#Clarksongate: zo ging het volgens een ooggetuige

Auteur: , 72 Reacties

De man die Top Gear zo'n beetje eigenhandig tot een wereldwijd populaire show transformeerde houdt de gemoederen lekker bezig na de "fracas". Maar wat is er écht gebeurd?

#Clarksongate: dit gebeurde er volgens een ooggetuige

Na een stevige drinksessie landden de drie presentatoren per helikopter bij een hotel, waar zoals bekend geen warme maaltijd klaarstond. Ok, wellicht niet cool na een lange dag werk, maar nog geen reden om iemand een klap voor z’n kop te geven, lijkt ons.

Jezza dacht daar geheel anders over en ging compleet over de flos tegen producer Oisin Tymon. Na een 40 minuten durende scheldkannonade waarin Tymon onder meer werd uitgemaakt voor “lazy Irisch c***” (rijmt op ‘blunt’) ging het licht uit bij Clarkson en gaf hij de producent een klap, waarbij de Lip van de Ier openbarstte. Vervolgens werd Tymon nog fijntjes duidelijk gemaakt dat hij sowieso zou worden ontslagen.

Op de dag stonden opnames in de studio in Dunsfold gepland, waarna het trio per heli naar Yorkshire werd gevlogen omdat er nog meer beelden moesten worden geschoten. Om 8u ’s avonds werden Clarkson, Hammond en May in het hotel verwacht maar in plaats daarvan zette het drietal het op een zuipen in een lokale pub. Twee uur na de afgesproken tijd was hun aankomst een feit.

Toen het eenmaal zover was, was een deel van de crew al naar bed. Naar verluidt was Tymon nogal pissig over het late arriveren van de presentatoren, waarna de poep de ventilator raakte wegens het gebrek aan warm eten. De manager van het hotel heeft uiteindelijk een steak staan flippen voor Clarkson, die volgens de ooggetuige niet meer in de stemming was voor een selfie.

Jezza zelf lijkt zich ondertussen niet al te druk te maken om het akkefietje en probeert vooral de indruk te wekken dat-ie toch al weg wilde bij de BBC. Via z’n column in The Sun trekt de presentator vergelijkingen tussen Top Gear en dinosaurussen. Enigszins cryptisch hint JC naar het mogelijke einde van de show, wat gezien de recente ontwikkelingen niet geheel onlogisch zou zijn.72 reacties

Divagedrag. Gewoon niet doen joh.
Verder waarschijnlijk storm in een glas water. Move on.
Wat een trieste vent is het toch. Wegwezen met die asociale, ouwe gek.
kunnen we vanavond Divorce gaan kijken wat leuk!….
@henkhupelschoten: Dat bevat wel een stuk minder drama…
@reistje: maar wel een milf, zijnde Chantal Janzen…
@reistje: en ook geacteerd, net als TG.
And on that bombshell, its time to end!
Ik geef mijn leerling ook altijd een klap als tie fouten maakt.
Het lijkt Dallas wel toendertijd.Wie heeft JR neergeschoten?
Man wat schoten de kijkcijfers omhoog.Some say he poked his c***k (rijmt op klok) in the eye of the producer.
Sowieso een arrogant mannetje die Clarkson..
@baap:

Heb je hem een keer persoonlijk ontmoet dan?
Doe ik inderdaad ook met mijn personeel als ik zelf een fuckup maak.
Ik geloof er geen hol van. BBC zal er sowieso alles aan doen om JC zwart te maken, en er zullen nog wel talloze van dit soort verhalen opduiken. Sensatie pers, weet u wel.

Het enigste wat wel duidelijk is, is dat JC zelf het incident heeft aangegeven en dat het over een uit de hand gelopen discussie ging over eten. Het zou trouwens alleen maar bij woorden zijn gebleven.
Ik denk dat de BBC al een tijdje van hem af wil (besparingen?) en dat hij het zelf ook wel voelde aankomen. Vandaar iedere keer weer wat uitdagen zoals iedere afl. een referentie naar Argentinie.
@osmo: Serieus besparingen? TG is wellicht wel een van de grootste melkkoetjes van de BBC, wordt wereldwijd uitgezonden. 350 miljoen kijkers! geschatte inkomsten 100 tot 150 miljoen per seizoen.
@bofkont: Reken ook eens even alle onkosten van reizen, hotels, crew en vooral niet te vergeten de lonen van de heren uit. Denk dat er geen enkel programma op de BBC zoveel geld verslindt als TG.
@osmo: Onder aan de streep blijft echt genoeg over, anders was TG allang verdwenen van de buis.
@osmo:
peanuts op de verkooprechten, simpel economisch gegeven, als de kosten hoger zijn dan de baten, dan stop je ermee.
Top Gear is al jarenlang de cash cow van de BBC, nog beter dan de interessante (en tevens geld verslindende) natuur documentaires van Sir Richard Attenborough

Ik bedoel maar, dagenlang zitten wachten totdat een Balinese Brulaap in paringstijd een scheet wil laten voor de camera terwijl hij een vlindervrucht van de Balinese Hangboom zit te verorberen.
ik werd er gek van ! LOL
@desjonnies:
Zeker als die Balinese Brulaap op dat moment in het thuisland opnames voor TG heeft….

Kunnen ze dat nou niet ff communiceren met Sirocco David….
@jrk68:
Sir. David
Damn autocorrect, waar blijft de edit knop…!
@jrk68: Waar het hart van vol is..
@desjonnies: Mooi geschreven weer sjon.Ik moest lachen.
@bofkont: En niet te vergeten dat de BBC een openbare omroep is die geen reclameinkomsten uit hoge kijkcifers haalt. Alles wordt dus betaald met Britse belastingscentjes.
@osmo: Volgens mij stond de verdiensten van JC hier op autoblog. Als ik me het goed herinner was dat 1 of 2 miljoen. Valt wel mee voor zo veel kijkcijfers..
@osmo: niet helemaal waar. Het is idd zo dat wij betalen, ik geloof dat ik £180 betaal aan kijk en luister geld maar in het geval van tg gaat die vlieger niet op, de kosten om het te maken worden ruimschoots goed gemaakt door de inkomsten van het blad, de verkoop van het format (tg usa, tg Australia) en de uitzendrechten van de originele serie zowel nieuwe als oude afleveringen. Dan heb ik het nog niet over de alle spulletjes waa tg opstaat en de dvd’s.
@sketcher: True, daar had ik geen rekening mee gehouden.
Beetje suggestieve tekst, maar dat zijn alle teksten over Clarkson de afgelopen week. Toch vind ik hetgeen wat er gebeurt is, ogenschijnlijk, meevallen. Tuurlijk, het is allemaal niet goed te praten, maar zo erg is het toch allemaal niet? Het is niet goed te praten, maar kom op: excuses, dikke manhug, beetje schadevergoeding moet voldoende zijn.
Zoals ik al een tijdje schrijf. De serie is een succes door het ombeholpen lompe gedrag van Clarkson. En sinds een paar maanden gaat dit enorm tegen hem werken
Iedereen handjes omhoog die na een lange werkdag thuis zijn vrouw slaat omdat het eten niet klaar staat. ✋✋
Eerst uitzoeken wat werkelijk gebeurd is, mocht bovenstaand verhaal kloppen dan mag top gear direct stoppen van mij met die omhooggevallen diva.
@bjorn77: dat telt niet, want jouw vrouw vindt dat lekker. Vooral als je er de pollepel voor gebruikt op haar kadetjes.
Als het werkelijk zo gegaan is dan vind ik het heel jammer maar niet meer dan terecht dat de BBC hem geschorst heeft. Ik ben een groot fan van zowel Top Gear als JC maar zulk laag gedrag gaat gewoon te ver. Zeker in combinatie met het, naar het schijnt, niet nakomen van afspraken door èn te laat èn beschonken op te komen dagen…
Some say he hitted his producer in the face, and when he’s on duty he behaves like a diva, all we know is; he’s suspended!
@ghost: hitted…. Serieus?
Lijkt me heel sterk wanneer dit voorval niet door diverse aanwezigen met hun mobieltje is gefilmd. Die beelden zullen binnenkort wel gelekt worden: de zwanenzang van een dronken diva.
JC heeft z’n hand duidelijk overspeeld. Wat mij nog het meeste aan dit verhaal tegen valt, is het feit dat e.e.a. klaarblijkelijk is voorgevallen onder invloed van een aanzienlijke hoeveelheid alcohol. Typisch Engels misschien, maar desondanks toch dieptriest.

Het merkenrecht op de naam “Top Gear” ligt onwrikbaar vast bij de BBC, dus zou het drietal de overstap maken naar een commerciële partij, dan moet dit onder een andere naam.
@RRRobert: Ik denk eerlijk gezegd dat de ‘hoofdrolspelers’ van deze show meer waard zijn dan de naam Top Gear. Zet die drie heren in een ander programma met min-of-meer dezelfde insteek en dat zal toch op z’n minst even succesvol zijn dan Top Gear laten presenteren door drie andere dames/heren.

Dat de BBC de naam Top Gear heeft vastgelegd is alleen maar om te voorkomen dat andere productiebedrijven aan de haal gaan met een succesvolle naam waar de BBC heel wat geld en moeite in heeft gestopt om het te ontwikkelen.
@RRRobert: First Gear
Je zou verwachten dat JC een oplossing had gezocht na het incident.. In plaats daarvan stapt hij naar de mensen die hem aangaven dat het “zijn laatste kans was”. ” Volgende keer lig je eruit !” en wat doet JC? Die gaat naar ze tor en zegt “hey ik heb die catering pipo aangepakt, wat duw en trekken en een boel geschreeuw… ”

Je krijgt sterk de indruk dat er mensen zo hard aan zijn poten hebben gezaagd dat hij er klaar mee is… Hij WIL helemaal niet blijven. Dus…”it’s time tot end”
Als het waar is dan is het gewoon een lul met vingers. Gezien zijn geschiedenis, en dan heb ik het niet alleen over z’n racistische “grapjes” maar ook over hoe hij zijn ex-vrouw heeft behandeld en wat al dan niet meer, zou het zomaar kunnen dat dit waar is.

Ik keek ook met plezier naar TG, maar als blijkt dat de man gewoon een enorme eikel is dan is het niet meer dan terecht wat hem te wachten staat.
Laat je fanboyisme voor deze man niet er voor zorgen dat je van alles excuses zit te zoeken voor hem.
Elk ander die zijn werknemer zou vol schelden of slaan zou ontslagen worden, maar omdat hij JC heet zou het ineens met de mantel der liefden bedekt moeten worden.
Ik betwijfel het, vinden deze 3 mannen hun werk allemaal zo oninteressant dat ze zomaar eventjes 2 uur later aankomen. Dan was dit ook zeker niet de eerste keer en hadden we hier al veel eerder iets over gehoord.
Het lijkt erop dat het over en uit is…

http://www.autoevolution.com/news/jeremy-clarkson-quits-top-gear-show-cancelled-for-good-93287.html
@Mercbenz: Bullshit artikel over een column die hier ook al gecovered is. Feitelijk weten we nog helemaal niets, het blijft bij speculeren.

Waarom word cunt gecensureerd? Zit hier toch niet op een blog van de EO?
Zand er over en hup verder gaan!
Niemand weet precies wat er gebeurd is, zelfs ik niet en dat wil heel wat zeggen !

Het enige dat we weten is dat er bij de BBC bepaalde krachten zijn die Clarkson niet moeten en omgekeerd moet Clarkson hen ook niet.

Ik denk eigenlijk dat dat de hele kicksaus is, de rest is window dressing, ik bedoel maar, als er één of andere idioot is bij de BBC die, wanneer je een helling een helling noemt, wat ook een scheldwoord is ; maar dat doet terwijl je naar een helling kijkt je van racisme beschuldigt, moet je jezelf als Clarkson serieus afvragen of je daar nog wel WILT werken.
Ik lul praktisch de gehele dag door Engels, kijk Engelse (comedy) series en begrijp 98% van de Engelse uitspraken, beeldspraken en humor, maar dat een Slope een scheldwoord voor een Aziaat?? is, dat wist ik zelfs niet !
@desjonnies: waarom is het gek dat zelfs jij het niet weet?
@rolov: hij is de buurman en zeer goede vriend van Clarkson.
Ik zeg niet dat dit zomaar mag maar jc is niet de enigste die iets stoms heeft gedaan na het zuipen en het gaat ook rond dat jc helemaal niet heeft geslagen maar dat het gewoon een beetje duw en trekwerk was maarja daar denk het VK zn favo krant the mirror weer heel anders over…
Zal wel weer flink overtrokken zijn.. Jeremy is echt wel een goeie vent hoor… Zijn humor zal wel verkeerd begrepen zijn.
Drank maakt meer kapot dan je lief is.
@sacha: je avatar spreekt boekdelen :’)
@lekkaah: hmm… Geniet maar drink met mate?
@sacha:

Nee het is “geniet en drink MET je maten”. :))
Ik ben groot fan van Clarkson, maar als dit klopt hoor hij gewoon ontslagen te worden. Zou een walgelijke actie zijn.
Weer het o zo kwaliteitsvolle the mirror, dan kan je er al vanuit gaan dat het een en ander aangedikt en verzonnen is.
Wat moeten we nu dan op zondag avond kijken?
@mrrallycross: hetzelfde wat je die andere 42 zondagen in het jaar zou kijken?
John de Mol koop dat trio ff.
Dronken man slaat andere man tijdens verhitte discussie.

Das iets wat je niet vaak hoort…
Pffft wat een kansloos gedrag!
Ach, je doet nou eenmaal dingen die je normaal niet zou doen als je honger hebt…
Mijn sugestie voor opvolger:
Image

Trouwens lijkt Clarkson mij gentleman en intelligent genoeg om dit op te lossen dunkt mij…
@blacklight:
Prima idee!
Toen het “oude” TopGear nog bestond vond ik de afleveringen met JC en VBH altijd het leukste. Oké, Vicky was toen wel een jaar of 20 jonger.
Maar goed, VBH en ik blijven zo’n beetje in dezelfde leeftijd. Dus voor mij nog steeds prima.
Episch: Vicky die haar moeder meeneemt voor een rondje in een Lamborghini.

we zijn zo lekker gewoon gebleven..
Volgens mij is er nog steeds niet officieel bekend wat er nu is gebeurd, alleen maar horen van?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).