CEO van Bugatti: “we willen een EV gaan maken”

Auteur: , 18 Reacties

Je verwacht het niet...

Bugatti elektrisch

In een wereld waar automerken massaal kiezen om te beginnen met de productie van deels of volledig elektrische modellen, zijn er enkele bedrijven waarop benzinesnuivers de hoop vestigen. Dit zijn vooral de meer puristische merken met een zéér specifieke, vaak zeer welvarende doelgroep. Een merk als Bugatti, bijvoorbeeld.

Hoewel Bugatti niet zozeer hoeft te proberen zijn auto’s te elektrificeren in een poging ze aantrekkelijker te maken voor de consument, wordt er inmiddels alweer enkele jaren geroepen dat de Fransen dit van plan zijn. Tot op heden waren dit niets meer dan geruchten van naamloze bronnen, maar ondertussen is dit drastisch veranderd.

Op het Autosalon van Genève heeft de CEO van het merk, Stephan Winkelmann, in een interview met Automotive News Europe laten weten dat zijn bedrijf sterk overweegt een tweede model te onthullen. Deze nog naamloze auto moet niet alleen flink goedkoper worden dan de Chiron/Divo, hij moet ook een elektrische aandrijflijn krijgen.

Volgens Winkelmann is het niet de bedoeling dat de auto een zogenaamde ‘halo car’ wordt zoals de Chiron dat is. In plaats daarvan moet het een “best-in-segment daily driver with a top-line price” worden. Voor dit nieuwe model vindt Bugatti snelheid overigens een aanzienlijk minder belangrijke karakteristiek. Over de auto zei Winkelmann het volgende:

“I would see us doing a battery electric vehicle. There, the balance between performance and comfort is much more important, and it’s about daily usability. This is what I see.”

Hoewel Winkelmann nog lang niet in wilde gaan op eventuele details van de Bugatti EV, mag het duidelijk zijn dat het absoluut geen loze geruchten meer zijn. Nee, het merk lijkt hier serieus werk van willen te gaan maken. Verwacht dus op de korte tot middellange termijn een nieuwe auto van de hypercarfabrikant.18 reacties

Ja maar. Electriciteit is voor grasmaaiers. En geen beleving. En ook nog stom. Toch? …
@wheelzzz: Jep. Interesse?
Bugatti – E-ron / Tayron?
@torsen: voltron
@deeberton: zo slecht is deze naam nog niet. Lekker gewerkt pik
@deeberton: Deebertron
@torsen: Chi-tron ;)
@torsen: Amptron
@torsen: magne tron
@torsen: auto-tron
Elektrisch rijden doen we op de kermis!
Elektron
Ik weet niet in welke prijsklasse ik dit moet zien?
Misschien een concurrent voor aankomende Tesla roadster met belachelijke prestaties? Dan moet je in 1 seconde naar de 100 knallen ofzo
@fanboy: Dat gaat je met alleen aandrijving op rubber niet lukken..
Voor hij klaar is , is de mode over.
Bugatti = VAG, de accu’s voor de VAG groep worden ingekocht bij Tesla, kortom dit wordt een hele dure Tesla
@rike: niet waar, accus voor mobiele vw chargers – niet voor de autos
Doe maar niet…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).