Chevrolet Camaro Convertible: rijtest en video

Auteur: , 48 Reacties

OK om als huurauto in de VS mee te krijgen, zo dacht ik over de Camaro. En toen kreeg ik deze Camaro Convertible voor een paar dagen mee.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Het merk Chevrolet
Ik denk dat we het er wel over eens kunnen zijn dat moederbedrijf General Motors dat heeft verkwanseld. Een Daewoo met een Chevy badge was niets meer of minder dan een middelmatig vervoermiddel, niet een auto die je trots aan al je vrienden zou laten zien.

Chevrolet Camaro Convertible

Voor de Europese markt kwamen er ook bitter weinig aansprekende modellen uit de koker van Chevrolet, de enige uitzondering was wellicht de Volt. Mooi kan ik die niet noemen, maar technisch was het een interessante auto. Overigens verkocht Opel in ons land tien keer zo veel Ampera’s als Volts, wat maar weer aangeeft dat dealernetwerk en imago van Chevrolet niet optimaal waren.

Kortom na al die jaren dat er Koreaanse rommel over ons heen was gestort had ik niet zo veel meer met het merk Chevrolet. En toen kon ik een paar dagen Camaro rijden. Een cabrio, daar had ik wel zin in, want de weersvoorspellingen waren goed. Maar hoge verwachtingen, nee die had ik niet.

Chevrolet Camaro Convertible

Jek, een viercilinder
Bij vis hoort witte wijn, in een echte Porsche zit een boxermotor, bij frietjes horen mayo en in een echte Amerikaan hoort een V8. Het is alleen jammer dat met de belastingafdracht op een Camaro V8 (voor een Mustang geldt hetzelfde) het begrotingstekort van een middelgroot Afrikaans land kan worden aangevuld. Het werd de viercilinder dus, die op papier met 275 pk geen stakker is.

2.0T (convertible)V8 (convertible)
Motorinhoud1998 cc6162 cc
Vermogen202 kW/275 pk333 kW/ 453 pk
Koppel400 Nm bij 3000 tpm617 Nm bij 4600 tpm
Topsnelheid240 km/u290 (250) km/u
0-1005,9 (6,1) s4,6 (4,8) s
Prijs€ 57.050
(€ 63.570)
€ 99.543
(€ 108.277)

Met dit soort motoren kan het altijd twee kanten op gaan. Heel hard bergafwaarts als de beloofde pk’s een kleine sabbatical houden. Of het stampt lekker heuvelop, waarbij je de conclusie trekt dat 275 pk best OK is voor de meeste auto’s en zo ook voor de Camaro Convertible. Zelfs voor de “sportievere” automobilist is deze combinatie leuk genoeg. In krappere bochten krabbelen de achterwielen lekker naar grip en bij wat meer toewijding wil de achterkant best een stapje opzij zetten. Er is een reden dat dat nog makkelijker gaat dan verwacht, maar daarover meer in de volgende alinea.

Chevrolet Camaro Convertible

OMG Chevrolet
All-weather banden op een sportauto? Really? Zonde, want een beetje bestuurder voelt het direct. Bij insturen is de respons lomer, eerst moet dat zachte rubber en dat open profiel samengedrukt worden, daarna verandert de auto pas van koers. Ook aan de achteras is er in eerste instantie meer beweging en dat laat zich uiteraard ook omzetten in een lichtjes (of hevig) glijdende achterkant. Het is een smetje op een ver meer dan capabel onderstel, want de bochtsnelheden liggen hoog, de remmen zijn prima te doseren en tegelijkertijd is er ook nog genoeg soepelheid in het onderstel om comfortabel te zijn.

Chevrolet Camaro Convertible

Afwerking & interieur
De achilleshiel van de Amerikaanse vierwieler. Soms was het OK, vaak was het om te huilen, maar ook GM lijkt nu wakker te zijn geworden. Het interieur van de Camaro ziet er prima uit, de meeste materialen voelen zelfs premium aan en het werkt allemaal ook nog eens prima.

Kleine missers zijn er uiteraard ook, het kan niet allemaal in één keer perfect gaan. Degenen die bedacht had dat er een spoiler op de kofferklep hoort, is iets te veel in de jaren tachtig blijven hangen. Geen idee of de reep plastic aerodynamisch iets doet, maar het ziet eruit als een exemplaar wat je bij de Halfords kocht.

Chevrolet Camaro Convertible

Chevrolet Camaro Convertible

Het leven is kort
Dat zou een prima argument zijn om voor de V8 te gaan, maar in Nederland zit daar zo achterlijk veel belasting op dat niemand dat gaat doen. In de ons omringende landen is de V8 vriendelijker geprijsd, wat er voor zorgt dat de afschrijving op de V8 fenomenaal hoog zal zijn. Ook de bij de grote concurrent Mustang is dit het geval en ook bij de Mustang zijn de prestaties van de vierpitter zeker niet laf. De musclecar van Ford heeft in basis-trim meer pk’s, maar loopt minder vrij door zijn toeren. Waarschijnlijk zou anders de Mustang V8 in het gedrang komen.

Chevrolet Camaro Convertible

Andere vierzits cabrio’s zijn er legio, zowel Audi, BMW als Mercedes-Benz hebben ze in het gamma. Ook die zijn in min of meer sportieve varianten te krijgen, maar ze hebben ook allemaal iets anders gemeen. Vergeleken met een Camaro (of een Mustang) zijn ze in Europa saaier, het zijn de voorspelbare keuzes. En het leven is te kort voor een saaie auto, of niet soms? Filmpje!48 reacties

Wat staat er in de laatste pagina’s van een Camaro handleiding??

De bustijden.
Ik moet zeggen dat ik de styling steeds mooier vind. Was in het begin niet overtuigd maar moet zeggen dat het toch wel een hele fraaie bak is geworden. Ik mag in Dec even op stap met een SS. Ben erg benieuwd. De nwe V8 schijnt behoorlijk sneller te zijn. Ik zou hem zelf wel nemen met ground effect package, het oude 1LE pakket. Dat maakt hem echt af, ben je die spoiler ook gelijk kwijt voor een mooier exemplaar.
Interieur is ook echt enorm verbeterd, veel meer kleur en materiaalkeuze. Blijft voor mij toch de beste van de 3 (Mustang, Challenger, Camaro), al verliest de Mustang het enkel op styling. De nieuwe schijnt echt geweldig te rijden lees en zie ik overal. Maar ik vind de styling van de nieuwe niet super.
@E34M5Touring: De nieuwe Mustang is wat vloeiender gestyld, oogt wat moderner en Europeser daardoor. Vind ze alle 3 gigantisch mooi, maar dan wel met de juiste sprekende kleuren. Een Challenger in het rood met zwarte strepen. Een Mustang in het grijs met blauwe strepen en de Camaro in het geel met zwarte strepen. Vind de spoiler bij de Camaro een tikkeltje ‘to much’ voor de rest is het een prachtige auto geworden.
@dieselkameel: Ja t’is de minst ‘retro” van t stel maar daardoor ook wat ‘algemener’ dan de andere 2. Ik houd wel van die klassieke invloeden, mag dat best een beetje terugzien. Dat heeft de Mustang een beetje verloren in mijn ogen. Grootste nadeel van de Challenger vind ik de rij-eigenschappen. Die vind ik toch wel een stuk minder dan bij de Ford en Chevy. Is ook een stuk zwaarder. Als Hellcat lost het meeste zich wel op, maar die begint bij 65k. Geen echte SS/GT concurrent maar meer voor de ZL-1/Shelby.
@E34M5Touring: Heb van de week eens gekeken naar wat een redelijke Mustang (2005-2015) kost en dat valt me nog hartstikke mee eigenlijk. Die serie is nog wel lekker bruut en Amerikaans. Het Amerikaanse aan die auto’s is nou net wat zo lekker aanspreekt, als ik een sober en wat killere auto wil koop ik wel een Duitse auto. De Challenger Hellcat is totaal overbodig en da’s tegenwoordig het hele principe van een muscle car.

Qua circuit tijden weet ik niet welke de snelste is. Denk dat de Camaro SS en de Mustang 350R elkaar bijzonder weinig ontlopen. Het zal iig lekker klinken.
@e34m5touring:
Inderdaad, begint steeds mooier te worden. Waar ik eerst altijd de Mustang prefereerde boven de Camaro kwa vormgeving, ligt dat nu aan mijn bui ;-)
Wel altijd de coupe, ook bij de Mustang!
@rob: Eens, altijd de coupe. Het ‘achterdek’ is bij beide wat lang met de kap omlaag. Verstoort de styling een beetje vind ik.
@e34m5touring:
Helemaal af, niks meer aan doen:
http://shiftinglanes.com/wp-content/uploads/2016/07/Camaro-2LT-8.jpg

Zelfs die witte strepen kan ie hebben.
Spoiler…
Mwah, als t Amerikaans moest dan toch liever de Mustang
Sluit weer lekker aan bij 2.37
Jongens, komt er nog een filmpje over de RS6 Performance vs een ‘normale’ RS6 zoals ik op instagram zag?
Of heb ik het mis?

On topic:
Zou wel leuk rijden, maar als ik een sportwagentje met een vierpitter wil dan ongetwijfeld de MX-5 ! Minder snel, maar met het geld dat ik over zou houden misschien het blok een beetje opkrikken.
Gave kar, als je er in Amerika rijdt, ben je de man.
Doe je het hier…ben je een aso. Burgertruttigheid ten top in Nederland
@persian1: euh. Nee.
Bah.. wat een lomp ding. Zijn Europese concurrenten doen het toch een stuk beter dan dit. Geef mij maar een Audi A5 Cabrio ipv dit.
@misterdrogba:
Grapjas.. Een camaro lomp noemen en dan de slechts sturende duitse cabrio noemen die je liever hebt haha.
@shiva:
Ik had het vooral op design maargoed..
Bovendien, hoeveel keer heb je de nieuwe A5 cabrio al gereden dan? Je gooit hier zomaar een vooroordeel in het rond zonder ook maar een meter mee gereden te hebben. Ook Casper vond hem lang niet slecht rijden ;)
@misterdrogba:
Al met een S5 cabrio ( vorig model ik schat bj 2014) en een BMW 435i coupe. maar eerlijk gezegt nog niet met deze gen camaros. Wat ik wel kan zeggen is dat de Mustang beter stuurt dan de S5. En interieur. kan hij op tegen beide premium bakken. Minpunten zouden zijn geen afwerking in de koffer. Hij is luider bij +130km/uur en een raam open. En een achteruit rij camera waarbij je auto breder is dan wat je op de camera ziet. Daarvoor krijg je wel meer power. Maar zo als ik al zei dit is vergeleken met een Mustang.
Een 4 cilinder camaro is een cascada….
Hahahaha, in de video bij 1:29: “Eigenlijk zou ik wel een vierzits-cabrio willen hebben”. Kijkt naar het bijbehorende shot. 0,0 beenruimte achterin. Tot zover dus een vierzits-cabrio.
En ja, je kunt roepen dat de voorstoelen wat naar voren zitten. Maar met zo’n back moet je cruisen, en dan wil je comfortabel zitten met z’n vieren. Dit is gewoon een tweezitter met een achterbank voor de sier.
@kliko: dat dacht ik ook toen ik het zag. Achterbank kan niet eens een kind zitten. Maak dan een 2 zitter als de achterbank er voor de sier in zit
Leuke auto, maar voor dat geld is er veel te shoppen.

Prijs € 57.050 (€ 63.570)

Prijs in de VS is trouwens een stuk schappelijker. $33.695
@bertorelli: 57k USd voor een volle SS V8.
Waar worden deze foto’s gemaakt? Bij welk duingebied/strand?
@fanboy: ergens op Maasvlakte 2, verder weet ik niet. In het filmpje te herkennen aan al dat industriële gedoe en dat enorme houten kunstwerk.
@fanboy: Op het strand Maasvlakte 1 &2 / Slufter. Rest van de video bij rondom de Maasvlakte Olie Terminal – Euromax.
Qua design verliest de camaro het voor mij al van de mustang. Verder wil je gewoon een moddervette rochelende v8 in zo’n Amerikaanse bak. Voor de echte muscle car belevenis. Dan neem ik het lelijke interieur voor lief.
Wat mij het meest stoort bij ecoboost mustangs en 2.0T camaros is het feit dat je een auto hebt die er uitziet als een bad ass Amerikaan en je de soundtrack hebt van een stofzuiger. Dan zou ik liever de V6 hebben ondanks dat hij hier niet verkocht word klinkt deze nog mooi. Zeker met een andere uitlaat valt er nog iets mee te doen. Oke die 2Ls hebben even veel pks als mijn 66er 5l V8 maar op vlak van soundtrack en styling komen zelfs de moderne 5Ls niet in de buurt.
@shiva: Ik rijd nu een jaar met een Ecoboost in Amerika en het valt me best tegen moet ik zeggen. Het geluid slaat inderdaad nergens op, maar het grootste probleem is dat die kleine motor enorm hard moet werken. Daarnaast is die auto veel te zwaar voor 310 pk, hij voelt helemaal niet snel. Ten slotte is er de bouwkwaliteit, die is gewoon bagger. De achterstoel lijnt bijvoorbeeld niet juist uit. Heb nu pas het middenstuk van de achterbank laten vervangen en het ziet er nog steeds fout uit. Is trouwens een issue dat ik al vaker gezien heb bij de S550 Mustang. Ook werkt de kilometerteller niet juist en krijg ik slecht 200 mijl per tank en slecht 17 miles per gallon, en ook dat krijgt de dealer niet gefixt. Veel waar voor je geld, maar kwalitatief slecht. Misschien is een vierpitter leuk voor Europa, maar in ‘Merica wil je denk ik gewoon een V8. En natuurlijk een handbak, want ik heb helaas een automaat.
Ik heb begrepen dat de automaat van de vorige eeuw is?
@dutchdriftking: Fout begrepen, het is een achtversnelling automaat…..
@taurus: klopt, maar met de snelheid van een automaat van de vorige eeuw.
Maar maar maar, de achterkant (en dan vooral die achterlichten) van de Mustang is toch lang niet zo mooi als deze Camaro?
@kimbo12:
Moeilijke vergelijking eerlijk gezegt. Die van Ford zijn wel “historisch correct”
http://image.mustangandfords.com/f/84660681+w620+re0/1970-ford-mustang-rear-quarter.jpg

http://www.autojunk.nl/2016/07/2016-ford-mustang
@shiva: Ja ik vind het persoonlijk dus niks, historisch of niet :P
Ik zou toch voor de mustang gaan.
EINDELIJK! weer een review van Wouter!. Wouter, ik vind je altijd lekker oprecht overkomen…heel mooi en kan je @autoblogger verzoeken jou weer vaker achter het stuur plaats te laten nemen :)
Ik denk dat de viercilinder beter bij de cabrio past dan de V8. Geldt ook voor de ‘Stang.
Ik zou toch voor de Camaro gaan ipv de Mustang, puur op basis van het uiterlijk. Maar eerder nog zou ik voor de gesloten versie gaan; ik vind die simpelweg toch mooier.

Wat betreft de vergelijking die verschillende mensen hier maken met o.a. de Audi A5 cabrio, zet ze eens naast elkaar en zo’n Duitse priemijum cabrio valt gewoon weg tegen de imposante verschijning uit het land waar alles groter en lomper moet.

Nog even over die Koreanen met hun vlinder-badge: nog niet zo heel lang geleden reden die ‘Daewoo’ Nubira’s de concurrentie in het WTCC gewoon het snot voor de ogen. Ze kunnen dus echt wel wat.
Ach geef mij de Challenger maar, is tenminste nog een echte musclecar.
Ik was nog misselijk van die Volvo cabrio. Refresh ik een keer en dan staat er een 4 cilinder, cabrio Camaro op de voorpagina. Moest werkelijk overgeven, oké misschien komt het door de koorts maar dit hielp niet.
Een Chevy zonder V8 is als een vis zonder water, 100x liever een tweedehands Camaro SS van de vorige generatie dan dit hok.

Oh en de vorige generatie Z28 had ook al 305 sections rondom.
@wouter Porsche 911 inderdaad als Europese sportwagen die langere tijd in productie is met meerdere modellen. Maar daarnaast zou ik ook de M3/5 wel willen toevoegen aan dat lijstje. De eerste Generatie is misschien niet zo oud als de Mustang, Camaro, 911 maar de productie loopt toch al flink wat jaartjes met verschillende modellen.
Is dit een 010 site?
Jammer dat het temperatuurmeterje met 90 graden niet recht omhoog staat. Voor de rest wel een dikke bak!
Ik had m 3 weken geleden als huurauto in Phoenix.
Een SS Convertible, 455peekaatjes.
Die willen wel.
Auto stuurt fijner dan de Mustangs die ik eerder gehuurd had (vorig jaar een GT Convertible, daarvoor een Mustang V6)

Ik vind het een vooruitgang tov het vorige model (ook als SS Conv gehuurd)
Maar het staat niet in verhouding tot Europeese convertibles.

Wel een aanrader als je naar de VS gaat. 4 dagen huur $327 bij Avis
Wholelotta fun for a few bucks

Oh… irritant: de kleine ruitjes achter worden via dezelfde knoppen bediend als de portierruiten. Je moet een schakelaar omzetten om te kiezen welke ruiten je wilt openen. Vooral irritant als je weet dat de kleine ruitjes niet automatisch sluiten als je de kap dicht doet
Mmm…. ik heb de Camaro nog niet in t vlees gezien. Ik zou miss nog van mening veranderen. Maar op dit moment: Huidige Mustang > Camaro. Qua looks, bang 4 buck. Camaro heeft minder pk en nms… en oogt minder mooi tov de Mustang Ecoboost.

Daarnaast sla ik liever 57k op een Camaro RS/Z28 van de 2e lichting. Kan vast.
Leuk dat @Wouter maar 1 Europese icoon kan noemen, maar volgens mij mist hij er een paar. Mercedes heeft al jaren een iconische sportauto in de showroom staan die niet zo kitscherig terug hoeft te grijpen naar het verleden en gewoon modern en vooruitstrevend kan zijn: de SL.
Wat mij inderdaad opviel: Precies als ie zegt heeeeeele mooooooie materialen , op 2:37 , zie je een enorm goedkoop ogend krom stuk plastic wat totaal niet aan sluit op het onderstuk, met een rijkelijk gapend gat als gevolg… ???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).