Dafne Schippers gaat van Porsche naar Toyota

Auteur: , 43 Reacties

Waar Schippers zich voorheen in een Porsche Macan voortbewoog, krijgt ze nu de sleutels van een Toyota RAV4 Hybrid in handen gedrukt.

Dafne Schippers gaat van Porsche naar Toyota

Schippers mag zich nu namelijk naast wereldkampioene en Olympisch medaillewinnares, ook ambassadeur van Toyota noemen. Deze samenwerking komt niet uit de lucht vallen, want de Japanse autogigant is de wereldwijde partner van de Olympische Spelen.

Qua cilinders blijft Schippers in ieder geval op hetzelfde niveau, want de RAV4 beschikt evenals de Macan over een viercilinder. In het geval van de RAV4 gaat het echter om een hybride aandrijflijn die goed is voor 222 pk. Aangezien de Macan over 252 pk beschikt moet de atlete qua vermogen wel wat inleveren.

Het nobele streven van Toyota is om de laagste emissiewaardes van een officieel Olympisch wagenpark te bereiken. Dit willen ze doen door een batterij aan emissievrije voertuigen in te zetten, zoals de e-Palette en de Mirai. Dit klinkt allemaal heel leuk, maar in de praktijk zie je deze auto’s amper rijden. Als je op dit moment een emissievrije Toyota wilt hebben is het lastig zoeken in de Nederlandse showrooms. Bovendien kun je nog amper waterstof tanken in Nederland. De RAV4 Hybrid is wel te vinden in de showroom, maar die heeft nog altijd een benzinemotor onder de kap.

Ondanks het feit dat het niet op alle vlakken een upgrade is te noemen ten opzichte van de Macan, zegt Schippers erg blij te zijn met de nieuwe samenwerking. Volgens haar delen zij en Toyota het streven naar verbetering en het doorzettingsvermogen. Helaas deelt de RAV4 het streven naar snelheid wat minder, want met een 0-100 tijd van 8,1 seconden is het niet de Dafne Schippers onder de auto’s te noemen.43 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Meisje heeft wel pech. Eerst geblesseerd op WK of zoiets en nu dit…
@poomens: sinds wanneer is gratis autorijden pech?
@mashell: als je de Porker wordt afgepakt en je moet je in een RAV voortbewegen is dat relatief gezien pech.

In absolute zin is het natuurlijk nog steeds mazzel te noemen.
@911targa: afpakken is het natuurlijk niet, het is gewoon het aflopen van een contract. Leuk dat er meteen een nieuw contract is.
@mashell: ze zal wel bijtelling betalen; dat zal er wel op vooruit gaan. Wat betreft de sprint in 8,1 s. naar 100; als zij de 100 meter in die tijd doet wint ze voorlopig met ruime voorsprong.
@911targa: Ja ze kan net zo hard achter als vooruit lopen hahaha. En inderdaad ik krijg helemaal niks!
@mashell: persoonlijk betaal ik graag als ik daardoor vrije keuze heb wat ik rij
@mashell: geld toe zou ik nog niet dit hok willen rijden, man wat een armoede.
@zrijder: Wat is dit voor onzin.
@2jzpascal: ja eens toyota is onzin, als liefhebber wil je er niet dood in gevonden worden. eens!
@zrijder: Wat rij je zelf dan?
@redbeams: E85 Z4M voor de fun, en zakelijk een A4 tdi 190 ulta.
@poomens: Ze heeft groot gelijk! Wat moet je met vag troep!?
Beter Toyota dan Mercedes. Dan had ze waarschijnlijk een Sprinter gekregen.
@cossiekiller: waarschijnlijk iets van een GLC
@katoenboer:

Jij snapt hem… (niet)
@cossiekiller: Nee ik denk een 190D.
@cossiekiller: en als Skoda sponsor was, kreeg ze een Rapid.
@berlinetta: en bij Gilera een… laat maar ook.
@flatsixx: Nostalgie.
Oké, het is geen Porsche maar wat is er mis met een Toyota RAV4?. Een prima auto.Hier in Canada vliegen de RAV4’s je om de oren. Vorig jaar zijn er hier 55.500 van verkocht. Dit jaar zullen dat er rond de 70.000 zijn. Er zijn zelfs heel wat mensen hier die miljonair zijn (in canadese dollars) maar alsnog een RAV4 hebben. Missisauga een stadje nabij Toronto, waar veel miljonairs wonen je zult bij veel van die grote villa’s een RAV4 op de oprit zien staan
@arias: Hier rijden téveel Mitsubishi Outlanders rond, wil niet zeggen dat ze dan gelijk goed zijn, zegt wel wat over de (wan)smaak van zijn berijder.
@toniominestrone: juistem👍
@toniominestrone: Nou ja, dat zegt meer over de motieven van de gebruiker. In Canada zal bijtelling niet de leidende factor zijn, eerder de prijs/kwaliteit verhouding en die ligt goed blijkbaar.
@toniominestrone: Bedankt voor de statistieken meneer de Toyota verkoper. Niemand zegt ook dat de RAV4 een slechte auto is, maar wel dat de gemiddelde berijder ervan 65+ is; zeker in NL. Je verhaal over millionairs in de buurt die er ‘allemaal’ 1 hebben geloof ik echter niets van; nergens ter wereld zie je millionairs in RAV4s rijden, het zijn altijd Land Cruisers, Land Rovers, G-series of een BMW X-serie.
@dawwg: Jij moet echt beter lezen. Ik heb nergens gezegd dat ze allemaal een RAV4 hebben. Ik heb gezegd dat er redelijk aantal (rijke mensen) hier er 1 hebben. Ik heb het nergens over de Range’s en de G-Klasse of de BMW x modellen gehad. Ook die auto’s heb je veel hier. De BMW X3 en de X5 zie je namelijk veel hier. Van de Audi zie je naast de Q7 die al heel goed wordt verkocht, de Q8 ook de laatste tijd relatief veel. Range Rover Sport worden ook goed verkocht. Van de Mercedes is het overal de GLS. de G Klasse doet het voor zijn prijs ook erg goed. Er zijn van jan tot september 1.009 stuks van verkocht in Canada.
Ter vergelijking er werden in Spanje in diezelfde periode maar 133 stuks van verkocht. De nieuwe GLE doet het tot nu toe minder dan z’n voorganger hier en lijkt niet erg aan te slaan. Is dit voldoende informatie voor u meneer?
@toniominestrone: Ja maar dat kwam voornamelijk door de destijds gunstige bijtelling en subsidies. Als ik me niet vergis was er laatst een artikel op AB over export van de meeste modellen naar het buitenland. Waarbij de Outlander nr.1 was met meer dan 3.000 geloof ik geëxporteerde stuks. Na de leasecontracten wilt nauwelijks iemand ze nog. Hier in Canada is de Outlander goed voor 13 à 14.000 stuks per jaar wat dus veel minder is dan zn concurrenten. In Toronto zie ik ze niet veel rijden, ze worden voornamelijk in Alberta en Québec verkocht waar er subsidies zijn op ev’s en plug-in hybrids.
@arias: Blame Canada blame Canada!!! Ik vind die nieuwe Toyota ook echt 10x mooier dan de Outlander.
@arias: klopt helemaal Canadezen en Amerikanen die denken als volgt, elke dollar die in hun zak blijft is van hun. En ja ze hebben gelijk, onderhoud van een Toyota / Lexus is stukken goedkoper dan Duitse troep!
@arias: saaie mensen dus.
Tja, een gratis auto is natuurlijk geweldig, maar hier je Porsche voor inleveren is toch erg jammer.
Lekker man
Ondanks het feit dat het niet op alle vlakken een upgrade is te noemen ten opzichte van de Macan, zegt Schippers erg blij te zijn met de nieuwe samenwerking.

Tuurlijk..
Ze neemt alvast een voorschotje op 100 km/u
Volgens mij krijgen al die olympische sporters een Toyota ter beschikking, het NOC NSF was toch overgestapt van Volkswagen naar Toyota stond mij iets van bij.
Denk dat Dafne genoeg geld heeft om wel iets leuks te kunnen kopen als ze dat zou willen.
Even gegoogled, Knappe atletische madam die Dafne.;
Tja..Net als haar carrière een stapje terug…
Heeft in ieder geval meer stijl
Schrale bandjes zeg …
Maar, Dafne, als je meeleest, je bent een lekker ding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).