China doet Mercedes pijn, met dank aan Donald Trump

Auteur: , 49 Reacties

De Trade War warmt op.

GLE

Donald Trump heeft de internationale verhoudingen op scherp gezet met zijn queeste om de Amerikaanse arbeider te beschermen tegen globalisering. Afgelopen dinsdag kondigden de Amerikaanse autoriteiten aan dat het een importheffing van 25 procent instelt op bepaalde goederen uit China. De goederen betreffen onder andere tractors, plastic buizen en om een of andere reden snelheidsmeters en vertegenwoordigen een waarde van zestien miljard Dollar.

Woensdag kondigden de Chinese autoriteiten aan dat het een importheffing van 25 procent instelt op bepaalde Amerikaanse goederen. De goederen betreffen onder andere kolen, staal en auto’s en vertegenwoordigen een waarde van…juist ja, zestien miljard Dollar. Tel uit je winst.

Automotive News bericht nu echter dat het Duitse Mercedes verdwaald raakt in deze spierballentaal tussen ’s werelds supermachten. Een aantal GLE’s en GLS-en staan namelijk vast bij de douane in Shanghai. De reden hiervoor is dat ze ‘een probleem’ zouden hebben met de remmen. De achterremmen zouden namelijk ‘onvoldoende werking’ hebben. Althans dat kunnen we opmaken uit een document van de lokale douane dat de ronde doet op de Chinese sociale media. De officiële instanties willen namelijk niks zeggen over het issue.

Zoals de meeste van onze lezers weten worden de GLE en GLS in het Amerikaanse Tuscaloosa gebouwd en de gedachte ligt dan ook voor de hand dat dit een pesterijtje is van China richting Amerika. Immers zijn de GLE en GLS al een tijdje op de markt en is er tot op heden geen ander land dat de remfunctie van de auto betwijfelt. Tevens is de timing gezien het bovenstaande ‘toevallig’ te noemen. Dat Duitsers de dupe van dit soort guitige spelletjes worden, is slechts een onfortuinlijke omstandigheid die voortkomt uit onze prachtige geglobaliseerde wereld. Scheisse!49 reacties

Trump is echt een janus-anus… Politiek is toch iets subtieler dan een keihard optredende CEO zijn van 500 verschillende bedrijven.
@joostie: en zelf een bedrujf runnen kan ie niet
@joostie: fair enough. Hij is echter wel een “politicus” die zijn verkiezingsbeloften inlost. Dat is wel verfrissend. Maar mag niet hardop gezegd worden in NL🤐
@onnes: Wie zegt dat je het niet mag zeggen?
Het komt alleen niet bijster intelligent over, en daar reageren mensen op.
@Rick-dos: zegt de man die graag naar de hoeren wil gaan
@tjongejongejonge: Wees blij dat mensen naar de hoeren gaan. Zo heb jij tenminste een dak boven je hoofd.
@Rick-dos: en zie jij je moeder en je zuster ten minste nog eens als je naar de hoeren gaat
@tjongejongejonge: Dat zou apart zijn gezien mijn moeder reeds is overleden en ik geen zussen heb.
@tjongejongejonge: @autoblog: wat een reactie zeg, ben benieuwd hoelang jij je account nog in kan..
@lekkaah: ja jij ook?
@lekkaah: Het moet verboden worden om trollen te voeren…
@tjongejongejonge: wat een niveau heb jij.
Hoe oud ben je?
Niet ouder dan 11 of 12 lijkt mij.
@yipikaye: oude schoolmeester moet ik 150 strafregels schrijven? Zoek een hobby!
@Rick-dos: Hej, dat is onaardig! Maar wel een hartstikke grappige opmerking😳😳

Jij wint!
@tjongejongejonge: Dus? @rick-dos heeft tenminste nog (seksuele) interactie me dames…
@e1000bmw523i: goede grap, tip begin met dit repertoire met Koningsdag op een kleedje ipv in de schouwburg
@rick-dos: inhoudelijke rtl boulevard reacties als die van @josti en @trolli, kunnen uuuuuren over het kapsel van trump lullen..
@lekkaah: Ach ja, dat doen Trump supports ook. Verschil alleen is dat de niet Trump supporter de gevolgen kan overzien en voorzien en de Trump supporter niet.
@rick-dos: m.a.w. trump supporter = domme sukkel en jij bent intelligent.. sounds legit rickert
@lekkaah: Ik wist niet dat ik het voor je moest verduidelijken, ik dacht dat de opmerking “bijster intelligent” in mijn reactie wel duidelijk was. Maar soit, ben blij dat het nu duidelijk is.
@lekkaah: Ik heb niks tegen zijn kapsel… Wat iemand op zijn hoofd laat cultiveren, is aan diegene. Ik ben simpelweg geen grote fan van het beleid, zijn onnodig theatrale gebruik van Twitter en het feit dat (volgens mij) politici zorg dienen te dragen voor eenheid in een land. En dus geen verdeeldheid, vingerwijzen, uit- en opsluiten en voortdurend ruzie zoeken met andere landen…
@rick-dos: Mensen die hun afkeer van Trump etaleren vinden elkaar erg intelligent.
@onnes: O ja, Obama care is nog steeds niet opgeheven.
@onnes: een verkiezingsbelofte met fatale gevolgen voor juist de kiezers die hij de zogenaamde hand wil toereiken. Trump is een mafkees van de ergste soort. Met Poetin ben je. momenteel, beter af. Dat zegt wel wat.
Trump zal uitsluitend zorg dragen voor zijn eigen belangen en dan met name zijn financiële belangen. Hij bezit voor meer dan 8 miljard dollar aan vastgoed in Rusland, gefinancierd uiteraard. Iemand die zoveel financiële belangen heeft kan niet onafhankelijk zijn en dus totaal ongeschikt voor zijn positie als wereldleider. De man bewijst dit laatste keer op keer en toch zit hij nog steeds niet in de gevangenis waar deze schoft thuis hoort.
@onnes: Dan mag je mij vertellen welke verkiezingsbelofte hij heeft ingelost. De twee grootste: Obama-care de prullenbak in en zijn versie van het IJzeren Gordijn is ook nog niet gebouwd. Maar ja, dat laatate begrijp ik ook wel, als je er zelf geen financiering voor los kan krijfen in je eigen land en dan maar gaat roeptoeteren dat ‘de buren’ het maar moeten betalen… Kansloos
@joostie: *laatste *krijgen
Dat is niet het enige. Een schip met $20 miljoen aan sojabonen ligt voor de kust van China te dobberen door de trade war. Een lading van 6000 ton koper ligt in Amerika groen te worden door de trade war.

Ja, echt fijn dat populisme.
@rick-dos: Trumpie is preventief bezig, wij gaan wachten tot het te laat is en we helemaal niets meer te zeggen hebben als EU (voor zover we dat nog hebben)
@lekkaah: Te laat voor?
@lekkaah: Ik ga niet weer zo’n discussie aan, want dat is gewoon vermoeiend.

Ik laat het hier bij, als je denkt dat een land als Nederland het zonder de EU kan redden in deze wereld dan geloof je ook in sprookjes.
@rick-dos: waar heb ik dat gezegd dan.. overigens niet helemaal oneens, wat is er nou niet op te lossen met een fatsoenlijke handelsverdag.. of denk jij dat alles buiten de EU subiet afzinkt?
Punt is dat de ‘loud minority’ ‘ns een geschiedenisboekje moet openslaan, zul je zien dat dit van alle tijden is. Enige verschil is dat je het nu op twitter live kan volgen en dat je een president hebt die die transparantie – weliswaar op concrete wijze – continu publiceert.
@Rick-dos: graag zou ik op je stemmen, vooral bij de lul van de week verkiezing
@lekkaah: Trump is een zegen voor de EU. Nog nooit eerder in de geschiedenis is de EU zo eensgezind geweest als nu, nu het Witte Huis niet langer te vertrouwen is, de POTUS een loopjongen van Poetin blijkt en net VK in chaos ten onder gaat.

Prima zo. Laat Trump de US economie maar lekker 30 jaar terugzetten met oud denken, de EU en China gaan de stappen voorwaarts wel maken. Zelfs de Muskias verplaatst z’n productie nu naar buiten de VS.
@frank2b: lol, de EU is nog nooit zo uit elkaar aan het flikkeren als nu, als je naar feiten kijkt ipv je onderbuik zul je zien dat de polls enorm negatief zijn, (extreem) rechts groeit in vele EU landen, anti EU (Italie, Polen, zo’n beetje heel het oostblok), Zwitserland, UK ga zo voort. Bevolking is EU moe en dat is begrijpelijk.. het probleem van de EU wordt steeds groter, de lokale (nationale) politiek moet ondertussen bemiddelen tussen de elite in Brussel en hun eigen bevolking. Punt is dat de politiek nog nooit zo ver van de stemgerechtigde staat en dat borrelt nu bij de inwoners. Dat Trump Amerika 30 jaar terugzet kan ik niet echt plaatsen, vooralsnog is hij winnende en liegen de cijfers niet om, het tussentijdse resultaat mag er iig zeker wezen, het ” trump effect “
@lekkaah: Is het bij jullie in St. Petersburg ook zo enorm heet geweest?

Je kletst onzin man.
@frank2b: goed verhaal man..
@lekkaah: Eens en hij heeft ook Erdogan bij de ballen nou lol.
Dollar super sterk/Dow jones op records/werkeloosheid het laagst/laatste kwartaal 4,1% groei/EU gaat gas en sojabonen kopen/andere import EU tarieven worden verlaagd en heeft wel tenminste door dat massa emigratie uit Afrika niet echt lekker is (zwaar understatement) voor de EU is … TOP POTUS …Trump 2020 !
@RobUSA: ah daar ben je weer.
@RobUSA:
Dollar super sterk? Dan zou ik ff op de Forex kijken. Dollar is heel goed koop op dit moment.
@generaalalfa: $ 1,14 voor een dollar voor 1 euro is sterk ja ?? $ 1,48 voor een dollar 4/5 jaar geleden dus sterk tov van de euro.
@robusa:
Trump doet het uitstekend. Hij laat de laffe en zwakke Europeanen ook even zien hoe je met islamofascist Erdogan moet omgaan. MAGA!
@frank2b:
Jij bent niet de snuggerste van het stel hè… Sterkte!
@kempenaer: …. sprak de sufferd die dacht dat Trump het goed doet nu … lagere school niet afgemaakt zeker?
Domme pech voor Daimler. Bouw je een auto in de VS omdat het daar onderaan de streep het goedkoopste is, ontstaat er een nog grotere afzetmarkt elders. Wordt je op die markt door import heffingen getroffen. De fabriek in de VS sluiten en naar China verplaatsen lokt waarschijnlijk weer wraak acties uit. Lastig voor de Daimler directie.
Europa. Zieltogend. Een dronkelap als Druncker aan het roer. Loopt vol met vooral immigranten van een bepaalde persuasie. Catastrofale problemen. Ernstige vergrijzing. Omvolking. Weg met ons.
Maar ondertusse nog altijd met dat moraliserende zielige trillende vingertje richting de Russen en de Amerikanen wijzen. So sad.
Niet zo lang geleden konder de Amerikanen en de Russen hier de Europese puinhopen komen opruimen. Er is niet veel geleerd.
@kempenaer: Misschien ga ik wat meer geïnteresseerd worden in wat je te zeggen hebt als je het Nederlands wat behoorlijker gaat beheersen. Leren ze je dat in Rusland niet?
@frank2b: kom es met argumenten
Er is een handelsoorlog gaande. Dat is niet iets nieuws, de mensheid heeft weleens vaker een handelsoorlog.
Maar Trumps manier is niet de mijne. Ik wil graag handel verdelen in gelijke stukken voor ieder serieus industrieland. Daarbij vind ik globalisering als er faire afspraken zijn die internationaal goed geregeld zijn geen enkel probleem.
Het is niet dat de remmen het slecht doen alleen kost het wat tijd om de auto stil te zetten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).