Dit is naar verluidt Jeremy Clarksons slachtoffer

Auteur: , 61 Reacties

Zijn naam? Oisin Tymon, 36 lentes jong en assistent-producer bij Top Gear. De reden? Een 'catering issue'. Serveerde hij Clarkson soms een tofuburger met hummus?

Oisin Tymon

Jeremy Clarkson is geschorst, en de BBC noemde als reden een ‘fracas’. Dan kan je op je vingers natellen dat de *kuch* Britse kwaliteitsmedia er gretiger op duiken dan vliegen op een verse koeienvlaai, en de onderste steen heel wat eerder boven komt dan een vergeten bonnetje van 10 jaar geleden op een ministerie.

Laten we voorop stellen dat de nieuwste berichtgeving afkomstig is van de Mirror, een krant de graag in chocoletters schrijft en de neiging heeft de zaken wat zwaar aan te zetten. Maar ook sensatiemedia krijgen feiten naar boven.

Er werd door het trio gefilmd in Newcastle, en na een hele dag draaien krijg je honger, zeker Clarkson, die de laatste jaren steeds meer gelijkenissen is gaan vertonen met een drijvend lijk. Mr. Top Gear zou Tymon – al een decennium verbonden aan Top Gear – hebben verweten geen eten te hebben geregeld, of dit niet snel genoeg te hebben gedaan, en is hem daarna naar de keel gevlogen. Divagedrag dat eerder bij Kanye dan bij Clarkson past trouwens. Nogmaals, de details zijn wat vaag, we waren er niet bij.

Ondertussen roeren de presentatoren zich op twitter. May en Hammond delen plaagstoten uit, Clarkson houdt voor de verandering eens wijselijk zijn mon..haha, nee natuurlijk niet!

Update – Ondertussen reageert ook Jezza’s dochter:

Ghe61 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Nja wat de waarheid ook mag zijn, ze lopen toch aardig wat geld mis door alle afleveringen uit te stellen ofniet?
@arii:

Wat ik ook niet begrijp is waarom ze plots de andere aflevering blokkeren. Er zit ten eerste massa’s geld in die afleveringen en ten tweede hebben de reeds ingeblikte aflevering niets met het incident te maken. Ik weet natuurlijk niet wat er zich afgespeeld heeft maar de reactie lijkt me buitensporig en nutteloos.
Je bent eenmaal je zelf niet als je honger hebt
@n42b18: Dan komt juist de ware aard naar boven, die man deugt niet.
@gallardogt @c-ad Psssttt….Snickers.
@sydney: Inderdaad bij JC was het alleen lekkere trek, kan je nagaan. Echte honger is een heel ander verhaal.
@n42b18: Je ben toch geen wijf?
@n42b18: Stel je voor dat dit één grote reclamestunt van Snickers zou zijn.
@n42b18: You turn into a real diva when you’re hungry…
Mocht het echt waar blijken te zijn dat Jeremy deze man heeft geslagen puur omdat hij geen (of te laat) eten had geregeld dan mogen ze JC op staande voet ontslaan! Wat een onzin!
@mazdarx: Wie haalt het ook in zn hoofd om jeremy geen voedsel te geven? Wat mij betreft verdient
Leuk geschreven weer!
‘I think you better call tymone, call him.And tell ‘m come on…’
Blijft geweldige publiciteit, natuurlijk! Zelfs mijn moederr belde met het bericht dat JC (De Enige Zoon, niet die joodse timmerman van jaren geleden) is geschorst door de BBC.

Dus mocht de rest van de aflevering nog komen, dan weet ik zeker dat iedereen die met smart gaat kijken.

Ik vond het al zo veel voor Top Gear anno 2010: meer dan 6 afleveringen per seizoen ;-)
Om het even wat Clarkson gedaan heeft, de BBC is ook lekker bezig. Staat er een berichtje op de topgear site dat de show niet door gaat, maar ze hebben wel ff alle reacties eraf gegooid en de ‘comment section’ dicht gegooid… Lijkt Rusland wel
@spill1e: Mwah, dat is logisch. De website wordt gerund door de BBC en die hebben geen zin in allerlei scheldkanonnades aan hun hoofd en honderden “bring Jezza back” comments.
Och god, hoeveel artikelen gaan volgen?
@bouwvakkert: Minstens zoveel als destijds over Paul Walkers noodlottige ongeval.
Zou de bbc deze cash cow echt van de buis halen?
Het trio was 20 feb in Newcastle, aldus Jeremy zelf via Twitter. Had dit voorval een kleine maand nodig om te exploderen in de media? Ik zeg broodje aap.
@SCscreamGT2: Ze waren in Newcastle voor TopGear Live, voor alle volledigheid.
@SCscreamGT2: Dan heeft dat hier dus niks mee te maken, want dit zou gaan om een lange draaidag.
@donvincenzo: Bron?
@SCscreamGT2: Het was in het Simonstone Hall Hotel in Hawes, vorige week, en dus niet in Newcastle.
@dizono: Dus; bovenstaand verhaal gebaseerd op gebakken lucht.
Dus ab nu ook al aan de riool journalistiek..
@MARS: altijd al toch?
@autoblogger: Sorry, ik kon t niet ontcijferen, ik zie alleen wat losse woorden die geen verband houden met elkaar.
Tijd voor iets geheel nieuws, dit programma heeft gewoon een mooie toekomst achter zich.
@desjonnies: hmm die vat ik niet, mooie toekomst achter zich? Hoe zie je dat voor je?
@desjonnies:
grondig mee eens, markt is rijp voor een programma dat over autos gaat
@super: Er zijn genoeg goede auto programma hoor, jij weet ze alleen niet te vinden blijkbaar ;-)
Het is geen toeval dat hij net gisteren geschorst werd. Gisteren kwamen de heists uit in gta online, jc heeft zich opgeofferd zodat ze alledrie extra veel tijd hebben om de heists te spelen
‘cause you turn into a right Clarkson when you’re hungry…
Inderdaad tijd voor wat anders misschien, ik snap gewoon niet dat sommigen verdedigen wat JC heeft gedaan. Ik bedoel als je een meningsverschil hebt op de vloer met een collega of nog sterker een manager en je deelt een tik uit? Wat zijn de consequenties? Precies hetzelfde dus.
@regera918: Was jij er bij? heb jij de feiten? Of komen de “feiten” uit de Engelse tabloids?

Roepen wat een ander geroepen heeft is niet hetzelfde als een mening hebben of de feiten kennen. Reken er maar op dat iedereen op dit nieuws duikt en wil scoren met “de feiten” !
Sulleke moet zich niet zo aanstellen. Helpt zo een geniaal programma de vernieling in..
Ik vind wel dat de BBC met een goed statement mag komen. Ik keur fysiek geweld absoluut niet goed, dus is het wel zaak dit even goed te beoordelen. Heeft een irriterende producer van Clarkson een corrigerende bitch slap gekregen of heeft Een Grote Boze Clarkson die lieve kleine producer zijn gezicht onherkenbaar bewerkt heeft met een waterpomptang? Niet dat een van beide goed te praten is, maar er zijn wel degelijk gradaties.
Hij was gewoon een beetje Hangry. Gebeurt mij ook wel eens, niet dat ik dan meteen mensen ga slaan trouwens.
Een collega aanvliegen/slaan kan natuurlijk echt niet, maar ik ook wel iets dat weer uit te praten Is lijkt me.
Altijd gehaat als het niet over auto’s gaat maar nu is het ineens interessant? Hoop alleen niet dat top gear verdwijnt!
Je bent jezelf niet als je trek hebt.
@sleepyj: En goed de reacties doorlezen wordt blijkbaar dan ook wat lastiger..;) Neem een Snickertje pik!
@sydney: Mijn aangeboren luiheid eet ik niet weg met een snickertje.
80 minderjarige meisjes verkrachten dat mag gewoon bij de BBC maar de producer even een opvoedkundige tik uitdelen kan dan weer niet door de beugel ;)
@dutchcourage86: haha pedagogisch verantwoorde terechtwijzing
mjah het is en blijft natuurlijk een onbeholpen zak. En eens zal dit dus tegen hem gaan werken. Nu dus.
Ik ben benieuwd wat er van waar is….
Als ik lees wat “auto liefhebbers” hier posten, dan schieten de tranen mij gewoon in de ogen. Typisch Hollands zijn we weer hier. Jullie zijn zeker die mensen die de hele tijd die brieven naar ze sturen die beginnen met “Dear so called Top Gear…”

Je hebt nog geen enkel idee van wat er gebeurd is. Laat dat even een moment doordringen voordat je boos op de “reactie” knop ramt.

Lees dan nog even de reactie van dutchcourage86 voordat je definitief met je oogkleppen op een kant kiest.

En aan Sir_smokalot: Beste meneer, Jezza gaan vergelijken met een drijvend lijk… En jij schrijft op autoblog? Je weet wel dat het over auto’s gaat hier? En je vergelijkt deze beste man met een drijvend lijk? Hebben ze teveel van je brieven behandeld in de show ofzo?
Tja, wat moet je er van vinden. Het is niet de eerste keer dat Jezza voor controversie zorgt. Ik denk dat de BBC er nu wel een beetje klaar mee is. TopGear zal zeker blijven bestaan, maar misschien wel zonder Clarkson wie weet. Zou best een domme beslissing zijn, maar ze hebben enkele jaren geleden ook Jonathan Ross van zijn show gehaald.
Dat bekkie vraagt gewoon om een klap ook…
Offff dit is allemaal een dikke marketing stunt? :p

Vanaf volgende week de Franse Top Gear maar kijken dan, zal vast net zo grappig zijn..
Jeremy Clarkson een “drijvend lijk”? Jealous, much?! En dan in hetzelfde artikel beginnen over de Engelse rioolpers. Right.

Voor wie het niet door heeft of niet wil snappen; Jeremy Clarkson is de drijvende kracht achter het beste humoristische autoprogramma ooit. Punt.

Zijn unieke humor is blijkbaar niet voor iedereen, afgaande op de reeks zure klachten van tere zieltjes die in hun sneue leventje niets beters te doen hebben dan hun lange tenen overal onder te schuiven in de hoop ‘gekwetst’ te worden zodat ze zure brieven kunnen schrijven. Persoonlijk lig ik regelmatig in een stuipen om Clarkson. Ik vind ‘m vaak hilarisch. Betekent dit dat ik het altijd met hem eens ben? Natuurlijk niet. Daar gaat het ook helemaal niet om. Top Gear is een humoristisch programma over auto’s. Wie gaat klagen dat er onvoldoende aandacht aan de afmetingen van de kofferruimte van de Hyundai boring 1.2 wordt besteed snapt het niet. Wie klaagt over Clarkson’s scherpe humor snapt het ook niet. Kijk eens wat vaker naar (Engelstalige) stand-up comedy, daarmee vergeleken is Clarkson mild. Humor is iets om te lachen, per definitie niet serieus. Wie het toch serieus neemt en vervolgens klaagbrieven gaat zitten schrijven is echt sneu bezig (en verzuurt vooral z’n eigen leven met die instelling).

Clarkson betekent zoveel voor zo enorm veel mensen, dus verdient hij op z’n minst het voordeel van de twijfel. Ik heb geen zin om te gaan speculeren, maar *als* er iets heeft plaatsgevonden, zou het dan geen kwestie van oorzaak en gevolg zijn, zoals meestal? Clarkson houdt van een goede grap en neemt geen blad voor de mond, maar ik heb nooit eerder iets gelezen dat hij zich agressief zou hebben gedragen. Iemand van zijn status leeft onder een vergrootglas, als hij losse handen had was dat al veel eerder in het nieuws geweest (de haters komen nu immers ook uit alle hoeken en gaten gekropen). Misschien is hij geprovoceerd, misschien ging het om een duw, we weten het domweg niet. Grote kans dat de soep niet zo heet gegeten wordt als hij werd opgediend.

Wat er ook gebeurd is, het slaat in elk geval nergens op dat de BBC meteen de uitzending van Top Gear cancelt terwijl er nog uitzendingen klaarliggen. Een volkomen hysterische reactie, zoals de BBC helaas wel vaker doet als iets niet helemaal ‘politiek correct’ wordt geacht door de dominees in de boardroom.

#BringBackClarkson
@roaringv8: https://www.youtube.com/watch?v=vfzu2ObrYzc

jouw grote “idool” heeft al eens vaker iemand op zn bek getimmerd. In dit geval gewoon een recidivist. En Clarkson betekend veel voor enorm veel mensen?? uhuh cool story, dus omdat een hele generatie tieners een stijve krijgt omdat hij een tv show presenteert moet dat hem carte blanche geven om gewoon te doen wat hij wil?

Grow up man, niemand heeft de feiten maar zelfs de BBC gaat niet 350 MILJOEN kijkers jengen om niets.

#DoeEensNormaal
Hahhaha ze geven er geen reet om. De BBC gaat voot schut.
@mopar

Oh man, verschrikkelijk, wat een geweld! Een stomp, vreselijk… (!) Het heeft zoveel indruk gemaakt dat ik het volledig had verdrongen eh vergeten.

Als alle agressie in de wereld door een simpele stomp kon worden opgelost waren we in één klap van een hoop ellende af (doen we er handschoenen en een boksring bij ok?). Maar er zijn vandaag de dag altijd wel tutjes (m/v) die overal een drama van maken. Veel plezier nog bij de vagina monologen en breien voor gevorderden.

Dit gaat helemaal nergens over. Waarschijnlijk een excuus om een ‘lastige’ Clarkson van de buis te krijgen, wat bepaalde ‘politiek correcte’ krachten binnen de BBC al jaren tevergeefs proberen. Als we gaan speculeren kun je je ook afvragen of het bewust is uitgelokt. Wie weet hoe ver een ‘nobody’ die carrière wil maken wil gaan om de bazen te plezieren…

En ja, Top Gear is volgen opgave het meest bekeken BBC programma. Dus zijn veel mensen die er met plezier naar kijken de dupe van deze onbegrijpelijke actie van de BBC. (Er is sowieso geen reden om de reeds opgenomen programma’s niet uit te zenden).

Jouw 350 miljoen kijkers, zouden die er ook zijn zonder Clarkson? Nope. Het is de unieke combinatie van deze drie presentatoren, met Clarkson als drijvende kracht. Heb je Top Gear USA of Australië wel eens gezien? Dat haalt het er niet bij. Je kunt wel een stel kerels rondjes laten rijden en over auto’s praten, maar dan is het nog lang niet leuk. (Kijk maar naar de Nederlandse bagger; als er überhaupt iets is over auto’s gaat het over het formaat van de kofferbak en hoeveel koters er op de achterbank passen).

Schattig dat je denkt dat er alleen tieners naar Top Gear kijken, maar elke volwassen kerel die ook maar een beetje autoliefhebber is kijkt Top Gear. Vaak is het de eerste binnenkomer op maandag: “Top Gear gezien?”.

O ja, ‘idolen’ doe ik niet aan. Nooit gedaan ook trouwens. Ik mag hem en ik kan om hem lachen. Dat zouden meer mensen moeten doen.
@roaringv8: een stomp ja, kijk dat jij nou niet over de mentale capaciteit beschikt om dat te onthouden wil natuurlijk niet zeggen dat het niet gebeurd is. Als iemand jouw een stomp geeft op je werk pik jij dat zeker ook maar.

De “binnenkomer op maandag”, hmja sorry, werk niet bij een benzinestation.

Verder laat je taalgebruik duidelijk zien wat voor type je bent.

zeg @sir_smokalot , kan deze pipo eff een ban krijgen…
@mopar

Een vent geeft gewoon een stomp terug. Een zachtgekookt ei gaat jankend klagen bij de baas. De eerste categorie kan er waarschijnlijk na afloop om lachen bij een borrel, de tweede blijft verongelijkt doen tot het einde der dagen.

En moet ik geband worden omdat jij het niet redt met argumenten? Je laat je wel in de kaart kijken lieverd, het is wel duidelijk in welke categorie jij valt…

PS: waarom zou je op een benzinestation moeten werken om ergens binnen te komen? Die ‘logica’ moet je ff uitleggen. Ik koop er alleen benzine, dan kan ik op maandag weer fijn in m’n eigen toko aan het werk. Veel leuker, verdient ook stukken beter trouwens. :-)
@roaringv8: ja je bent een echte vent hoor, super stoer man. Vagina mongolen? Lieverd? + onnodig stoer overkomen. Tsja…jij bent dus van je mannetjes! :P verklaart een hoop…schat ;)


Nou dan houd ik het wel bij de vaginas en mag jij eff met de stokjes gaan spelen ;)
@mopar

Je bent het echt hè? “Dear so called Top Gear…” ten voeten uit.

Manneke toch… Het leven is vast niet makkelijk voor je. Je weet dat de meeste tv’s tegenwoordig een afstandsbediening hebben? Handig als je iets niet leuk vindt. >Off<.

Schelden doet geen zeer trouwens, maar nu je toch de amateurspiegoloog uithangt; je weet wat er over homofobie gezegd wordt toch? En mannetjes die te pas en te onpas over seks beginnen komen er niet veel beter af.

Denk aan je hart hè, wind jezelf niet teveel op…
@roaringv8: Ben je dr nog? Gast anders ga je eens heel snel opgroeien en wat van je leven maken. Pappie en mammie zijn zo niet trots op je heur…mannetje
Hij ziet er trouwens goed in elkaar geslagen uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).