Come Allora! Toch twijfels binnen Ferrari-top over SUV?

Auteur: , 9 Reacties

Logica doet vermoeden dat Ferrari met een SUV op de markt komt. Maar nu is er toch weer wat twijfel ontstaan.

Fezza

Op basis van eerdere berichtgeving van Autocar schreven we eerder dat Ferrari reeds bezig was met het ontwikkelen van een SUV onder projectnaam F16X. Ondanks dat merken als Bentley, Maserati en vooral ook de grote concurrent Lamborghini SUV’s (gaan) bouwen, was dat toch nog enigszins verrassend. Eindbaas Sergio Marchionne claimde namelijk eerder nog dat men hem eerst zou moeten neerschieten voordat Ferrari een SUV kon bouwen. ‘U liegt en u draait!’, zou Jan-Peter zeggen.

Maar zoals we gewend zijn van de Italianen, gaat het flip-floppen over nieuwe modellen vrolijk verder. Volgens Michael Leiters, de technische topper van Ferrari, is er namelijk nog niks beslist over de komst van een Ferrari SUV. Dat ze bij Ferrari al bezig zijn met de ontwikkeling van de vermeende ‘offroader’ is al helemaal nonsense, zo zegt Michael tegen La Revue Automobile.

We hebben veel projecten lopen en veel concepten, maar er loopt nog geen project om een SUV te ontwikkelen. Niks is nog bevestigd.

Harde woorden dus van Michael. Keiharde leugens, of zou de eerdere berichtgeving dan toch ietwat voorbarig zijn geweest?9 reacties

Ik hoop zo dat ze een SUV gaan maken. Met een elektro torretje erin. En dan later een pickup truck.

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s–kJqmmRvg–/c_scale,fl_progressive,q_80,w_800/ltmfuxwbnbqbwnd3zhmc.jpg
Er zal nooit een Ferrari suv komen. Dat snapt toch iedereen. Is gewoon slap geouwehoer.
Ik persoonlijk blijf erbij dat Ferrari de sportauto’s moet maken en Maserati de personenauto’s.

Aan de andere kant: een comfortabele auto als een 456GT of een 612 Scaglietti is wel heel begeerlijk als vierzitter. Als Ferrari de rustige designstijl van deze auto’s weer terugbrengt in haar modellen, dan denk ik dat zelfs een SUV van Ferrari ook echt mooi kan zijn (verkopen doet het immers toch wel, hoe zo’n ding ook eruitziet).
Wacht zelf nog met smacht op de FF diesel ;)
@ukbob: wacht nog maar FF dan
In het verleden heeft Ferrari plechtig beloofd nooooit met injectie te komen, nooit met dubbele koppelingstransmissie’s.. Want dat haalt karakter uit de auto. Die suv komt er gewoon.
Ferrari Prius….
Laat ze eerst het design maar weer op orde krijgen. Ik mis een mooie cleane GT bijvoorbeeld.
Ferrari had de ontwikkeling van de Maserati Lavente opzich moeten nemen. Dan was het niet zo’n half zacht ei als nu geweest. Behoefte aan een Ferrari SUV was dan ook wel weg gezakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).