannerjager voor een lokale 112-nieuwsdienst werkt besluit dat hij voor de politie wil werken, en mag hier – terwijl het AIVD na een achtergrondcheck nota bene een negatief advies over hem aflegt – gewoon als zij-instromer aan de slag.
Het valt verder niemand op dat deze Mark M. als politie-onderknuppel in een Cayenne rijdt, dure klokjes draagt, en lekker vaak naar Curacao op vakantie gaat. ‘Zal allemaal wel komen van het bontbedrijfje dat hij met zijn Oekraiënse postorderbruidje runt‘, lijkt de gedachte. Wat uiteindelijk zijn val inluidt is een inval bij de Carstore, waar hij volgens de Telegraaf zijn Cayenne betrok, en waar de recherche zijn naam in de administratie tegenkomt. Hierna wordt in zijn woning in Weert een huiszoeking gedaan, waarbij de politie 2,5 ton aan cash bij hem vindt. Veel platter vind je ze waarschijnlijk niet.
Over de herkomst van dit geld melden de media volop dat het verdiend is door politiedossiers te verkopen aan het criminele circuit, maar of je hier zoveel geld me kunt verdienen? En bovendien, tot hoeveel dossiers heeft een zij-instromer überhaupt toegang? Kenners zetten dan ook hun vraagtekens bij deze lezing, waarbij autodealers er bekaaid af komen:
“de meeste autohandelaren zijn krenten, die zitten op hun centen”.
46 reacties
Hoe staat het met het land als de politie niet meer het verschil ziet tussen criminelen en de politie?
” Gezond verstand: de collectie vooroordelen die je verzameld hebt voor je 18e. ”
Er komt een onverzorgde 112 hobbiefotograaf met een dikke Porsche bij je solliciteren, hij
komt niet door de aivd scan.. wat zegt jouw gezond verstand? Geef je zo’n persoon wel of geen toegang tot alle politie dossiers?
Verder zeg ik nergens dat er geen fouten zijn gemaakt, wat dat lijkt me inderdaad overduidelijk.
Een vage kennis had niet zoveel op met school en had daardoor geen werk want geen diploma. Een strafblad wegens het voor het oog van een camera zijn ex vriendin een gebroken kaak slaan.
Langdurig werkloos + jongere maakte dat hij stadswacht mocht spelen.
Daardoor had hij veel contact met de politie, die werken immers samen (en had hij ook volgens mij toegang tot het computersysteem destijds)
Na een tijdje stadswacht mocht hij een opleiding volgen tot agent en is hij dus agent geworden.
Andere kennis had als droom bij de politie komen. Na gewone school en gewoon werk gesolliciteerd, paar gesprekken gehad, uiteindelijk niet aangenomen, want de ex stadswachten hadden voorrang…. Ik blijf het dubieus vinden.
Volgens sommigen hier, is dat typisch alles over een kam scheren………
Dat deze aspirant-agent geoorloofd toegang had tot dergelijke dossiers lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Dat hij zich toegang heeft weten te verschaffen duidt er volgens mij op, dat het met de beveiliging gewoon rammelt.
Merkwaardig vind ik alleen, dat zijn collega’s over zijn gedragingen niet eerder aan de bel hebben getrokken. Die konden toch op zijn minst vraagtekens hebben kunnen plaatsen bij de dingen die hij zich kon permitteren.
Maar hoe dan ook. Ik ben blij, dat zij hem hebben kunnen ontmaskeren. Nu nog een zware straf (????) en volkomen kaalplukken. Boontje komt om zijn loontje.