Zo eert Chevrolet de Chaparral-racers uit jaren ’60

Auteur: , 11 Reacties

Het 15-jarig jubileum van Gran Turismo gaat niet onopgemerkt voorbij, want de ene na de andere Vision GT-concept wordt gepresenteerd. Chevrolet blijft niet achter en haalt zijn inspiratie uit de Chaparral-bolides.

De klassieke racewagens van Chaparral schitterden al in eerdere uitgaves van de Gran Turismo-games, maar krijgen nu dus een moderne variant: de Chevrolet Chaparral 2X VGT. We hebben nog geen blik kunnen werpen op het scheurijzer onder het doek, maar aan de contouren te zien hebben we te maken met een behoorlijk extreem kanon.

Wat dat betreft is de gelijkenis met de klassieke Chaparral-wagens treffend, want ook die wagens zagen er vijftig jaar geleden alles behalve doorsnee uit. Niet zo vreemd, want Chaparral-grondlegger Jim Hall hielp mee bij het ontwerp van de Chaparral 2X VGT.

Of ook deze moderne interpretatie de geschiedenisboeken in gaat weten we volgende week: dan presenteert Chevrolet ‘m namelijk officieel tijdens de Los Angeles Motor Show.11 reacties

Hoeveel bijtelling?
@norge:
0%, en dat zelfs in 2015, de natte droom van de leasert dus..
@norge: dat ligt er aan……als je de hybride neemt….
Het zou wat zijn als we ook wegenbelasting/ bijtelling hebben op onze gran turismo garages.
@drijver: met deze roverheid weet je het maar nooit
http://www.youtube.com/watch?v=VGrTSEFUk_w

In dit filmpje worden er wat besproken mocht iemand dat leuk vinden!
Sinds Gran Turismo heb ik een gruwelijke hekel aan die Chaparral. De techniek is natuurlijk leuk, maar de races worden er niet leuker van als er zo’n lelijke stofzuiger mee rijd… ;-)
@BJ:
Ik heb die “stofzuiger” ooit eens live mogen zien rijden op Goodwood en het gebrul van de V8 en het gelijktijdige gekrijs van de motor die de stofzuiger aandrijft is iets om nooit te vergeten. Verder aartslelijk, maar zeer indrukwekkend!
hah, met die stofzuiger heb ik in GT4 de 24hr nurburgring gewonnen :P kreeg die formule 1 wagen toen
Die Chaparral 2J is een echte cheat bak in GT6 maar de historie er achter is wel zeer interessant. Leuke actie van chevrolet, ben benieuwd! Ik verwacht een witte auto met een stofzuiger die keien lanceert richting achterliggers.
Jim Hall was indertijd een real life Willy Wortel, bedacht als een van de eerste een spoiler die ook als luchtrem werkte, was ook een van de eerste die het belang van aerodynamica begreep. ontwierp een drieversnellingen automaat en zijn 2J-auto diende later nog als inspiratie voor Gordon, die een zelfde constructie gebruikte op zijn Brabham BT46B. Die wagen reed maar één race voor ie werd verboden, maar won hem wel met 90 tellen voorsprong op de rest

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/2001_Goodwood_Festival_of_Speed_Brabham_BT46B_Fan_car.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).