Volvo V60 Cross Country – volledig ongecamoufleerd

Auteur: , 17 Reacties

De V60 Cross Country is een variant die we nog nergens in de productplannen waren tegen gekomen, maar waarvan het niet heel onlogisch is dat die komt.

Immers zowel de V40 Cross Country als de V70 Cross Country zijn al een tijdje op de markt. Het recept valt blijkbaar in de smaak bij de Zweden. In Spanje kwamen we een heel setje Volvo’s op Zweedse platen tegen, waaronder een V60 die verdacht hoog op de poten stond, zeker vergeleken bij het reguliere bordeauxrode exemplaar dat erachter stond.

Bij de zwarte lakkleur valt het niet zo op, maar de V60 Cross Country krijgt ook de kenmerkende kunststof spatbordranden die de andere Cross Country modellen ook hebben. Het gespotte exemplaar was een T5 AWD (een benzinemotor met vierwielaandrijving), maar ongetwijfeld zullen er ook andere motorvarianten volgen en voor in Nederland hopelijk ook fiscaal-vriendelijkere voorwielaandrijvers.

Navraag bij de Volvo importeur leverde niet veel extra informatie op.17 reacties

Toch wel een beetje onlogisch gezien de XC60 al bestaat. Misschien is het wel een mule voor een nieuwe XC60.
@jaapiyo:

Inderdaad vreemd, zeker als je erover nadenkt dat “XC” staat voor “Cross Country”
@jaapiyo: de geruchten gaan dat ze naast de V40 cross country ook met een XC40 komen. En dan is de combinatie XC60 en V60 cross country helemaal niet zo onlogisch.
@mashell: Nou ja…die logica gaat alleen op als je de mogelijkheid dat Volvo naast de V40 en V40 XC ook nog een XC40 aanbiedt op zichzelf als logisch beschouwd.

Ik zou zelf inschatten dat dat zowel bij de ’40’ als bij de ’60’ modellen onlogisch is omdat die ruimte er IMO niet is tussen de segmenten, maar dat is mijn mening.

Ook gezien het feit de de XC60 én de V60 stiekem alweer wat jaartjes meegaan (door een geslaagde lift zien ze er weer fris uit maar de modellen zijn alweer ruim 5 respectievelijk 4 jaar op de markt) hou ik het voorlopig op het testen van een nieuw model.
@jaapiyo: Dat begrijp ik , maar het kan wel. Audi heeft een Q5 (XC60) concurrent en een A4 Allroad (en dan is deze V60 Cross Country de concurrent).
@jaapiyo: er staat bij volvo ook nog een xc40 in de planning, dus onlogisch vind ik het niet.. Alleen die naamgeving bij volvo, die slaap werkelijk nergens op.
De proporties kloppen imo niet echt.Hij lijkt wel een beetje te klein voor een XC.Als ik aan een Volvo XC Cross Country denk,denk ik aan een forse station.Liefst een hoekebak.
Maar zoals altijd; ik moet ‘m in hete echt zien uiteraard.
ziet er leuk uit zo n hoog op de wielen station!
Die rode V60 erachter is toch vele malen mooier!
Hij deelt de honinggraat gril ook met de V40 cross country en de XC70. Lijkt mij dus dat we binnenkort de V60 cross country kunnen verwelkomen.
Hahahaha….net een echte scoop zo met die foto’s spannend genomen vanuit een auto. ! Mogge, ze rijden geheel ongecamoufleerd rond en staan rustig stil bij een tankstation !
Informercial alert => reclame alert.

OT: Leuk hoor, maar wie gaat deze kopen? De particulier? Nee. Die heeft de XC70 en XC60 al. De zakelijke rijder?Nee. Die pakt de reguliere V (20%) of de PIH (7%) wel.
Zo, heb ik zo ook een beetje meegeholpen door het halve Volvo gamma in mijn reactie op te nemen Autoblog? Rekening volgt…
@insomnia: hmm…ja het bericht is wel geplaatst door Wout en die heeft wat ondersteuning van Volvo Nederland dus het heeft wel een beetje schijn van een advertorial. Kan ook niks meer voor face value nemen dezer dagen he…
@jaapiyo: Wouter rijdt al weer een tijdje een TT en geen Audi meer. :) en als je goed kijkt: resultaat van drie rondjes langs tankstation in een half uur tijd.
Ziet er niet uit!
Zou vanaf week 20 2015 moeten komen!
Totaal niet boeiend dat er een xc uitvoering van dit ding is… en dan ook nog zo laat…
Dat de V60 Cross Crountry komt is niet opvallend. Dat de hoge poten versie zo laat komt is wel merkwaardig. Het is immers geen zware ingreep: iets andere bumpers, iets hoger op de poten, paar styling details en je bent klaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).