Spaanse regering krijgt Ferrari FF: nieuwe dienstauto?

Auteur: , 19 Reacties

Jaloers op de BMW 5-serie of Audi A6 van Mark Rutte? Spaanse politici hebben het nog een stuk beter voor elkaar, want zij krijgen de beschikking over een gloednieuwe Ferrari FF.

Ferrari FF

Tenminste… Dat is een van de opties. Koning Juan Carlos I bezocht een paar jaar geleden de Grand Prix van Abu Dhabi en kreeg als afscheidscadeautje twee Ferrari FF’s mee van de minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten. Niet verkeerd natuurlijk, maar van de Italiaanse bolides werd sindsdien niets meer vernomen.

Tot vandaag, want het Spaanse El Confidencial ontdekte dat troonopvolger Felipe VI het beheer van een van de Ferrari’s heeft overgedragen aan de Spaanse regering. Het is nog onduidelijk wat zij er precies mee gaan doen. Volgens de officiële lezing wordt de FF mogelijk geveild, maar het zo ons niet verbazen als er binnenkort foto’s opduiken van parlementariërs die het gas even diep in trappen.

Het tweede exemplaar wordt nog altijd beheerd door de Koninklijke Garde. Dat blijkt nogal nietszeggende omschrijving, want het komt erop neer dat de koning geen eigenaar is van de auto, maar er wel zoveel mee mag rijden als hij wil. Dat is toch even andere koek dan die degelijke Audi’s van Willy en Max.19 reacties

Verkopen die handel en terug in de europot dat geld. Hebben wij ook weer wat terug
@schellekens006: Respect staat hoog in het vaandel in de cultuur van het midden-oosten. De minister president van de verenigde Emiraten zou het als eem grove belediging zien waardoor de banden tussen beide aam gort kunnen gaan. Lijkt me dus geen goed plan, vooral met zulke winstgevende landen wil je graag vrienden blijven.
@pesu: idd, een cadeau verkopen komt niet echt respectvol over…..
@pesu: En hoe zijn ze winstgevend…. Door geen mensenrechten te hebben, maar slaven waarvan hun paspoort is afgenomen. Woehoeee…
@miichal: Financieel gezien. Dat is waar het om draaide in Schellekens z’n reactie, toch?
@miichal: ja maar, omdat wij ze heel erg nodig hebben, mogen ze dat! Als het Turkmenistan was geweest juist niet….. Dat heet politieke logica.
@schellekens006: Pfff… denk eens wat groter joh…
Overdragen aan de regering betekend gewoon dat de belastingbetaler voor de runningcosts op mag draaien.
Europa kennende zijn wij dat aan het einde van de rit..
@tupperware: Joh… het is net schaken… de pionnetjes staan vooraan!
@tupperware: De belasting betaler betaald al flink aangezien ze eigendom waren/zijn van de koninklijke garde.
Doe gewoon de chauffeur weg en laat die politici zelf rijden en kies voor GTA Spano pure Spanish :)
het komt erop neer dat de koning geen eigenaar is van de auto, maar er wel zoveel mee mag rijden als hij wil.”

Dit is toch geniaal!!! dus hij betaald geen cent maar mag er volop van genieten!
Damn ik ben jaloers!
@bofkont: hebben ze daar geen bijtelling dan?
@mashell: Is het koningshuis daar net als in Nederland niet vrij gesteld van belasting?
Neem de auto’s in prive beheer en zet ze in bij de Spaanse “droom rit” met zieke kinderen en meer van dat soort leuke/goede doelen. Iedereen gelukkig geen scheve gezichten,
Ik dacht dat de economie van Spanje niet zo goed was en de regering niet veel te makke had…
@carspotter-rietdijk: lees het bericht nog eens goed op je IPHONE APP
Het is dat we de koning van Spanje moeten eren maar persoonlijk vind ik het maar een rare zet een wagen aan de regering te geven.
Gaan die UAE-mannen zich niet beledigd voelen als dat ding gewoon verkocht wordt? Een gegeven Ferrari kijkt men niet onder de motorkap…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).