Daarom steek je nooit een peuk op als je gasflessen vervoert

Auteur: , 30 Reacties

De bestuurder van deze ooit rode Renault Trafic sloeg bovenstaand advies gistermiddag in Rotterdam-Ommoord in de wind, en moest het bekopen met een uitgebrande bus en zware verwondingen. Zijn voorruit is op de derde verdieping (!) van een omliggende flat teruggevonden.

Busjesbrand

Spelende vrouw, wat hebt u nu geleerd? Video en foto’s bij RTV Rijnmond.

Foto via @AventeonNL30 reacties

ik moet hierbij ook denken aan mensen die al rokend uitstappen bij een benzinestation… Logic. not even once… hoop dat de bestuurder er weer snel bovenop komt.
@rnej: niet dat ik het zelf zou doen maar een peuk is niet genoeg om benzine aan te krijgen volgensmij. Als je een peuk in je benzine tank gooit dan gebeurt er in ieder geval niks.
@arii: is helemaal waar, het moet het “ideale” mengsel bereiken van zuurstof en benzine… maar een gasfles is meestal ook niet lek… iets met risico gewoon niet nemen ;)
@arii: Als je benzine als vloeistof bedoelt heb je gelijk, als het echter benzinedamp is…. dat is behoorlijk ontvlambaar.
@406_v6: precies dat..per liter benzine zijn de dampen daarvan gelijk aan 15kg TNT
@arii: Ja, en nee. Een vrijwel lege benzinetank bevat vooral benzine damp.. laat dat nou net wèl lekker branden. De meeste brandstoffen hebben een ‘verdamp-initiator’ nodig: een lont, wat de brandstof opzuigt en vergast. Zoals een watje in je spiritus brandertje van het gourmetstel. Of een peuk in een plas benzine. Een vlammetje bij een plas benzine houden doet soms niets, maar gooi er een doekje in, en inferno!

Maar ach: Darwin awards zijn er om uit te delen natuurlijk ;-) Test t lekker uit zou ik zeggen :-)
@rnej: mensen vergeten vaak dat hun nylon jasje dat ze dragen veel gevaarlijker is.
zo’ne grote vuurbal jonge! Bam!
Geleerd? Ik heb geleerd dat er zoiets bestaat als Ommoord (whats in the name). En ik heb ook geleerd dat ik er van mijn leven niet wil komen; wat straalt die foto een trootseloos gevoel van die buurt uit!
@gregorius: ommoord is toch het maaskantje van R’dam..
@gregorius: Ik ben er vaak genoeg geweest om dit te bevestigen. Het is zeer deprimerend om daar te zijn laatstaan te wonen.
Holy smokes batman. Dat moet een klap geweest zijn. Niet op sbs geweest? Met het gebruikelijke commentaar? Verschrikkelijk, geen woorden voor, Was zo’n lieve knul enz..
Oke je heet Sir Smokalot maar wat heeft de titel met het artikel te maken….
Beter z’n voorruit dan z’n voorhuid
Roken maakt meer kapot dan je lief is…
Volgens de politie is er niemand gewond, maar volgens ooggetuigen is de bestuurder gewond afgevoerd.
Volgens de politie is de voorruit op de 3e verdieping van een flat teruggevonden, maar op de foto’s op de site van RTV Rijnmond ligt die gewoon op de grond vlak voor het busje.

Rara politiepetje…
Gasflessen zelf vervoeren in een busje is volgens mij ook verboden. Mag alleen in een caravan, camper of op speciaal geregistreerd transport. Heb vaak voor een vereniging goederen vervoerd en daar zaten ook altijd grote gasflessen bij, maar die moesten we heel goed verstoppen.
@Joost1990_2: Neem aan dat de dakdekker wel een gasfles voor z’n brander mag meenemen?
@Joost1990_2: Iedere loodgieter en dakdekker heeft een (flinke) gasfles in z’n bus staan hoor. Anders kunnen ze hun werk namelijk niet doen. In de geldende wet- en regelgeving zit ongetwijfeld een marge – een maximaal gewicht of volume dat zonder bijzondere diploma’s of vergunningen vervoerd mag worden. Anders mag je ook geen aanstekertje in je broekzak hebben.

Lijkt me trouwens zot als je geen gasfles in een bestelbus mag hebben, maar wel in een caravan of camper. Niet alleen zijn veel campers omgebouwde bestelbussen, ik durf daarnaast de bewering wel aan dat de gemiddelde bestelbus een stuk veiliger is om een gasfles te vervoeren dan een caravan.
Beun de Haas.
Je sigarettenpeuk kun je gerust uitdoven in een plas benzine, doe dat alleen niet in diesel!.
En gas, ach ja hoeft geen verdere uitleg denk.
@Sracerr: Volgens mij niet goed opgelet bij natuurkunde.
Hoe zou dat met die voorruit gegaan zijn?
De bewoner die belt met de woningstichting en zegt: he joh, ik weet het niet maar er ligt zomaar een ruit op mijn balkon. Kom eens opruimen!

Of is de politie alle galerijen afgelopen en overal aangebeld met de vraag: he, sorry dat we je wakker maken maar: heb je misschien een voorruit op het balkon liggen die er gisteravond nog niet lag? We zijn er namelijk een kwijt…
Die brandweerman in dat filmpje is lekker aan het blussen, maar waarom eigenlijk? Laat dat ding lekker affikken, hij is toch al helemaal uitgebrand. Oja, in het filmpje brand hij al niet eens meer, maar toch staat de beste man hem helemaal vol met water te pompen.
Wat heeft dat voor zin?

Verder vervelend dat dit gebeurt is, maarja, roken is dodelijk; het staat vrij duidelijk op de pakjes sigaretten.
@stationcar:

Wel als je niet nablust schiet dat ding verder in de fik.


Verder schade aan de omgeving als dat ding verder brand.
Asphalt, omringende wagens,…
@Hupke:
Check ff die foto’s of het filmpje, die verharding is niet onder de indruk van wat hitte meer of minder, en de omringende auto’s zijn al aan poeier. En al schiét dat ding verder in de fik, een uitgebrande bus is sowieso totall los.
(Het is trouwens gewoon ‘asfalt’, niet apsahlt of hoe je het ook noemt.)
Zat gasflessen achterin……Toch lekker paffen…….Is wel Argon :)
Een sigaret ontsteekt geen benzine, daarvoor is de ontbrandingstemeratuur van bezine te hoog/ de temperatuur van een sigaret te laag. Zie ook deze filmpjes:
https://www.youtube.com/watch?v=fMrj9VFl2cY
https://www.youtube.com/watch?v=C1RMrh9Lf1I
Ik zou voor de zekerheid niet roken in de buurt van benzine trouwens.
@koenigseggone1: Ik zou voor de zekerheid niet roken. punt.
@mashell: Je hebt helemaal gelijk XD.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).