Landhuis aan Amstel t.w.v. 2 miljoen staat vol dikbolides

Auteur: , 36 Reacties

We hadden niets anders verwacht.

Voor wie graag baadt in rust bij thuiskomst, maar niet te ver van De Grote Stad verwijderd wil zijn, hebben wij het perfecte huis gevonden. Althans, Autoblog-lezers Niels en Jan, als we eerlijk zijn. En nu we toch eerlijk zijn: het huis zal zeker geen koopoptie zijn voor iedereen. Woonboerderij ‘Amstel Swaen’ heeft namelijk een prijskaartje van exact 2 miljoen euro. Oei.

Wie per toeval in de markt is voor een landhuis als deze en ook nog groot liefhebber is van auto’s – grote kans, als je dit artikel leest – zal zich ongetwijfeld met de huidige eigenaar kunnen vereenzelvigen. Hij heeft de boerderij aan het water namelijk volgepropt met fantastische wagens. In vrijwel iedere kamer is wel een hint naar zijn hobby te vinden. Is het geen Fiat 500 in de hal, dan is het wel een schaalmodel – of een verzameling klassieke Aston Martins. Overigens lijkt het erop dat de eigenaar zelf in een Ferrari rijdt, ook niet verkeerd.

De totale oppervlakte van het perceel behoorlijk: alles bij elkaar beschikt de woonboerderij over 8.503 vierkante meter. De woonruimte bedraagt ongeveer vijf procent daarvan, ofwel 435 vierkante meter. Het huis heeft in totaal 9 kamers en eventueel is er voor de gasten nog een apart pandje. Een eigen steiger is de kers op de taart.36 reacties

Niet de minste ook damn!
Die hebben we hier al eerder gezien.
@super007: waren er toen niet een paar schuren bij die opgelapt moesten worden??
@super007: ja ik begon al te twijfelen
@super007: Dacht ik ook ja.
T zal vast heerlijk wonen zijn, daar in Ouderkerk… Maar je zit nog altijd met dat veel te oude kutbrug, die nog altijd veel te MINI is voor t volk dat er altijd overheen moet…
@toyotafortuner: O maar die gaan ze vervangen, dus over een paar jaar staat er een andere kutbrug…
Schitterende auto’s, maar nu is de hamvraag… wordt er ook heerlijk mee gereden?
@venividivici: ja zeker, ik fiets hier regelmatig en heb ze meerdere malen zien rijden
Bah al die muggenoverlast in de zomer door al dat water.
@dromedaris: lekker blijven klagen!
@dromedaris: Aanstelleritus
Zeker gaaf! Mooie oppervlaktes en leuk pand!
Eigenaar van de Houtkamp Collection
@maarten020: klopt idd! Fraai huis. De kippenschuren erachter waren ter bestemming voor de collectie maar de gemeente liet dat niet toe. Zodoende staat het huis te koop (alweer een hele lange tijd inmiddels).
@ghost: denk dat het Hoogheemraadschap ook niet blij is met die aanlegsteiger met hek er omheen #landjepik
@vroaaar: ja en nee. Weet bijna zeker dat de steiger betaald is, hier in het westen is men zo streng dat er anders allang actie was ondernomen. Verveling heerst bij die varende nepagentjes van waternet.
@ghost: gut gut “hier in het westen” klinkt nogal vooringenomen, alsof in de rest van Nederland andere regels gelden. Overigens woon ik ook hier in het westen en als ik zie hoe onze nieuwe burgemeester(es) soms over handhaving denkt, dan doet dat het tegenovergestelde vermoeden…
Is dit niet het huis van de eigenaar van Houtkamp collection?
En een Vespa Faro Basso om het af te maken. Deze bewoner heeft smaak!
@henkhupelschoten: Vespafarobassablog.nl
Nu beschouw ik mijzelf een petrolhead maar zoveel auto’s in je woonruimte gaat zelfs mij te ver.
@Rick-dos: Maakt wel een praktische zithoek. Als je schoonmoeder weer eens begint over je rijstijl gewoon haar auto vergrendelen en verder babbelen met de gezellige mensen.
@karhengst: Ik heb er niet zo naar gekeken. Interessant punt. Wel een verbeterpuntje op jouw idee. Auto starten en de ruimte verlaten… ;)
@Rick-dos: dit is denk ik het resultaat als je tegen je interieur architect(e) vertelt dat je echt van auto’s houdt…. ik vind het ook een beetje te ver gaan
Lekker bezig
Mijn nog te bouwen woonboerderij staat op ca. 20.000 m². Is die dan 4 miljoen plus waard?
@hartman: als die onder Amsterdam staat wel, als die op het Groninger gasveld staat , niet eens een fractie
@slickrick: fractie? Hahaha, goeie woordkeus in relatie met Groningen…
Ik blijf me verwonderen over de enorme huizenprijzen in het Westen van het land. Maar het huis op zich heeft zeker zijn charme door de relatieve bescheidenheid die het uitstraalt. Niets aan de buitenkant doet vermoeden dat het aan de binnenkant een kapitale villa is. Ook een erg leuke auto collectie.
In principe best wel schappelijke prijs voor het aantal m2 meter de locatie en hoogwaardig afwerkingsniveau. Wel een kwetsbare plek voor woning overval….
Vlak de Riva in de Amstel ervoor ook niet uit zeg .
@seicilindri: exact! Prachtig! Toch liever aan het Lago di Como dan aan de Amstel maar ach..
Wauwie! Dit is goud!
Even je klassiekers parkeren op het hout parket. Ik moet het thuis niet proberen. :-)
Je moet al heel erg regio gebonden zijn door je bedrijf als je dit bedrag hiervoor wilt uitgeven of die persoon heeft nog nooit serieus gekeken naar de prijzen van veel mooiere huizen en of kastelen in het zonnige buitenland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).