Gelekt! Het interieur van de nieuwe Mercedes GLE

Auteur: , 28 Reacties

Hoe vertaalt Mercedes' nieuwe interieurstijl zich naar een forse SUV?

dash

Zoals al bleek uit een recente lease moah, is de Mercedes GLE is een beetje lang in de tanden, zoals men dat in engelstalige landen zou zeggen. Oké, als we meegaan in Mercedes’ spel met namen, dan bestaat de GLE pas sinds 2015. Maar dat is een wassen neus, want de onderhuids in de GLE niet meer dan een voortzetting van de W166 ML-klasse, een auto die op zijn beurt stokoude genen heeft die te herleiden zijn tot de tijd dat DaimlerChrysler nog een ding was. Overigens is dit opwarmen van ‘oude hap’ sowieso schering en inslag in het segment van de fullsize SUV. De fabrikanten lijken er vanuit te gaan dat zo’n kolos met een premiumbadge en leder aan de binnenkant toch wel verkoopt. En ja, wie zijn wij om ze ongelijk te geven als de verkoopcijfers dit staven?

Enfin, dit kritische nootje even daargelaten, is er goed nieuws voor GLE-adepten. Spoedig komt er namelijk toch echt een volledig nieuw model aan. Foto’s en video’s van het nieuwe model doen al een tijdje de ronde. We hopen een beetje dat de GLE eindelijk afscheid neemt van de bekende ‘dakkapel-look’ die de ML al sinds zijn inceptie kenmerkt en meer gaat lijken op een forse GLC. Dat laatste model is namelijk behoorlijk goed geslaagd, al willen we dat eigenlijk niet toegeven in het geval van een SUV.

Minstens net zo belangrijk als het exterieur wordt echter het interieur van de nieuwe GLE. Tenslotte zal de buitenkant toch weer ongeveer vijf bij twee bij twee aan Mercedes-SUV worden en gaat het bij dit soort auto’s ook om hoe je je voelt als je binnenstapt. Dankzij een lekkage op het forum Mercedes-Fans.de kunnen we dit slechtbewaarde geheim nu vast uit de doeken doen.

middenconsole

Wat we zien is toch wel enigszins verrassend. Pal voor je neus zitten twee digitale schermen zoals we dat kennen van andere Mercs. Tot zover niks bijzonders. Naast de schermen zitten echter een paar brute roosters met horizontale spijlen. Op de middenconsole zitten vier uitstroomopeningen voor lucht zoals in onder andere de E en S-klasse, maar ze zijn in dit geval niet rond doch rechthoekig. De onderkant van de middenconsole tenslotte wordt gemarkeerd door twee joekelige hendels om je aan vast te houden als je met je GLE een G-klasse probeert bij te houden over de Schökl.

Eerste indruk: mwah, niet onverdeeld positief. Het ziet er allemaal zeker robuust uit, maar misschien wel iets té robuust, als in meer X-klasse dan GLE-klasse. Maar goed, een definitief oordeel zullen we pas vellen als we de materialen hebben kunnen betasten met onze grijpgrage handjes. Zo’n grofstoffelijk interieur kan ook wel wat hebben, het valt of staat met de uitwerking.

Image-Credit: Mercedes-Fans.de28 reacties

Ziet er niet uit met die 2 iPads op het dashboard geplakt … dat moet mooier kunnen Mercedes!!
@nielsa87: vind ik ook, eigenlijk zouden ze de randen moeten dunner maken
@amgmerc: ja of wat mooier weg werken in het dashboard, nu lijkt het net of het er opgeplakt is..

@nielsa87: en dat doen ze bewust. Door het er op te plakken oogt het een stuk ruimtelijker dan de displays weg te stoppen onder een zonnekap. De dikke randen konden wel eens noodzakelijk zijn voor crashveiligheid.
@nielsa87: Bij De E is het wel mooi gemaakt. Er moet een randje bovenop zodat het eruit ziet alsof het wat meer geïntegreerd is.
@dees: ja bij de E is het wel heel mooi!
Ik ben vooral benieuwd naar het interieur van de GLS. Dat achterhaalde ontwerp heeft dringend een update nodig.
@vondick: https://www.motor1.com/news/261366/mercedes-gls-class-interior-spied/
@amgmerc: Thanks! De GLS is één van de weinige puike wagens als je iets substantieel groters zou willen dan een 5-serie Touring
@vondick: De GLE niet bedoel je? Dat ding is in de basis volgens mij nog gewoon een ML. Dat interieur kan ook echt niet meer hoor
@87sandyd: Dat klopt, die was ook hard nodig. Maar ik vind de zelf de GLE gewoon helemaal geen interessante auto, zie mijn bericht hier boven.
Wat lelijk
@b2014209: that’s what she said
@str8six: die was zooooo goed!!!
@b2014209: graag gedaan
lijkt idd meer op een x klasse
@lekkaah: lijkt meer op de Maybach ultimate luxury.
Als dat het nieuwe interieur van de Vito is, had ik het ook geloofd.
Twee goedkope Chinese Android tablets in een soort vensterbank gelegd. Mooi hoor…. Die randen moeten toch veel smaller kunnen. Maar beter nog, werk ze gewoon mooi weg.
blokrooster
Pfff strontlelijk. Dit lijkt wel een Chinese kopie man. En dat voor een auto boven 100K. Van de A klasse ziet er nog beter uit
Dit ziet er totaal niet uit. Wat lelijk zeg.
Die handvatten op de middenconsole zijn wel heel erg Cayenne.
Een aanfluiting voor Mercedes dit soort interieurs. In een vrachtauto of op een tractor zou het nog kunnen.
Het design van de Mercedes interieurs staat op een niveau dat lager is dan een willekeurig Chinees merk.
Eigenlijk denk ik dat dit juist een heel sterk ontwerp is. De “oorvormige” ventilatieroosters naast/achter de schermen suggereren breedte, de 4 kleine roosters doen dat ook. De brede middentunnel idem dito. Als je er niet zo schuin maar recht vanachter het stuur naar kijkt kon het wel eens een heel indrukwekkende aanblik zijn, groot, breed, ruimtelijk. Precies dat wat je zoekt in een grote SUV.
Zulke mooie auto’s en dan zo’n lelijk simpel interieur ineens.
In mijn ogen is het 2 schermen Principe alleen bij de C klasse facelift goed gelukt.
En eigenlijk ziet dat dash er ook gewoon veel beter uit dan bovenstaande.
https://car-images.bauersecure.com/pagefiles/80206/1040×0/merc_c-class_2018_51.jpg
Volgens mij hebben ze het bij Mercedes zo druk met het faceliften van alle modellen dat ze de GLA zijn vergeten
Dit interieur kan zo uit een sprinter komen. Wat een goedkoop ogende boel. Hopelijk zijn de ventilatie roosters nog niet klaar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).