Citroën C4 Cactus Airflow 2L rijdt 1 op 50

Auteur: , 24 Reacties

Na de Peugeot 208 HYbrid Air 2L conceptcar zat het er dik in dat ook Citroën zijn duit in het persluchtzakje zou doen, et regardez: een Cactus-concept met airbumps en aerodynamische wielen. Hon, hon, hon!

Het verhaal achter de 2L mag duidelijk zijn (ecologische efficiency), dus hier staan we niet te lang bij stil. De extra brandstofbesparing wordt bereikt door betere aerodynamica (+20%), een verlaging van de rolweerstand (Tall & Narrow banden), een gewichtsvermindering van 100 kg, en natuurlijk de toepassing van Hybrid Air die leidt tot een verlaging van het verbruik met 30%, dixit Citroën.

Samenvattend: de gehele Franse autoindustrie lanceert in Parijs hippe muesli-concepten: die van PSA rijden 1 op 50, en die van Renault zelfs 1 op 100. Incroyable, magnifique, superbe et formidable. Nu de productiemodellen nog.

Plaatjes kijken doet u in le gallery, video kijken op L’autojunk.24 reacties

Wow en ik dacht dat de C4 Cactus niet lelijker kon worden…

Nee ik moet hem niet lelijk noemen. Alleen de wereld is nog niet klaar voor zijn design.
@mercedesclk350: Jij misschien niet, maar ik vind het een belachelijk leuk ding, lekker eigenwijs.
@motoragent: je zegt het zelf al “belachelijk”
@miichal: Als bijwoord voor het bijvoeglijk naamwoord ‘leuk’ inderdaad, goed gezien. Ik vind hem heel leuk.
1 op 50 op papier ja
@johanhummer9: het is allemaal gebakken lucht.
@johanhummer9: op asfalt zal het wel wat meer zijn inderdaad…
Leuk al die theoretische verbruiken, maar ik ben wel benieuwd wat die perslucht praktisch voor verschil gaat uitmaken. Zo te zien zijn ze weer afhankelijk van remmen en stadsverkeer, wat inderdaad voor de cijfertjes veel uitmaakt.
Persoonlijk ben ik altijd meer geintresseerd in het verbruik als ik 200-400 km moet reizen, gewoon over de snelweg en zonder ergens te moeten overnachten om iets op te laden. Daarnaast is het ook wel leuk als de kostprijs niet verdubbelt tov van de conventionele auto, voor 10000-20000 euro kan ik een hoop brandstof kopen (jaja zelfs in Nederland) wat je in 5 jaar niet echt terug gaat verdienen als de auto een factor 2 zuiniger wordt.
@imdoctorbob:
voor een “normale” cactus is het verbruik binnen de stad ca 40% hoger dan buiten de stad, dus als je 30% zuiniger rijdt in de stad verbruik je nog steeds meer in de stad dan erbuiten. Ik denk dat dit voor de meeste hybrides geldt.

Buiten de stad helpt een hybride idd niet (tenzij je gaat pulsen/coasten enzo) Als je buiten de stad minder wil verbuiken moet je gewoon je banden hard oppompen en minder hard rijden, als je 100 ipv 130 rijdt scheelt het een hoop in het verbruik (niet dat ik het doe).
Ik heb een groot zwak voor deze auto maar die 1 op 50 gaan ze niet halen.Zijspiegels erop en met een realistisch rijklaar gewicht en minder geavanceerde maar inderdaad tall&narrow banden/wielen(zie i3) zou 1 op 30 in de praktijk heel mooi zijn.Maar eerst eens zien..
Nog eens 100kg eraf, knap voor een auto die nu slechts 950kg weegt!
Check die stance! :P

bijzonder ding blijft het. Ik hou er wel van!
Vind t zo’n gaaf bakkie! Echt een kleurrijke toevoeging aan het grijze Nederlandse wagenpark! Erg geslaagd Citroën en deze uitvoering mag er ook zijn, lekkere dikke wielen!
Wat een heerlijk typische auto is dit toch. Echt geweldig dat Citroën weer met zo’n model komt. En dan ook nog eens redelijk betaalbaar. En met deze bodykit en deze velgen helemaal super!
Gelukkig dat er donkere ruiten in zitten, als je er in rijd zien ze je tenminste niet zitten..
@993c: Ehhhm je hebt het over een klandizie die ook in de markt is voor een Prius of een Ampera hè… Of een i3, hoewel die in ieder geval nog een beetje leuk rijdt.

Het staat jou uiteraard vrij om jouw favoriete Porker te kiezen, met of zonder geblindeerde ramen.
@sir_smokalot: “Na de Peugeot 208 HYbrid Air 2L conceptcar zat het er dik in dat ook Citroën zijn duit in het persluchtzakje zou doen

DIe Citroën-duit was er toch al vóór die van Peugeot?
http://www.autoblog.nl/nieuws/citroen-c3-hybrid-air-doet-het-op-perslucht-57602

Wel knap dat ze nog ‘ns 100 kg van de Cactus hebben gekregen!
Ik vind het wel een aardige auto om te zien eigenlijk. Verfrissend en origineel design. En deze uitvoering is nog leuker. Benieuwd hoe het rijdt eigenlijk.
via Android app
Ben ik nu de enige die dit een afgrijselijk lelijkt auto vind? Die vieze lelijke grote plastic kappen aan de zijkant. Ik weet het daar draait het allemaal om bij deze auto maar mijn mening is dat zelf een fiat multivlaai nog mooier is
@smartye36: Ach, laat die plastic panelen weg en je houdt een behoorlijk anonieme auto over; ’t is eigenlijk een stuk cosmetica. En dat kun je van die Fiat niet zeggen, daar was eigenlijk het hele ontwerp apart.

Smaken verschillen, ik vind de Cactus ook niet moeders mooiste, maar het kan een stuk erger. Zeker als je kijkt naar de budget-markt waar het model gepositioneerd is.
@smartye36: Ik vind het wel meevallen. De Multipla leek op twee autohelften van twee verschillende ontwerpers die op elkaar gelijmd waren. De Cactus lijkt een beetje op zo’n metalen Tonka speelgoedauto van vroegah. Die dingen waren bijna niet kapot te krijgen (niet bepaald een kenmerk voor Citroen maar alla)
Spleet oog lampen en 1:50 haalt ie nooit
Lullig doen over Perslucht en Franse auto’s, Duitse auto’s de hemel in prijzen die om de 2 jaar nieuwe Barbie lampjes uitbrengen. Hon, hon, hon…
Over het uiterlijk kun je twisten. Maar ik denk dat we het wel met elkaar eens kunnen zijn dat deze concept een hoog realiteitsgehalte heeft.
Het betreft een gewone, bruikbare 4 á 5 persoons auto, geen theoretisch sigaarvormige 2 zitter (of 1+2 zitter / 2+1 zitter / 4 zitter voor passagiers zonder benen) zonder bagageruimte.
De techniek is binnen afzienbare tijd toepasbaar in alles wat nu of de nabije toekomst van de band rolt.
Petje af voor PSA.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).