Daniel Ricciardo vindt zichzelf de beste

Auteur: , 15 Reacties

Stoere taal vanuit Red Bull naar de concurrentie.

Daniel Ricciardo doet gewaagde uitspraak

Red Bull heeft nog niet het gedroomde seizoen waarop werd gehoopt, maar Daniel Ricciardo maakt duidelijk dat Mercedes en Ferrari zich wel degelijk zorgen moeten maken. Volgens de Red Bull-coureur zijn Max Verstappen en hij het sterkste coureursduo op de grid. Ondanks dat de Duitsers en Italianen een voorsprong hebben in het klassement, zegt dat volgens Ricciardo niet iets over de kwaliteit van de coureurs.

Tegen ‘Big Sports Breakfast‘ maakt de Red Bull racer duidelijk dat de concurrentie die Max en hij binnen het team hebben hen scherpt houdt. “Ik weet dat wanneer ik niet goed presteer, hij mijn plek overneemt. Die gedrevenheid om voor je plek te vechten werkt erg goed tussen ons. Ik geloof echt dat wij samen de beste line-up op de grid zijn en dat we dat kunnen laten zien als de auto beter wordt.”

Na Monaco staat bij Ferrari en Mercedes de ene coureur namelijk duidelijk in punten achter op zijn teamgenoot. Valtteri Bottas loopt 29 punten achter op zijn ploeggenoot Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen loopt maar liefst 62 punten achter op Sebastian Vettel. Bij de Red Bull coureurs is dit verschil veel kleiner. Ricciardo en Max staan achter elkaar op de vijfde en zesde plek in het klassement, waarbij Ricciardo 7 punten voorloopt op Max. Hoewel de punten bij Red Bull dus onderling niet zo groot zijn, is het te hopen dat het nieuwe motorprogramma zich snel ontwikkelt zodat de verschillen met Ferrari en Mercedes ook kleiner worden.15 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dat je allebei evenveel punten hebt betekent natuurlijk niet dat je de beste bent. Dat gezegd hebbende: ik denk dat ze wel op plek 3 en 4 staan in het rijtje beste coureurs.
@pomoek: En wie staan in jouw ogen dan nog boven Verstappen en Ricciardo? Je hebt twee plekjes te vergeven en ik kan zo al drie namen (Alonso, Hamilton, Vettel) bedenken die daar wel aanspraak op zouden kunnen maken.
@Edge: Maar het gaat hier om duo’s, niet om individuele rijders.
Opzich heeft ie wel gelijk. Als duo zijn ze namelijk wel sterker dan Hamilton en Bottas of Vettel en Kimi. Zowel Bottas als Kimi presteren toch wat minder (al is Bottas wel goed bezig nu).
@berlinetta: maar het duo Rosberg en Hamilton was vorig jaar nog veel sterker. En daar was ook nog meer om te doen.
@mashell: sterker door de auto die ze tot hun beschikking hadden. Elkaar er tot twee keer toe vanaf rijden getuigd niet echt van kracht als team zijnde.
@mashell: Dat was allesbehalve een sterk duo. Ze hadden een hekel aan elkaar. Bovendien is Rosberg kampioen geworden doordat Mercedes goed werk heeft geleverd, niet vanwege zijn uitmuntende rijkunsten.
@berlinetta: juist dat ze een hekel aan elkaar hadden (nou ja, Hamilton had een hekel aan Rosberg, Rosberg is zo’n lieve jongen die heeft aan niemand een hekel) maakte het duo zo sterk. Hamilton heeft iemand nodig die hem motiveert extra zijn best te doen. En Rosberg haalde er eer uit de zeer getalenteerde wereldkampioen Hamilton te verslaan. Ze maakten elkaar sterker.
Voor de stand in het WK is niet goed dat ze elkaar van de baan rossen maar voor de sport, als iets waarin emotie en drama een plaats heeft is het super. De nice guys bij Red Bull zijn in dat licht eigenlijk wel een beetje saai.
Het puntenverschil zegt weinig in dit geval. Als je altijd 5e (10 punten) of 6e (8 punten) finisht, omdat het gat naar de eerste twee teams te groot is, en het gat naar de achterliggende teams ook, is het verschil in punten ook klein.

Ben benieuwd hoeveel er weer zullen posten welke coureurs in hun ogen de beste zijn. Dat komt minimaal 1x per week voorbij, en het zijn altijd dezelfde coureurs in het lijstje.
@fapfap: Ik vind Lance Stroll en Jolyon Palmer toch wel twee uitstekende coureurs hoor.
@viezefreddyw: uitsteken kun je ook aan de onderkant..
Daniel is absoluut beter dan Max, dat hebben we al zo vaak gezien.
Niet af te gaan op de titel maar wat Ricciardo werkelijk zei ben ik het wel met hem eens. Het enige team dat in de buurt komt is Force India maar bij alle andere teams is het verschil tussen rijders te groot om te zeggen dat de rijders het beste in elkaar naar boven halen.
De kop is behoorlijk misleidend! Teveel de Telegraaf gelezen? Hij behoort tot het beste rijders duo (meent hij), dat is echt wat anders…
Das heel cool meneer Ricciardo..
Alleen kan er maar één de winnaar zijn.


Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).