Jeremy Clarkson hint in column naar vertrek Top Gear

Auteur: , 49 Reacties

Terwijl de potentiële #grexit nog steeds boven Europa hangt lijkt de #Jexit uiteindelijk eerder te komen.

Jezza eet een hapje

Voor het eerst sinds de ‘fracas‘ met producer Oisin Tymon heeft Jeremy Clarkson zich uitgelaten over het hele circus rond zijn persoontje en de toekomst van Top Gear. De laatste dagen werden de geluiden dat Clarkson er mee uit zou scheiien steeds sterker, en zijn wekelijkse column in The Sun lijkt hier nu ook op aan te sturen.

Jezza – die eerder deze week zij twitterbio wijzigde naar “I am probably a presenter on the BBC2 motoring show Top Gear” – zegt in een column vol dierenverwijzingen dat er een dag komt waarop je “de grote monsters vaarwel moet zwaaien” en meer van dat soort cryptische onzin. “I don’t intend to dwell here on what happened then or what will happen in the future. [..] I’m sure you’re as fed up with the story as I am.” en “We lose one animal and we get another. The world turns.” Juist.

Je kunt er nog alle kanten mee op, maar het lijkt er toch het meest op dat Jezza aanstuurt op een breuk met de BBC, ook al nadert de petitie om het vooral te laten blijven de 1 miljoen ondertekeningen (You can start as many campaigns as you like and call on the support of politicians from all sides, but the day must come when you have to wave goodbye to the big monsters, and move on.). De contracten van de 3 presentatoren verlopen eind maart.

Nog even de volledige foto. Om nom nom nom:

Hap hap hap49 reacties

Zolang ze met z’n drieën blijven, maakt het mij weinig uit of ze het nou onder de naam Top Gear op de BBC doen, of onder een andere naam bij een commerciële omroep.
Dat wordt een lekkere loonsverhoging….
Meteen afscheid nemen van die gast. De werkgever die je de kans gaf om zoveel roem en rijkdom te vergaren zo te kakken proberen te zetten. Hoe diep kun je zinken…
@bugboy: Je kunt altijd een foto van Dries Roelvink als profielfoto instellen..

OT.
Zo lang hij maar autoprogramma`s en documentaires blijft maken. Het liefst met de Hammond en May erbij.
@TimmiX: Ik vind het programma best vermakelijk, maar de “avonturen” zijn nogal nep. Als je kijkt hoe het er in Argentinie er aan toe ging. Zo’n enorme crew en dan doen alsof je met drie auto’s over een zelfgebouwd bruggetje rijdt. Dat gaat er onderhand bij mij niet meer in.

Daarbij heeft de BBC hem een bekend en rijk man gemaakt. Hij begint steeds meer uit de band te springen. Als hij daadwerkelijk zo’n ster is als hij denkt dat hij is, dan kan hij overal aan de bak. Maar ik denk dat hij het wel eens moeilijk kan krijgen bij een programma met een minder ruim budget.

Top Gear is best leuk, maar de kracht is voornamelijk dat het Engels is. De Engelse taal (en humor) maakt het programma erg goed te verkopen. Daardoor hebben zij bijna oneindig budget. Dat zie je wel aan de crew, camerawerk, …

Ik zou graag Fifth Gear op de Nederlandse televisie zien…
@bugboy: Je bent ervan op de hoogte dat toen de BBC Top Gear cancelde en iedereen vertrok om Fifth Gear bij de concurrent te maken, Clarkson trouw is gebleven? Hij heeft samen met z’n jeugdvriend en producer Andy Wilman het formaat van Top Gear nieuwe stijl bedacht, en heeft Top Gear gemaakt wat het is: een show met wereldwijd meer dan 350 miljoen kijkers dat tevens het allergrootste exportproduct van de BBC is. De BBC heeft Clarkson niet groot gemaakt, Clarkson heeft zichzelf groot (en rijk) gemaakt en de BBC ervan mee laten profiteren.
@bugboy: Dan moet je toch eens wat beter zoeken in de tv-gids.
@bugboy: Fifth gear kijk ik omdat ik een autoliefhebber ben, maar het is ‘gewoon’ een autoprogramma. Echt veel humor zit er niet in, is ook niet erg. Plato en Needel zijn wel een stuk beter als het op rijden aankomt.

TopGear is gewoon een erg vermakelijke show, en net Clarkson, met je het niet zo serieus nemen.
@gtwillem: Als je een echte auto liefhebber bent kun je beter naar het YouTube account van “Chris Harris on Cars” kijken!

Als je gewoon iets vermakelijks wilt kijken met begeerlijke auto’s, dan moet je topgear kijken ;-)
@bugboy: De neppe avonturen zijn juist leuk. Natuurlijk zijn ze even nep als goede tijden, slechte tijden maar het is effectief amusement. De studio sessies en het saaie gebunder van de Stig op dat Mickey Mouse circuit is een aanwijzing dat het budget nog niet helemaal onbeperkt is.
@bugboy: En de BBC heeft er niks aan verdient..? JC heeft het huidige Top Gear bedacht, dus hij heeft hun de kans gegeven.
@lohran: De BBC vaart er natuurlijk ook wel bij. Maar feit is dat Jereme Clarkson zich steeds meer als een diva begint te gedragen. Ik vind het wel ballen tonen van de BBC dat ze het niet pikken en hem even op de plek zetten.
@bugboy: Ach ja, is hij een uitzondering als wereldster? Zijn het grotendeels niet diva’s? Ik wacht het allemaal rustig af. Ben benieuwd wat er allemaal echt is gebeurd. Top Gear zonder JC is niet compleet, maar zonder Hammond en May ook niet.
@lohran: klopt. De BBC mag vooral blij zijn met JC. He weet wat je in huis haalt, get is altijd een politiek incorrecte kerel geweest, maar dat was ook zijn charme. En om heel eerlijk te zijn: het valt op zich allemaal wel mee. Handig is het niet, maar je weet dat HIJ het doet, ook een beetje om te provoceren. En soms heeft ie ook daadwerkelijk een punt.

De BBC heeft destijds meer emphatie getoond voor pedofilie (Jimmy Saville)…
@bugboy: het werkt ook de andere kant op. Zonder Jezza Hamster en captain slow was top gear waarschijnlijk nooit zo groot en populair geworden. Bbc is heeft echt dik geld met ze verdient
Grexit zou alleen maar een zegen zijn, maar het vertrek van JC bij TG zal een trauma voor de wereld zijn ;)
Als ze dan maar gewoon verder gaan met top gear en wij ze in Nederland nog maar lekker kunnen blijven volgen via de live uitzending vind ik dit gelul allemaal best.
@mrrallycross: live uitzending? Vet, zijn die er ook?!? Vertel
@gregorius: ja, als je in die loods gaat staan. Ik bedoel natuurlijk met live, de uitzendingen rechtstreeks van BBC
Hunnie overzee hebben Jeremy Clarkson, wij hebben Gordon: 2 druppels water.
Misschien is het beter als ze vertrekken. Kunnen ze mooi bij een commerciele zender verder
Laat ‘m op Youtube verder gaan, net als Chris Harris. Geniale kerel, zou jammer zijn als we niets meer van ‘m zien.
OK, prima. Ruim je even je bureau leeg en doe je zelf de deur achter je dicht?
First comment omg!
@snrkul: ik kom je toch echt helaas uit je droom halen, je was tiende helaas
@henkhupelschoten: scheelt een nul…
@norge: en dat rijmt weer op wat ie nu is …….. :-)))
@snrkul: Haha Faal.
@snrkul: Is het weer het jaar 2000?
Het drietal commercieel en Topgear opnieuw opzetten. Back to the basics. Krijgen we misschien wel twee leuke autoprogramma’s!
Vind het vooral jammer van het reeds opgenomen materiaal….
@mrdjm: Inderdaad, ik was stiekem wel benieuwd naar het avontuur met de MGB GT, Peugeot 304 en Fiat 124 Spider…
@motoragent: ik naar de supercar triotest (Porsche,Ferrari,McLaren)…
Het duurde even voordat ik zag dat Jeremy geen hele tartaar op zn chopstick heeft
Ziet er nog iemand Vettel in de jonge Clarkson ?
@nofxke: Ik zie mezelf raar genoeg terug… Zal wel door de krullen komen. Mooie tijden waren het
Daar sta je dan
Je zag dit moment al zo vaak in je dromen
En daar is t dan
De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier
Ben je er klaar voor? Kun je dat ooit echt zijn?
Daar sta je dan
Ieder mens heeft een taak in dit leven
Alles gedaan om je voor te bereiden
Dat was het dan…
@w0o0dy: wtf?
@Fidenza: w0o0dy deed als kind mee aan de mini playbackshow en dat was blijkbaar een traumatische ervaring.
@Fidenza: Koningslied van John Ewbank… Dacht die tekst kan ik vast een keer inzetten….
Hij zal dat gezijk iedere keer hij een grapje maakt ook wel beu zijn.

Als die op pensioen gaat komt die waarschijnlijk wel met iets nieuw en verfrissend voor z’n fans. Je gaat me niet vertellen dat er nu nog iemand was die naar top gear keek en dacht ‘amai dit is goed, hier wil ik meer van zien’.
@Hupke: ik ken iemand: mezelf!
Guido van de garde was al genoeg voor deze maand. Niet ook nog eens mijn enige programma weg waar ik nog echt tijd voor vrij maak om het te kijken ): huilie huilie snik*
het zou leuk zijn als ie samen gaat werken met de Duitsers van GRIP
ik mag die vent toch niet.
Kan er alles behalve verdrietig van worden.
Flinke gelijkenis met Sebastian Vettel op de bovenstaande foto!

OT:

Ik weet niet wat er aan de hand is met deze man. Ik las ooit dat Clarkson zich snel verveeld en dan wel eens rare dingen doet.

Die shit met het N-woord was niet nodig want Clarkson had publicatie ervan tegengehouden. Dus hij weet wel waar hij mee bezig is. Toen gaf ik hem inderdaad de voordeel van de twijfel.

Iemand is toen gaan graven om hem te beschadigen.

Maar je BBC-medewerker een mep verkopen omdat deze je geen warme maaltijd kan voorschotelen?

Als dat echt zo is (blijkbaar wel) dan heeft Clarkson zijn tegenstanders binnen de BBC zelf munitie gegeven.

Dan kan hij alleen maar in de spiegel kijken en zichzelf aanstaren.

TG is verouderd als je echt scherp kijkt…ik betrapte mij erop niet meer te wachten voor de tv op zondag. En ook nu mis ik het niet.

Op Youtube of via internet-tv kun je leukere autoshow bekijken. Ja, die zijn tot op zekere hoogte gebaseerd op het TG van Clarkson, maar bij hun zich de charme in een veel lager budget.

Moeilijk, maar de wereld draait door zoals Jeremy het zelf ook zegt. Ik hoop wel dat hij zich niet dood gaat vervelen…dat hoeft ook weer niet.

En of hij elders aan de slag kan? Ja, maar of hij het kan pruimen om met een veel kleiner budget te werken?
Wie is Paul Walker??
@parker: iemand van fast
Going out with a bang… “And on that bomb shell…”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).